Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Khanemis
    Ona Spore nebyla špatná hra. Dovolím si tvrdit, že na první zahrání byla i docela výborná (samozřejmě pokud se někdo nezaseknul třeba na té infantilní grafice), byl to zajímavý koncept, tvorba postavičky byla skvělá, bylo co objevovat. Problém je spíše v tom, že na sandboxově se tvářící hru Spore nenabízí prakticky žádnou znovuhratelnost. V podstatě vše je stejné, jen je rozdíl mezi agresivním a mírumilovným přístupem, ale ten není tak úžasný, podle mě, aby z toho dělal hned dva zcela odlišné zážitky. I kdyby, tak se dá hra zahrát tak dvakrát a pak jste tak nějak z ní vytěžili vše a můžete si hrát už jen s editorem (i když skvělým a na svou dobu opravdu technologicky revolučním). Přitom samotná délka jedné hry není příliš dlouhá, hlavně proto, že vás hodně rychle táhne stále do dalších období. Ano, vesmírná fáze hry je ve své podstatě nekonečná, ale popravdě ta mi přišla ze všech fází nejnudnější, není tam zase tolik co dělat. Vesmírná fáze těžko ospravedlňuje to, že do ní hra celou dobu děsně spěchala, jen aby si člověk potom dlouhé hodiny lítal vesmírem, unášel příšerky, upravoval zdlouhavě planety a občas rozstřílel nějakou tu lodičku. Hloubka tam možná je, ale příliš hráče nevede k tomu, aby si ji opravdu zkoušel najít a užít.

    Takže ve výsledku pak člověku zbude jen ten celkem fajn editor a začátek hry, tedy přežívání mezi dalšími prvoky (ta část mi přišla asi nejzábavnější ze všech, dobrá minihra) a první kroky po souši (i když ty taky rychle omrzí), ale dál už nic moc nemotivuje pokračovat, radši si vytvoří zase novou příšerku, pokud vůbec.

    U sandboxově se tvářící hry, která se ohání maximální simulací všeho, je to celkem smutné. Po prvním dohrání, kdy se člověk celkem baví, už nenabízí nic moc dalšího.
  • Ten poslední obrázek = win !
  • Zabralomi to 2 minuty googlení: serial Bar Karma realizován byl, sice jen jedna serie (12 epizod), ale v clanku se pise ze nikdy nebyl realizován. Radsi nepsat nic nez si vymyslet *7*
    • Vymyslet? Tak treba nemel tak precizni informace jako ty... Kdo chce psa bit...
      • precizni informace? rikam staci to minutu googlovat...
        To si snad autor mohl dovolit, tu minutu navic a overit si svoje zdroje.
  • Amylee.Anderson
    Mě Spore hodně bavilo, ale jenom jednou a jen do vesmírné fáze, ta mě natolik nebavila, že jsem se k tomu už nevrátila...
  • Zajímavá hra, která dojela na tom, že to byla pouze sada mini-her s minimem možností co dělat. Kdyby zapracovali na každé a nějak to ožvili, přidali herní prvky, tak to mohla být bomba. Mít v poslední fázi hru podobnou modifikované vesmírne Civ4 by byla paráda, ale přílišná jednoduchost a přímočarost to zabila. Osobně pro mě byla ta poslední fáze největším zklamáním a především díky ovládání, u kterého bych hodně rychle utočil kolečko a namohl prst.
  • jindra.veliky
    Me se hra hodne libila a az na vesmirnou cast jsem se nenudil. Rad bych v budoucnu videl pokracovani.

    sotva nadprumerne hodnoceni = 7/10 *1* to uz chapu, ze se nesetri s desitkama *7*
    • MNě se hra taky líbila . *1*
    • Pak nechápu proč mají hodnocení 1-10. Komedie. když 6 je špatná hra podle hodnocení. Pak se logicky lepší hry tlačí k 8 a pro ty další tu je 9-10 a to nemusí být tak extra.
      • Hodnice 1-10 neni (bohuzel) relativni vzhledem k recenzovanym, ale ma vytvaret absolutni stupnici i pro nerecenzovany hry, takze je celkem jasny, ze hry na tema "My little ponny" se budou pohybovat mezi 1-4, ale nikdy je neuvidis recenzovany v hernich magazinech.
  • Spore bylo bohužel nedotažené. Každou fázi chtělo obohatit a vesmírnou naopak zkrátit (jako konec beru střed galaxie). Grafika ani stylizace mi nevadí, dodalo to k pozitivnímu vyznění celé hry, příjemná oddechovka :)
    Koncept to byl ale podle mě naprosto geniální a byl bych hrozně rád, kdyby se znovu objevil v jiné hře (nebo sérii her, aby každá fáze (nemusí být zrovna evoluční) byla plnohodnotná) :)

    Jinak Spore bylo přijato velmi pozitivně, 80 % byl medián, tak nevím, jestli pojem "slabě nadprůměrné" je nejvhodnější. Na druhou stranu co jsem teď koukal na Metacritic, tak uživatelské hodnocení 4.5 oproti recenzentským 85, zajímavé :D
  • "Když už si člověk navykl na mechaniky jedné části, Spore udělala „cvak“ a veškeré učení postupů začalo nanovo"

    pro mne vždy bylo prozkoumávání nových herních mechanik to nejzábavnější na SP hrách..
    pamatuju na osmibitech jak každá hra byla unikátní a přinášela nové herní zkušenosti, chyba spore byla v přílišné jednoduchosti žánrů a infantilnosti
  • Kéž by Spore zůstalo ve stejné formě jako z roku 2005. Místo toho jsme se dočkal kreslené parodie na evoluci medvídka Pů *7* ...

    PS: Maxis nestojí za Civilizací ani náhodou. Tvůrci jsou MicroProse se Sid Meierem (současný Firaxis Games)
    • To PSko ignorujte *13*. Prolítl jsem to rychle a nepřečetl jsem si pořádně jak to autor myslel *7*
  • Podla mna mal Spore dva problemy. Evolucia nebola evolucia, ale najeky divny druh hrania sa na Boha a obliekania si Barbie. A druhy na ktory som tesil ked bola hra vo vyvoji, multiplayer vo vesmirnej casti. Kazda planeta by predstavovala samostatneho hraca.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit