Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Fiktivní dodatek blogu: "Přišli jsme k jednomu vydavateli ve Francii, prezentace se líbila u zmínky o ´Stověžaté Praze´ dokonce výskali nadšením, pak producenti začali klást dotazy ve stylu jestli bychom měli problém připnout hlavnímu hrdinovi čepele k zápěstí, jestli by mohl nosit kapucu a zda si nás můžou koupit."
  • Stačí, když do hry dají pár hroutících se mrakodrapů, rozseknou hru na 4 díly s tím, že 3 z nich výjdou jako placené DLC během následujících dvou let a vydavatelé se o ně ještě budou rvát *14*
    • Kdyby do hry dal dneska někdo postavu v saku a s kufříkem (Half life), tak by se vydavatel urazil.
  • ringmancz
    určitě si to přečtu, už jenom kvůli tomu "pitchovacímu turné". to když vyslovím, tak si představím Vávru jak jezdí po vydavatelstvích a tam nadává na jejich hry ala Fight Club
    • Supr , vsichni jsou zvedavy co ty budes cist cruraku
    • ringmancz
      ještě by někdo mohl dekódovat, který popisovaný vydavatelství je který :) pro mě jsou jasní Square Enix
  • Mě na tom všem je divná pouze jedna věc. Hra vypadá na papíře skvěle. Opět by to mohlo být zjevení jako v případě MAFIA. Ta hra tehdy propojila to, co bych ani nedokázal vymyslet, natož představit. A vydavatelé říkají jednoznačné "NE". Když se podívám na české hry, Flashpoint, Vietcong, ARMA, MAFIA, Botanicula, Machinarium, Eurotruck Simulator..., vše osvébytné hry, pro které se těžko hledá konkurence. A lidi je mají rádi. Píše se o nich na fórech, prodeje jsou v pohodě, přesto je může kterýkoliv blbec bez rozmyslu odpálkovat. Ano, obřas vývojář tvoří hru, na kterou bych ani nesáhl, ale kdyby nebylo vizionářství a drzosti, měli bychom napříč žánry jedinečné kousky jako Deus Ex, Fallout, Ultima, Freelancer, Total War, Driver, Planescape Torment nebo Theme Hospital? Ať se mi nikdo nevymlouvá na to, že nebude riskovat kvůli možnosti nenavratnosti zisku. Dobrá hra si vždycky kupce najde. Ještě v devadesátých letech to věděli. Posledních pět let to zkouší jen málokdo. A to je špatně, pro všechny platformy. Stagnace se projeví postupně všude. Trh se možná mění, ale to není důvod bezduvodně ignorovat zajímavé projekty, které mají hlavu a patu. A to nejen v herním průmyslu.

    Držím palce. Na středověk bez fantasy příkras jsem čekal.
    • smejki
      Nějak jsi zapomněl do své množiny bez-výjimky-svébytných-a-úspěšných českých her zahrnout i všechny ty, které nikdy zelenou nedostaly. Mnohé jistě právem, některé ke své smůle. Pak teprv můžeš srovnávat projekt Warhorse v této fázi s "českými hrami". Do té doby srovnáváš grupu mladejch cucáků z vesnice s první ligou jenom proto, že se může ukázat, že maj talent a uměj ho využít.

      A Planescape: Torment by finanční propadák.
      • Torment se moc neprodával, ale určitě jeho prodeje z GOG porostou i nadále. A třeba to ještě víc otevře dveře Numeneře.
    • Řeknu to natvrdo. Od doby "nextgen" konzolí x360,ps3 kdy jsou v každém druhém baráku, se trh rapidně proměnil. Za pár kaček mají všichni stejnou mašinu na které hrají hráči všech měřítek, což ve výsledku v obrovském čísle vyjde slovo průměr. Sofistikované hry od cca. roku 2007 nemají na růžích ustláno (nejenom oni). Vydavatelé chrlí svoje hry v požadavku 5+milionu kusů, jedině tak generují potřebný zisk (velké výdaje na marketing). Prodat sofistikovanou hru ve větším počtu je takřka nemožné. Velký vydavatel asi nebude chtít hru s potenciálem max. 2 miliony kusů (kéž bych se mýlil) i když výrobní náklady nebudou tak velké. Nicméně prodáš jedině "průměru" to co má velký marketing (další výdaje) a to u sofistikované hry není zrovna sázka na jistotu. Kdo za to může- vydavatel(vývojář), hráči, konzole(kdyby nebyli v dnešní době, bylo by to jiné?) ??? Maj to těžké, každému to příjde dobré, ale všichni se to bojí vydat. Hodně obdivuju CD projekt, ty našli v tomto zmatku začátek i cíl.
    • Tak zkus se vžít do role vydavatele - chodí za tebou desítky, ne-li rovnou stovky týmů, které chtějí prachy na vývoj - jsou hry, kde je při menší investici vidina obrovského zisku a jsou zase hry jako mají WH, kde je potřeba investovat mnohem víc a zisk není úplně jasný. Vydavatelé raději investují do pí*ovin, které jen klonují CoD / BF, protože ví, že tyto hry jsou dnes populární.
    • Flashpoint, Vietcong, ARMA, MAFIA jsou ale výborné hry ze starých časů. Tehdy to fungovalo jinak. Tehdyvývoj her byl přecijenom levnější než dnes. Ostatní tebou jmenované jsou drobné hříčky a Eurotrack jsem nehrál.

      Škoda prostě, že náš stát je taková díra a prostě se neprosadí ani ve výrobě her. Kdyby ano, věřím, že Arma by teď válcovala BF a CoD a Mafie by rozdrtila GTA. Šikovných lidí máme dost, ale doplácíme na to, že jsem prostě totální řiť.
      • Arma nikdy CoD válcovat nemůže - jsou to rozdílné hry. To je jakobys chtěl, aby filmy bratří Coenů Michaela Baye nebo Jamese Camerona - jsou prostě určene pro jiné hráče / publikum a vůbec tady nemá vliv původ tvůrců...
  • Moc Danovi přeju aby mu to vyšlo, já si stejně myslím, že už mají podepsanou smlouvu s někým a Dan chce napínat. Tím víc se o to lidi budou zajímat, když bude psát blogy o tom jak shánějí vydavatele a všechny trampoty okolo toho. Super čtení
  • Dana "chybí mi tu záchody" Vávru mám moc rád a strašně mu držím palce. Články na blogu jsou napínavé jako detektivka, jak to celé dopadne. Warhose držím všechny palce a na jejich hru se těším. Pevně doufám, že ve hře budou kadibudky.
    • JezboX
      Myslím, že si to netroufnou vydat bez kadibudek *1* A přece už někde ukazovali, že je tam mají.
      • Ve Skyrimu byly zachody taky a presto mel tento duvod v top 100 uveden *2*
        Proste se nemuzou divit kdyz to lidi nebudou kupovat,protoze tam nejsou zachody. *1*
        • On tam mel tech nepravdivych duvodu myslim trochu vic :)
  • Tak je to hlavne o penezich. Bakala zacaloval prototyp a protoze se s uhlim dostava do prusvihu, Dan asi potrebuje silneho vydavatele, ktery potahne dalsi vyvoj. Tak jsem zvedav kolik z puvodnich ambici v te hre nakonec zustane. Aby nedopadla uplne stejne jako Mafie2. *13*
  • aspon 5 mega na kickstarteri a je to vcajku
  • Problém vidím v tom najít vydavatele, který nebude do vývoje a kreativity píčovat. To je ta nevýhoda velkýho distributora - kdo přináší prachy, má moc rozhodovat o tom, co ve hře nakonec bude. Víme jak dopadla Mafia 2, že ano?
  • Magister_Peditum
    Upřímně, víc by mě už zajímaly detaily o samotné hře, než reporty o shánění vydavatelů...ale i tak je to zajímavý.
    • Zatím nejsou v situaci, kdy by měli zveřejňovat detaily nebo ukázky, pořád se může stát, že budou muset udělat ve hře nějaké zásadní změny. Mě naopak tyto články baví mnohem víc než během 10 vteřin proletět pár screenshotů, říct si "super" a pak zavřít prohlížeč. Navíc není rozumné ukazovat screenshoty z fáze, kdy ještě není hra optimalizovaná a herní svět není hotový, to se pak totiž může stát, že budeš muset zredukovat vegetaci nebo nějaké detaily a fanoušci tě po vydání budou kamenovat za to, že hra vypadá jinak, než na prvních screenshotech... Takže hezky v klídku a ať si s tím borci dají záležet.
      • Jakto? Na kickstarteru to dělají běžně a problém to není.
        • smejki
          Až budou na Kickstarteru, budou mít tvá slova váhu.
        • Kickstarter přece nemůžeš srovnávat s vývojem AAA hry a jednáním u velkého vydavatele, po kterém chceš miliony dolarů *7*
    • Vytrubovat něco o hře, která nemá zajištěnýho publishera/rozpočet a deadline by nebylo asi moc strategický
    • pokud pujde vse podle planu hra by mohla byt oficialni tenhle rok, tak mozna se neceho dockame.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit