Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Bašár al-Asad je legálně zvolený prezident Sýrie, zvolený voliči v posledních volbách. Na rozdíl od např. Evropské komise, kterou nikdo z občanů států v Evropské unii nevolil, a která má přesto rozhodovací pravomoc ovlivňovat legislativu v členských státech.
  • Ty co tam dávají mínuska, s čím jako nesouhlasíte? Vyjádřete se?

    Když napíšu, že pí je 3,14, taky budeš nesouhlasit?

    Ty desítky miliónů mrtvých je prostě FAKT.
  • Někdo mi tu psal, kde ty čísla beru a že některé konflikty a jejich oběti nemají s USA nic společného. Náhodou jsem našel jeden článek a fakta v něm jsou docela přesná. Pro někoho by to mohl být impuls se začít o Historii DOOPRAVDY zajímat. A pochopit, jaký, zlem je propaganda i v současné době.


    http://www.svetkolemnas.info/novinky/zahranicni/1968-studie-spojene-staty-zodpovedne-za-smrt-20-30-milionu-lidi-od-2-svetove-valk
  • Souhlasím. Holocaust je jediné masové vyhlazování v lidské historii, které má neustále placené PR. Proč asi?

    Holocaust není zdaleka ani největší, ani nejbrutálnější. Jeho jediným prvenstvím je, že měl nejdokonalejší organizaci a nejpokrokovější metody.

    Samotnému je mi z mých slov úzko. Od roku 1815 zahynulo 380 000 000 lidí přičiněním jiného člověka.

    Mimochodem, každý, kdo mi dal mínus u mých komentářů, týkajících se desítek miliónů obětí politiky USA, je ve své podstatě popírač Holokaustu.

    Jen abyste věděli, za co hrajete.
  • zastavene v case 1:50, lebo takuto lzivu propagandu nema zmysel pozerat, ale dakujem za typ na hru.
  • DwaR
    a to v tom máš chybu. je to horšie. 6 miliónov bolo len židov. holokaust ako taký zahŕňa všetko od rasovej otázky, cez postihnutých, politických rivalov, náboženskú otázku, sexuálnu orientáciu... v skratke všetko, čo bolo nacizmom potláčané. počet obetí holokaustu sa odhaduje na cca 12 miliónov (sú vyššie aj nižšie odhady, to si už každý zagúgli, ak bude chcieť vedieť presnejšie)
    smiešny teda naozaj nie je.
  • DwaR
    nemci si v ničom nezadali s ruskými osloboditeľmi. tí nielenže terorizovali nemecké obyvateľstvo, ale aj svoje vlastné (trestné prápory, taktika spálenej zeme, stalingrad a jeho guľomety poznáme všetci).
    hovorí ti niečo "čeka"? ruská tajná polícia pri nástupe socializmu? ich zverstvá nie sú o nič menšie, ako nacistické. ruské gulagy a uránové bane zhltli tiež pekných pár tisícov ľudí. rwanda a jej vojna o to, kto je černejší svojou krutosťou strčí do vrecka celú SS a ešte im zostane miesto. kambodža a jej socialistické zriadenie robilo to isté čo nacisti, akurát pod červenou farbou a na menšom množstve obyvateľov (nemali ich tak veľa k dispozícii). pod holokaustom sa rozumie len to, čo sa dialo v európe, ale japonci v ázii tiež neboli nositeľmi pokroku, vedy a humanity.
    toľko ku krutosti len v 20.storočí. systematickosť ale áno, to nacisti dotiahli do precízneho umenia. holokaust bohužiaľ naozaj nie je nijak extra výnimočný z pohľadu dejín. zabíjame sa celé naše dejiny z tých istých príčin, s rovnakým odhodlaním a nasadením.
    samozrejme tým nechcem nijak holokaust ospravedlňovať alebo znevažovať jeho obete. len mi príde dosť nefér, že všetci odsudzujú len holokaustu, pričom už dejiny 20. storočia sú plné zverstiev a barbarstva, ktoré za ním v ničom nezaostáva
  • DwaR
    ak vidíš holokaus ako niečo jedinečné v histórii, odporúčam tú históriu doštudovať. veľmi jedinečný nebol ani len v 20.storočí. ukrajinský hladomor, ruská revolúcia, čeka, gulagy, rwanda, kongo, vlastne väčšina afriky, kambodža, genocída arménov, potláčanie kurdov. hlbšie v histórii vyhladenie indiánov, kolonizácia indie a ázie, vyhladenie austrálskeho pôvodného obyvateľstva, búrske vojny, kolonizácia afiky, otrokárstvo, križiacke výpravy, vpády mogolov, tatarov, rímska ríša a jej expanzia... vyber si, v čom sa budeme porovnávať. holokaust je výnimočný snáď len v tom, že skomponoval viacero faktorov v krátkom čase - krutosť, organizovanosť, masovosť a je najviac "propagovaný". v tom mu možno bude patriť prím, ale inak je to len ďalšie z nekonečného radu zverstiev, ktoré sa bohužiaľ diali, dejú a ešte dlho budú diať.
  • DwaR
    vďaka za north. môže to byť zaujímavý experiment, určite zaradím do whistlistu.
    a ak náhodou číta autor diskusiu: ako si ospravedlňujem hranie za nacistov? nijak. beriem to ako historický fakt. realitu, ktorá sa stala a musíme si ju pamätať, aby sa nestala opäť.
    je to len hra. zabíjanie jednotiek a núl v company of heroes neberiem nijak extra vážne. naopak, často rád experimentujem s rozhodnutiami, ktoré by som v reálnom živote z rôznych dôvodov nespravil. práve to mi predsa hry poskytujú - možnosť zažiť niečo, čo v realite častokrát ani zažiť nechcem. ak si odmyslíme reálny vojnový konflikt (úprimne, kto by chcel zažiť v realite svoje hranie call of duty? život nemá load a save), tak len také rozhodnutie či nechám žiť kvarianského generála, ale obetujem svoju bandu kroganov, ktorej velím, alebo zachránim kroganov a generála pošlem k šípku... o rozhodnutiach v this war is mine ani nehovorím. pri tej hre som mal často pocit, že víťazi sú tí, ktorí umrú medzi prvými.

    P.S.: trpím zvláštnou úchylkou, ktorá ma núti chrániť svojich vojakov. dokonca aj v total war sérii hrám vždy tak, aby som mal čo najnižšie straty a sedliakov používam len v najnevyhnutejších prípadoch. dokonca aj v LOTR-ovi som šetril škretov pri hre za mordor... v reálnom živote by ma nacisti odpratali v prvej vlne :)
  • Pochybuju. Věřim tomu, že by rád mlátil nácky, ale asi tim způsobem, jako by impotent rád píchal. Výsledek souboje ryšavý intoš vs. plešatý nukleární ho*ado je, řek bych, jasnej předem. Pokud teda Lukáš Grygar neovládá nějakou pokročilou sebeobrannou techniku, jako třeba Glock 17.
  • Naopak je to událost výjimečná systematičností i krutostí. Takhle o tom mluvit může opravdu jen neználek nebo fanoušek čísel 18 a 88.
  • 6 milionů mrtvých za 6 let je směšná historie? co je na tom směšnýho, ty chudáku?
  • Lukass
    Prosimte co tady meles, holokaust je kapka v mori, usa ma na konte miliony zivotu a valecnech zlocinu. Holokaust je z hlediska dlohodobe historie smesna udalost
  • Svoboda nazoru zacina tam kde konci signal ct
  • *mi *7*
  • nekamenujte mě! )) mám na seznamu mailovku, tak my ty oči prostě do zprávodajství sklouznou.
    Teda, že to budou psát už i na novinkách a já sám budu postovat do diskuze odkaz z novinek, to
    sem nečekal :-D na military fórech se podobné úvahy řeší prakticky od 7.4.2017

    https://www.novinky.cz/zahranicni/blizky-a-stredni-vychod/435487-americky-expert-zpochybnil-odpovednost-syrie-za-utok-sarinem.html
  • Copak? Taky seš nabitej od politruka Kubího Jandů? *15*
  • Dovolím si zaregovat, jakožto poměrně znalec libanonsko-syrských reálií. Hizballáh samosebou prováděl teroristické útoky, tyto útoky byly asymetrickou odplatou za státní terorismus Izraele a politické vměšování západních států do interních záležitostí Libanonu. De facto je Hizballáh regulerním odbojovým hnutím, jež využívalo asymetrický způsob boje. Ale to v oblasti využívaly a využívají všechny strany. Hizballáh, Sýrie, Turecko, Izrael, Irán, Saudové, Katar, USA, Británie atd.
    Co se týče speciálně Hizballáhu v posledních letech, tam se z odbojového hnutí které němelo nějak významnou podporu libanonské společnosti, stal doslova hit libanonské domácí i zahraniční politiky. Kdo neví, v Libanonu se politika dělí na dvě frakce, jež sou v libanonském parlamentu zastoupeny několika stranami.

    Jedna frakce je frakce 14. března, jež je opoziční, tvrdě anti-syrská, pro-izraelská, pro-západní a jediný vyrazný zástupce je strana Tayyar Al Mustaqbal a dále zbytky křesťanských milic ze strany Al-quwat al-lubnaniyah

    Druhá frakce, ta nejsilnější, je frakce 8.března, jež je naopak tvrdě pro-syrská, dalo by se říci že razí prvky libanonského vlastenectvi, v ní je i samotný Hizballáh. Je také potřebné dodat, že ve frakci společně s Hizballáhem, jsou také nejvýznačnejší zástupci křesťanských, maronitských, řecko-katolických a arménských hnutí.

    A nyní k samotnému Hizballáhu, ten zažil za několik posledních let obrovský vzestup podpory spolupráce právě právě od křesťanských hnutí v oblasti Libanonu, Sýrie a Iráku. Důvody jsou jednoduché. Je to paradoxně Hizballáh, který se pustil do skutečné ochrany místních menšin jež jsou zmíněny výše. Během syrského proxy konfliktu to byl Hizballáh, který ve spolupráci ze syrskou arabskou armádou zachraňoval poslední výspu aramejských křesťanů(skuteční následovníci učení Ježíša Krista) v syrské Ma'loule, finančně i materiálně se podílí na obnově křesťanských svatostánků po Sýrii a Iráku a v neposlední řadě, měl obrovský vliv na podporu ze strany syrsko-libanonských křesťanů izraelský útok na jižní Libanon v roce 2006. Ten zničil prakticky všechnu podporu arabských křesťanů Izraeli, probudil v nich vlastenecké cítění a většina libanonských křesťanů se postavilo na stranu Hizballáhu za zastavení invaze. Ostatně, i slavná libanonská maronistká pěvkyně Julia Boutros nazpívala nádhernou píseň na oslavu Hizballáhu, jež nese název "Moji milovaní" viz https://www.youtube.com/watch?v=pdZgkGI5h0A a co já osobně viděl v mnoha obchůdcích v křesťanských čvrtích Bejrůtu, visely tam portréty Hassana Nasralláha a strašnýho Asada.... Také se během syrské proxy války začaly tvořit křesťanské milice, jež se zařadili po bok Hizballáhu. V Iráku křesťané zase bojují pod velením Hizballáhu ve frakci Kata'ib Hezbollah. S tím terorismem Hizballáhu bych byl umírnější....ale zase chápu, že co řekne velkej brácha z poza louže to platí...
  • A ja zmiňuješ, útok SAA prostřednictvím užití CA látek nedává smysl. Ani z taktického, ani ze strategického pohledu. Vysvětlím.

    Co se týče taktiky, tam je nelogické použít na rebely CA bojovou látku, když tu vesnici může prostě srovnat se zemí za použití prostředků plošného ničení cíle, tím mám hlavně na mysli raketové dělostřelectvo jako BM-21 Grad, BM-27 Uragan, BM-30 Smerch, domácí Khaibar, či z Ruska dovezená lahůdku TOS-1A Buratino. Když ti na vesnici dopadne 12-30 raket s termobarickým explozivním účinkem, tak je po vesnici a ze všeho živého ve vesnici je škvarek. Levné, bezpečné, 100% učinné a nikdo s tím nemá problém.

    Ostatně jak syrská, tak i irácká armáda tyto komplexy používá o 106, tady je pěkný příklad použití TOSu-1 v Sýrii https://www.youtube.com/watch?v=5tKnd1c4ZDU

    Ze stratetického hlediska je to ještě větší nesmysl z toho důvodu, že týden před tím se nechaly USA ústy své zástupkyně v OSN Nicky Halley slyšet, že odstranění Asada jíž není prioritou.viz
    http://www.politico.com/story/2017/03/nikki-haley-bassar-al-assad-syria-priority-236710
    Asad de facto dostal od USA volnou ruku, ale bude tak blbej, že si na....re do vlastního hnízda a zničí to jediným použitím CA bojových látek?
  • Dovolím si opět zareagovat. Onen útok z 21.srpna 2013 na Ghoutu, nemohl proběhnout tak jak nám US administrativa popisovala. Proč? Použitý nosič - raketa M21-OF-S kompletu BM-21 GRAD nemohla míti díky použitým úpravám udávaný dolet, tudíž nemohla být odpálena z míst pod kontrolou syrské arabské armády a zasáhnout dané místo v Ghoutě. Celá zpráva je k vidění zde "Possible Implications of Faulty US Technical Intelligence in the Damascus Nerve Agent Attack of August 21, 2013 "
    https://s3.amazonaws.com/s3.documentcloud.org/documents/1006045/possible-implications-of-bad-intelligence.pdf
    Také ti doporučím poslechnout si vyjádření samotné Carly De Ponte
    https://www.youtube.com/watch?v=LBsW342pMKM

    Co se týče držení CA bojových látek, tam se nemusí jednat vyloženě o výrobu. Nevím kde to proběhlo, zda-li na Jerusalem Post, či na Arutz Sheva, byl rozhovor s Ahmadem Kaddáfím Al-Damem, bratrancem Muammara Kaddáfího, jenž měl pod palcem líbyjskou rozvědku a ten se nechal slyšet, že
    ISIS získal CA bojové látky z rozpadnuvší se Líbye a také ISIS není jedinou skupinou, která díky pádu líbyjského režimu získala přístup k CA materiálům.
    Nalezeno http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/207166 http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/173116

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit