Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • nedopadne to dobře
  • Myslím, že se z toho nevyklube podvod, ale stejně to podle mě nemá šanci na úspěch.
    Za prvé nevěřím, že by si Ouyu koupilo dost lidí, aby se vývojářům jejich úsilí vyplatilo. Za druhé pak vlastně ani moc nevidím smysl téhle platformy. Chcete otevřenou platformu, na které může nezávislý vývojář vyvíjet s minimálními náklady (zadarmo)? Já myslím, že PC existuje už pěkných pár desítek let. Za třetí je ten jejich Kickstarter plný lží, nesmyslů a velmi vágních překroucených do roviny "wow, podívejte, kdo nás podporuje" (viz citované vyjádření Mojangu k portu Minecraftu na Ouyu).
    • Trol.diskuzni
      PC je nejlepší, to rozhodně... Nemá absolutně žádnou chybu. *14*
  • Keyz
    Jak někdo může dát peníze do projektu a pak čekat jak to dopadne.Je to vlastně pouze příspěvek s tím,že doufám že vědí co a jak a splní sliby.Kdyby jasně věděli co chtějí a jak to chtějí, tak určitě seženou peníze jinde jako řada projektů i neherních.Zde se navíc jedná o drobné v porovnání s vědeckými projekty které nemají podporu od státu a také hledají investory.Tam je,ale klasický vztah investora který má nějaký podíl a často zasahuje do dění.Zde tomu tak není.
    - Co jím braní peníze vybrat a prodělat je?
    • To je taky velmi zajimave. Ja nemam tuseni, zda jsou nejak limitovani co se tech financi tyce a docela me zajima, jak to funguje ve chvili, kdy se projekt zafinancuje? Ma nekdo predstavu?
      • Keyz
        http://www.kickstarter.com/help/faq/backers#WhoIsRespForFulfThePromOfAProj

        Žádná právní opora.To není špatně jen by se ti lidi pak neměli divit když vývojáři prodělají peníze na nekonečném vývoji.

        -Osobně jsem přispěl na již existující a fungující projekty.Například Člověk v tísni protože to již funguje,ale abych přispěl na tak riskantní záležitost jako vývoj hry a pak čekal jestli jo anebo ne tedy nevím.Kdyby si sehnali investory kteří je donutí to vydat a prodat i kdyby to mělo vypadat jinak tak by to bylo lepší než na tom makat a pak to nevydat.
        - Přece když nedokázali přesvědčit investory tak to není dobrá zpráva.Sice se možná bojí zásahu do vývoje,ale schopný člověk si to obhájí před odborníky.Takto žádají lidi co nevidí do čísel a strategií...
        • Díky, mno tak to je pak zlé. Nicméně ti lidé na to dali peníze zcela svéprávně a pokud se nějaký projekt z kickstarteru takhle pokašle, tak celý systém dostane řádný zásah. No uvidíme.
          • Keyz
            Obávám se,že se pak lidé budou dožadovat práva.Pochybuji,že to někdo četl stejně jako nikdo nečte licence u her atd.
            • dožadovat se můžou, ale žádný práva v tomhle případě nemají... když někdo souhlasí s něčím, co nečte, je to jeho chyba, bohužel. a oni tam jasně říkají, že nic není zaručeno.
  • To co se píše v článku, je k zamyšlení, ale myslím si, že ten projekt má několik silných stránek.
    1 Celý bude postavený na hardwaru, kterej je už běžně používanej v tabletech, takže nebude potřeba žádnej drahej vývoj hw jako u ostatních konzolí.
    2 Softwarovej základ je už taky hotovej, jde jen o to upravit nějak to ovládání, řekl bych, že na to bude stačit malá skupina programátorů.
    3 Her pro android je hafo, portování by teda mohla bejt podstatně levnější záležitost, než mezi PS3 a X360. (asi ne u všech, ale málo jich nebude)

    Nevidím to jako totální revoluci herního světa, osobně ani nejsem konzolista, ale ten projekt potenciál má.
  • Nějak mi neni ta paní příjemná, vypadá jako by často bumbala
  • btw. taky bych potřeboval nějaký "kickstarter money", stačilo by cca 5000$ :]
    • Udělej RPG v RPGMakeru a pak dobře prodej story o tom, jakej jsi začínající umělec a jaký máš problémy a jak myslíš na hráče a jak ti záleží na klasické hratelnosti atd.
    • S inteligencí lidí, co na kickstrater posílají penízky, stačí udělat kampaň na rohlík s nápisem SWAG a YOLO a požadovat 20 000$.
      Budeš v balíku.
  • Přijde mi vtipný jak hloupé iluze někteří podporovatelé o tomto telefonu bez telefonování mají. Podívejte se třeba na Youtube, kde o Ouye dělá video každej druhej. A pak jsou ty komentáře fakt k zasmání, když na tom někteří vidí Battlefield 3 nebo Skyrim s modama. Stejně tak je k smíchu ta anketa o tom, jaké hry by tam lidi chtěli.

    Jo a viděli jste Android verzi Minecraftu? Ahahaha, ta nemá s PC verzí nic společnýho.

    Hmm, a teď ještě oznámili, že se poohlíží po investorech jinde atd. atd.. Celej Kickstarter je stejně jen o rychlým nahypování lidí, kteří nacpou prachy dřív než někdo celou nabídku pořádně promyslí.

    V podstatě tam operovali s tím, že "nelíbí se vám současný stav? Ouya je změna" atd. Hmm, spoustě lidem se nelíbí současný stav, to jde vidět jasně... i ve zdejších diskuzích se na každou AAA hru jen brečí a rádoby old school gameři brečí po "starých časech". No a tak Ouya je změna a je jedno jaká, je to změna a tím pádem je dobrá!!!! Tak sypte prachy! *4*
  • Potencial pro selhani tam je ale zas tak cerne bych to nevidel.

    Podle me v tom videu prototyp byl, ale jen jako tistak s naletovanejma svabama ne jako konecna krabice.

    Cena je myslim dostatecna na vyrobu (ta se rozbehne tak po vanocich a pokud na Tajwanu nebude zemetreseni tak ceny komponent co tam maji jeste klesnou), ale urcite tam nebude moc velka marze, spis zadna.

    Co se tyka softwaru tak android uz na tegru 3 portovanej je, jen bude potreba dodelat ovladace pro gamepad, ale jelikoz je v androidu linuxovy jadro tak podpora gamepadu uz v nem je a bude jen potreba to doladit.
    Co se tyka vyvojovyho prostredi tak uz ted existuji minimalne 2. Primo od googlu pro android a potom od nvidie pro tegru. U obou je dobra dokumentace. Takze musi jen dodefinonat nejaka svoje api pro obchod a nejaky jejich launcher co tam ukazovali.
    .
  • Díky za výborný článek!

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit