Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • cs lidi hraje tedy jestenekdo MP v prvnim IL-2 Sturmovik jestli jo napiste na pitr2000@seznam.cz
  • Jsme slované a buďme na to hrdý!
  • ales.smutny
    Jakožto člověk s několika roky archeologie musím tuto romantickou domněnku a legendu vyvrátit... Na druhou stranu vám ale učitě nevyvrátím, že teoreticky nějaký ten kus krve z dob osídlení oněmi kmeny (jimž trochu popularizačně říkáme globálně Keltové) mít můžee. Můžeme:) Problém je v tom, že laténské skupiny byly vytlačeny nejprve vlnou Germánů a posléze Slovanů.

    Dobré je nechat si udělat test podle stěru z úst, stojí pár tisíc a patrilineárně najde původní majoritní DNA. Takže zdraví skandinávská větev Slovanů ;)
  • Keltové u nás sice žili, ale není pravda že bychom byli všíchni jejich potomci. Menšina ano, ale pozdější slovanské osídlení bylo mnohem hustší než keltské. Proto se češi označují za západoslovanský národ.
  • Malá poznámka, my nejsme slované, ale kelti. Viz. např http://cs.wikipedia.org/wiki/Keltov%C3%A9.
  • Článek určitě podnětný a vymykající se běžné novinkové produkci, ale zdá se mi, že příliš zobecňuje. Ty rozdíly, které jmenuje, jsou dány spíše tím, co píše níže Unreal. Na západě je tvorba her větší byznys, lépe nalajnovaný, zaměřený na širší vrstvy, takže také víc dělaný podle zavedených šablon jako jasně srozumitelné dobro/zlo. Na východě do toho přece jen proniká víc osobitosti.
  • Děkuju za vysvětlení, radši se půjdu zahrabat *1* U nás doma se řiká "Každá liška chválí svůj vocas a ta co ho nemá, ta se těm ostatním směje a řiká že ho na nic nepotřebuje." Takže asi tak - mysli si co chceš, na rozdíl od tebe já nikdy toho druhýho nemám za debila, jenom prostě vidim věci tak jak vidim. Jo a že to bylo jen pár království a já debílek z toho hned dělám světovou věc? Když bude mít teď v Německu pár lidí sračku a umře, hned je z toho taky světová věc, nebo snad ne? Takhle to prostě ve světě chodí *2* Anebo první světová válka? Taky to bylo přece jen "pár království", tak proč z toho hned dělat světovou věc, možná by se měla stát znova, třeba sou to jen nesmysly co??? *5*
  • O žádném celém světě se tam nemluví. A ta superorganizace zas tak moc velká nebyla. Jak něco přesahuje pár království, už je to celý svět. :)
    Zahraj si to pořádně, mluvíš nesmysly.
  • Black_Hand
    jj, nevim co porad vsichni rozsirujou ty pitomosti o zastaralosti UE3. ja asi tak posledni pracuju s UDK a vubec si nemuzu stezovat. porad tam pridavaji novy ficury atd. samotny engine vam neudela celou grafiku, zalezi jak ho pouzijete a jak dobry mate obsah.
  • Drom
    me teda posledni technologicke video unreal enginu neprislo ani trochu za zenitem.
  • taki jsy zapomnyl na Soni... :D
  • Se dvojkou čekám až bude vychytaná, stejně jako jsem si počkal s jedničkou *2* No, nic ve zlým hele, ale příběh typu "Hele, teďka musíš chytit tajnou superorganizaci, co ukořistila suprčuprmagický lektvary, co můžou pohnojit celej svět a eště k tomu máš s sebou malý kouzelný dítě se superčuperschopnostma a musíš ho chránit, jinak bude celej svět pohnojenej", to mi s dovolením připadá jen jako šikovně zabalenej klasickej příběh typu zachraňování světa... *5*Vim, že to v tom nemusí bejt nutně vidět, PR materiály nakecaj ledacos a páč někteý lidi sou jako ovečky a rádi se jen pasou a nepřemejšlej, docvaknout jim to nemusí, ale já se opít rohlíkem nenechám *3*
  • No však taky až bude článek o asijskejch hrách, tak budu reagovat tak, jak jsi naznačil *1*
  • Kde přesně jsi zachraňoval svět v Zaklínači 2? Ani v jedničce toho moc na celosvětovou záchranu nebylo. :)
  • Mytologie okolo rytířů kulatéto stolu by měla být převážně keltská. Pokud si dobře vzpomínám z různých dokumentů a knížek, tak ovlinění seveřany je spíš jen v jménech, oslovení, výzbroji a podobně...
  • Ale prosimtě... A kdy se například tebe nebo kohokoliv koho znáš třeba jen od pohledu dotkla morová rána nebo hladomor?? *1* U těch příkladů her... no takoví NWN 2 je postavený na licenci D&D... jestli se nepletu... coz je v podstate desková hra kde opravdu jde o to že každý kdo hraje tak je hrdina... bodejť by pak nekouzlil kde kdo... Diablo 3 je produkt designovaný k tomu aby byl akční a spádný... a vůbec určovat něco takového jako je neschopnost ztvárnit středověk na produktech určených k pobavení masy.... Já američany nemusím, ale tam se nátura dost liší stát od státu...
  • No zrovna u Dragon Age jsem se smál minimálně oproti Zaklínači. Pokud nepočítám přestřelky mezi parťáky, moc ho tam nebylo.
  • Neviem, čo tu riešite. Na Slovensku sa Čechom hovorí Švédi preto, lebo počas 30. ročnej vojny švédski vojaci, ktorí veľakrát viedli výpravy po území súčasnej čr, znásiľnovali ženy až do takej miery, že sa Čechom kompletne zmenila genetická výbava. Samozrejme to nie je myslené úplne vážne.
  • V Zaklínači ale je spousta takových "romantických výmyslů". Každopádně tvoje "nejsou tam jenom slovanské prvky" (inspirace v artušovské legendě je snad jasná každému) má v tomto případě stejný význam jako "nejsou tam jen západní prvky" u Oblivionu. Takové FF je přeplněné prvky převzatými ze "západu", ale nikdo nezpochybňuje, že jde o typicky asijskou hru.
  • Áno, přesně tak... *3*Vono stačí, když člověk študuje dějiny raně středověký západní Evropy, tak musí padat údivem, jak sou všechny ty ména franskejch a normanskejch velmožů čtenáři Sapkovskýho knížek povědomý.*1*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit