Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Level i Score, jsem si kupoval od roku 1999, později občas i nějaký ten Gamestar a Doupě. Vždycky jsem se na to třásl 14 dní dopředu a to bylo radosti, ulovit ho na stánku. Měl jsem nějaký čas i předplatné Levelu. A dnes? Už jsem si to nekoupil roky a vůbec mi to neschází. Vidím ty časopisy pravidelně v obchodě, podívám se na plnou hru, "hmm, zajímavé" a jdu dál.

    Přestal jsem si Level kupovat v okamžiku, kdy jsem si uvědomil, že recenze a preview současných her, mě vůbec nezajímají a jediné věci, kvůli kterým si časopis kupuju, jsou úvahy Rybka/Vávra, témata o starém hardware a hrách a podobně. A dávat za 5 stránek 200 a víc korun, to mi přišlo drahé.

    Navíc. Score se postupně horšilo víc a víc a přestávalo se to dát číst a Level se postupně přeměnil ve Score - graficky, i stylem psaní. Prostě chaotická barevná smršť pro mladé a neklidné, plná božích vtipů o zahnědlých trenkách, slintání, stříkání a podobných extrémně "čtivých" tématech. Za panování Honzy Herodese byl Level na špici, graficky i obsahem. Nevím jak to dělali, ale na ten časopis se výborně dívalo a články byly zajímavé a zábavné (i bez zahnědlých trenek). Pak ale Draken začal ze Score tvrdě kopírovat a myslel si nejspíš, jak na to vyzrál - ve skutečnosti tím ten časopis zkazil.

    Pamatujete si na to ne? Score ohlásilo, že na DVD bude film - a v Levelu musel být taky. Score přineslo hru - Level koupil její novější druhý díl. Score ohlásilo nový design - Level ho musel mít taky, ber kde ber. Postupně ze Score převzali i styl psaní (plný vulgarit). Nedalo se na to dívat, nedalo se to číst a Vávra s Rybkou prostě všechno nezachránili.
    • Mám na to velice podobný názor.
      • ano ano jak už jsem psal níže kolem čísla 50 rok 1999 byla zlatá éra levelu a ten desing byl prostě dokonalej abyla tam super parta grafiků viz strana 42 nebo jak to tam tenkrát bylo určitě si na to mnoho z vás komu bylo v tej době aspon 14 let vzpomene:-)
        • Mam je vsechny z toho roku a jeste dnes si je procitam (vetsinou na WC :) a narazim tam stale na neco noveho nebo spis uz zapomenuteho. Dneska uz Level nekupuju ani kvuli tem plnym hram.
  • ZvacA
    Ona ta situace papíráků je dnes vážně obdivuhodná. A přitom asi nejeden z nás chtěl zůstat "věrným" svému časopisu do poslední chvíle, co ho to ještě bralo. Není tak těžký si vybavit, jak si za mlada člověk měsíc bez plátku s majuskulním nápisem LEVEL nebo SCORE nedovedl vůbec představit a nebyla to jen vidina přijít k nějaké té plné hře, ale vůbec mít možnost si těch přes sto stránek pročíst a získat pocit, jak se zase nenabylo znalostí o herní scéně, jak se člověk pobavil s hlody redakce a jak to zase Vávra/Tuček všem vytmaví a jak je vlasně měl člověk všechny za Pány. A peníze? No holt ty dvoustovky od babiček a z částek, který se škudlilo jako spropitné za cestu mátině pro nákup šly jako měsíční taxa do trafik. Asi právě proto považuji tah Levelu s jeho miniverzí dodnes za prvotřídní. Dneska už ta představa vyhazování nabyla střízlivějších sfér, takže odpadla touha herní časopisy sbírat a i přes hrdinské mladistvé výkřiky o shromáždění každýho čísla to nakonec přešlo k potřebě jen občasného pořízení kvůli plné hře a vlastně bylo jedno, jestli člověk fandil Levelu nebo Score nebo někomu jinému. No a s rozsahem netu byla veškerá potřeba solit, byť ne zase tak strašný peníze, už eliminována úplně. Osobně jsem kdysi zkoušel koupit číslo, ale přišel jsem na to, že už to není ono, dýchla na mě sice nostalgie, ale přistihl jsem se s tím, že už to člověku nic moc neříká.
    • V dnešní době už investovat další peníze do papírových časopisů o hrách nemá vůbec žádnej význam. Otázka je, co místo toho. Zatimní pokusy o prémiové placené přístupy k digitálnímu obsahu moc nefungujou, takže zbývá asi jenom reklama...
  • Akční cena vydrží jen pokud se ukáže, že se zvedl prodej časopisu a zisk vydavatele. V opačném případě očekávám nikoli návrat zpět na 260, ale definitivní konec časopisu.
  • Ked sledujem to ako su ceske ceny casakov prepocitavane na eura tak neviem ci sa smiat alebo plakat...
    SCORE - 199kc - 9,92€ (299sk)
    LEVEL - 200kc - 11,29€ (340sk)

    *7*
    • ja se divím že to ještě někdo vubec čte v době internetu :-)
      • Sice máš mínuska, ale souhlasím s tebou, jen těžko si dovedu představit nějakej obsah kterej by nebyl na internetu k sehnání. Mám doma spoustu starých levelů a nějaký score na hromádce pod postelí, když mám chuť podívám se tak trochu z nostalgie a tak trochu abych se podíval jak se recenzent rozplývá nad pěknou grafikou čtverečků a pobavím se, ale novej časopis už bych nekoupil, to radši přidám další dvě kila a vemu mladou na film do kina. Tady, ale vyvstává otázka, proč chodit v době internetu do kina?? :)
        No samozřejmě proto, že je ráda, když ji vemu někam ven, jinak bych už ani za to neutrácel
        • Ještě před 2 letma (než v podstatě všichni z LEVELu přešli na Games) bych ti řekl, že názory lidí, který jinde než v tom tištěným časáku neseženeš. Bohužel teď tam zůstali jenom Michal Rybka a Dan Vávra a kvůli nim si celej časák kupovat nebudu.
        • přesně jak píšeš i já kupoval Score,Level a Gamestar (trochu jsem to přeháněl ) dnes u to nema cenu , je to na druhou stranu škoda , ale dnes si všechno najdu na netu a je to aktualní :) jinak samozřejme do kina stale chodim kvalita je kvalita.
    • jj to je dost extrem. dufam ze si to ziaden slovak nekupuje. oj*bat ich do riti
      • Je vůbec na slovensku nějakej podobnej časák s dvd přílohou zaměřenej na hry?
        • neviem, ked som bol mladsi som kupoval level, potom prisli internety
        • Ak myslis slovensky casak tak asi nie. Teda este par rokov spat vychadzal HRAC no uz som ho dlho nikde nevidel. Asi skoncil.
  • Grifus
    LeveL jsem kupoval cca od roku 2001-2007. V te dobe byl asi na vrcholu a hlavne oproti Skore mi proste sedel ve stylu psani, zpracovani, ve vsem. Kvuli zdejsi "Levelacke" redakci jsem se take stal pravidelnym navstevnikem Games.cz, hned po tom co web prevzali od toho tragikomika JD...
    Tech pet let jsem uz nevidel ani jedno cislo, takze soucasnou podobu casopisu soudit nemuzu. ikdyz muze byt porad na vysoke urovni, je bohuzel nutne si priznat, ze minimalne u nas v CR, je definitivni zanik hernich papirovych medii pouze otazkou casu...
    • nie je to pravda pretoze vrchol LEVELu prisiel 98 a pokracoval az do 2004 potom padol na rit ale toto je skvela sprava... u nas je drahy jak prase *16* ale v dnesnej dobre stranok o hrach to maju casaky tazke
      • kupoval som od 97 do 2008... potom mam len par a kopu mini levelov tak nejak... no a samozrejme par sa najde aj score... hlavne obdobie 94 - 97 *5*
        • Pokud bys chtěl ty Levely prodat (ne MINI), tak mi napiš na karelpipin@seznam.cz a domluvíme se. Díky ;)
    • jindra.veliky
      zanikne jen jeden...a SCORE pak bude mit vic ctenaru a prezije *4*
  • No snad se udrží. Já už na papíráky rezignoval před třema rokama. A to jsem poslední čísla kupoval jen ze setrvačnosti a vždycky jen prolistoval a přečetl tak max třetinu. Jó raději budu nostalgicky vzpomínat jak jsem vždycky vyhlížel další číslo. To byly časy *3*
  • Jak psal o pár řádků níž Bazu, měli by se vykašlat na ty dvdčka. Koupit časák za dvě kila nebo nedej bože víc by mě ani nenapadlo, ale sedm pětek za solidní čtení bych dal.
  • V dnešní době je bohužel epocha herních magazínů za námi. Časy to byly krásné, nicméně nic netrvá věčně. vzhledem k tomu, že jsem v té době neměl stálý přístup k internetu, tak jsem všechny informace hltal jako malé dítě a časopis přečetl i několikrát, ale dnes jsou všechny informace o několik týdnů dříve na internetu a k internetu má přístup drtivá většina lidí, natož hráčů videoher. Změna ceny bohužel nepomůže. Přechod do elektronického světa je nevyhnutelný. Games.cz beru jako elektronický level.
    • Bohužel je to naprostá pravda. Level jsem kupoval pravidelně od vánoc 1997 až do roku 2010. Tehdy před lety jsem ho hltal jak dítě a byl to doslova posvátnej obřad když se časák koupil a nesl domů. Net jsem měl až od roku 2001, ale doba kdy mi herní web nahradil časák je tak rok 2009. Už to prostě nemá to kouzlo ani informační hodnotu jako tehdy a tím, že vzniko hrej si vlastně ještě podrážej nohy, protože spousta autorů píše i do levelu. I když ne stejný články, ale ta exclusivita autorů jen v časáku už tam neni. Plný hry vůbec nekomentuju. Revoluce přišla někdy v levelu číslo 50 plknou hrou spec ops a pak ještě několik let docela super fláky, ale dneska už je to slabota. Pro mě jediná alternativa by byl level bez přílohy do 100kč.
      • Pokud byses chtěl starých levelů zbavit, napiš na karelpipin@seznam.cz :)
  • Paul_cz
    4000 kusů?!
    Sice pochopitelný, ale stejně docela neuvěřitelný...si pamatuju kdy se herní časopisy prodávaly v nákladech 50000 kusů..
  • Teda, nějaký čas jsem to už nekupoval...ale to vážně někdo kupoval za 260kč? This is madness!!!
    • misho8723
      No a si zober, že na Slovensku to stálo v posledných mesiacoch 14, 60 Eur či koľko ..no a teraz si to skús prepočítať na české peniaze.. ešteže som prestal kupovať Level pred tým zdvihnutím čiastky..
      • 14.60 euro? *8* *8* To je hodně uhozený *11*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit