Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Tenhle nadpis mi fakti hodně ROZESMáL.... .

  • Stačí si vzpomenout na zradu západních velmocí v předvečer druhé světové války.

    • Pokud si dobře vzpomínám, tak spojeneckou smlouvu s Hitlerem neměla ani Anglie, ani Francie, ale měl ji SSSR. Takže logicky vzato, pokud by se rozpoutala válka na našem území, Rusko by šlo s Němci proti všem a o naší republiku by se šábli jako o Polsko.
      • Jinak řečeno, smlouvy a dohody se mají dodržovat, jen, když se to hodí?

        Vaše logika vychází ze špatných informací, či jejich nedostatku , takže se je pokusím uvést na správnou míru.

        1. Německo a SSSR neměly žádnou spojeneckou smlouvu. Měly pouze smlouvu o vzájemném neútočení (Pakt Ribbentrop-Molotov je smlouva o neútočení mezi nacistickým Německem a Svazem sovětských socialistických republik, podepsaná v Moskvě 23. srpna 1939)


        • 2. Československo-sovětských smluv bylo v historii Československa uzavřeno více.

          Dvě „prozatímní“ smlouvy byly uzavřeny v roce 1922 (5. února s RSFSR a 5. června s USSR) a týkaly se vesměs „administrativních“ záležitostí (zřízení zastupitelství, spoje, pravidla pro obchodní operace).

          Z důvodu obrany před vzrůstající agresivitou Německa byla 16. května 1935 uzavřena smlouva týkající se vzájemné pomoci v případě útoku Německa, která navazovala na smlouvu uzavřenou mezi Francií a Sovětským svazem.[1]

          3. Československo mělo od roku 1924 podepsanou spojeneckou smlouvu s Francií, kde se smluvní strany zavázaly, že v případě ohrožení společných zájmů se shodnou na opatřeních, jež je měla chránit. Text ovšem postrádal ustanovení o vzájemné vojenské pomoci. Signatáři měli v tomto ohledu volnost a suverenitu rozhodování. Tuto neurčitost vnesla do dokumentu československá diplomacie. 16. října 1925 Československo podepsalo Garanční smlouvu.

          Tento dokument vznikl v rámci Locarnských dohod. Určoval, že Francie a Československo si poskytnou vojenskou pomoc, stanou-li se cílem nevyprovokované agrese, a to i za situace, že se Rada Společnosti národů (SN) nevyjádří jednomyslně ve věci označení agresora. Jednomyslnost členy SN opravňovala pomáhat vojensky napadené zemi. To ale jen v případě, že s eventuálním francouzským postupem přes Rýn budou souhlasit ostatní signatáři Rýnského bezpečnostního paktu, kterým bylo mimo jiné Německo. Garanční smlouva neumožňovala ochranu před expanzí Německa.[13][14]

    • A co jako měly ty velmoci dělat? Kdyby zasáhly, tak se to začalo v Evropě mlátit, Hitler by stejně zabral Sudety, kde podle našich představitelů žili lidé, kteří nepatřili k "československému národu" a byli to tudíž cizinci. A z východu by nám Stalin poskytl "bratrskou pomoc" a skončili bychom na Sibiři jako mnoho jiných národů. Ta Mnichovská dohoda byla ze dvou zel to menší.

      • Tak potom, ze stejného důvodu nemá smysl být v NATO. Když nás Rusák zabere, tak co by měly velmoci dělat? Kdyby zasáhly, tak by se to začalo v Evropě mlátit.

        Tak proč jsme tam lezli?

    • Kdes to opsal, IQ 7?

  • Tyhle dementní "komentáře" nemůže psát normální člověk!!!







    YEAH !!!

    • Také si říkám, když vidím ty příspěvky jistého "B.T.W"

  • Nelze minusovat !!!!!!!!!!!  Proto byl obrovsky zajem Ruska, aby Trump byl zvolem prezidentem. Dokonce i naseho prezidenta a to mi staci.

  • nebránil - proč by měl bránit zmrdskou zemi plnou vychcaných zrádců a potenciálních zběhů: jako jste všichni, kteří tu píšete; sorry, to není urážka, to je konstatování faktu, přečtěte si, co jste tu nazvraceli, Vy občané členské země NATO. Zemi, která sama pro svou obranu od Bílé Hory neudělala nic (a i tehdy to čecháčci nechali na Moravanech), která pořád jen hledá nějaké výhody pro sebe, která se zavázala plnit nějaká kritéria a zvysoka na ně kašle, zemi, která by chtěla všechno pokud možno zadarmo, anebo aby to za ni  udělali ostatní, zemi, jejíž občané koukají jen jak podrazit a ošulit jeden druhého a přitom zavistivě pokukují po sousedech jako je Německo, z lakoty žerou párky z kuřecího separátu a pilin... a zvolili si slavně vůdcem slovenského estébáka, podvodníka a zloděje?   

  • "Kam jednou šlápne ruská noha, tam je navždy ruské území".

    To je dávná zásada ruských stepních nájezdníků. Dokázali nám to v r. 1945. Po r. 1990 museli s ostudou odtáhnout do svých stepí a nyní se za pomoci našich kolaborantů pokoušejí obnovit "bratrskou pomoc".

    • A proto jsou mají dnes Rusové obsazenu polovinu světa a v desítkách zemí mají svoje vojenské základny? 

  • Trouba Jéglů se pokaždé okamžitě pozná podle primitivního titulku.

    • jégl má obouchanou hlavičku, měli doma nízké stropy a jak se malý jéglík narodil tak jeho tata starý jégl měl takovou radost, že si s ním popohazoval do vzduchu a říkal "mám syna, mám syna"

  • Zeptat se "Bránil by Trump Česko před Ruskem?" mohl jenom demment, protože Česká republika nemá s Ruskem problémy. Autor tohoto titulku by měl ihned vyhledat místní psychiatrickou léčebnu.

  • Nechápu tu stupidní otázku z nadpisu. Proč by nás měl někdo chránit před někým, kdo nás vůbec neohrožuje?!?! Spíše nám podle těch prohlášení státníků hrozí napadení že strany Německa, Francie nebo že strany USA proto, že si naše vlastní věci děláme po svém a nechceme přijmout stupidní a arogantní příkazy těchto jmenovaných států

    • Titulek napsal ubožák, který by nám rád vsugeroval že za všechno zlo na světě může Rusko. Jenže je tomu přesně opačně. Od konce druhé světové války vedla Amerika 60 útočných válek na cizích územích a Rusko nikdy žádnou válku na cizích územích nevedlo. Takže kto je zločinec je celkem jasné. Je to Amerika. Otázka měla proto znít opačně "Bránilo by Rusko Český stát před zločinnými Američany"? Ovšem to by autor asi neprotáhl přes cenzuru webu.

      • Děláte si legraci, že jste vážně tak hloupý? Rusko nikdy žádnou válku na cizích územích nevedlo? To tomu sám opravdu věříte ( a těch 8 blbců co s Vámi souhlasí taky)? Vždyť už jen před druhou světovou válkou za sebou mají Rusové napadení Finska. Vojenské zabrání Pobaltí a kusů Polska. Válka v Čečensku, či Afganistánu to byli jen vojáci na dovolené? Skutečně jste tak zfanatizovaný a posedlý až jste primitivní a hloupý. Ta Vaše odporná iluzoirní představa o tom že vše ruské je správné, nedotknutelné a svaté je směšná. Jste jen smetí na diskuzním fóru, jehož názor postrádá jakoukoliv hodnotu.

      • Děláte si legraci, že jste vážně tak hloupý? Rusko nikdy žádnou útočnou válku nevedlo? A co válka proti Finsku? Válka v Čečensku,?či Afganistánu to byli jen vojáci na dovolené? Skutečně jste tak zfanatizovaný a posedlý až jste primitivní a hloupý. Ta Vaše odporná iluzoirní představa o tom že vše ruské je správné, nedotknutelné a svaté je směšná. Jste jen smetí na diskuzním fóru, jehož názor postrádá jakoukoliv hodnotu.

  • A co naše spojenectví a dohody s Francií a Británií? Jak nám pomohly při Mnichovské dohodě?

    Na to už se nějak zapomnělo? Nebo to není zrovna "politicky korektní"?

    • Naši představitelé si vymysleli, že ČSR je prý jakýmsi "národním státem"
      jakéhosi, prý "československého národa". A tak celá třetina původních
      obyvatel mluvících německy byla najednou prohlášena za "cizince". Návrh na kantonální uspořádání ČSR po vzoru Švýcarska, kde se mluví čtyřmi jazyky, byl odmítnut. A tak byla velká část německy mluvících Čechoslováků (ne všichni!) vehnána do náruče Hitlera. Mnichovská dohoda byla to menší zlo: větší zlo by bylo rozpoutat na našem území boje proti Hitlerovi, to by nám vpadl do zad Stalin se svou "bratrskou pomocí". Budovatelé socialismů Stalin a Hitler si také později rozdělili Evropu (Pakt Molotov-Ribbentrop).

      • Takže, kdyby byl návrh na utvoření kantonů uveden v praxi, nebyla by vehnána převážná část (asi 90%) "německy mluvících občanů" do náruče Hitlerovi? Já vím, že chtěli sami do Říše. Mám toho načteno dost i od německých historiků. Takhle zkreslovat historii je dost ubohé.

        K Trumpovi jen dodám, že tento sebestředný podnikatel/president by se námi asi moc nezabýval. To je typ- Odvolávám, co jsem slíbil a slibuji, co jsem odvolal.

        • Pokud obcan argumentuje pokusem o návrh kantonálního uspořádání a zároveň zaměňuje německy mluvící Rakušany-Uheráky za německy mluvící Čechoslováky, není co komentovat.

          Historik by pak mohl odhadnout s přesností na týden, jak dlouho by aplikace kantonálního uspořádání na tradiční zemské vydržela.

          Ano, sudetští Němci chtěli do Říše a neváhali chodit oznamovat sousedům a příbuzným, že hnedle přijde Hitler a konečně "udela poržadek".

      • lžeš a mystifikuješ, hňupe, CCCP uzavřel s německem pakt jako poslední až s hitlerem byli kámoši všichni, všichni se ho báli, když ještě neměl žádnou sílu, jenom blafoval, všichni ti zrádní zbabělí spojenci se ho lekli, jedinný národ spojenecký byli bratři srbové a my jsme se jim s vrahem havlem odvděčili humanitárním bombardováním, je mi z takových lidí jak jsi ty na blití

      • josef.chmela

        Ty, kdyby jsi neměl Rusko (podle tebe CCCP), Stalina a komunisty, tak bys je musel vymyslet aby jsi měl stále o čem tlachat ty své nesmysly.

      • Takhle to vypada, kdyz se nevzdelavatelny blbec, jako ty, pusti do rozboru historicke udalosti.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit