Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • AS Řím uvažuje o tom, že by Daniele De Rossi zůstal hlavním trenérem i
    po skončení sezony. Podle Sky Sports se interně řeší dvouletá smlouva. V
    lednu dočasně nahradil odvolaného Josého Mourinha a okamžitě probudil
    tým k lepším výsledkům. Římané se pod De Rossim vyhoupli z devátého
    místa na páté a utrpěli jedinou porážku s lídrem Serie A Interem Milán.

    celkem hezký příklad nekorektní práce takynovináře.. Mou neměl totiž k dispozici dlouhou dobu zraněného Smallinga, který se nyní vrátil, stejně tak italského krajního repre výborného beka Spinazzolu a ještě Poláka Zalewskiho, který taky býval na marodce. Do toho vedení AS koupilo De Rossimu Angelina. Mou žádal, co vím, měsíce o kvalitního stopera coby náhradu právě za Smallinga, lídra obrany. Vedení mu naproti tomu prodalo ještě Zaniola někam do Turecka. Do toho býval dosti zraněný i klíčový hráč Dybala, který nyní hraje pravidelně. Celkem dost důvodů na to, proč AS s takhle objektivně úzkým kádrem spadl takhle nízko. Kádr je úzký ale dál a i De Rossi s tímhle začne mít problém. Mou naproti tomu vyhrál pro AS evropský pohár po x letech a pak je dostal hned za rok i do finále Evropské ligy, kde jen těsně prohráli.
    Lidé si nepamatují, zkrátka.. proto u nás třeba máme problém chovat se uctivě k legendám..


  • Jak vidíte české šance třeba s ohledem na zvolenou nominaci?Trochu
    jsme se o tom už bavili. Cesta na vrchol má určité směry a my nevíme,
    který vybrali trenéři pro mistrovství světa. Přeju jim, aby byl správný,
    my o tom můžeme jen polemizovat

    Zdroj: https://www.idnes.cz/hokej/extraliga/frantisek-musil-nhl-narodni-tym-pardubice-trinec.A240510_085322_hokej_mvo

    podle mě trenér Rulík sází na bojovnost a rychlé bruslení u těch, které vybral. Takhle ty kluky, co tam jsou, vnímám. Krom snad 1. lajny, která je o technických hráčích a zkušenostech.
    Jinak s Frantou téměř ve všem souhlasím, až na to hospodaření - na západě určitě nejsou kluby zadlužené jako Pardubice, ve stamilionech, zvláště ne ty v NHL. :) tomu nevěřím. :) a pokud jsou, třeba ty fotbalové, pak je vlastní saudská nebo katarská familie, takže to nemůžeme brát taky za ekonomickou politiku západu. A vlastně tam už to taky nejde v tom fotbale, protože pro tyhle takypodnikatele vznikly právě ty finanční stropy a rules, které tyhle dobyvatele drží jako opratě koníky. U nás to ještě v extralize nemáme.. :) zatím..

  • https://www.idnes.cz/fotbal/prvni-liga/fortuna-liga-2-kolo-skupina-o-titul-plzen-slovacko-svedik-operace-pauza.A240511_202440_fotbal_duff

    hodně zdraví, Svěďo. Svěďa si počká možná na Plzeň za rok, jestli trenér Koubek bude opravdu už končit..
    Do Baníku fakt Marcel. On zase vyhraje titul, tentokrát v Sovětském svazu. Přes Zenit, Krasnodar, už má 2 tituly z Běloruska, kde to hrnul přes Soligorsk a BATE, taky podstatně bohatší a preferovanější kluby.
    To je reminiscence jako na českou ligu - tady se valí Sparta, Slavia a Baník by mohl útočit s Marcelem zezadu, když si to tady postaví, pač to on umí právě - viz. to jeho působení na Východě. Jeho bych i přeplatil, abych si ho udržel v nějaké koncepci dlouhodobě, pač má dlouhodobě výsledky. :) navíc je to odchovanec Baníku, čiže to kopíruje strategii klubu. Nikoho lepšího nenajdete s touto charakteristikou..

    • Baník by si měl stáhnout i Sama Šiguta.. Budějky si totiž myslím, čeká výprodej po sezoně. Ale doufám, že ligu zachrání, protože si sportovní úsek nezaslouží spadnout, hrají jeden z nej fotbalů v lize.
      Trenéři by měli taky zůstat, protože v Samovi probudili to, proč jsme jej s Pepou Ostrákem kdysi tady ve Frýdku ve Valcovnách scoutovali pro juniorku Baníku, on už býval nej střelcem v žácích tady a byl vždy velmi rychlý a v té rychlosti i docela technicky zdatným. Teď to ukazuje i v lize. Ale sochu by měl Samuel postavit krom současných trenérů v Budějkách taky kolegovi Podroužkovi, který ho do Budějovic přivedl, aby mohl ukázat to, co ukazuje, že na ligu má.
      Budějky na to, jaké má sportovní úsek ekonomické možnosti, dělají maximum. Kolega Podroužek tam mohl a měl v pohodě zůstat, protože mám dojem, že většina z těch hráčů, které přivedl, tak dnes hraje v Budějkách základ.

      • klasický smolný zápas Budějek.. nedaly spoustu svých šancí a doplatily na nedůslednost a možná taktické věci vzadu. Králík nemůže dostat rozběhnutého hráče Pardubic, tam hořel Trummer, popř. měl vypomoci někdo ze záložníků mu ty hráče zpomalovat. Jeden gol si daly Budějky samy, ale vše šlo přes Králíka z levé strany Budějek, kde to s ním měl zdvojovat Trummer. Moc nechápu ani střídání Sama za Skaláka, který už není tak rychlý, jak býval a ta pravá strana Budějek úplně odešla, Pardubice to měly hned o něco snazší. Remízový zápas, k jehož kvalitě přispěl náš nej sudí, nechal obě mužstva hrát.

  • Tomáš Pešír by to měl upřesnit, pač to vyznělo, že Hašan nám to vysvětluje lépe než Jarda Šilhavý. Já už Hašanovi dám pokoj, pač se málem rozbrečel, jak ho ten výkon zase vzal, ale musí zhodnotit své síly, nikdo mu ten post nenutil a je to skok. Musí se realisticky podívat, jestli jeho trenérské CV je na post u repre, já tvrdím, že ne.. 

    Navíc klukům rozbil partu, těsně před ME a já vůbec netuším, když Veselý vykládal, že mají nějaký panel na svazu a dělají spolu nominačku, proč by do toho měl kecat předseda svazu?
    Vy fakt nejste v kolektivizaci. Dostali jste zodpovědnost a máte si věci prosadit i přes předsedu. Odvolává vás výkonný výbor, ale aby předseda svazu kecal do nominace, to se snad děje v KLDR, tam do toho možná kecá ještě i Kim... Podle mě to není dobrý, protože základ není dobrý. Hatíte práci týmu trenéra Šilhavého, bohužel.. hlavně, že se tolik hanila

    • https://infotbal.cz/hasek-je-komunikacne-o-hodne-lepsi-nez-silhavy-rekl-pesir-hra-se-mu-nelibila/

      nepochopil jsem to jediný takhle. :D  podle mě to ale myslel Tomáš naopak, pač Hašan zatím nic neřekl, dnes teda aspoň to, že měli hrát rychleji, minule, že na půlce soupeře. Takže posun tam je i pro diváka, ale Jarda šilhavý mluvil v souvětích, co si pamatuju... a vlastně mi to bylo i fuk, co povídal, pač jste hráli dobře. Celou sezonu hrát dobře nejde, kdo sleduje fotbal, nebo ho hrál, lidé musí vidět ale tu týmovost a soudržnost, tu tam teď bohužel nevidím. Ale jak říkám, tohle mohlo narušit ego předsedy svazu, který nevím proč kecá do nominace. Ale pokud to byla i Hašanova vůle, pak jsou v tom oba, že rozbili partu těsně před ME, což je nepochopitelné ve sportovní psychologii. Měli by pracovat právě na sehrávání v novém systému, což už je dost samo o sobě, ne tak tvořit ještě novou partu.
      musíte si to vyžrat.. a pak zpět ke kořenům od nového cyklu..

      • ale Portugalci a Turci taky nezáří, byť mají o level, dva lepší soupeře než my, tak možná motyka vystřelí a nebudou v optimální formě, i když Turci budou v podstatě doma a Portugalci mají super team. Gruzie bude zase "žrát trávu", pač jsou na ME snad poprvé a v kombinaci s těmi talenty, co tam mají, to může být taky problém, který třeba Zelí nečeká, já jsem opatrný.
        K tomu teda, abyste mohli do fronty na zázrak s ostatními věřícími, musíte zvládnout nominaci a vrátit tu partu zpět.
        Pač klukům bude podle mě jedno, kdo je na ME vede a jak, oni jsou od Šilhavého týmu už tak sehraní a vědí, že je to jedna z mála hodnotných akcí za jejich fotbalový život, že pojedou už pak jako parta, jak jsme zvyklí. Netuším vůbec, k čemu tenhle sraz byl, proto jsem řešil tu nominaci. nedává to smysl ani teď, když je po něm..

  • https://infotbal.cz/hancko-definitivne-na-odchodu-z-feyenoordu-zajem-ma-neapol-nahrada-je-z-recka/

    Hanci šel ze Sparty za raketu, tuším to bude něco k 350-400mio s bonusy (vynikající obchod pro Spartu btw vzhledem k tomu, jak tam tehdy hrál a že jde o stopera, to je fakt velký kontrakt za hráče na tomhle postu..), teď má jít za 45mil. euro. Nemusím být matematik a na šestinásobek mi to nevychází s dost velkou rezervou.
    Autor si odpověděl sám - v Itálii už hrál a neseděl mu tamní defenzivní styl. Hanci je útočný typ beka, má ale taktické rezervy, Itálie je právě hlavně o taktice, dost málo o útočení beků. Ale Neapol je dobrý klub, jenom pokud ho chce Liverpool nebo PSG, tak kde je problém?? :D  to jsou kluby ještě o level výše.
    Hanci se posunul, ale nedostatky zůstaly. Sleduji ho pravidelně a má své limity, on to asi ví taky. Jde to vidět v zápasech s PSV, ale i Twente mě překvapilo, že ho tam větrali. To jsou ještě kluby o level, dva pod většinou italských.
    Ale je to byznys a pro agenta dobrá práce, že půjde zase výše. Jak už se mu tam bude dařit, není jeho věc, pokud jiná nabídka na stole není, pak by to bylo o tom vybrat vhodnější ligu než je italská. A asi není, pač PSG nebo Live, pokud někoho chtějí, tak ho prostě koupí - 45mio pro ně je pakatel.
    Francouzská liga by pro něho byla asi taky rychlá (je tam hodně afrických hráčů z francouzských kolonií, ti jak to rozbalí, tak to je právě něco, co Hanci nemá rád tu hru na jeden dotek a na hraně ofsajdu), podle mě je pro něj Pyrenejský poloostrov - hraje se tam pomaleji, a protože tam si bude moci i zaútočit, kvalita beků tam není až taková jako všude jinde, vynikne tam podle mě nejsnáze.
    hodně štěstí Hanci, držím palce. ;) a třeba se pletu a budeš v Neapoli hvězda, jak si myslí tamní deník :)

  • „Aby byl Slovan provozně na nule, stačí se jednou za pět let dostat buď
    do Konferenční, nebo do Evropské ligy,“ vysvětluje Kania. Roční rozpočet
    Liberce se pohybuje kolem 130 milionů korun, výdělek 150 milionů korun z
    jednoho ročníku EKL není nereálný.

    tak to mi nějak početně nesedí.. :) Krom toho bude muset kolega Kania počítat s tím, že bude nutné podepsat v Libe drtivou většinu kádru tzv. natvrdo. Libe doposud těžil z té blízkosti Prahy a hostovaček, pač nejdříve bude muset kádr ustálit, aby měl šanci bít se o těch 5 pohárových míst s ekonomicky silnými týmy jako Baník, Bolka, nebo šíbrem Peltonenem z Jablonce, pač ta první trojka je v podstatě předem dána díky kvalitě kádru. A Olomouc z toho asi pro příští léta vypadne díky ekonomickým problémům (schází investor), mají starší kádr + akademie nechrlí v tuhle dobu talenty..
    čiže tohle je první taková větší investice, kterou kolega Kania ještě nemá asi domyšlenu, protože souvisí se sportovním úsekem, který mu to musí ještě předložit, co ho bude stát kádr pro novou sezonu. Další nemalá investice bude třeba asi do mládežnického centra, pokud nechce kolega Kania, aby mu ta čísla za přestupy hráčů každoročně lítala a měl nějakou +- fixní představu o kádru na několik let dopředu, tzn. doplnění z vlastních mládežnických řad.
    ŽÁDNÝ klub nemá pro investora v Česku bonitu, byť se zvedly finance za marketingová práva, vyjma možná Sparty a Slavie v tomto období,kdy se daří a bude se jim dařit i zpeněžit hráče. Tihle mohou skončit někde blízko nuly.  A Plzně, která pracuje úsporně, Ada tam dělá přestupy s rozvahou, opčním právem, kdy si hráče nejdříve vyzkoušejí, jak zapadnou, pak je kupují.. Vlastnit v Česku klub představuje pro majitele značnou míru fandovství a zažranosti do sportu jako fotbal. Já bych do toho nedal ani korunu, pač je tam spousta negativ, které člověk-investor nemůže ovlivnit (včetně těch zákulisních - afer tady bylo spousty + mentalita fotbalistů je specifická, můžete mít silný tým, ale kabina si nesedne..a ty výnosy z toho nejsou pak zase tak zářné jako to, co do toho musíte nejdříve pustit). čiže tady bych byl velmi opatrný, kolega Kania ještě tyhle vody asi dostatečně neprozkoumal, už mu nesedí matematika hned na počátku. Z merche a diváků pak v Libe může počítat s konstantní nulou, o to je jeho kalkulace ještě odvážnější. Pač Spartě i Slavie merch plní pokladny a rozpočty na té příjmové straně vydatně, přesto mají problém zůstat ve vyrovnaných financích. Hráči tam sice berou více, ale jsou každý rok v pohárech, s tím má Libe problém. A to tam ještě bude muset něco uhrát, tzn kvalitní hráči a ty bude muset kolega Kania zaplatit nějak podobně jako dělá median platů v té Spartě a Slavii..

    • tam ten rozpočet, při tom rozšíření kádru, pak nebude logicky už v tom prvním roce, ale i dál (rostoucí mzdová položka) na těch 130mio, které si nyní, v současném stavu věcí (kádru), spočítal kolega Kania, ale ještě podstatně výše. Tým, který chce hrát o poháry v Česku, tzn. na vícero frontách (i ten Čs. pohár tedy), musí mít nutně 20členný kádr, čímž Libe v tuhle chvíli nedisponuje. To kolegovi Kaniovi sdělí trenér se sportovním manažerem. Ta čísla jsou proto na vodě, které nyní pouští..

    • jakože ty tři kluby (Baník, Bolka, Jablonec) jsou v tom budování kádru podstatně dál než dnešní Libe. Tam kolegu Kaniu čekají ještě opravdu investice nad rámec jím avizovaného ročního rozpočtu zahrnující desítky milionů korun.
      Podnikání ve fotbale vás naučí krizovému řízení, protože jeho náplň představuje spoustu proměnných. Není to jako obchodování se vzděláním, kde je ta cesta předem daná, dá se více kalkulovat. Z úvodního kapitálu nakoupíte budovy pro výuku, jejich vybavení, zajistíte kvalitní kantory, které náležitě zaplatíte a pak už jen čekáte na studenty, kteří vám ty investice vrátí v příslušné výši školného.  Ale tou kvalitou zázemí jistě míříte k budování prestiže, která přinese příliv studentů logicky.
      U fotbalu můžete mít kvalitní trenéry, kvalitní kádr, obé taky musíte náležitě zaplatit a stejně můžete skončit jako Sparta posledních 10 let, o tom vám nejlépe udělá přednášku kolega Křetínský, který se bude dostávat z červených čísel ještě příštích min. 10 let. A to se musí opravdu hodně dařit - v Evropě, pak prodáte hráče. Pokud se vám bude jen dařit, tak to metrikou ekonomiky v branži fotbal znamená skončit na té nule. A do podnikání by měl jít každý podnikatel snad s tím maximalizovat zisk ne? Proto fotbal v čs. luzích a hájích pro investora NEMÁ bonitu, tvrdím..  tohle a hospodaření čs. klubů je toho každoročním důkazem..
      Navíc není to jen o tom vyhrát titul právě, ale o těch číslech. Titul vyhrát mohl, ale ty peníze z fotbalu (tzn. ta návratnost investice jako u toho školného, kde je ten výběr podstatně snazší)  jsou až v té pohárové Evropě, popř. prodeji hráčů.. A to jsou kolego Kanio už ty proměnné.. Pač tady nastupuje i faktor sudích, zranění, tzn. nutnost šířky kádru (další investice nad rámec fixní kalkulace ročního rozpočtu) už dopředu..
      U Křetínského je to vlastnění značky coby prestiž v obchodování, ta investice se dá proto pochopit. Sparta má historii.. ty ztráty ho zase tolik nemrzí, je to jako by si mohl platit reklamu za to, že může vlastnit Spartu-značku.
      Kolega Kania bude potřebovat tužku a papír hned zkraje a krizového manažera nad sebou pro jistotu. Určitě se pak bude muset naučit přemýšlet negativně, jako ostatně každý ekonom, tzn. kalkulovat s horším. Musí mít na papíře dvě verze sezony - pozitivní a negativní spolu s čísly o tomto. Na 2 místa v pohárech je 6 rváčů, přičemž 3 jsou tak rok- rok a půl v budování před současným Libe. Nelze pak v rozpočtu kalkulovat, že Libe vyhraje český pohár, ani v té pozitivní verzi.
      čiže odložit naivitu a začít vnímat realitu úplně jiného oboru..

      • četl to tady kamarád, bývalý rozpočtář staveb a nechápal pasáž, proč nelze počítat s výhrou v poháru a rozpočtovat jej v optimistické variantě ročních rozpočtových kalkulací, tak to vysvětlím pro všechny.
        Pohár není dlouhodobou soutěží, to je první důležitá věc. Proto se stává, u nás méně často, ale ve Francii nebo Německu, občas i Anglii poměrně často, že jej vyhraje i tým jako Zlín, tzn. okruh konkurentů je daleko vyšší než v případě boje o poháry v běžné lize. Dokonce se rozšiřuje totiž i o druholigové celky - stát se může cokoliv. Máme tam Vyškov se zahraničními hráči, zahraničním kapitálem, Petr Rada s Duklou má v kádru ligové hráče, dokázal s nimi vyřadit Slovácko. A ono stačí, aby vás takový outsider vyřadl v semi, a už to může bolet, pokud jste se ve finále měli pak potkat s budoucím účastníkem Ligy Mistrů, tzn. asi Spartou, Slavií nebo Plzní, protože už jen tou účastí ve finále se kvalifikuje do Evropské ligy, což je pro tyhle týmy ještě o to větší motivací v těch jednorázových zápasech uspět.. Zvláště, když dnes už mají šikovné hráče i takové Budějovice nebo ten Zlín, Bohemka má nej tým, co fotbal sleduju, směrem dopředu..
        Teď jsem si přečetl, že se hlásí do tendru na název ligy 8 firem. Drtivá většina budou gamblerské instituce, ale prý tam jsou i seriozní firmy. Já si žádnou nepamatuju. Liga se jmenovala Het liga, e-pojištění liga. Možná Gambrinus byl jediný firemně známý subjekt, souvisel ale taky s fandy a prostředím fotbalu (pivo).
        Měl jsem ale na mysli, že se firmy nehrnou coby kluboví sponzoři. To, že vysoutěžila LFA novou, takhle vysokou smlouvu, od které se bude moci za 5 let zase odpíchnout výše, má nyní zase široce obsazený tendr, což přinese zase samozřejmě nejvyšší možnou sumu (čím více subjektů, tím i odpadá úvaha o nějakém kartelovém spojení, s tím tady asi nejde ani počítat a jinak se to dá předem eliminovat tím, že se zakáží vysoutěžiteli prodeje sublicencí, kterými by si to ovlivnění tendru v podobě ponížení jeho ceny mohly firmy a hlavně ty neseriozní gamblerské kompenzovat), to souvisí s dlouhodobě výbornou manažerskou prací Dušana Svobody, což ukázala hlavně covidová doba..
        Teď se vyjadřoval k eliminaci gamblerství kontra sport Rudy Gobert v NBA tuším, že si tam rozhodčí domluvili remízu a podle toho rozhodovali. Dostal za to pokutu, přitom je to realitou nejen v basketu..

      • ta rozdílnost oborů se dá pak pochopit ještě na tomhle schématu - zatímco u kupčení se vzděláním se z toho byznysu stává postupně pasivní byznys, kdy máte čas expandovat, popř. rozjet vedle něco nového (studenti prostě přibývají, přilákáte-li kvalitní kantory a ty přilákáte na platy a kvalitní zázemí učeben = jednoduchý vzorec), tzn. maximalizovat ten zisk, to kolega Kania zná.... jedná se totiž o tzv. start-up, který plní potřeby trhu....  fotbal se pak v našich podmínkách pasivním byznysem nikdy nestane, ten chce naproti tomu krizové řízení díky té spoustě proměnných, ve výročních zprávách končíte v sinusoidách, pokud ne konstantně ztrátově, dá se to připodobnit k profesi začínajícího nebo trošku rozjetého herce, ten je taky jeden měsíc v přebytku, když se daří, další dva má sotva na nájem, tady ve fotbale se to jen počítá na roky, kdy jste rád, že nepřevažují ty, kdy končíte ve ztrátě.. Proto místní podnikatelé, když už vlastní klub, tak nemají dva, jeden naprosto stačí pro snižování daňového zatížení v podnikání, které jim tu fotbalovou zálibu dotuje.. :D
        Kolega Kania má tuším základní vzdělání a i tam plaval, někde jsem to četl, bude třeba se radit s vystudovanými ekonomy. Tady v tomhle oboru pozná důležitost vzdělání na terciárním stupni, jen selský rozum určitě stačit nebude. Tady si nevybral nic, po čem pasou potřeby občanů, to vidí i na návštěvách Libe, které odpovídají vždy tomu ve fotbale, kolik do toho nainvestujete. A i to nemusí být jistota - viz. výše (fluidum kabiny, specifická profese fotbalisty), tzn. spíše bych napsal, jak se vám daří a tady už fungují ty proměnné, které často ani neovlivníte (zranění, sudí - korupční aféry apod.). Jedná se tedy o pěkně rizikový byznys, do kterého jen tak nějakého seriozního podnikatele-firmu nedostanete, pač tihle umí počítat a vidí ty proměnné značící nejistotu.. :) A nikdo se nechce propagovat přes neúspěch, takhle marketing nefunguje.
        širší kádr než Libe má pak dnes už i taková Bohemka, která hraje pomalu o sestup (historicky tomu tak vždy bylo), ale Jarda Veselý je tam rád, že ten kádr takový nyní má, při zraněních a může uhrát aspoň horko těžko ty remízy, které je drží nad tím sestupovým pásmem. čiže tady čekají kolegu Kaniu masivní investice nad rámec toho jím udávaného čísla ročních nákladů, které nyní Libe má.
        Navíc přišel do špatné doby, kdy kvalitní evropské kádry už mají i týmy právě jako Bolka, Jablonec a postupně ho buduje i Baník, které hodlají navíc investovat ještě dále, ten proces není u všech u konce. čiže finanční dostihy čekají kolegu Kaniu v první fázi, s tím ho ještě kolega Nezmar brzy seznámí, kdy to finanční zatížení ročního rozpočtu bude určitě vyšší než těch 130mio, jím udávaných.. :D  a úspěch zatím v nedohlednu, jestli kdy nějaký přijde (proměnné ve fotbale).. :)

        • a ty ceny za hráče můžou být ještě různé podle toho převisu poptávky nad nabídkou, protože sehnat kvalitního stopera nebo krajní beky (hlavně levého), někdo říká i klasickou devítku tady v Česku nebo na Slovensku, to je práce pro toho notorického hledače pokladů, který se nám tady coural krajinou, než tuším před pár lety zemřel.. aniž by prezentoval uspokojivé výsledky svého celoživotního snažení btw... Tihle hráči, na tyto posty, totiž momentálně na trhu nejsou, tzn. bude třeba se poohlédnout ve Skandinávii (cena v desítkách mio, úplně jiná než za čs. hráče, chcete-li kvalitu na poháry teda..)třeba jako Slavie se Spartou, nebo se snažit přeplatit mladé talenty, kteří odešli do zahraničních akademií, jako to čs. kluby dělají, ale je o ně boj, tzn. ta cena za hráče roste. Kolega Kania uslyší od kolegy Nezmara určitě, aby si připravil částku ve vyšších desítkách mio na přestupy hned zkraje, pač Libe nemá vůbec hotový kádr, jen na stoperu budou mít obrovské problémy a čekají je jen u tohoto postu hned zkraje  masivní investice s podpisem hráčů z hostovaček tzv. natvrdo, chce-li kolega Kania mít v kalkulaci financí na další roky aspoň trošku přehled, pracovat koncepčně, což tenhle obor nutně chce a netřást se, jestli sežene hostovačku pro trenéra na tak důležitý post, popř. pak někoho narychlo přeplácet na trhu, až větší kluby uzavřou v přípravě kádry.. :) je toho zkrátka ještě hodně, co mu zůstalo utajeno z alchymie fotbalového podnikání, soudě z jeho naivních ekonomických výstupů, které pronáší do medií..

  • https://infotbal.cz/kralik-po-sezone-opusti-dynamo-ceske-budejovice-ulovila-ho-mlada-boleslav/

    dobrý trade Bolky na své nejslabší místo v sestavě.. :) škoda, že ho neulovil Baník, kterému by taky pomohl v kombinaci s Lischákem.

  • https://www.idnes.cz/fotbal/prvni-liga/ceske-budejovice-fotbal-posledni-misto-analyza.A240429_792390_fotbal_ald

    budu psát zas a znovu, mně se tenhle tým Budějek líbí. Hrají hezký, kombinační fotbal, trpí trošku i na nejvyšší kvalitu ligy v historii, do toho mají smůlu, protože třeba v Karviné určitě nebyli horší, měli i na výhru, prohráli smolně a takových zápasů tam bylo více. Hrají hlavně venku jako doma, pořád se snaží o svou hru. Takový tým by neměl spadnout přímo. V baráži mám stejný názor jako kolega Vácha, že by uspěli. Pokud se nahoru dostane přímo Dukla, která je nebezpečná a má zajímavou soupisku, ale bez trenéra Rady ji taky bude chybět ten jeho koučink X faktor, dostat se do baráže.
    Ale na Vyškov i Táborsko by měly Budějky mít určitě, co mám ty týmy nasledované, Vyškov teď z tohoto období, pořád se to tam sehrává a už není čas právě..

  • pořádně divné kurzy sázkovek jsou na zápas Plzeň - Slavia. Aby bylo na Slavii 1,69 , když s Plzní není schopna poslední dobou vyhrát, to je nějaké podivné.. Na Plzeň pak přes 5 celých... DOMA..😱😬 Tvrdík ve čtvrtek v Plzni na pohárovém zápase. Pořád jde o souboj našich nej klubů, tyhle kurzy jsou KRAJNĚ PODIVNÉ.. Plzeň má půlku základní sestavy obměněnu oproti čtvrtku, čiže s kalkulací únavy nemůže být řeč, navíc Červík i Kalvach se nedají počítat, ti mají dvoje plíce, čiže v podstatě tam jsou 3 hráči + golman, kteří nastoupili i ve čtvrtek. No jsem na to zvědav. Ten český fotbal se z těch podezření ani nedostane...Odpovědní koukejte na ten bet radar... musí to jít přes hráče, pokud tam něco je a ti hodně rádi sázejí.. tohle je totiž za normálních okolností úplně vyrovnaný zápas, možná i o fous pro Plzeň, která je nyní ve formě i díky té Fiorentině, které nic nedovolila..čudné

    Doufám, že Plzeňáci trenéra Koubka nepoděláte.. to byste byli i na
    fotbalisty pěkná hova.da.. Motivaci tady Plzeň musí mít, jde o ligový
    šlágr, před domácími fandy + jde o čest klubu. Navíc na Firenze máte 5x
    menší šanci něco uhrát než tady. Na tohle jsem zvědav, sázkovky mají
    většinou nej info totiž..😯😬

    • Ale pozor, v lize ukazuje jinou tvář, o které se bůhvíproč moc nemluví: všimli jste si vůbec, že nastřílel nejvíc gólů ze všech?


      Zdroj: https://www.idnes.cz/fotbal/prvni-liga/miroslav-koubek-plzen-slavia.A240414_231927_fotbal_ald

      a jak Plzeň přitom brání.. :) tzn. vyvážená ofenzivní i defenzivní fáze. Výborně zapadli Dweh i Robin Hranáč. To je podle mě nejrychlejší stoper v lize. Ještě jsem neviděl žádného útočníka, že by ho přesprintoval, a to už hlídal Tanka nebo to včera zkoušel na něj Jurečka.. tady kredit i trenérovi Kováčovi, který mu nahoru taky pomohl. Pro mě největší objevy ligy tuhle sezonu. Dweh umí dát i výbornou finální přihrávku takhle zezadu, v tom je Plzeň taky hůře čitelná.
      Říká se, že před smrtí vypadá člověk nejlépe, ale taky, že pokud senior není ve společnosti, chřadne a zemře dříve, než by musel. :) Pan Koubek vypadá fantasticky, pač je mezi mladými, měl by ještě trénovat, pač pomáhá čs. fotbalu, růstu hráčů (Šulcík, Choras, zmínění stopeři, Souare zapadl fantasticky a dostává z něho to, co jsem v něm viděl i já ve Vyškově, Metsoko hrál taky včera dobře, Červika taky dobře vykoupili, chápu i příchod Traoreho, když ještě nebyl Červík, Plzeň i dobře podle mě scoutuje, nebo máme stejný pohled na scouting) a natáhne si ten věk do stovky. :)

    • tak máme telata bookies. :) Hráči Plzně mají charakter a už to není náhoda, že je Slavie nemůže porazit. A nejenom Slavie. Byli byste sudokopytníci, kdybyste nej trenéra v lize podělali. Buďte rádi, že můžete ještě trénovat pod takovým analytikem. Totéž si myslím i o asistentu Trousilovi, to bude taky zajímavý trenér brzy. Plzeň má silný tým i v backstage.. :)

  • https://www.sport.cz/clanek/fotbal-evropska-liga-pomsta-schicka-a-spol-leverkusen-sni-o-treble-musi-prejit-pres-as-rim-5027503

    toho Karpsdorfa Mou chtěl vyhodit z klubu. Nechápal, že ho vůbec koupili. Tehdy se spekulovalo, kterého hráče měl na mysli a novináři vyčmuchali, že šlo o tohoto Holanďana. Pod Mourinhem už pak nehrál, co si pamatuju. divím se, že nyní tam zase je. :D

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit