Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • A je to tady. Beru popcorn a usazuji se u diskuze.
  • Zapojím se do této plodné diskuze :-D. Hraju prakticky jen FPSka a to už asi nějakých 15 roků a troufnu si říct, že jsem jich hrál poměrně dost, abych mohl srovnávat. Samozřejmě na mojem piedestálu slávy jsou tituly jako Deus ex, Stalker, Sytem Shock 2 apod. teda hratelnostně a příběhově náročnější tituly, ale COD proto nehaním ne? Je to jak s hudbou, většinou poslouchám hudbu kvalitní, ale občas si v autě pustím nahlas nějaký stupidní laciný dance a i ten si užiju. COD je ten samý případ. Některé kritiky v týhle diskuzi mi připomínají takový ty pseudointelektuály z csfd, kteří se pohoršujou nad vším co není dostatečně artové a pokud je to artové, tak to může být stupidní jak chce, ale pět hvězd si to odnese. Každá hra je jiná a na hráče klade jiné nároky a nevím jak vy, tak já jsem hodně náldový člověk a jsem rád, že si můžu zvolit hru vhodnou ke své náladě. Jako třeba dneska. Po týdnu v práci a při dnešní kocovině mi to COD sedlo. Dneska bych těch strategií, promyšlených postupů a příběhových voleb moc nevymyslel a zrovna dneska by se mi ani vymýšlet nechtěly :-D Takže tak :-)
    • Ja tiez milujem fps zacalo to far cry 1. Tiez si zahram fps podla nalady a mozem povedat ze tieto fps su dobre na odreagovanie. Ja beriem fps hry z ineho hladiska proste nech je hra akakolvek ak dobrw padne v danej chvíli neni ocom. Moje najoblubenejsie su far cry 1 obcas far cry 3 coop ,cod black ops 2 a dufam ze aj tato mi sadne.Len sa mi nepaci to skakanie to je ako v titanfall.Ale najviac som zvedavy na far cry 4 ta zas prinesie nieco nove. Viem ze je to smutne ale ja hravam vsetky hry len multiplayer hrac proti hracovi. To je na rozmyslanie pretoze nikdy neviete co ten druhy hrac v danej chvíli urobi. Asi tak.
    • Jo tak nějak. S CoD 2, MW a MW3 jsem propařil stovky hodin. Ideální věc na odreagování. A hlavně co se multiplayeru týče, záleží na lidech a na módu. Takovej search and destroy je parádní záležitost, u kterého se musí přemýšlet a člověk má stažený kaťata, když zůstane sám a má něco bránit, či odpálit. Rozhodně to neni jen o tupém střílení, jak spousta lidí tvrdí. A to s tim čsfd si trefil přesně. Například komedie jsou toho jasným důkazem. Tolik dobrých komedií tam má hodnocení sotva 60%. A proč? Protože pseudointouš, byť pžizná, že se u toho bavil, tak tomu prostě těch pět hvězd nedá, protože je to přeci jen kravina a bylo by pod jeho úroveň to hodnotit dobře.
    • illy
      hezky řečeno!
    • +++1!! *3* Přesně tak, přesně táák.

      S tím že Cod se musí trochu přemýšlet např se správně schovat hehe aby vás nezabily. *4*
  • nemůže se začít používat jiný termín než rpg systém? v tomto kontextu se mi to zdá jako naprostá hloupost. vždyť přece nejde o vývoj postavy, ale jen o zlepšování zbraní.... co tak třeba upgrade systém?
    • Souhlasím. To co ve hře je, nemá nic společného s rpg systémem. Je to jen takový legrační pokus o nějaký, jak ty říkáš, upgrade systém.
  • recenzent neměl koule dat tomu znamku samostatně ????
    • Mato1987
      Žial asi mu niekto držal gule vo zveráku, zhodou okolností si trebárs dovolili prvému black ops bez akýchkoľvek okolkov napariť finálne hodnotenie bez toho aby hrali multiplayer, asi v games.cz majú dvojaký meter.
      • Jack1947
        Tak sou třeba, nák limitovaní a nemůžou mají embargo co já vím. *1*
      • Dogkiller
        Ty snad budeš nějaký můj utajený slovenský brácha, zrovna jsem chtěl reagovat příspěvkem v úplně stejném duchu. *5* A není to poprvé...
        • Hosi co myslite je, nebo byla serie Cod primarne multiplayer hra? Ja myslim ze to byla vzdycky single serie a na multak tu bylo a je BF, nevim co je to za moresy hodnotit az po multaku
          • Mato1987
            je to profesionálna recenzia a tá by mala obsahovať zhodnotenie, teda recenziu všetkých módov, či je to single, multiplayer alebo coop. Mali radšej počkať a vydať kompletnú recenziu keď by ju mal kompletne napísanú, trebárs po víkende.
            • Dogkiller
              Milion her má jak single tak multiplayer a nikdy se nehodnotilo na dvakrát, přesně jak říkáš - dvojí metr.
          • Dogkiller
            Souhlas, taky nechápu co je tohle za manýry.
  • Veskoslav
    Pěkná osmička? Vážně? Stále se neubráním srovnáním s Metro LL, které si od Vás odneslo 7/10....Tenhle díl není sice tam mizerný jako předchozí, ale abych za 4 hodiny a 48 minut viděl na normal závěrečné titulky, kdy se AI nepohla ani o píď a kampaň je o něco mírně blbější než ta minulá, tak to hodnocení naprosto nechápu. Pokud bych hodnotil samotný SP v posledním CoD, tak je to hezký průměr 5-6/10, ale více si to nezaslouží. Když to srovnám s Black Ops, tak AW je ještě někde hluboko pod ním.....Tudíž jste se zařadili po bok ostatních recenzentů, co nejsou schopni dát nějakou známku, co by si ta hra zasloužila. I když po hodnocení 7/10 za Ghost se není čemu divit, když je tohle lepší jak Ghost, tak tomu dáme i lepší známku....A ano, rozčiluji se nad hodnocením, ale po přečtení recenze mi přijde, že to dostal do ruk fanoušek, co by byl nadšený i z toho, že mu tvůrci dali navíc granát do batohu.
    • A to je hlavně problém desítkové stupnice hodnocení...je deset čísel a těmi se hodnotí stovky/tisíce her...je jasný, že jednou dojde ke konfliktu v čísle.
    • Mato1987
      porovnávať nové cod s metro last light, ale ináč si zdravý a chutí ti jesť? Iste obidve hry sú strielačky z prvého pohľadu, ale rozpočet na vývoj mali úplne odlišný a to sa odzrkadlilo aj vo výslednom produkte.
      Metro last light okrem atmosféry nič iné neponúkol,, dobre možno tak miestami sa graficky jednalo o celkom slušný titul ale v podstate sa jednalo o tradičnú koridorovú strielačku s lacným príbehom.
      COD AW má okrem slušnej atmosféry aj vynikajúci sound design a zopár noviniek z hľadiska hrateľnosti a aj príbeh nie je najhorší, postavy sú pekne vykreslené a jedná sa strhujúcu hollywoodsku jazdu od začiatku až do konca.
      Neviem ako si bol schopný prejsť kampaň za 5 hodín, keď priemernému hráčovi trvá prejdenie kampaňe zhruba 6 a pol hodiny, mne to trvalo cez 8 hodín.
      Ghosts dostal 7/10 za sp časť spolu s multiplayerom, cod aw dostane podľa mňa určite viacej ako 8/10, môj skromný tip je že recenzent hre dá celkovo kľudne aj 9/10. Hra si to toižto zaslúži.
      • Veskoslav
        Zaslouží? Jsi upadl ne. Vynikjající sound design? Ty vole, nepsal jsi recenzi na IGN? Všechny zbraně zní prakticky stejně, kloktavý zvuk odstřelovacích pušek by se ještě dal zkousnout, ale tlumené výstřely jsou jako ze vzduchovky. Strhující hollywodská jízda? Vážně? Myslím, že nemá ani cenu na tebe reagovat a dávat 9/10 je opravdu známkou, že jednoduché CoD střílečky pro jednoduché lidi si své lidi vždycky najdou. Mimoto pokud jsi nepochopil srovnání s Metro, tak je taktéž diskuze zbytečná. Raději jdi hrát nové CoD, evidentně je to tvoje krevní skupina a rád si každý rok zaplatíš za "nový" díl.
        • Mato1987
          Nie som ani "tyvole" a ani som nespadol. Ty si presne ten prípad ako marcel.goc, nové call of duty si takisto nehral ako on, len hodnotíś hru podľa toho čo si počul a čítal na internete. Keď si takto silne zatrpknutý aj v normálnom živote tak ho musíš mať náramne ťažký.

          "Strhující hollywodská jízda? Vážně? Myslím, že nemá ani cenu na tebe reagovat a dávat 9/10 je opravdu známkou, že jednoduché CoD střílečky pro jednoduché lidi si své lidi vždycky najdou"

          Tento výňatok jasne dokazuje, že nemáš čo i len najmenšiu šajnu o čom hovoríš, ja pri hrách rád relaxujem a advanced warfare je ako pozerať strhujúci 8 hodinový hollywoodsky film, nepovedal by som, že call of duty hry sú robené pre "jednoduchých" ľudí, ja som toho jasným príkladom.

          Nepochopil som porovnanie s metrom, lebo ani ty sám si ho nepochopil a sám ani nevieś čo si chcel tým inkoherentným zrovnávaním čísiel v hodnotení vlastne povedať, preto sa tu teraz len vyhováraš na to, že je diskusia zbytočná, pripadáš mi ako malý chlapec, ktorému niekto zbúral pieskový hrad.
          Áno , nové call of duty je moja krvná skupina, ja mám totižto rád akčné fps hry, je to môj najobľúbenejší žáner popri klasických stratégiach, takže ak bude aj budúcoročný diel od treyarchu rovnako dobrý ako tohtoročný tak si píš, že kľudne utratím ďalších 35 euro aj za ten nasledujúci diel.
          Maj sa zatrpknutý večne sa sťažujúci internetový človiečik.
      • C-BEAM
        vynikajúci sound design kde zbrane znejú ako výstrely zo špuntovky alebo akoby niekto zatĺkal klince do dreva. Nerozumiem ako môže niekto (napr. IGN) napísať, že zbrane majú výborný zvuk.
        • Mato1987
          Hral si tú hru? Asi nie, ináč by si takúto hlúposť nenapísal. Zvuk a streľba zo zbrane má konečne grády a konečne to nie je ako pri ostatných dieloch kde každá jedna zbraň znela počas streľby rovnako ako keby niekto strielal do kovovej záchodovej misy.
    • Máš pravdu, navíc ta hra se furt žene někam dopředu, snaží se být strašně cool, až to hezké není, všechno je tak strašně sterilní, recyklované, hloupé, ta mise v tom Detroitu, kdy spadneš a chvíli jsi beze zbraně, procházíš tam ve tmě okolo nich, to bylo jakobych najednou hrál jinou hru... když k tomu započtu všechno co jsem psal předtím + příšerně krátká doba, tak 5/10 je opravdu maximum, co té hře můžu dát.
      Ta hra jen těží z toho, že tu krom BF nic podobného není.

      A nevím kdo tu na games dal MetruLL 7čku, ale takovýho člověka poslat na Sibiř.
      • Mato1987
        Nové call of duty má svoje hluché miesta, ale častokrát to dokáže vynahradiť perfketne naskriptovanými misiami ako napr. tá stealth misia v thajsku alebo misia so zamaskovaným dronom a mnoho iných parádnych misíí, mne osobne pripadala najslabśia práve tá misia v lagose spolu s naháňačkou na dialnici. Naopak misia kde si v mech suite a kinožíš chemickú továreň v novom bagdáde, tú si kľudne prejdem znova.
      • He7he
        Metro si vyšší známku skutečně nezasluhovalo. Hra s jistou atmosférou, ale jinak nuda a o ničem. Moc na recenze nedávám, ale u téhle hry se to tady trefilo.
    • He7he
      V pořádku, autor recenze se půjde po tvém výkalu nepochybně ihned zastřelit.
  • kalousek
    Superultramoderní exoskelet, s kterým vojáčci skáčou jak gumídci a lozej po stěnách jak spiderman, zázrak moderní vědy a technologie, a ten mamrd, v jehož kůži hraju, s tím nedokáže přelízt blbou závoru, která mu sahá do pasu? WTF? Ta hra je směšná. Ale pro děcka dobrý.
    • Tak kdyz je tak smesna tak proc tady pises ty usmudlana smradlava pyco
    • TheGGG
      snad se v hodnocení her vyznáš líp, než v otázkách řízení státu *3*
      • kalousek se v tom určitě vyznal lépe než Babiš jen tak mimochodem *3*
        • TheGGG
          Ano a proto mu žádný vyštudovaný ekonom nemůže přijít na jméno. Každý kdo má trochu ekonomický přehled chápe, že tam kalousek pinda sra*ky.
        • Určitě se v tom absolvent VŠCHT vyzná lépe než člověk co řídí celý Agrofert ...NOT
          • firma neWní stát boží hlupáku...
            • TheGGG
              nech ho při tom, zřejmě u nich ve škole měl Kalous přednášku a tak je teďka úplně mokrej.
            • Jsi velmi bystrý...nicméně tenhle argument je výstřel do vzduchu...ono vybudovat a úspěšně řídit koncern pod který spadá zemědělství,chemie,potravinářství,lesní hospodářství a další bude asi proti řízení ministerstva nebo TOP 09 čajíček....NOT again..
  • Vitekb
    Takže v koridorovkách se nedá moc hodnotit AI? Zajímavá teze.

    A o "vzdání úcty" žádná zmínka? Škoda, bude to pravděpodobně nejvtipnější část SP. *2*
    • Když tam žádná není, tak nemá *1*
    • Mato1987
      Hmm, celé to press "enter" to "pay respects" mi pripadalo ako také podpichovanie komunity a odporcov cod hier zo strany vývojárov, ale zasmial som sa pri tom :D
    • Kedaro
      http://www.videacesky.cz/ostatni-zabavna-videa/conan-recenzuje-hru-call-of-duty-advanced-warfare Kdyby někdo nevěděl o vzdání úcty *1*
      • Jack1947
        Ty vlé sem myslel že conan, ten českej -failtuber *15* a on je to tenhle Conan lol.
      • Mato1987
        https://www.youtube.com/watch?v=b82idSYHSu8 LOL, celkom slušný marketing, som teraz kukal a tých videí tam má viac, len tak namátkou som si pozrel a preklikal video o tomb raider, GTA V a novom hitmanovi a je to celkom vtipné :D
        • Call of Duty: cross the street symulator *15*
        • Kedaro
          Ze začátku byl mnohem kritičtější a víc nadával. Mělo to úspěch a vydavatelé si toho všimli, tak nejspíš mu ty hry teď dávají na propagaci sami za prachy.
  • species
    By me fact zajimalo kolik tohle dostane % ve verdiktu, kdyz Borderlands Presequel byl pro pany recenzenty moc ohrana kase.

    Tristasedesatypaty dil COD dostane urcite zas obligadni(zaplacenou) osmicku, vsadim boty.
    • včera jsem chvíli koukal na nějaký MP hry na Twitchi, chvilku si říkám co mi na tom přijde divnýho a pak mi docvaklo, že je to sakra pořád ten samej upravenej Id Tech engine co používaj od prvního CoD, furt ty stejný toporný animace, včetně animace "smrti" která se prostě přehraje místo aby to jelo přes ragdoll, furt nulová zničitelnost prostředí, pohybové animace postav asi tak realistické jako v tom Q3 Arena ze kterýho ten engine upravili, furt prťavý mapy, žádný řiditelný vozidla.. omg, neřikali ty židi už někdy před 5 dílama že chtěj přejít na novej engine? *7*
    • Jo CoD dostane 9-10. Ale kvalitní a zajímavé hry tu dostávají 5-6 no celkem komedie. Ale tak když jim za to zaplatí tak proč ne že :) pak veškerá objektivita bere za své. Popřípadě se tu někdo bojí aby jim dávali hry přeci jen hodnotit AAA škaredou známkou je ve společnosti velká chyba :D
      • ktere kvalitni a zajimave hry tady dostaly 5-6? Muzete byt prosim konkretni?
        Neni vam trapne, kdyz resite, ze verdikt recenze je subjektivni a jako jiny argument zminujete, ze podle vas (tj. subjektivni hodnoceni) udajne kvalitni hry dostavaji 5-6?

        A kdyz nekdo zadny CoD nehral a zvazuje jeho letosni koupi, tak proc by se v recenzi mela primarne odrazit historie a fakt, ze je letosni CoD podobny tem predchozim, protoze co se FPS tyce, tak prakticky nic jineho pro mainstream vymyslet nejde?
        • Třeba takový Wasteland 2 který autor nebyl schopen ani dohrát. Vymlouvat se na slovo bug byla ubohost. To bychom mohli dělat u každého titulu :D.. Tato hra je takový zářný příklad. Těch her zcestných článků je víc. Hlavně se mi nelíbí některá přirovnávání jako z jiného světa.

          Jinak máte pravdu to co jsem napsal byla celkem hloupost. Subjektivita je u recenzí hlavní. Ale u recenzenta by měla být i kapka objektivity jinak jeho články nemají smysl. Přeci jen pro některé působí recenze jako pomocník při nákupu.
          • Nejsem zadny velky zastance serie CoD, ale zrovna co se bugu tyce, tak tahle hra nepotrebovala nejake vyrazne patche, ktere resily problem s hratelnosti. Kazdy titul opravdu nevychazi jako beta ci dokonce alfa verze.
            • species
              To mas zase pravdu, to musim uznat. V tomhle oboru exceluje spis opevovany Battlefield.
        • species
          ono o neni jen o to ciselnem hodnoceni.

          Napr u Borderlads Presequel ktery dostal 6/10 je jako nejvetsi minus """recenzentem""" vyzdvyhovan fact ze to vypada stejne jako predchozi dil Borderlands s jen malymi zmenami.

          V tomto clanku vylozene vychvaluji do nebes jak je super ze je to to samy jako pred tydnem ze to nikdo jine ani nechce takze skvely +++ 9/10 minimalne.

          A jeste autor napise ze vetsina toho co naslibovali byla totalni kravina, engine je stejnej vsechno stejny ale u tehle hry to nevadi pac to je vymyvacske CoD od EA a to se samozrejme hodnoti maximalne.

          Opravdu bych rekl ze jim za to nekdo plati, ovsem kdo by platil temhle patlalum za recenze? Podle me ani EA ne.
      • No tak asi tak zajímavé hry to moc nebudou, když maj 5-6, vole (a nebo nedej čert 7 - Metróóóó, proč má Metro 7; jdu na lano a podobný). Že si prostě nepřiznáte, že CoD je dobrá hra, která dobře zvládá a vždy zvládala to, co chce (hratelnost, zábava). A recenzenti to zkrátka po právu vidí a ocení.

        Ale můžu vás ujistit, že vy kunšt Gumáci, co si rádi tak filosoficky poleštíte, pobrečíte a vyserete nad prokletostí této bubu zlé hry, která vám nedá v noci v plenkách spát, si přijdete nepochybně na své v případné Grygarově videorecenzi.
        • No nevim kampaň mě nebavila ani v jednom CoDu v Modern Warfare jsem jí ještě dohrál, ale u dalších dílů jsem se nepřinutil zahrát si víc než jednu misi. Nicméně tenhle díl konečně nevypadá jako debilní recyklát a po cca 3 letech si zas jednou koupím Call of Duty což je fajn. Protože mě nejde o to nesnášet nějakou značku a posmívat se jí, ale užít si dobrou hru. Je to pecka, že po Black Flag což byl po třech dílech demence zas jednou hratelný AC (i když je fakt, že jsem se bavil jenom při lodních bitvách), je tu i další relativně zajímavě vypadající CoD. Za mě určitě palec nahoru. Akorát doufám, že udělaj dedikovaný servery, protože to P2P podle recenzí na Steamu celkem blbne.
        • Někteří recenzenti tady nejsou schopní ani hry dohrát a už je recenzují. Což je k pláči.
          Jinak je hodnocení recenzenta je čistě subjektivní ale úletům by se rozhodně velká čísla dávat neměli. A téhle kopii všeho možného rozhodně taky ne.Dobrý= průměrný :) takže CoD je hra na 6 :)
          Jinak sám píšu recenze. Za měsíc projdu X titulů. Takže myslím že mám právo hodnotit určité stránky hry.
          • Ty RECENZISTO - X titulový......, ty hry hraješ, nebo si o nich přečteš....stáhnout (ukrást) a pak tady velkohubě žvástat umíš tady v této diskuzi asi jenom ty, (nepředpokládám že těch "X" titulů měsíčně kupuješ)
            Tvoje jediné právo (spíše možnost) je krmit tady lidi svými žvásty......A nakonec jedna recenze ode mě - jseš pěknej č...k
            • Kolik je ti 10 ? :O Stahovat hry ze steamu to znamená krást ? :D No s tebou je zas legrace :D :)
              Už ti někdo někdy řekl že lidi co píšou pro weby hry dostávají zadarmo ? Anebo je to pro tebe novinka hlupáku :)
          • No jo. No tak pokud ti panáčku jde jen o to čísilko, tak to můžeš klidně zase rozdejchat.
            • Jde spíš o haty které se na některé titulu snáší neoprávněně občas si tu autoři v textu odporují v jedné části napíšou něco a pak zas něco jiného.. Celkem úlet.. Ale tak každého baví něco jiného že. :) Mě moc QTE hry nebaví :) Jak začátek tak i konec zakončen QTE to je celkem tragédie.
  • Krátký singl,zprzněný multi......je to Cod,takže očekávám 8-9/10
  • ctu tady dobre ze nekdo chvali zvuk zbrani? upadl na hlavu? vzdyt zni vsechny stejne. a pak se tu jeste doctu ze metro je nuda, no ja nevim podle me je metro nejlepsi fps za posledni dobu. tady jde krasne videt co za lidi hraje cod, jednodusi lide. nic proti bavi vas to ok ,ste vlatne stastni lide kterym staci malo.
    • TheGGG
      tak já nevím, hrál jsem první díl metra, v jedný přestřelce jsem střelil týpka broksnou a on si toho ani nevšimnul. Stejný jak Stalker nebo první crysis. Hra kde řadovej panák vydrží dva zásobníky je docela úsměvná. Naštěstí v metro LL a dalších dílech crysis už bylo všechno OK.
      • jo sem myslel metro ll, malo ktero hru uz dneska hraju podruhy a metro ll sem dohral dvakrat. jednou na normal a podruhy na ranger mod, a razem z toho byla uplne jina hra. tohle ti proste cod nenabidne.
        • TheGGG
          Metro LL je tak o 60% lepší než první díl, to je pravda. Bohužel já jsem víc na military sci-fi (hry, knížky atd.) než na post apo. Každopádně v druhým metru už se to s bolševíkama a náckama taky slušně mlelo.
      • to jsi to asi hrál na easy, v Metru čim lehčí obtížnost tím víc nepřatelé vydrží
        • TheGGG
          Tak na easy jsem to nehrál, všechny hry hraji na normal, abych měl při hraní čas jíst nachos a pít BSko. Metro 2033 špatný nebylo, ale ta uchylka PCčkářů milovat hry, kde je třeba vystřílet dvacet ran na jednoho řadovýho vocasa je směšná.
          • na normal pořád ještě vydržej dost, chce to na hard nebo survival, píšu to proto že dost lidí neví že Metro má tenhle divnej systém obtížnosti kdy se snižuje výdrž nepřátel a hráče se zvyšující se obtížností
            • TheGGG
              To jako fakt? Já myslel že trolluješ. Jestli je to pravda, tak je to pořádně kret*nskej systém. Asi si to budu muset zahrát ještě jednou na těžší obtížnost.
            • tvůj názor pro mě není směrodatný
            • He7he
              Ale nesnižuje to nudu, bohužel.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit