Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Já jsem se díval,tak nechápu Tiscali,že píše podnikatel ? Ten muž měl charisma nebezpečného psychopata propuštěného z vězení,jen do tohoto pořadu a vystupoval jako asociální psychopat,který měl vycházku a s doprovodem se zůčastnil tohoto pořadu,aby odradil poslední naivky v tomto státě podnikat či pracovat pro takové tzv. podnikatele...
    • díval jsem se též a naprosto souhlasím
  • Ať žijí podnikatelské úspěchy založené na lichvě, kradených e-mailových adresách, kradených osobních údajích, na falšovaných dokladech... a tomu se říká svoboda podnikání... Občan se může hájit u soudu, pokud na to má peníze...
    • Docela vystizny. Posledni vetu bych poupravil tak, ze kazdy obcan MA PRAVO se branit, pokud na to ma ovsem penize *4*
      • právo občana hájit se u soudu je vyjádřeno v obratu "se může"...
  • Jistý Václav Klaus kdysi prohlásil, že nezaměstnaní a bezdomovci jsou ti co nechtějí pracovat. Obdobný "genius" teď přichází s tou samou blbostí. Jaksi ani jednomu z těchto pravicových soudruhů nedošlo, že po roce 89 zdevastovali výrobní možnosti, rozkradli kapitál potřebný pro výrobu a teď se všichni diví, že jsou tady nezaměstnaní. Pouze magor může tvrdit- neohlížejme se zpět, je nutno se dívat dopředu. Ano to je ideální pro ty co to tady rozkulačili. Oni jsou příčinou dnešního stavu a ten je bohužel důsledek minulé činnosti naší slavné pravice. Je to asi tak, jako když jsme si svojí nezodpovědností dříve nadělali dluhy, teď je po nás chce někdo splatit a my řeknem ne, uděláme tlustou čáru za minulostí a dívejme se do budoucna. Vaše pohledávky nás nezajímají. Asi těžko lze očekávat, že systém bude tak samočistící, že breberky z minula sám odstraní ( přeci volná ruka trhu, ne?). Na to bude potřeba chirurgický zákrok a vyčistit ten svinčik.
    • Nezaměstnanost se stala zvykem nejméně u 70% nezaměstnaných a to mi nikdo nevimluví
      vidím to v práci!
    • Souhlasím s tebou. Ale po tom vyčištení to nastane znovu. V jiné podobě, ale nastane.Musíš se ptát, co udělám já, abych se měl lépe. Musíš se přispůsobit prosrředí. Ty nic nezměníš. Systém je šíleně obrovaká mašinerie.
    • Prosím co to znamená rozkulačili,děkuji
      • Rozkradli víš. *5*
        • aha,to znamená, že když mého dědu nazvali kulakem a vystěhovali nás po pětistech letech z našeho hospodářství,co? Že nás rozkulačili,nebo my jsme něco rozkulačili? Vlastníma rukama na polích? /traktory, kombajny a podobné stroje totiž nebyli,byli koně a volové./ Tak že vím zase prd.Ale volů znám dost.
          • Ano, přesně to to znamená - vašeho dědu nazvali kulakem a rozkradli mu majetek, ergo ho rozkulačili. Pisatel přede mnou tvrdí, že podobně se zachovali ti nahoře i v době po listopadu, a rozkulačení používá jako synonymum pro zlodějinu, nikoli jako útok na ty, kdo rozkulačeni byli.
  • Myslím si, že se záměrně směšují dvě věci. Nezaměstnanost a zneužívání sociálních dávek.
    1 .Stát potažmo ministerstvlo sociáních věcí musí mít tak nastaveny kriteria, že prakticky nemůže dojít k zneužití dávek v nezaměstnaosti hlavně romskou menšinou.
    Pak nikdo nebude litovat občany bez dávek , když se vyhýbají práci.
    2. Pro většinu lidí bez práce to představuje takové psychické trauma, které se vůbec neřeší , hlavně, že jsou média plná dýchánků a přehlídek V.I.P.
    3. Vlády od roku 1989 zpronevěřili téměř nezpočitatelné finanční rezervy a zdroje, které nechali rozkrást včetně likvidace firem nebo jejich vyvedení do zahraničí.
    4. Zaměstnanost by měla pro vládu být taková priorita, že by neměla řešit do doby její naplnitelnosti nic včetně přejmenování letiště. ( nato má čas )
    Nečas a jemu podobní, kteří mávají jen argumentem, že za vším je problém lidí vyhýbající se práci by měl být v budoucnu po zásluze tvrdě potrestán a stát se nezaměstnaným, protože od svých studií nic jiného než politiku nedělá a ze státu si udělal maminčnin cecík.
  • páni velkopodnikatelé a miliardáři by si měli uvědomit, že nejdůležitější profese jsou ty dělnické. To že někdo něco vymyslí, nestačí. Někdo to musí udělat. Např. když někdo vymyslí nějaký program, tak pochybuji, že umí kompletně vyrobit počítač na kterém ten program vymyslel (myslím tím kompletní součástky a ne jen pár komponentů z čeho se PC skládá). Nebo ředitel, který sedí ve své kanceláři, by si těžko vše vybudoval sám. Osobně považuji za jednu z nejdůležitějších profesí popeláře. Bez nich by jsme se utopily v odpadcích. Příkladů je víc a nemá to cenu rozepisovat.
    Hlavně by jsme si měli sebe vážit navzájem. Podnikatel dělníka a dělník podnikatele. Oba jsou potřeba k docílení konečného cíle.
    • Podnikatelé svojí nenažraností a hrabivostí učinili ze slova podnikatel sprosté slovo.
  • Průměrný plat je 25 tis. Kč hrubého. Většina lidí si o něm může nechat zdát. Když si někdo vydělá 15 tis. Kč čistého, je to krásný plat. Obvykle spíše 12 tis. Kč. Minimální mzda je 8 tis. Kč. Tu platí podnikatelé nejraději, aby jim zbylo na drahá auta, 4 dovolené za rok (samozřejmě v zahraničí), na baráček za miliony a sekretářky. Bohužel však nepokrývá náklady na reprodukci pracovní síly, když je člověk sám. Bydlení minimálně 5 tis. Kč (nájem nebo splátka hypotéky) , energie minimálně 3 tis. Kč. Jídlo na týden po tisícovce je 4 tis. Kč. To je těch 12 tis. Kč. Žádné děti, žádné auto. Průměrná výše starobního důchodu je 10 tis. Kč. Nějaké boty a oblečení občas (ušetřit na jídle), nekouřit a nepít alkohol, žádná dovolená a žádné pojištění ani spoření na důchod. Peníze na dopravu do práce - ušetřit na jídle. Nechci býti hlupákem, jsem raději cigánem.
  • Pan podnikatel by si mel uvedomit jednu zasadni vec. Vetsina tech nezamestnanych, mimo cigose, pracovala, nekteri treba i 30, 40 let a odvadeli dane a ruzny poplatky do statni kasy. Platili si, aby se v pripade potreby stat postaral a to co cerpaji si vlastne mnohonasobne predplatili. A samozrejme, ne kazdemu se chce pracovat za minimalni mzdu, ktera je taky zakladni platovou slozkou u nekterych podnikatelu - parazitu.
  • Ne, nechci pořád dokola rekvalifikace a tančit jak si podnikatel pískne... Jsem jen člověk, ne robot či nějaký počítač s neomezenou pamětí a neživou duší... Nemám zájem na tom nějakému podnikateli zvelebovat jeho majetek, neustále se kvůli němu zdokonalovat, dělat přesčasy, ničit si nervy, zanedbávat svoji rodinu a sebe samého...
    Nebudu tolerovat jeho proměnlivou náladu, aroganci, sobectví, ponižování, záměrné vystavování nejistotám a házení jeho problémů na mou hlavu...
    Protože jediného, čeho se pak dočkám je buď žití v neustálém otroctví, nebo žebrota...
    A to nechci domyslet, co mě čeká za dvacet let v důchodu... *16* *16* *16*
    • S těmito názory si ty ani dobrou práci najít nemůžeš. Jsi negativní ve svý podstatě a tak k tomu už rovnou přistupuješ.
    • Pepo. A co teda chceš. Tak udělej převrat , přihlas se ke komunistům a zaveď te tu komunismus. Zaberte všechen majetek všem a bude ose vše opět opakovat, co tu už bylo. To není řešení. Proč si neotevřeš nějakou živnost v tom, co umíš. Budeě svým pánem a nikoho nebudeš muset poslouchat a klonit se mu. Otázka ale je, jestli si na to troufáš? Možná pro tebe bude ideální řešení - nemít žádnou odpovědnost a brát krásný plat a nic neriskovat. A hlavně se moc nepředřít. Já neříkám, že je to tvůj případ, ale věř mi, že takovýcjh lidí je hodně, možná i většina. Ale toto také není řešení. V thajsku neexistuje žádný důchod, sociální dávky, nic. Děti se starají o své rodiče, když už nemohou pracovat. Teď si asi řekneš, že my se přeci NEMUŽEME srovnávat s Thajskem a jinými zeměmi. A já se ptám, proč NE? CO je na nás tak fantastického, že jsme jiní.
      • Proc hned delat prevrat? Staci aby je podporil v demokratickych volbach. Ale bacha aby ti pak z toho volebniho uspechu komunistu neprdla cevka v hlave a nemusels zustat na socialnich davkach *3*
    • Brání ti něco abys začal podnikat-???
      • Jasne, vsichni budeme podnikat. Je jedno, ze nam nebude mit kdo zaplatit, ale hlavne, ze budeme podnikat *7*
      • Přijde znárodnění a vykořisťování v dnešní podobě půjde do kelu, stejně jako ta většina vydřiduchů, kdy na jednoho slušného podnikatele připadá 50 nenažraných prasat. Však oni si tu říjnovou zase vykoledují a budou naříkat a brečet nad nelidskostí, kterou zavinili nelidskostí vlastní. Malému carevičovi uřízli palici, tolik zloby probudili.
      • Ano, morálka a svědomí...
        A kdo brání těm živnostníkům aby zanechali živností a šli na pracák, když jim to tak nejde???
        U mě bude úspěšný podnikatel jen ten, který dokáže podnikat takovým způsobem, že jeho zaměstnanci dostanou slušnou mzdu a budou mít jistotu v budoucnosti... Ten, který si svých zaměstnanců váží a je si vědom toho, že mu pomáhají zhodnocovat jeho majetek...
  • Z veřejných prostředků je placeno ve státních službách za velké peníze řada lidí, kteří již měli dávno odejít do důchodu. Samozřejmě neodejdou, když nemusí, protože berou vysoký úřednický plat a k tomu důchod. (od náměstků na ministerstvech až po zaměstnance na městských úřadech). Tito lidé již nemohou mít odpovídající výkon. Musí je jen vyčerpat to, že se musí oblíct a nějak se dostat do práce. Tam už nic nového nevymyslí. Mladí lidé poškole pak nemají práci. Je potřeba zákon o ukončení pracovního poměru ve státní službě po dovršení důchodového věku. V soukromých firmách - tam ať pracují klidně do 90-ti let. A ještě lépe, snížit státní aparát na polovinu a zabránit tomu, aby peníze, které se ušetří zase někdo nerozkradl a používaly se na splacení veřejného dluhu. *3*
    • Václave, pravdu díte, nejen ve státní správě.On i každý pan podnikatel,pan Toman nevyjímaje, rád zaměstná shánčivého důchodce.Za něj nemusí odvádět zdravotní a sociální a ještě mu může dát jen minimální mzdu.Tito shánčiví "čilouši", zase na oplátku jsou schopni si i při pěkném důchodu(na rozdíl od toho co budeme mít my a naše děti) sehnat i dva "šolichy".Tak jim to i s důchodem hodí měsíčně někdy i víc jak třicítečku.No nevol potom knížete, či ODS.Důchod po komunistech 12 táců, dva šolichy po desítce, s vnoučátky na dovolenou na Floridu, že pak mladí s titulem Mgr. či Ing. balí někde ve skladu internetového obchodu zboží za minimální mzdu, neumí se postarat.To není fikce, to jsou osobní skušenosti, z toho jak funguje tato banánová republika.Rozeštvat lidi proti sobě, mladý proti starým, zlikvidovat školství ať jsme národem tupců a pak se bude vládnout.Oni to mají naši politici dobře vymyšleno.To nejsou žádní blbci, ti ví dobře co dělají.Blbci jsou ti, co jim to umožňují, to jsme bohužel my!!!
    • Pane Václave dovedete si představit že by někdo zredukoval počet zaměstnanců ve státním sektoru? Dovedete si představit že by tam ty lenochy někdo prostřídal? A dovedete si představit vyházet ty starší do důchodu, vždyť v mnoha případech se tam úředníci chovaj jako by to byl jejich rodiný podnik! Vtahují si tam rodiné příslušníky, manžele, sestry, strýce, děti a známé! Většina je bez středoškolského vzdělání, to nemluvím o vzdělání příslušné k danému sektoru!
      K tomu že někdo systematicky vysává peníze ve formě soc.podpory nebo dávek, tak to je velká pravda, teď nepíšu o lidech z bývalé porcelánky KV, Zetor BM, oděvní podnik PV, Tatra Kopřivnice, atd. atd. napříč republikou.
      Naše děti škola nevede k poctivosti a práci! Rodiče jsou dětem vzorem a pokud někdo nepracuje z přesvědčení přenáší to i na okolí, hlavně na vlastní děti!!! Pan Gazdík to tam také říkal, jak se chce lidem pracovat.
    • a to jeste hromada tech statnich zamestnancu dostane dozivotni rentu *11*
  • Právě proto, že nejsme v tom středověku je třeba uznat a pochopit to.., že stejně tak jak každý nemá na VŠ vzdělání případně jiný talent na něco.., tak jsou i lidi co se neumí a neví, jak se o sebe "podnikatelsky" postarat, což však vůbec neznamená, že to hned musí být lidi nekvalitní, neúspěšní, líní či vůbec nedůstojní lidé a pracovníci..V tomto bych byl velmi opatrný ve slovech. Líní, hloupí, vyčuraní i jinak zparchantělí lidé a gauneři byli, jsou a budou v jistém počtu vždy a všude ..Pokud naši uprdění, lokajští a velmi dobře zaplacení představitelé evidentně neuměli a stále neumí a zřejmě ani možná nechtějí hájit zájmy své země a svého lidu kromě těch svých osobních v tom, že dopusitli, aby se tu zrušilo, kde co, co se týká zaměstnanosti a tradiční výroby toho co umíme rovněž stejně jako jinde..i možností podpory na dopravu, aby tedy ti lidé mohli za tou prací jezdit a měli důstojnou motivaci pracovat pro důstojné podmínky svého života, protože cizím dávali a dávají všemožné podmínky i výhody, ale pro své lidi to udělat a řešit neumí, kromě cikánů .. tak pak jsou tohle všechno ty výsledky, které vyvolávají a budou vyvolávat systém zoufalých situací a stejně tak zoufalých činů od lidí s tím, že např. o volbách ti lidi půjdou z nouze klidně i do extrémů, když už jim nebude nic zbývat. Zbytek jsou jen pokrytecké rozeštvávací kecy co mají zamaskovat skutečné příčiny i viníky, aby se lidi nesjednotili a někdo měl zase plné koryto díky věčnému slibování a oblbování s tím, že výsledek bude opět každoročně tradiční..zdražovat a zdražovat a dělat lidím ty životy ještě horší bez výhledu na nějakou slušnou budoucnost do doby až přijde zas s klackem v ruce nějaká změna..
    • Oto naprostý můj souhlas a dodávám,že takové kamarádšovty tady nikdy nebyly jako teď,kdy jsou do funkcí dosazováni lidé z fotbalu,ze školy z hospody apod.Vrchol marazmu byl Klaus a jeho amnestie vč.čistých rejstříků.Ovčané nedopustťe,aby ODS měla ještě nějakou váhu jděte k volbám a volte levici pokud tady tzv. pravice bude.Již teď je 5 min po 12.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit