Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • smejki
    tak
    a) ve slově recenze se píše měkké i
    b) není to recenze, není to recenze, není to recenze a pro natvrdlé a neschopné přečíst ani nadpis... drumroll... není to recenze
    c) alfa stádium je několikráte zmíněno, ale taktéž to, že jako takový projekt není prodáván (dodnes)
  • Tak o autorovy článku si myslím rozhodně svý. Dělat recenzy na alfa verzi hry takovýmhle způsobem. Ted je momentálně uz daleko pokrocilejsi verze a ta hra je opravdu dobrá.
  • Hotovo a maj u me velky plus za napichnuty deti a song :)
  • Gnomoria urcite stoji za vyskusanie. Ta hra ma podla mna slubnu buducnost *5*
    http://gnomoria.com/
  • GlaDOS
    Úspěšné a hotové Kickstarter projekty nemusí nutně přes Greenlight. Pořád mohou odeslat hru na posouzení přímo do Valve. Vážně pochybuji, že nový Broken Sword, Planetary Annihilation nebo Wasteland 2 bude muset na GL. Vždyť tam nemusela ani The Banner Saga. Kickstarter je na sehnání financí potřebných k vývoji, Greenlight je síto do online obchodu, kam jdou už hotové (očas i polohotové) hry. Ať na to koukám jak chci, pořád tu vidím markantní rozdíl.
  • Naopak, Valve to mělo se Steamem krásně spočítané.
  • ...napíše člověk, jenž má ve větě 4 chyby, s nickem: "codkiller". To se potom není čemu divit. *4*
  • Black_Hand
    eh, v diplomce jsem se zapletl s JNI, takze s tou javou to jde taky, ale je to peklo ladit :). nicmene s behanim na konzolich mas pravdu, ale zas ti zadarmo bezi na linuxu, na macu i na ruznych dalsich exoticnostech.
  • autora článku je potřeba brát s nadhledem i v diskusích
  • joo takze takove pecky hrajete na PC hahaha. konzole sou budoucnost
  • Jo, jasně, skriptovací jazyky se taky hodí.

    Platformová nezávislost u Javy je právě taková ošemetná - v základu funguje, ale když děláš hru, tak stejně nejspíš používáš nějaká nativní volání a musíš i tak řešit různá .dll a spol. napříč systémy. Pokud si dáš bacha na to, co používáš, tak v tomhle myslím C++ zas tak moc nezaostává. Navíc Java neběží na konzolích, C/C++ zkompiluješ všude (jasně, třeba takové PS3 si určitě může vyžádat totální překopání velkých částí kódu).
  • Black_Hand
    xai: kdyz jeste dodas skriptovaci jazyky a jejich castou vhodnost na specificke ulohy tak se pod to podepisu :).

    a pak jeste u javy zminit platformni nezavislost jako mensi bonus (to se samozrejme netyka reality j2me. toho nehoraznyho paskvilu, ktery si oznaceni java ani nezaslouzi).
  • Jejdásek:
    To, co píšeš, jsou všechno taková teoretická povídání z úvodního kurzu programování bez žádné větší hloubky. K naším konkrétnějším výtkám jsi nenapsal nic. Jo, v C++ můžeš napsat špatně optimalizovanou hru, v Javě dobře optimalizovanou hru od určité její složitosti prostě nenapíšeš. Je pravda, že je Java pro velkou část aplikací z pohledu vývoje lepší volbou, pro hry to ale prostě neplatí - od určité složitosti (a zdaleka nejde jen o ty nejnáročnější AAA hry) i ten rozdíl v efektivitě vývoje zaniká, často se může obrátit v neprospěch Javy, protože se dostáváš do oblastí, na které nebyla Java stavěna a začínáš s ní bojovat.

    Pokud pomíjíš hotová řešení, tak děláš obrovskou chybu. Jednou z hlavních výhod C/C++ je obrovský počet různých osvědčených výkonných knihoven, které můžeš použít (myslím tím knihovny použitelné v herním vývoji). S Javou se to nedá vůbec srovnávat.

    Microsoft s tím vším nemá moc společného.

    Ještě disclaimer - C++ není nějaký božský jazyk, je šíleně přeplácaný a některé věci řeší dost blbě. Na tom se shodnou asi všichni kromě nějakých ideologických fanatiků, kteří se vyrojí kolem každé technologie bez výjimky.
  • Black_Hand
    jejdasek: nejde o plyvani na javu. jde o to jaky nastroj se hodi na jakou ulohu.
  • smejki
    pořádné 3D GUI? O_o

    Dwafr Fortres, stejně jako Towns, volá OpenGL, takže by šlo poměrně pohodlně přepsat renderer DF do takové podoby, aby obě hry vypadaly podobně. Strukturálně je to totožné, takže by ve finále šlo jen o udělat v DF větší tily a ušoustnout to do podoby isometrického pohledu (teď je to top-down grid). Jediná věc, kterou Towns dělají složitějc, je to, že se zobrazují všechny vrstvy světa pod aktuálně vybranou vrstvou, to by bylo pro Dwarf Fortress potřeba dopsat. Ještě by bylo potřeba dodělat onen GUI, ale to že je celkem maličkost s minimálním dopadem na výkon. Jistě, DF by tyhle změny zpomalily a velké localy by už asi byly zcela nehratelné, nicméně důkaz, že je to udělatelné poskytují různé iso-vizualizátory pro DF, které sice žerou taky dost, ale furt to celé běhá svižně a rozměr simulace je s Town neporovnatelný.
  • smejki: souhlasim, ze java je vic zamerena na efektivitu vyvoje nez vyuziti vykonu. Ja jen rikam, ze i v Jave se da programovat pomerne efektivne, vuci klasickym jazykum neni nijak dramaticky pomalejsi, a jestli java program funguje neefektivne, neni to vinou javy, ale toho programu (programatora). Tudiz je hloupos plivat na Javu. Spatne optimalizovanou hru muzes napsat i v C++ a s radou dalsich neprijemnych problemu, zpravidla daleko nakladneji (kdyz pominu existenci uz hotovych reseni). Nejvetsim handicapem Javy je, ze ji Microsoft vnima jako nepratelskou technologii, viz jeji vztah k DirectX a stejne tk Microsoft vnima OpenGL, staci si vzpomenout, jak dopadl projekt Fahrenheit.

    Mimochodem, existuje neco jako Minecraft nebo Dwarf Fortress napsaneho v C++ a s poradnym 3D GUI? Je takova aplikace komercne vubec zvladnutelna?
  • Do dwarf fortress by to pasovalo tam se už teď dějou takový věci.
  • Nehci nic říkat, ale když Valve přišlo ze steamem tak to taky bylo něco nového a nebezpečného.
  • smejki
    jo, je fakt dobrej, navíc vždy skoro ihned odladěný na aktuální verzi
  • Menttor
    Netřep tady chujoviny... *7*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit