Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Zagro
    Ty bavíš :D
  • Zagro
    Přečti si to znovu, zde nejde o nějakou závist, ale o naprosto nesmyslný argumenty, co jsi uvedl.
  • Zagro
    Jsi raděj přečti, co jsem psal. Tady nejde o žádný poměřování, ale o naprosto pár jednoduchých argumentů, kterýma jsem vyvrátil ten jeho nesmysl. Poposedni si.
  • Kdo chce hrát, nesedí na zadku, nebrečí a jde makat, takhle to normálně v Praze chodí
  • Moc dobře vědí , že pokud budou limitovat jen na PS Pro , tak se jim začne fanouškovská základna tenčit až taky můžou totálně dojet na to , že prodají jen pár PRO konzolí a podřídí jim trh .
    Za mne ten nesmysl s PRO neberu . Pokud chtějí prodeje ,ať koukají nejprve zajistit kvalitní SW .Čtyřka se doma fláká , protože pořádné exkluzivky se houfně nekonají sem tam jednoho Draka ... na to jim už taky kálím . Prostě já už váš HW mám , tak se ukažte . Zatím vám to moc nejde Sony .
  • Snad s PS2 ..na tu poslední mělo chipování smysl ..... *16*
  • No vidíš, a já vysokou defakto nemám, udělal jsem jen Bc. pak už jsem jen využíval levného bydlení, stravování a rychlého internetu za sranda cenu, než mě vylil). To kolik měl tvůj školitel, je naprosto irelevantní, zvlášť když pracoval v akademické sféře, kde ty platy před 15 lety byly s komerční sférou nesrovnatelné. Jasně, měl jsem kliku, že jsem v té době dostal možnost pracovat s technologiemi, které následně vylítly nahoru (Java, UNIX, Linux, Oracle), ale ty peníze jsem vydělával a dokázal jsem ušetřit, protože náklady na živobytí a zábavu jsem měl nízké.

    Nejsem nejschopnější, naopak, považuji se za průměrného programátora, pro někoho jsem jen lopata, která lepí kód, ale za ty prachy a možnost pracovat tak, jak zrovna potřebuji, je mi to jedno. Nejsem workholik, mám čas na rodinu i na to, abych si mohl dovolit jednou za čas pořádně zapařit nějakou hru, která mě chytne.

    Mimochodem, on úspěch není jen o znalostech a schopnostech, ale může záležet i na triviálních věcech. Třeba psaní bez diakritiky je známka ignorantství.
  • konzolova koncepce skoncila s ps3/xbox360, sorry m8
  • corfer
    Tady tahle debilita bude znamenat jedinou věc – schizma v jinak celkem jednotné SONY obci. Bravo chudáci... Rozbili jste jeden ze základních pilířů konzolového hraní. Jak velký to bude mít dopad, se teď můžeme jen dohadovat.
  • protoze by se ukazalo jak je packovac jako ovladac totalne na pikacu kdyz by je kazdej PC noob roznes v jakekoliv strilecce behem deseti sekund
  • Jojo sikula. Ja jen ze ja mam taky vysokou, vydelam asi 15 cisteho a z toho jde vic jak polovina na najem. Tolik co rikas ty nemel ani muj skolitel, kterej byl v te dobe tajemnik celeho ustavu, ucil 5 predmetu. Znam docela dost bioinformatiku, ale 10K behem studia nenasetril ani jeden. Asi jsme z jinych statu, nebo patris k tem 2% nejschopnejsich, nebo mi tady pekne kecas.
  • zaty
    UŽ jsem to psal v jiné diskusi, že na hraní starých her se mi nejvíce osvědčilo Wine (nebo PlayOnLinux, což je defakto Wine) v Linuxu. Dají se na tom celkem bez problémů (jen dle návodu v databázi na winehq.org) rozjet hry určené pro W95, W98 a WXP.
  • zaty
    Ano. Holt si svůj čas organizuji sám a teď jsem se rozhodl, že budu týden méně pracovat a více hrát. O rodinu čas neokrádám, i když žena by samozřejmě byla ráda, kdybych nehrál vůbec, ale je ji jasné, že bych místo toho čuměl do kódu, což aspoň vydělává peníze. Ale tentokrát prskala hlavně proto, že jsem slíbil, že dorazím co nejdříve projekt, abychom mohli v půlce prosince odjet k rodičům a měli až do půlky ledna volno a místo toho jsem zabíjel čas hraním :)
  • zaty
    Pokud bydlíš a jíš v mamahotelu a máš práci, kde vyděláš průměrnou mzdu, což není v dnešní době problém, pokud není člověk líný (a tím myslím líný na sobě trochu pracovat), tak si na tu herní elektroniku bez problému našetříš a nemusíš být žádný Einstein. A co se týče negramotností, tak znám pár lidí, kteří vydělávají násobky mého platu (já cca dvojnásobek průměrné mzdy, podle toho, jak zrovna se mi chce v měsíci pracovat) a jsou schopni v jedné větě udělat několik gramatických chyb a v hovoru mluví jak dlaždič.

    Kupříkladu já jsem před 16 lety (bylo mi 20) při studiu VŠ pracoval jako programátor a po odečtení nákladů (kolej, jídlo v menze za dotovanou cenu, chlast, koncerty) jsem měsíčně ušetřil cca 10k. Koupit si tedy jednou za 5 let fakt nadupaný počítač, nebo jinou elektroniku, nebyl problém a to ty ceny byly úplně jinde, než dnes (PS2 tehdy za 25k, pokud se pamatuji správně).
  • 1) proc se ptas me?
    2) kdyz ma tolik penez jen na hrani, asi tez dela s TV neco jineho napr sleduje filmy/vysilani v ultra kvalite, takze proc se ptas k cemu?
    3) proc by se mela TV pouzivat jen na hry?

    Stale ale nechapu kde berete vsichni tolik penez, ze si muzete dovolit utracet tolik za hrani videoher. Zvlast podle toho, jak tady jeden nadavate druhymu, pulka z vas je navic k tomu pologramotna, nechapu ze s timhle chovanim jste dosahli na tak dobre placena mista.
  • K cemu televize za 30 tisic kdyz tam poustis rozmazany upscalovany obraz ze 720p?
  • A? Kde bereš jistotu, že si třeba ty 4 hodiny denně neukrojil ze svého spánku a nikoliv ze soužití s rodinou a běžných denních povinností? A i kdyby ne, co je ti po tom? Zastupuješ sociálku či co?
  • Nevěřim tomu, že průměrný konzolista je - jako někteří zdejší diskuzi - totální zabedněnec, který nechce mít možnost volby a tudíž když jí dostane, začne fňukat a nadávat. Měli byste bejt rádi. A nic vám nebrání hrát dál na vaší aktuální konzoli, ty hry tam pojedou stejně jako doteď. Ale chápu, vědomí toho, že někdo si třeba pořídil lepší stroj a má vyšší rozlišení některým asi způsobuje noční můry a nechuť do života, zdá se ;). To už pak ale smrdí čecháčkovstvím a nechutnou závistí. Naštěstí zatím každý konzolista z mého okolí, kdo s tímhle tématem přišel, možnost výběru naopak vítá.
  • Me by zajimalo jedno. Kde berete penize? Hlavne ti, co se tu cele dny hadaji o tom, jestli je levnejsi pocitac nebo konzole. Nejnovejsi televize za 30 tacu, k tomu PS4 za nejakych 10, ozvuceni a tucty her co se prodavaji za 1600, paka na ovladani letadla za 12 a k tomu jeste oculus. Plus se chlubi, ze ma i kvalitni PC na kterem taky obcas hraje (tzn. asi tak dalsich 25?) Muzu vedet kde berete tolik penez na herni elektroniku, ktera do peti let totalne zastara a krome hrani se s tim neda delat nic jineho? Pro me, kdyz v mem okoli vydelava jen nekolik malo lidi nad 20 cisteho, je to naprosto nepochopitelne.
  • Paulcz
    Někdy pro to musíš udělat trošku více, ale ta možnost tu je. Z části za to může OS a z části programátoři hry nedodržující standardy atd.

    No jo, co naděláš, argumentum ad hominem je zase známka srážky s blbem pro mě.
    Je mi jedno kdo na čem hraje a jak ho to baví, ale technické a další výhody a nevýhody jednotlivých platforem jsou jasné. Je to silně regulovaný trh vs neregulovaný, jedno je marketingově načančaná Potěmkinova vesnice a to druhé ne, na jednom nemůžeš skoro nic a to druhé nabízí neomezenou kreativitu ve všech směrech. Což ne všichni dokáží ocenit, ale říkat, že je něco jinak než ve skutečnosti mi dělá problém.. :)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit