Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • PLuto.petr
    Já bych to tak jednoznačně nebral. Nový remake vůbec není špatný. Mám obě hry a kvalitativně je dávám na stejnou úroveň.
  • PLuto.petr
    Výběr je na tobě, obě dvě hry jsou zhruba na stejné úrovni. Původní verze hraje více na nostalgii, ale nová verze také není vůbec špatná.
  • PLuto.petr
    Hra dohrána. Můžu říct, že vůbec nejsem zklamaný, spíš naopak. Je to důstojný remake původního Gabriela, za který se tvůrci nemají co stydět. A graficky mi to přijde mnohem lepší, než originál.
  • PLuto.petr
    Remake dohrán a s čistým srdcem můžu zahrání hry jednoznačně doporučit.
  • PLuto.petr
    Tak jsem hru konečně dohrál. A za mě osobně rozhodně nic neztratila ze svého původního šarmu a pořád je to hodně nadprůměrná hra. Grafické zpracování mi nepřijde tak extrémně sterilní, jak je v recenzi popisováno (animace by mohly být lepší), ale pořád je to o míle daleko oproti originálu a dá se na to dívat. Je vidět, že se hodně často rozhodovali, co ponechat a do čeho zasáhnout. Třeba hudba Holmese by klidně mohla být provedena symfonickým orchestrem nebo živou kapelou, on se však rozhodl zachovat původní styl midi skladeb, jen provedený moderněji. Je to dobře nebo špatně? Totéž z grafikou, která je mnohdy komplexně přepracována a v některých věcěch se inspiruje i věcmi tak, jak je známe z dalších dílů GK.

    Za mě osobně velké plus za tohle provedení a kdo jste GK1 nehráli, můžu jednoznačně doporučit.

    P.S. V recenzi zmíněné halabala poházené vzpomínky na starší díl - vše se mění po dohrání hry, kdy je přístup ke všem zmíněným materiálům přímo z hlavního menu hry.
  • Díky za tip. Asi jo. *4*
  • PLuto.petr
    Doporučuju si tuhle hru pořídit. Rozhodně stojí za to !
  • Taky si můžu sám péct chleba, ne? Nebo si stříhat vlasy a vůbec dělat milion věcí, které bych nepochybně zvládnul sám, ale nechávám jiné lidi, aby je dělali za mě, protože mi tím šetří čas a námahu.

    Ovšem myšlenka, že u her, které mají demoverze, nemá smysl dělat pořádné recenze, je pozoruhodná sama o sobě.
  • s.hih
    zkus demoverzi na Steamu a rozhodni se sám
  • Čekal jsem recenzi předělané hry, ne recenzi předělávky. Ta mi, jako člověku, co původní hru nehrál a teď se rozhoduje, jestli si ji koupit, moc nepomůže. Ano, můžu si najít staré recenze a nějak si to dát dohromady sám... ale vy psavci jste tu právě proto, abych tohle dělat nemusel.

    To mi vadí. Že má autor základní školu je mi úplně jedno, ostatně až něteří z vás vyrostete, tak zjistíte, že ta skutečně podstatná linie nevede mezi vzdělaný/nevzdělaný, ale mezi slušný/svině. A já si myslím, že Lukáš je slušnej člověk.
  • Tady radi hrajete adventury,takze uz se tesim na recenzi Dreamfall:Chapters,ktere vyslo pred par dny. Recenzi na tuto temer kultovni serii si snad ujit nenechate.
  • No vidis .. a ja pritom bezpecne vim, ze treba jeden z 5ti lidi, kteri v 2K Czech staveli buildovaci system (ktery je dnes nasazeny i v 2K Novato v US) mel jenom tu zakladku ... a dalsi dva jen tu maturitu. Docela sikovni remeslnici, coz?

    Nikdo tady kikde nerikal, ze vzdelani neni super. Je a je dulezite. Ale vykrikovat tady neco o menecenosti lidi bez SKOLSKEHO vzdelani, aniz byste brali v uvahu konkretni podminky, duvody a vubec zivotni drahu konkretniho cloveka, to je proste mimo a svedsi to o vasi nazorove omezenosti. Tod asi tak vse. Ja posledni dobou Lukasovy nazory vyslovene nemuzu ani citit, ale resit ze ma jen zakladku? No a? Snizuje to jeho IQ? Omezuje to jeho moznosti ziskavat vzdelani sam svou cestou?
  • On ale může být v pohodě. Skončil školu v trochu jiné době, měl talent na psaní, vášeň a hlavně štěstí, že se mu do toho pomyslného vlaku podařilo naskočit. A navíc, za tu dobu získal taky nějaké reference, takže s hledáním práce v oboru asi nebude mít problém. Protože jinak by takový člověk, který ještě k tomu na té základce propadal z fyziky, nemohl "popularizovat" vědu na velkém českém informačním portálu. Ale i tak je to "WTF". Potom se není čemu divit, když široká veřejnost považuje žurnalisty za diletanty.
  • To je panecku diskuze. Ja se za sebe stydel, ze mam maturitu. Ale budiz, kdyz je chlap sikovnej remeslnik, vyucnak staci. Na to aby clovek rozjel uspesnou firmu taky matura staci. Ale skoncit se zakladnim vzdelanim....nepodival bych se na sebe do zrcadla. A pan Grygar ma asi psychicke potize, pokud se prez sve ego nedokazal povznest. Howk
  • Slusne zamestnat? *1* Tak ten byl dobrej *1* Prekladani clanku z anglickych webu do čestiny a moderovani poradu, ktery ma 10 minut, je fakt terno *1* Vzor pro vsechny mlady lidi, kaslete na skolu a podivejte se kam az to muzete dotahnout jen se zakladkou *1*
  • Vo svete je pomerne dost hackerov, ktori nemaju ukoncenu strednu a maju elitne joby v it. Najschopnejsi ludia su casto podivini a maju problem s formalnym vzdelanim.
  • Ale ja se tu nebavim v nejake teoreticke rovine. Ja ti na ty lidi muzu ukazat uplne stejne prstem (kdybych tim neporusoval jejich soukromi). Ale s tebou opravdu nema smysl se hadat. Jsi proste nejchytrejsi (sice mlady ucho, bez zkusenosti, ale nejchytrejsi .... taky jsem byval, ale tak v 15ti).
  • Mato1987
    Čo to stále dokolečka omielaš ty pomýlený turista, veď keď ukončíš 6 ročné štúdium na lekárskej fakulte, tak po štátniciach obdržíš doktorandský titul MUDr. a ideš si robiť špecializáciu formou atestačných prác. Veď ty nemáš čo i len tú najmenšiu šajnu o čom to teraz táraš. Ale je to fakt humorné sledovať ako sa v tej sieti trepoceš ako taká ryba na suchu.
    Ako sa to hovorí v športovej terminológií?
    Toto je Game, set & match respektíve šach mat.
  • Mato1987
    ále čo, ono sa nám to aj urazilo, no tak ťa pekne poprosím aby si sa znova odrazil, ak to dokážeš. Nebudem reagovať na túto tvoju adolescentnú grcku, čo si bol schopný teraz vygrciať, ale zamerám sa len na dve jabĺčka sváru.
    Tým prvým je tvrdenie a to citujem "Ty se dokonce stavíš do role určovatele vkusu a budeš mi tu kázat, co je kvalitní a není kvalitní hudba. Nenech se vysmát."
    Nech sa páči prečítaj si ešte raz tvoju prvotnú reakciu na užívateľa "dogkiller" kde si sa vyjadril, že a to tiež musím citovať, aby som zanechal faktografickú správnosť "Jelikož jsem vždy poslouchal jen kvalitní hudbu, nemusím se tímto trápit. "
    Takže ty si nielenže absolútny pokrytec ale ešte si aj sám sebe protirečíś a sám seba sa chlácholíš. Je to skôr smutné ako úsmevné, keď mám byť úprimný

    No a to druhé jabĺčko sváru je práve tá tvoja záverečná blamáž a tzv. vykypenie papiňáka v priamom prenose kde píšeš a to opäť musím citovať "Nechám Ježíše, ať tady s tebou pracuje, jelikož zatím tě ničí docela dobře. Já už se tebou tady zabývat nebudu. Smrade. "

    To je jednoducho typický priklad za všetky, kde si jednoducho nezvládol situáciu a odkojil si si až príliš veľký krajec chelba aký si dokázal prehĺtnuť. Ale ako sa hovorí, kto s čím zachádza, s tým tiež schádza.
    Howgh.
  • Jeden odkaz někdy vydá za tisíc slov. http://www.lf1.cuni.cz/doktorske-studijni-programy
    Ano, tradičně se studium na lékařské a stejně tak na právnické fakultě zakončuje tzv. "malým doktorátem". Je však nasnadě zmínit, že se jedná o přežitek z Rakouska-Uherska. To je to co se mi snažíš naznačit? Jsi MUDr? Ale jdi ty jeden kulišáku. Nic to však nemění na tom, že i na lékařské fakultě (jako na jakékoliv jiné) existují doktorandské studijní programy.
    Tak už se netrap a ulev svému svědomí. Že máš (možná) vystudovanou ekonomickou fakultu na některé ze soukromých vysokých škol?

    Skutečně nerozumíš fundamentálnímu rozdílu mezi malým a velkým doktorátem či jen záměrně mlžíš? (jsem přesvědčen o druhé z možností, ale čert ví).

    Nejen diskuzí zde jest člověk živ. Víš ty co? Jsi vítěz, o to ti přece jde, ne? Jsi vítěz a vyhráváš královskou korunu a žezlo. Tvé varlata se nyní tetelí blahem. Famfára pro krále Maťa Velikého, již 27 let s vámi. Je to dostatečně podle tvého přání? Jen si představ tu slávu. Dobrou noc příteli. Možná tě navštívím v tvých snech a užijeme si mnohem, mnohem více, než jen tady.
    http://s13.postimg.org/41tltu06f/15980015.jpg

    EDIT: Pokud na tenhle nepořádek někdo z redakce narazí, nechť nám po právu vypráší kožich.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit