Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • nekromant33
    Moc jsem to nehrál tak možná melu z cesty, ale nechápu ty lidi tady co furt brečí nad tím pay2win nebo co se to zas naučili za idiom. U každý kartení hry je nějakej starter pack a zbytek si musí hráč nakoupit v balíčkách ne? Nefunguje to náhodou stejně? Co jste čekali? Že všichni budou mít všechny karty? Nehledě na to, že pokud jsem to dobře pochopil tak se dá k obsahu dostat i formou hraní bez placení, což u stolních karetních her ani dost dobře nejde ne?
    • Odulin
      Jj, dobře to píšeš! Btw. Mám za sebou cca 50 matchů a furt baví. Jsem zvědavej, co předvede Heartstone.
    • Keyz
      Není potřeba brečet nad tím jaké to je ale je dobré aby se to pojmenovalo tak jak to je. Tedy Pay 2 Win.
      I když to nabere pouze čas tak to je stejně Pay 2 Win. U MMORPG za měsíční poplatky sice taky nemá každý stejné podmínky ale obětují stejnou hodnotu. Reálný čas.
      U F2P tomu tak není. Jeden obětuje čas druhý prachy. A kdo obětuje prachy je na tom lépe a má lepší šanci uspět. To je logické.
      Neříkám, že to je špatně hraji také F2P hru ale prostě to tak je.

      Možná na to lidí nadávají protože chtějí rovné podmínky ve hře když je nemají v reálu.
      • Vliv, konexe, avatary či některé karty jdou získat pouze hraním a nedají se koupit. Naopak vše co se dá koupit za koruny lze získat i hromaděním měny získávané hraním, takže mluvit o P2W je trochu z cesty, u P2W mají platiči vždy možnost koupit vše. Pokud tedy není tvou představou F2P že všichni mají všechno hned, je Coraabia F2P.
        • Právěže boostery a některé karty jsou získat jen za xoty, které se kupují za reálný. Nebo je možné je získat i ve hře? Pokud se za herní peníze nedá získat (byť pomaleji, např. jak championi v LoL) vše, co za reálné, tak je to pro neplatiče strašná nevýhoda. Jinak je to parádní hra a zatím 90% matchů vyhrávám :D , ale nemožnost koupit si booster za herní peníze mě vytáčí...
          • Přečetl jsis vůbec, co jsem napsal? Za reálné peníze se NEDÁ koupit všechno, některé věci musíš získat hraním. Naopak vše, co se dá koupit za reálné peníze, se dá získat i hromaděním herní měny samotným hraním. Všechny karty půjdou koupit na Bazaaru. Proč by jsis kupoval booster když si můžeš koupit konkrétní kartu?
            • No právě, tedy neplatící hráč nemá všechny možnosti co platící. Ano, může(bude moci) ty placené věci získat od platících hráčů přes bazaar, ale záleží na tom, jestli tam kýženou věc nabídnou a za kolik. Víc by se mi líbilo, kdyby cokoli šlo koupit za obě měny, jen za herní by to stálo více. Ale uvidíme jak to bude fungovat s tou auckí ;)
            • Má pravdu. Podívej se na to takhle. Jsi platící hráč, a koupíš si pár boosteru. Brzo bude přidaný bazar(aukce) kde karty půjdou prodávat a nakupovat. V podstatě drtivá většina karet nejde koupit za reálný peníze a šetření herní měny je pro některé moc zdlouhavé. Tak obětují jednu svoji kartu za realné peníze, a prodají ji za slušnou časku herní měny, za kterou si budou moct koupit přimo karty, který chtějí. Je to dost podrobné?
            • Prvně jsi nenapsal JAK ty karty půjdou získat, ve hře to zatím nejde. A booster třeba proto, že z něj může padnout vzácná karta, která by samotná byla dražší než ten booster.
    • Presne tak. Sberatelska karetni hra je uz z principu proste pay2win. Nevim jestli lidi, co si na tohle stezuji nekdy nejakou hrali, ale kdyby vyzkouseli treba magic, tak by se jim asi protocily panenky az by zjistili kolik penez musi do baliku vrazit, aby byl konkurenceschopny.
      • JJ .. pamatuju si, ze na MČR nemelo skoro smysl jit s balikem pod 5000kč. A to karty neustale rotovaly, aby donutili hrace kupovat nove a nove!! Brutal. V Coraabiii nic rotovat nebude, karty budou akorat pribyvat. Fnuky pochazi zcla urcite od hracu, co nikdy zadnou TCG nehrali ...
    • skvele jsi to vystihl lepe bych to rict nedokazal ;-)
  • Deever
    Několik poznámek k výtkám níže:

    Obtížnost: Kartičkové hry jsem nikdy nechápal a přesto jsem se od častých porážek vypracoval na devátý level se slušným červeno-modrým balíkem a jsem schopen vyhrát ve dvou třetinách soubojů proti soupeřům +/- dva levely od mého. Asi po 12 herních hodinách.
    Peníze: Nezaplatil jsem zatím nic (i když plánuju autory podpořit) a jedinou rare kartičku jsem si koupil za poctivě vybojovanou herní měnu + jeden obyčejný booster, kde skoro nic nebylo za prémiovou měnu, kterou dostanete na zkoušku. A jsem konkurenceschopný.
    Matchmaking: Zpočátku budete děsně dostávat, ale je to jen vaše vlastní neznalost a blbě postavenej balík. Časem lze porazit hráče, kteří zjevně za hru platí, mají tři hromady karet a mnohem lepší herní hodnocení než vy.
    Co mi chybí: Karet zatím není moc, ale dá se s tím hrát. Chybí vyzývání konkrétních hráčů a burza karet (zatím nemá smysl, až přibudou další). Turnaje budou fajn.

    Takže držím palce a souhlasím s tvrzením Petra Poláčka, že je to přesně ten typ "just-one-more-match" hry.
  • Mohli líp vychytat ten tutorial, protože člověka nenaučí v podstatě nic.
    • tutrial je v poho jako v kazde hre podrobnejsi pravidla na foru
  • Radioaktivni_surikata
    Karetní hry, jo jo. To jsem ještě na škole žral. Škoda jenom, že to bylo tak nelidsky drahý (pár papírků s obrázkem za stovku, a to se dalo předtím za stovku ještě něco pořídit, ne jak teď), no a pak taky škoda, že kdekoliv jsem je vytáh, tak jsem byl za toho divnýho *1*
    • vlastik.plaminek
      A nemáš náhodou někde doma zašité Wastelandy? Sháním 2 karty, abych měl kompletní kombo. Sice pochybuju, že bych ještě našel někoho s kým bych si zahrál, ale chci ten balík dokončit.
      • Jaké karty sháníš? Wastelandů mám spoustu.
        • vlastik.plaminek
          Zanův indikátor a Zanův potomek, oboje Dornodon.
      • Radioaktivni_surikata
        To určitě ne, protože já měl zelenej balík. A bůh ví, kde skončil, ale někde ho ještě určitě mám. To Pokemony jsem daroval všechny bratranci, nabušenej (a taky zelenej) balík plus takovej průměrnej modrej. Radši se ho ani neptám, jak skončil, protože tý práce co mě to tenkrát stálo povyměňovat a poskládat... Kdybych to věnoval škole, tak jsem byl premiant *1*
    • Peppa
      Jenom jestli to bylo těma kartama *15*
      • Radioaktivni_surikata
        No i to je možný, ale minimálně spoluúčast jim neodpářeš, na tom trvám *1*
  • Grifus
    Na hru jsem se celkem tesil, uz kdyz jsem se o ni dozvedel (snad dva roky zpet). Vcera jsem zkusil a prislo obrovske zklamani. Grafika, hudba, vsechno provedeni celkove pekny. Sice interface nacancane neprehledny, ale preci jen jde pouze o zvyk. Karet celkem dost, nektery k nicemu, obri zvyhodneni platicich, ale vse lze pri trose stesti a hrani ziskat i zadarmo. Talze pay2win neresim. Proc u tedy zklamani?
    Predevsim tutorial nanic, rychla napoveda nanic a pro podrobnejsi pravidla nutna registrace zvlast na forum? heh. Pak prijde duel, kde dostanete 100% nap*del protoze vam to nalosuje nekoho jenz uz ma neco nahrany. A to proste vetsinu hracu znechuti a odradi.

    Rikal sem si, dam tomu sanci zkusim to pochopit ale ne. Doted po asi 40 hrach nechapu jak sestavit balik, kdyz se karty sami prehazujou jak se hre zlibi a v souboji nasledujou snad dle nahodnyho poradi. Triky pouzivat muzu vyjmecne, taky nevim podle ceho se to ridi. Aneb kazdy muj souboj vypadal stejne:
    Zacinam -> vyberu parametr -> vedu -> souper je na tahu -> naklika aktivni schopnosti + triky -> z vedeni najednou prohravam a jsem na tahu -> ovsem nemuzu nic udelat pouzit schopnost ani trik -> udelam jedinou moznou vec a nechat hrat soupere -> kolo prohrany, souper na tahu -> vynese kartu a pochopitelne vede, protoze ma lepsi parametr a celkove silnejsi karty ve vsem -> prohravam, jsem tedy na tahu ale opet nemuzu nic jen nechat hrat soupere (nebo vzdat se) -> a tak porad dokola az skoncim naprosto porazen.

    Aktivni schopnosti ani triky proste pouzivat nemuzu, jen vyjmecne nevim podle ceho, nechapu to nerozumim tomu a dalsi registraci ode me neuvidi abych si mohl procist asi jasnejsi milionstrankove pravidla na foru. Skoda no...
    • "Doted po asi 40 hrach nechapu jak sestavit balik, kdyz se karty sami prehazujou jak se hre zlibi a v souboji nasledujou snad dle nahodnyho poradi. "
      karty následují náhodně, protože po vzoru všech karetních her se balíček musí zamíchat.
    • Zaklad prave je nepouzivat vsechno hned za kazdou cenu. To je na ty hre pekny. Musis si zjistit jestli vubec se ti ty triky vyplati pouzivat v dany cas a kolikrat treba i prohrat neco ze zacatku a pak to rozjet u konce. Hodne mi to pripomina poker.
    • pokud hrajes aggro deck, tak to pochopitelne zadnou velkou strategii nevyzaduje. a ze nemuzes pouzivat triky nebo ability je proto, ze souper ma ability, ktere to zakazuji, typicky izolaci nebo prohibici (preskrtla cerna resp. bila karta). az budes nekdy na tahu, tak si najed na jejich ikonky, v tooltipech jsou vsechny schopnosti vysvetleny.
    • Sice jsem odehrál více her, ale jsem na tom stejně. Veškerá strategie se omezí jen na klikání a dopředu vlastně ani nelze plánovat. Navíc mě neskutečně štve to čekání, až se "soupeř" rozhodne. Možná je přetížený server, ale 30-50 vteřin čumět na rotující kolečko a čekat na tah... to je jak z minulého století.
      • Není to serverem, ale hráčem. Jsem neplatič a s platičema tedy problém opravdu nemám. Většinou vyhrávám já a o taktizování rozhodně řeč je. Přemýšlíte celý duel. Koukáte co máte v baliku a co měl on. Musíte brát v úvahu největší šanci na proražení parametru. Když vyhráváte tak se pokusit co nejrychleji odmazat atd. Je toho hodně, opravdu.
    • BoB.2
      Já třeba z platičema vůbec nehraju jak má někdo na 7lvl 250 karet ani to nezkouším.
      • nejsou to platiči, navíc za vzdání dostáváš -1 Karmu takže bych to nedělal ..
      • Mortuus
        To nejsou platiči, ale lidi z uzavřený bety. A i ti se dají porazit..když máš štěstí, vzdávat se je ale srabárna! :-)
  • No, hru jsem zkusila, prošla tutorialem, kartičky pěkný, všechno blikalo. Pak jsem teda tak jako nějak byla na univerzitě a byla z toho zmatená. Ale po pár hrách se to dalo pochopit, teĎ už jsem na další planetě a moc mě to baví. Na to, že je to teprve beta se mi zdá hra opravdu propracovaná.
    Hra se dá opravdu hrát bez placení a na nové kartičky se dá vydělat pouze hraním, to mi přijde jako velký bonus.
  • ANI TO NEPOUSTEJTE!

    ... je to peklo. Navykovka jaxvin, zabil jsem s tim odpoledne. A patrne zarve i vecer..
  • Taky jsem hrál podobnou hru poprvé a věděl jsem, že by mě to mohlo bavit. A baví. Momentálně jsem někde na lvl5 a začínám sem tam i vyhrávat. Co mě se mi na hře zatím moc nelíbí je zbytečně malá velikost karet na obrazovce. Schopnosti postav jsou dost titěrné a celkově jsou ty "ikonky" pro non-veterána hodně těžké k pochopení a musím vždy myší najet na význam a přečíst si co ta schopnost dělá.
    Hudba mě příjemně překvapila atmosférou, jenže po cca 20-30 bitvách mi ty bubny začaly hrát v uších i když jsem nehrál, tak jsem musel vypnout zvuk v nastavení. Snad autoři přidají ještě něaké další tracky, aby se udržela dobrá atmosféra, ale zároven z toho človek nezblbnul.
    Poslal jsem si tam 200kč a koupím si ten booster pack. Uvídím co mi nadělí, pokud to budou samé chujovksé karty tak jim už jen tak nic nepošlu :)
    • jo, ty ikonky by stopro chtely predelat, vetsina jich je strasne neintuitivnich.
  • Inquisitor
    Tak jsem si včera večer projel tutorial a mám v tom dobrej hokej :D
    • BoB.2
      Nejsi sám ze začátku jsem taky plaval i tet mě pár věcí uniká,ale chce to hrát časem se rozkoukáš.
    • Je to velice jednoduché. :)
      • velice jednoduché to je, ovšem naprosto nepřehledné UI plné blbostí z toho pro nováčka dělá uplnej maglajs *1*
  • Tato hra mě zaujala už při reportáži v Game Pagi, takže jsem se přihlásil ještě do předchozí beta verze. Ale k vážnému hraní jsem se dostal až včera odpoledne (mezi tím mě autoři po cca roku blokli jako neaktivního a musel jsem žádat o reaktivaci) a myslím, že hra je velice dobrá a má vysoký potenciál. Hodně se podobá M:TG a ovládnout ji není zase až tak složité. Chvíli jsem na to koukal jako losos, ale po prvních hrách jsem se vzpamatoval. Trošku problém mi stále dělají ikonky schopností postav (obětuj z ruky, z balíku, převeď poměřovaný atribut ...). Poskládal jsem si balíček a Universitou jsem projel jak nůž máslem - výhry z 80%. Ale jakmile mě to vyplivlo na Coraab, už to tak veselý není a dostávám dost na p*del. Budu muset přeskládat balík ev. některé karty dokoupit. Holt o tom je sběratelská karetní hra (ať již online nebo stolní) a každý s tím musí počítat. Možná by stálo za to dobu pobytu na Univerzitě do budoucna malinko prodloužit, ale to ukáže čas. A co mě nejvíc překvapilo ? Že dnešní mládež neumí procenta a zaokrouhlování - kolikrát je vidět, že protivníci aktivují triky a schopnosti zkusmo, bez toho aby měli alespoň hrubý přehled o výsledné hodnotě navýšeného atributu - dost sranda, když obětuje protihráč karty na navýšení atributu, který je ve výsledku o 1 nižší než můj. Za sebe zvedám palec a přeji autorům i nám hráčům hodně příjemně strávených chvil u monitorů.
    • jo, s tima počtama je to horší *1*, přiznám se, že se taky občas překouknu, ale je to hodně hra o postřehu a správném úsudku, k tomuto bych možná dodal, že by vývojáži mohli, po najetí myší na trik/abilitu zobrazit efekt na parametrech, ulehčilo by to tyto přepočty *3*. Občas ale takovýto trik objetuji úmylsně, abych zrušil protihráči critical. Hra je úžasná, začal jsem hrát v sobotu, a v neděli jsem u ní strávil asi sedm hodin v kuse(!), asi jsem blázen, ale takhle mě nechytla snad žádná tří Ačková hra (kecám, snad jen zaklínači a ME) *1*. Za mě oba palce, jsem zvědav, jak se hra zamotá, až přijde market *4*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit