Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • KIMCID

    Přeposílám dobře položenou otázku neznámého autora - to nemá chybu!!

    (byť je už jiný ministr)

    Pane poslanče,ministr Stropnický chce mapovat počty mužů a žen schopných a ochotných podílet se na ochraně vlasti. Ráda bych se dozvěděla, co konkrétního chtějí politici abychom bránili. Zda cizí kapitál, cizí banky, cizí média, cizí šachty, cizí pozemky. Majetky zbohatlíků, korupčníků a tunelářů. Majetky politiků a jejich rodin. Proč bychom měli pokládat životy za zemi, která nám byla ukradena, za firmy, pro něž dřeme za 1/3 německých výplat, za obchodní řetězce, které zlikvidovaly drobné podnikatele a prodávají nám zdravotně závadný odpad, za ukradenou vodu? Proč bychom měli umírat za politiky, kteří celou tuto genocidu od roku 1989 umožnili a kteří nám pravidelně nadávají do komunistů, šíří mezi lidmi nenávist a podporují světového agresora č.1 - USA?Děkuji za odpověď. PS: Není bez zajímavosti, že armádu, kterou zničil Václav Havel a individua mu podobná už asi nikdo neobnoví. Zmizela rozsáhlá technika, závody na výrobu a opravy techniky všeho druhu, zanikli specialisté a z půlmilionové armády máme jakousi četu, co jezdí po světě jak Humberto, hradní stráž, dvě kapely a  tři pronajaté stíhačky věčně v opravě.

     

  • západní mocnosti nejsou a nikdy nebyli naším spojencem, vždy nás zradili a amercké teroristické státy jenom s Ruskem straší, doopravdy jsou USAT naším nepřítelem oto horším, že se přetvařují

    • ANO, máte pravdu, jen Sovětský svaz je náš nejlepší přítel. Do osvobození jsme o něm ani nevěděli ale po osvobození v roce 1945 k nám nasadili své důstojníky a my jako ovce jsme popravovali své lidi. A také nesmíme zapomenout, jak nás v roce 1968 zbavili kontrarevoluce. Vždy stáli za našimi národy. 😍

      • nikdo není dokonalý, ale štvát v dnešní době proti Rusku, může jenom terorista a USA teroristický stát je, dokonce celé teroristické NATO až zavelí útok na Rusko, tak půjdeš taky, já taky ale první postřílím všechny důstojníky NATO kolem sebe

  • A co naše spojenectví a dohody s Francií a Británií? Jak nám pomohly při Mnichovské dohodě?

    Na to už se nějak zapomnělo? Nebo to není zrovna "politicky korektní"?

    • Naši představitelé si vymysleli, že ČSR je prý jakýmsi "národním státem"
      jakéhosi, prý "československého národa". A tak celá třetina původních
      obyvatel mluvících německy byla najednou prohlášena za "cizince". Návrh na kantonální uspořádání ČSR po vzoru Švýcarska, kde se mluví čtyřmi jazyky, byl odmítnut. A tak byla velká část německy mluvících Čechoslováků (ne všichni!) vehnána do náruče Hitlera. Mnichovská dohoda byla to menší zlo: větší zlo by bylo rozpoutat na našem území boje proti Hitlerovi, to by nám vpadl do zad Stalin se svou "bratrskou pomocí". Budovatelé socialismů Stalin a Hitler si také později rozdělili Evropu (Pakt Molotov-Ribbentrop).

      • Takže, kdyby byl návrh na utvoření kantonů uveden v praxi, nebyla by vehnána převážná část (asi 90%) "německy mluvících občanů" do náruče Hitlerovi? Já vím, že chtěli sami do Říše. Mám toho načteno dost i od německých historiků. Takhle zkreslovat historii je dost ubohé.

        K Trumpovi jen dodám, že tento sebestředný podnikatel/president by se námi asi moc nezabýval. To je typ- Odvolávám, co jsem slíbil a slibuji, co jsem odvolal.

        • Pokud obcan argumentuje pokusem o návrh kantonálního uspořádání a zároveň zaměňuje německy mluvící Rakušany-Uheráky za německy mluvící Čechoslováky, není co komentovat.

          Historik by pak mohl odhadnout s přesností na týden, jak dlouho by aplikace kantonálního uspořádání na tradiční zemské vydržela.

          Ano, sudetští Němci chtěli do Říše a neváhali chodit oznamovat sousedům a příbuzným, že hnedle přijde Hitler a konečně "udela poržadek".

      • lžeš a mystifikuješ, hňupe, CCCP uzavřel s německem pakt jako poslední až s hitlerem byli kámoši všichni, všichni se ho báli, když ještě neměl žádnou sílu, jenom blafoval, všichni ti zrádní zbabělí spojenci se ho lekli, jedinný národ spojenecký byli bratři srbové a my jsme se jim s vrahem havlem odvděčili humanitárním bombardováním, je mi z takových lidí jak jsi ty na blití

      • josef.chmela

        Ty, kdyby jsi neměl Rusko (podle tebe CCCP), Stalina a komunisty, tak bys je musel vymyslet aby jsi měl stále o čem tlachat ty své nesmysly.

      • Takhle to vypada, kdyz se nevzdelavatelny blbec, jako ty, pusti do rozboru historicke udalosti.

  • Nechápu tu stupidní otázku z nadpisu. Proč by nás měl někdo chránit před někým, kdo nás vůbec neohrožuje?!?! Spíše nám podle těch prohlášení státníků hrozí napadení že strany Německa, Francie nebo že strany USA proto, že si naše vlastní věci děláme po svém a nechceme přijmout stupidní a arogantní příkazy těchto jmenovaných států

    • Titulek napsal ubožák, který by nám rád vsugeroval že za všechno zlo na světě může Rusko. Jenže je tomu přesně opačně. Od konce druhé světové války vedla Amerika 60 útočných válek na cizích územích a Rusko nikdy žádnou válku na cizích územích nevedlo. Takže kto je zločinec je celkem jasné. Je to Amerika. Otázka měla proto znít opačně "Bránilo by Rusko Český stát před zločinnými Američany"? Ovšem to by autor asi neprotáhl přes cenzuru webu.

      • Děláte si legraci, že jste vážně tak hloupý? Rusko nikdy žádnou válku na cizích územích nevedlo? To tomu sám opravdu věříte ( a těch 8 blbců co s Vámi souhlasí taky)? Vždyť už jen před druhou světovou válkou za sebou mají Rusové napadení Finska. Vojenské zabrání Pobaltí a kusů Polska. Válka v Čečensku, či Afganistánu to byli jen vojáci na dovolené? Skutečně jste tak zfanatizovaný a posedlý až jste primitivní a hloupý. Ta Vaše odporná iluzoirní představa o tom že vše ruské je správné, nedotknutelné a svaté je směšná. Jste jen smetí na diskuzním fóru, jehož názor postrádá jakoukoliv hodnotu.

      • Děláte si legraci, že jste vážně tak hloupý? Rusko nikdy žádnou útočnou válku nevedlo? A co válka proti Finsku? Válka v Čečensku,?či Afganistánu to byli jen vojáci na dovolené? Skutečně jste tak zfanatizovaný a posedlý až jste primitivní a hloupý. Ta Vaše odporná iluzoirní představa o tom že vše ruské je správné, nedotknutelné a svaté je směšná. Jste jen smetí na diskuzním fóru, jehož názor postrádá jakoukoliv hodnotu.

  • Další neskutečná hromada blábolů, dohadů a překrucování. Z Tiscali se stal štvavý bulvár nejhrubšího zrna. Pokud si pozorný čtenář přečte Trumpova vyjádření a nepatrně se nad nimi zamyslí, pak mu výjde naprosto odlišný závěr. 

    Vždyť autorem také není nikdo jiný, než nenávistí naplněný Jégl.

  • Článek je sice tendenční dle dnešní podivné módy, ale pokládá trefnou otázku, zdali by nám vůbec někdo pomohl, pokud bychom byli kýmkoli napadeni.

    S NATO nelze počítat a ani s EU, jakkoli by byla smluvně zajištěna společná obrana. Naše armáda je dnes dokonce v mnohem slabší pozici oproti politické konstelaci za první republiky, kdy se tehdejší spojenci na nás vyflákli. Francie smlouvu o vojenské pomoci pošlapala a Anglie uvěřila sudetským lžím, viz František Halas - Zpěvy úzkosti: "Zvoní zvoní zrady zvon zrady zvon, čí ruce ho rozhoupaly, Francie sladká hrdý Albion, a my jsme je milovali." Jediný, kdo byl připraven pomoci, byl Sovětský svaz. Je ale otázkou, zdali by tak skutečně učinil a jestli to nebylo jen účelově vykládáno ve prospěch SSSR.

    Až nám bude něco takového hrozit, tak budou mít západní státy vojenské starosti samy se sebou, aby se uchovala alespoň základní integrita státu díky pokusům o konstituci chalífátů ať pokojnou nebo násilnou cestou.

    Právě v dnešní době ze strany Ruska nic takového nehrozí ani omylem a je hloupé se domnívat opak, natož papouškovat média obsazená lidmi s vš vzděláním dle naivních postsocialistických představ o nerozborné integraci různorodých lidí všeho vyznání pod evropskou střechou. TO sice může být reálné, nicméně ta střecha bude mít na vrcholu půlměsíc.

    A teprve tehdy, až se bude současná podoba států rozpadat, nastane ten správný čas pro anexi Ruskem, Čínou nebo někým jiným. Nicméně na stejné úrovni je třeba si položit otázku, zda tehdy uvadající původní národy samy nepožádají o pomoc v tváří tvář hrozbě vyhlazení káfirů.

    • "...nicméně ta střech bude mít na vrcholu půlměsíc." Vtipné a trefné, ještě nikdo to nenapsal lépe! :-D


    • Máte zcela pravdu, NATO nás nenapadne, protože nás má v hrsti. Tak kdo jiný by nás mohl napadnout, že ? 😀😀😀 

      Trošku si protiřečíte.

    • ferda.borek

      Před lety, ještě když na nově vysílali pořad "Na vlastní oči", v jednom z dílů byla reportáž o starém pánovi, který byl v mládí za války aktivním v protifašistickém odboji. Ten pán na konci reportáže se slzami v očích řekl, že je zhnusem z dnešního stavu naší země a kdyby věděl tehdy za války, že se naše země stane opět německým protektorátem, tak se na nějaký odboj vykašlal. Hledal jsem ten díl s tou reportáží dlouho v archivu NOVY, ale není po něm ani stopa. Někomu se zřejmě nelíbilo, co tam tím starým pánem bylo řečeno.

  • Stačí si vzpomenout na zradu západních velmocí v předvečer druhé světové války.

    • Pokud si dobře vzpomínám, tak spojeneckou smlouvu s Hitlerem neměla ani Anglie, ani Francie, ale měl ji SSSR. Takže logicky vzato, pokud by se rozpoutala válka na našem území, Rusko by šlo s Němci proti všem a o naší republiku by se šábli jako o Polsko.
      • Jinak řečeno, smlouvy a dohody se mají dodržovat, jen, když se to hodí?

        Vaše logika vychází ze špatných informací, či jejich nedostatku , takže se je pokusím uvést na správnou míru.

        1. Německo a SSSR neměly žádnou spojeneckou smlouvu. Měly pouze smlouvu o vzájemném neútočení (Pakt Ribbentrop-Molotov je smlouva o neútočení mezi nacistickým Německem a Svazem sovětských socialistických republik, podepsaná v Moskvě 23. srpna 1939)


        • 2. Československo-sovětských smluv bylo v historii Československa uzavřeno více.

          Dvě „prozatímní“ smlouvy byly uzavřeny v roce 1922 (5. února s RSFSR a 5. června s USSR) a týkaly se vesměs „administrativních“ záležitostí (zřízení zastupitelství, spoje, pravidla pro obchodní operace).

          Z důvodu obrany před vzrůstající agresivitou Německa byla 16. května 1935 uzavřena smlouva týkající se vzájemné pomoci v případě útoku Německa, která navazovala na smlouvu uzavřenou mezi Francií a Sovětským svazem.[1]

          3. Československo mělo od roku 1924 podepsanou spojeneckou smlouvu s Francií, kde se smluvní strany zavázaly, že v případě ohrožení společných zájmů se shodnou na opatřeních, jež je měla chránit. Text ovšem postrádal ustanovení o vzájemné vojenské pomoci. Signatáři měli v tomto ohledu volnost a suverenitu rozhodování. Tuto neurčitost vnesla do dokumentu československá diplomacie. 16. října 1925 Československo podepsalo Garanční smlouvu.

          Tento dokument vznikl v rámci Locarnských dohod. Určoval, že Francie a Československo si poskytnou vojenskou pomoc, stanou-li se cílem nevyprovokované agrese, a to i za situace, že se Rada Společnosti národů (SN) nevyjádří jednomyslně ve věci označení agresora. Jednomyslnost členy SN opravňovala pomáhat vojensky napadené zemi. To ale jen v případě, že s eventuálním francouzským postupem přes Rýn budou souhlasit ostatní signatáři Rýnského bezpečnostního paktu, kterým bylo mimo jiné Německo. Garanční smlouva neumožňovala ochranu před expanzí Německa.[13][14]

    • A co jako měly ty velmoci dělat? Kdyby zasáhly, tak se to začalo v Evropě mlátit, Hitler by stejně zabral Sudety, kde podle našich představitelů žili lidé, kteří nepatřili k "československému národu" a byli to tudíž cizinci. A z východu by nám Stalin poskytl "bratrskou pomoc" a skončili bychom na Sibiři jako mnoho jiných národů. Ta Mnichovská dohoda byla ze dvou zel to menší.

      • Tak potom, ze stejného důvodu nemá smysl být v NATO. Když nás Rusák zabere, tak co by měly velmoci dělat? Kdyby zasáhly, tak by se to začalo v Evropě mlátit.

        Tak proč jsme tam lezli?

    • Kdes to opsal, IQ 7?

  • Zeptat se "Bránil by Trump Česko před Ruskem?" mohl jenom demment, protože Česká republika nemá s Ruskem problémy. Autor tohoto titulku by měl ihned vyhledat místní psychiatrickou léčebnu.

  • Stalingrad

    Nebránil, ani nemá co. Těch pár montoven ? Voda tu není,ropa,plyn také ne,lesy zplundrované,uhlí vydrancované,zemědělství a průmysl zničený víc jak po bratrsských náletech jejich bombardérů za II.sv.......A na nějakých pár milionů ovčanů z vysoka......Tak co by tu asi bránil ?? Naše malilinkatý zlatý rezervy již má.....fakt by mě zajímalo co by tu bránil. Jsme jen dopadová plocha pro nějaký rakety,granáty a je fuk ze které strany přiletí !!!! Naši blahorodí hradem počínaje,sněmovnou,senátem atd. si s ovčany jen vytírají ďupu ,živíme je jako nevolníci a otroci. Když bude jooo ouvej,nastěhují sem machometány,afriku...aby ukázali jací,že jsou humanisté.

  • KIMCID

    pokud by ho našel na mapě a zjistil že nic nemáme co potřebuje tak ne :D

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit