Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Thorar
    na redditu se to dost resilo
  • Thorar
    pro internetový obchod asi jo....
  • Jack1947
    Stejně z toho chtěj víc vytřískat, pak se nemůýou divit že lidi v den vydání nebo i později koupí radši levněji a jinou cestou *7* ( budou to hrát beztak přes ten štým)
  • ripper
    3D Secure řeší pár problémů, ale spoustu dalších ne. Pokud ti někdo ukradne přístupové údaje k bankovnictví, tak ti to nepomůže. Pokud máš bankovnictví na telefonu a nainstaluješ si malware, tak ti to nepomůže.

    Samozřejmě je pravda, že placení pouze se znalostí čísla karty a případně CCV kódu je demence, a mělo by se to urychleně zrušit. Ale neeliminuje to krádeže. Ty budou existovat pořád, dokud budeme používat peníze, a čím se posunujeme do digitální ekonomiky, tím snadnější je dělat to v masové míře (stačí jedna kritická zranitelnost v operačním systému, a buch).

    Takže ačkoliv lepší bezpečnostní principy u plateb by pomohly bojovat proti problému, tak stejnou měrou pomůže, když lidi nebudou využívat tržiště, které na kradených platbách stojí.
  • přesně tak den daňové svobody v ČR začíná až po půl roce to znamená že více jak 50% vám stát sebere z toho co vytvoříte na daních, více jak půl roku pracujeme pro stát teprv pak začneme něco z té práce mít.... zlatej středověk a desátky a jak byli lidi na panstvo naštvaný že jim "za nic" berou pouhých 10%....
  • Copak to jsi nebyl ty, kdo mě považuje za tlučhubu, který čerpá informace od hospodských flákačů?
  • Paulcz
    3D secure
  • ripper
    Tak místo opakování jak na kolovrátku dej názorný příklad, jak by sis ta "opatření" představoval. Rektální sken při každé platbě?

    Právě že ta opatření existují. Banky drží platby dostatečně dlouho, aby se zjistilo, zda nejsou podvodné. Kdyby ta opatření neexistovala, tak vývojář obdrží peníze okamžitě po zaplacení, a nějaké G2A je mu úplně jedno (protože platbu dostal). Naopak by na tom byli biti okradení lidé (což na druhou stranu považuji za více fér než aktuální stav, protože je jejich zodpovědnost, aby si správně nastavili limity operací, případně vícefaktorové autentizace atp. Navíc by to otevřelo nový byznys - pojištění proti krádeži, pro ty technicky méně zdatné).
  • tvl a ty jsi jako co za individium? kdyz je to nekde levneji, proc to kupovat nekde jinde draz? protoze se to tak ma delat nebo co? nebo protze steam je tu jako jedina sluzba?
  • GlaDOS
    Je veřejné tajemství, že na G2A se objevují pofidérně získané klíče a nemálo vývojářů už o tom psalo (dokonce i anonymně samotný prodejce, který na kradené karty klíče kupuje). Ty klíče jsou buď přibalené k nějakému hardwaru, zakoupené ve slevě, z nějakého bundlu za dolar, z jiného regionu, získané podvodem od vývojáře, kdy se obchodník tváří jako známý youtuber (nebo se za některého rovnou vydává) a nebo koupené na kradenou kartu.
  • Nejde o nějakou špatnou reakci? Já jen, že jsem žádný názor na dané téma nevyjádřil, ani si nejsem vědom, že bychom se znali, když mě takto poučuješ a považuješ za nevědomého a naivního.
  • A další kus koláče si stát ukrojí, když si budeš chtít to zbylo po základním zdanění užít (DPH, spotřební daň, silniční daň ...) nebo investovat (majetková daň, daň z výnosů...) a k tomu další formy daně v podobě poplatků (povinné ručení, dálniční známka, komunální odpad...)
  • Věz, že po světě chodím už nějaký ten pátek a leccos jsem zažil. Stran komunální i státní politiky taky něco vím a znám, včetně nějakých informací zevnitř. A můžu Tě ujistit, že o blaho poddaných tady rozhodně nejde. Kolik je ve vládě předrevolučních členů KSČ a dokonce STB raději nechtěj vědět. Užívej si svou nevědomost a naivitu. Časem bohužel přejde.
  • Paulcz
    Klasika, chceš řešit následky, ale jestli se tohle má nějak napravit musí se vyřešit příčina. Transakce se zdají v pořádku, protože neexistují ochranná opatření a platby jsou čím dál jednodušší. To je vina bank a společností jako VISA.

    Co se týče obchodů, sami kluci z Factoria píší, že to nakupují boti a že na svých stránkách mají Humble ochranu, která funguje. Takže s tím něco dělat jde. Pokud si to nikdo nekoupí tak to ani nikdo neprodá..

    Tohle je "riziko povolání", stejně jako někdo ukradne věc z obchodu tak se krade virtuálně. Navíc se můžeme bavit o tom jestli je zruinuje 10% falešných prodejů a 12 hodin času týdně, který tomu musí věnovat a nebo vysoké daňové zatížení a šílená byrokracie, která tady panuje (obě dvě věci jsou příčinou šedé ekonomiky).
  • ripper
    Nepochopils. Banky ti garantují, že pokud ti někdo ukradne kreditku (fyzicky nebo virtuálně) a provede s ní platbu, tak že ti peníze vrátí. Ty peníze ale nevrací ze svého. Ty peníze bere tomu (nevinnému) obchodníkovi, u kterého byla provedena platba. Takže za to, že tobě někdo ukradl kreditku, platí nějaký obchodník, u kterého zloděj nakoupil. Ten obchodník s tím nemůže nic udělat (kromě toho že zavře krám).

    Takže dokud budou banky postupovat tímto způsobem (garantovat zákazníkům, že transakce provedené zlodějem se ruší), tak se situace nikdo nezlepší. Vůbec to není o zabezpečení - ty transakce byly zcela v pořádku, akorát je provedl někdo jiný (což je ve chvíli provádění platby nezjistitelné). Krást přístupové údaje se budou vždy, to se nikdy nezmění.

    Jedna z mála věcí, co mohou lidi udělat, je nenakupovat na tržištích, kde je téměř jisté, že kupuješ kradené zboží. Pokud se to bude dít ve velké míře, tak řešení bude akorát více a více DRM (případně žádné herní kódy, bundly, tvrdší geografické restrikce, atd). Takže si tím jako zákazníci šijeme bič sami na sebe.

    A máš pravdu, nekonečný boj to je. Ale jde o míru. Pokud se to bude dít v šedé zóně Internetu, kde 99% populace normálně nezavítá, a nakoupí normálně v oficiálním obchodě, tak to problém není. Jakmile ale velká část populace bude na těchto šedých tržištích nakupovat, ačkoliv je zřejmé a známé, že drtivá většina kódů pochází z nelegitimních zdrojů, podporuje to praní špinavých peněz a ruinuje to menší vydavatele, tak to bohužel bude mít škaredé následky.
  • Ne, nevolil. Nicméně je hezké vidět, jak má spousta lidí hned jasno, aniž by cokoliv věděli.
  • Takhle, já osobně nemam problém s daněma, jako s konceptem. S čim ale problém mam, je že u státu tak nebo onak skončí 60 - 80 % mejch peněz, který se pak použijou na dotace pro nejmenovaný slovenský miliardáře, solárníky, přebujelej fízlí aparát a armádu úředníků, z nichž 3/4 jsou naprosto zbytečný. To vše za situace, kdy mi naši milovaní vůdci čim dál tim víc kecaj do soukromých, osobních, soukromých věcí, do kterejch nemaj co strkat rypák.
  • Copak, volils za koblihu?
  • Nevim cemu rikas vysoke dane, ale me stat sebere cca 45% z vyplaty jeste nez ke me penize dojdou.
  • Tak to mě baví vidět, jak rovnostářští češi vřískají na vysoké daně :-).

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit