Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Musim to napisat takto, ale tu sa zase pekne prejavuje k*k*tizmus par ludi. Clanok je o hre, nie o Islame ani IS, to musite tahat politiku uplne vsade?
    • kdyby severni korea delala hru, bylo by spatne poukazat v diskuzi na jeji rezim a vyzvat aby lidi nepodporovali produkty severni koree? kdyby zil hitler a delal hru, bylo by spatne poukazat na tvurce hry a vyzvat lidi aby si nekupovali hru od hitlera at je sebelepsi?
      • Tak ako pise Bob. Tiez pokial viem tak hru nerobi vlada saudskej arabie. Je to asi ako poukazovat u Kingdom Come na to, ze si to ludia nemaju kupovat lebo vlada CR je skorumpovana:)
        Alebo, ze ludia nemaju kupovat GTA V lebo v USA je vysoka kriminalita.
        Zatial nic nenasvedcuje tomu, ze by hra chcela byt nejak ideologicky zaujata, len sa to javi tak, ze sa autory chcu zviest na popularite survival sim a la Longest Dark, Subnautica atd a kedze su zo Saudskej Arabie tak je proste zasadena do podobneho prostredia.
      • Tu hru nedela "rezim" ale normalni biznismeni a vyvojari.
  • Zrzzek
    Na papíře to vypadá skvěle... Jen mám strach, že dobrej nápad pohřbí naprosto tragický zpracování a ta hra bude buď nefunkční, nudná anebo obojí... Přece jen, předešlá tvorba tohoto studia moc důvěry nepřináší...
  • Zajimalo by me, kolik lidi si bude v komentarich plest survival rpg se simulaci muslimu v EU *1*
  • Radkaa
    Okamžitě kupuji. *4*
  • Doufám, že nám pánové dodají "full experience" tzn. 5x denně se modlit, popravit každého kdo vyznává jinou víru, hlavně ať se tam neobjeví ženská za volantem nebo nedej bože by nebyla zahalená. Kromě klasických povolání, které známe z RPG bychom si mohli založit vlastní mutawa oddíl a prosazovat na pouštích tu jedinou a správnou spravedlnost. Popř. něco ve stylu Bioware, budete mít mužskýho companiona, po nějaké době se spřátelíte, pak zjistíte že je gay a můžete ho dle zákonů SA popravit! Juhůůůůů! *14*

    Samozřejmě mezitím vším musíte natěžit tolik ropy, aby vás díky profitům z prodeje nechal zbytek světa na pokoji.
  • vypadá to pěkně, jen mi příde že maj nějakou schízu, v jednu chvíli to vypadá jako Red Dead Redemption pak je tam indiana jones, potom je tam ten novej batlefield. mi příde jako by se nemohli rozhodnout jakou hru vlastně udělají.
  • Hra pre arabov, nie pre nas europanov. Poviem uprimne, volakedy ma pritahovala tema orientu. Dnes, v dnesnej dobe ked poznam situaciu v SA mi je jasne ze take studio ako Semaphore musi mat zastitu SA vlady, vlady ktora uznava statie a ukamenovanie. Rezim ktory uznava Shariu nie je rezim ktory treba uznavat a podporovat. Ked pozorujem kolko lajkov ziskala tato hra na Games.cz tak by som bol zvedavy kolko lajkov by dostala hra vytvorena Severokorejskym timom, nech by bola sebelepsia. SA podporije IS, podporuje migraciu do EU. Kto to nevidi a chce sa len bavit a hrat, je mi ho luto. Lebo podporou niekoho ideologie len doplatime my sami.
    • SA podporije IS, podporuje migraciu do EU. Kto to nevidi a chce sa len bavit a hrat, je mi ho luto. Lebo podporou niekoho ideologie len doplatime my sami.............

      Takže když si to koupím za těch 20 dolarů tak ty peníze nepudou k těm co tu hru udělali ale pudou do IS tudíž sponzoruji IS???? :-D :-D :-D Což je v cajku jelikož uprchlíci jsou v západní evropě....tvl díky bohu že nás ty Sověti a naší KSČM tak průmyslově,ekonomicky zničily což nás dostalo k chudákům na východ..............Ted byla v Praze paní Merkelova (Merklová) Milda Zemanů a Bohouš Sobotků řekli že ne že nebudou kvoty na uprchlíky jelikož zaměstnáváme pulku východní Evropy.....Social club:Slováky,Ukrajince,Rumuni a Bulhary.......pak z Orientu tu máme Vietnamce s večerkama a Turky s kebabem......plus Cikáni :-D :-D No prostě hrůza.........

      Nooo a kdyby Československo podporovalo dál ideologii Gustava Husáka tak díky Geografii by byl v Česku zemědělský průmysl a na Slovensku kde jsou samé kopce by vyrostli fabriky a ty města by trocha vyrostly :-) Jenže do dopadlo jinak a místo měst tam vyrostly cikánské osady :-D :-D
      • Inak mimochodom, som muž ale ženy si ctím. Beriem ich ako seberovné a moju manželku najviac. Doprial by som všetkým zástancom islamu a islamských krajín aby sa dostali do kože ženy. Aj v tej užasnej Saudskej Arabii, aby si vyskušali dosah mravnostnej policie na vlastnej koži. Sympatizanti islamu su len obycajny zbabelci, trpiaci tuzbov nadradenosti nad ženami, zakomplexovanostou k samym sebe. A ked mi ktokolvek povie ze moslim si cti ženu, spytam sa ho. Kolko krokov musi žena kračať za mužom ? Prečo žena nemože byť odhalena rovnako ako muž ? Prečo je brat nadradeny sestre ? Ak mi zmysluplne odpovie, potom sa s nim budem bavit.
      • Ty si to vobec nepochopil, svet aspon ten co pozname sa meni a meni sa neskutocnym sposobom. Taketo hry, aj ked si to nepripustas istym sposobom formuju ludi. Davaju istym ideologiam a tento krat moslimskej ludsku tvar, Tvar ktorou sa istym sposobom chcu priblizit vnimaniu europanov. Chcu, aby hraci istym sposobom chapali pohnutky moslimov, aby sa s nimi stotoznili, A bohuzial im to v mnohych pripadoch vychadza. Ludia, ktorí podporuju taketo myslienky bohuzial zenu Europu do uplne ineho zriadenia. Je to vidiet napr v Belgicku a inych Eu krajunach, kde komunita moslimov narasta. Vznikaju politicke strany napr. na podporu vzniku Sarie v tychto krajunach. My Europania sme svojou ludskou tvarou stratili jeden velmi vyznamny instinkt, a to instinkt ochrany samych seba. Hry, filmy a media su najefektivnejsi sposob a ko ovplyvnovat vnimanie a nazor cloveka. Arabi to v tomto momente pochopili. Skutocne aj vo svojom okloli vidim slusnych, mierumilovnych ludi, ktori zastavaju trent integracie islamu do statov EU. Nakoniec vsak budu bohuzial len smutit a dozadovat sa ochrany ludi, ktorymi pohrdali a povazovali ich za blaznov. Nevycitam ten tvoj postoj ani tebe, si prilis ustretovy, mozno este mlady, mas pocit ze svojim laskavym srdcom zmenis svet k lepsiemu, ale tak to bohuzial neni. Svet nieje ruzovy, boh tu nieje aby ochranil slabych. Ja som si uz zazil svoje a viem ak to v skutocnosti chodi. Snad ti raz neostanu oci pre plac.
      • TheGGG
        a takto to dopadne, když jeden moc kouří vodní dýmku a studuje u toho pavědy jako sociologie nebo politologie *1* *1*
        Jestli ti to udělá radost, můžeš klidně jít do imigranskýho tábora mejchat polívku... to by tě určitě naplnilo štěstím...
        Nejvtipnější na tom je, že ta hra vypadá strašně a kdyby ji dělalo nějaké studio z nemuslimské země, ani po tom pes neštěkne... ale takto si to každé sluníčko hned na truc koupí, aby všem dokázalo jak je správně mutlikulti...
    • Komentáře zde se začínají podobat komentářům na Novinkách :D
  • https://cs.wikipedia.org/wiki/Arabsk%C3%A9_jaro
    Tady to je ty vaše tresty.......prý na dením pořádku.......jenže to že tam chtějí udělat revoluci vý málo kdo jediný Sýrii se to povedlo občanskou válkou :-D
    • TheGGG
      a toto má konkrétně dokazovat co? Popravy v SA nebo emirátech za odklon od islámu, "čarodějnictví" nebo homosexualitu jsou dost bežné... že tam mají středověk a vládnou si tam diktátoři a vraždí se kvůli tomu, že se nedohodnou na nějaké drobnosti v koránu je jejich problém... jen další důkaz o tom, že jsou mentalitou ve středověku a nesnesou se ani mezi sebou. Nevěřící evropani jsou pak pro ně uplný odpad.
      • to muže byt ješte zajimave, jestli nebudou mit problem i se zobrazovaním vražd (ve videu je to videt, že ve hre pujde zabijet), nebo kradeží (obvykle v rpg se vždycky da neco ukradnout). Pro islam je život posvatny a taky ochrana majetku. Talže hru, ve ktere tyto nemoralni činnosti mužete vykonavat, by mohli brát jako urážku koranu.
        Nebo to bude tak že hra bude vyložene černobílá a vy budete hrát jen za tu dobrou stranu a vše bude v souladu s Koranem. Z hlediska hratelnosti by to ale pak byla nuda.
        • TheGGG
          "pro islám je život posvátný"
          hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahah
          Díky Blobe... takto jsem se dlouho nenasmál. Problém vás sluníček a BrainFree je, že chcete mít z muslimů něco co nejsou. Moc si přejete všichni tančit pod duhou pěkně v kruhu, muslimové, budhisté, LGBT a 40 % žen... všichni pěkně za ruce a vesele si poskakovat. Bohužel tak to nefunguje. Islám je nebezpečná ideologie je jeho vyznavači i když třeba zrovna teď milí a laskaví jsou časované bomby.
          • Moc koukas na televizi
        • "Pro islam je zivot posvatny" *1* *1* *1*
          A Bagdadimu to uz nekdo rekl? *16*
          Bagdadi - vudce Islamskeho statu - vykonneho vyboru islamu = teroru.
  • Prostředí je velice zajímavý, ale bojím se zpracování, navíc toho dle článku docela dost naslibovali, tak aby to vůbec byly schopni splnit.
  • Moc důvěryhodně to na mě nepůsobí. Jako by to bylo sešito z několika her. Pár záběrů ale vypadá pěkně.

    Je mi celkem fuk, v jaké zemi tu hru dělají (tedy pokud ta hra není oslavou nějakého mně nelibého režimu). Mám ale své pochybnosti u her z těchto oblastí. V SA stačí jediný tak perem a představitele studia už nikdo nenajde. Obecně by mě hodně zajímalo, jak to chodí v těchto zemích, pokud jde o vývoj.

    Navíc zkušenosti zatím nicmoc. No ale třeba překvapí.

    PS
    Narážky na islám jsou fakt trapný. V téhle věci mám docela radikální názory, ale stejně to sem netahám. Vytáhnul bych to, leda by jejich hra měla být nějakou hlásnou troubou islámu, což se zatím nezdá.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit