Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • ono je opravdu snadne se trefit, tak proč nejdete na olympiádu?

    https://www.youtube.com/watch?v=D-0kvLnfW1I
    • Veskoslav
      Lara Croft je zcela ralistická postava, jejichž pevné prsa dokonalé velikosti se naprosto "nepoškodí" při tom lezení po skalách, přežije pády i ze 20 metrů, pobodána, postřelena atd. stále žije bez větší ztráty krve, ale hehe bude řešit střelbu z luku? Doufám, že u Uncharted pak budeš brečet, protože podle ukázek, to bude skvělé sci-fi s nesmrtelným hrdinou, co se týče reality.
  • Tohle ja rikam porad ze hrani s gamepadem je diky nizsi presnosti vic realisticke, jenze hraci CS realizmus nevysvetlis
    • Ako prepac, ale toto sa enda citat *1* Ja hram stiriedavo na tom, co mi na akej konkretnej hre viac vyhovuje, ale pisat o tom,ze gamepad je realistickejsi? Wau! 30fps je filmovejsich, spomalene mierenie a ovladanie kamery je realistickejsie... ja mam dost
    • Nižší přesnost je realističtější? I úplnej amatér, kterej to drží v ruce prvně, bude mít z AKčka na 50 m 8 z 10 ran v terči. Ve většině her musíš na takovou vzdálenost vzít optiku. Většina herních protagonistů je vlastně ve střelbě dost levá, když tak nad tim uvažuju...
    • Mám dohráno na PC (29 hodin docela slušný herní čas) střídal jsem gamepad i k+m, na klávesnici se mi hraje líp = je to pohodlnější a nebolí z toho ruce(podložka u klávesnice, ergonomická herní myš) a víc mě to baví ale to někomu kdo vyrůstal na gamepadu nevysvětlíš. Na gamepadu mě baví bezduché rubačky typu X-blades, ale na stealth hry vždycky k+m neb nejsem masochista
      • Veskoslav
        Ještě některé plošinovky (Ori, Rayman) a když se mi nechce vytahovat volant, tak závodní hry:)
      • Beitrel
        S gamepadem byl ještě výborný Brothers, kvůli tomu jsem si ho k PC vlastně pořídil a nelitoval jsem :)
        • Já si ho kupoval kvůli street fighterovi a občas na něm závodím, ale třeba v GTA V se mi jezdí líp na klávesnici, nově na gamepadu pařím tuhle úchylárnu:
          http://store.steampowered.com/app/263620/?l=czech

          to je jediná hra, kde dokonce gamepad mít musíš, protože ano, je tam ovládání na klávesnici, ale někdo si dal s portováním takovou "práci" že nemáš na výběr a pokud chceš hrát a ne umírat, tak gamepad je nutnost, neříkám že by to nešlo udělat na klávesnici, třeba jako to má x-blades z tohoto typu her a nebo, aby to nebyl úplně offtopic - Rise of the Tomb Rider a jeho předchůdce - takhle, alespoň z hlediska ovládání má vypadat multiplatformní titul. Vždyť nikdo nikomu nezakazuje si k tomu vzít gamepad, ale ovládání na klávesnici musí fungovat, u mě je jednička za 9/10 a ROTR bych s klidným svědomím dal taky 9/10 protože ty hrobky mají opravdu zajímavá puzzle, ale klidně by těch hrobek mohlo být víc. Jinak ač jsem sběratel a mám sebrané skoro všechno, tak nemám upgradované některé zbraně a některé nemám ani odemknuté, jako poslední luk a útočnou pušku, změn mohli dát klidně víc hlavně co se týče zbraní, klidně exotika jako bolaso, bumerang, foukačku atd. to bych si přál v dalším díle
  • To je zase zbytečná debata, KLM je pochopitelně lepší prakticky na vše kromě třeba bojovek nebo plošinovek, pokud někdo tvrdí, že hry z třetí osoby jsou lepší na gamepadu, tak asi na myši nikdy nehrál. Laser/Optiku a z toho plynoucí přesnot, rychlost, intuitivnost nikdy analogem nenahradíš, to je jako tvrdit, že kazetu přetočíš rychleji, než cdčko.
    • lepší ano, ale ne realnejší
      • Veskoslav
        Realita? Podívej se někdy na záběry z válečných ovlastí, jak dokáží vojáci rychle "máchat" zbraní" ty realisto....Ve skutečném světě AA není jako u konzolí. Proto lamu v FPS poznáš na pc hodně snadno a rychle a v 80% případů jsou to hráči z konzole, co zjistili, že tady za ně nikdo nemíří.
    • Veskoslav
      Nevím, jak je to v tomto díle, ale v minulém z roku 2003 jsem se snažil mířit nepřátelům vždy na hlavu. Většina měla jistou smrt. Ale představa, že toto dělám bez AA s gamepadem, to si neumím představit. By mě dřív zabili než bych to zaměřil.
  • Předem díky za článek, takové reálné zhodnocení by nemělo chybět u žádné recenze, ať už je to port z konzolí nebo ne. Dále bych chtěl místní debatéry poslat řádně do p*dele, protože se tu hádáte jak malý děti. Tohle klasické srovnávání reality a hry je naprosto směšné. Dále srovnání K+M vs gamepad. Co to má jako být? Každýmu prostě sedí to, co má rád a vyhovuje mu. Buďme rádi, že je tu možnost volby pro každého, nehledě ne platformu. Stejně nikdy nepřesvědčíte ty druhé o své pravdě, a stejně naopak. Poděkujte autorovy článku za věcné zhodnocení a technické detaily a podělte se o zážitek ze hry samotné, vaše honění ega je k smíchu.
    • Myslím, si, že rozdíl mezi klávesnící a gamepadem jasně popsal autor v tomto článku viz snáze headshotů. Dále uvedl i to, že je možné ovldání nastavit na míru. Některé příspěvky (jako všude jinde), jsou skutečně jen štěky, a pokud nemají pádné argumenty, dělají autorům spíše ostutu, navíc poukazují na jejich hloupost a naivitu.

      Jinak super článek. Rise of TR je fakt parádní hra. Restart Lary s lukem se vybarvil a to velmi dobře. Mě například na rozdíl od Uncharted u této hry těší, že poměr střílení a objevování je více vyvážen, navíc hra netrpí rakovinou typu krok vlna nepřátel, pak druhá vlna, pak třetí vlna, pak zase krok a totéž znovů. Takhle by měla vypadat správná akčně laděná adventura. Takže za tuto hru Crystalákům díky a teď už jen doufat, že ochrana DENUVO hru dostatečně ochrání před warezáky.
      • nightborne
        Hanz to taky vystihl vcelku přesně, a hlavně nepřekvapivě - s analogem se líp běhá, s myší líp míří, to opravdu není světem třesoucí objevná novinka =).

        Já třeba skáču na gamepadu a při přestřelkách chytím pravačkou myš, zatímco levačkou běhám pořád analogem, a hraje se mi tak příjemně =).
    • Takže slepě poděkujem a názor si necháme. Přesně od toho jsou diskuze :)
  • P.Olejníkovi díky! Jak už tu padlo, tohle by se mohlo stát dobrý železným zvykem na Games.cz, věnovat se v maximální míře i vyšlým PC portům. Super práce, díky za článek, rád čtu, že nového TR v portu opět nezprasili, tak teď už jen nějaká přiznívá cena mimo šedivý trh a bude to fajn :)
    • Zagro
      Souhlas, jen šedivý může být tvůj děda, ale trh ne, ten může být jen šedý *3*
    • Olejník má ban, odvážil se zmínit že ho cenzor smazal *1* *1*
  • Já sem moc často nechodím, ale asi začnu, uživatel hehe to je nějaký místní vtipálek nebo prudič z konzolista.cz, který čeká na občanku? Hej prý realita :D Jj možná tak pokud jsi důchodce co se sotva hýbe a všechno mu strašně trvá, ty jsi strašný případ, až je mi tě líto, pokud to tedy není nějaký sofistikovaný trolling :/
    • Rekl to Honza Olejník v recenzi. Taky si uvedom že v reálu musíš držet napjatou tetivu luku, to není jen tak jako když pohneš myšítkem o 1 cm na podložce a myslíš jaký si frajer.
      • Zaprve se podivej sem treba https://www.youtube.com/watch?v=BEG-ly9tQGk a zadruhe ty uz opravdu nevis jaky hloupy argument by jsi pouzil, s mysi luk nenatahujes nebo co, ty se v realu nedokazes s napnutym lukem rychle rozhllizet? Mas parkinsona? Krom toho Lara pouziva ruzne zbrane, ty jen placas pate pres devate podle toho jak se ti to hodi aby jsi ve svem zvlastnim mozecku zivil tu svoji skvostnou myslenku o nejlepsim nejrychlejsim nejpresnejsim a nejbozejsim gamepadu. Mozna tak v nejakem jinem vesmiru chlape.
        • koukni se na videa z olympijske discipliny strelby z luku, tam miri i nekolik vterin, ne jak ten šašek co strili z par metru
        • Veskoslav
          Hlavně si to proklikej, IQ bahna:) Aspoň někde v životě něco "znamenáš", když v tom reálném budeš dost smutná nula:)
        • takový skill vyžaduje dlouhy trenink navic když ti jde o život hraje roli i psychika
          • Podle tebe je Lara málo trénovaná chudinka s narušenou psychikou? Ty jsi vážně ztracený případ, jdu se věnovat něčemu příjemnějšímu, než tu něco psát nějakému zamindrákovanému chudákovi.
      • Veskoslav
        Je vidět, že jsi například z kladkového luku nikdy nestřílel....
        • Lara nemá kladkový luk...
          • Ale má, hrál si to vůbec?
          • Veskoslav
            V minulém díle ho měla.
  • Po nedávnej dobe druha hra na PC ktorá ma donútila sa zastaviť, poľaviť, pokochať a zamyslieť sa nad scénografickou umeleckou stránkou, podobne pocity som zažil asi naposledy pred viac ako 12 rokmi pokiaľ neberieme v úvahu Cry Engine 2 v roku 2007.
    Po dlhšej dobe zase hra ktorá ukázala že pokiaľ je kvalitný engine + dobrý umelec, môže mať vizuál silu.
    Pokiaľ riešim čisto vizuál tak táto hra je tým správnym klenotom a udaným smerom.
    Ja som tie grafiky v poslednej dobe neriešil, ale teraz som si uvedomil že mimo vnútra všetkého, riešime vizuál prakticky všade, vizuál hra poriadnu rolu pokiaľ je na správnom mieste. Čiže diky za hru v ktorej som sa dostal na miesta kde sa v úvodzovkách len tak nedostanem. Zážitok s nadhľadom.
  • MalyZeli
    Na 970 ty fpska skacou hodne... ale na ultra detaily (i textury) s FXAA nebo SMAA si to nedovoli jit pod 35... ovsem kdyz to skace z 50-60 na 35-45 a zase zpatky, je to poznat no. Ale i tak, mam dohrano na 100%, paradni gamečka.
    • Bohužel to tak je i benchmarcích. Zrovna jsem se na to dokoukal a skoky klidně 20fps u cpu testů to samé tam to je klidě 30fps.


      Tohle není dobrý port. To je špatný port. Stabilní FPS mají být všude jako na konzoli. Nebo s minimálním dopadne a ne 20fps....
      • Ak maju konzole stabilne fps pocas celej hry, tak ja som jezis kristus *7*
    • TheGGG
      to už ani 970 dneska nestíha? Sakra a to jsem uvažoval o koupi právě této karty... asi bude lepší počkat na nějakou tu novinku, co nvidia chystá...
      • hele určitě si počkej, já jí mám rok a 2 měsíce, nebyla to špatná koupě ale počkej si na sérii 1000 nebo na 400 řadu AMD, záleží jak to bude cenově, ale myslím, že by AMD letos mohlo překvapit (konečně...), ale nevěřím tomu, že by v letošní generaci zvládli bezproblémové hraní ve 4k se vším na max při stabilních 60ti FPS bez ohledu na značku, ale 2k už půjde slušně, což ovšem znamená investici do monitoru nebo můžeš používat DSR, to mám zapnutý třeba u Dark Souls 2
      • MalyZeli
        ono ultra textury chcou vice jak 4gb vram no, kdyz se to snizi o jeden stupen, tak to je mnohem stabilnejsi... ale chtelo by to trochu poopravit, i na xbox-one to spadne na 25 fps nekdy
  • Nektera telata si daj na max textury a pak sa divi ze jim to dropuje atd...(problem maj grafiky GTX970,980 atd do 4GB VRAM-jak je naznaceno v clanku), zvlas kdyz na Very High textury je dopoducena grafika kolem 6GB VRAM (1080p) *1* *1* Staci shodit textury o jedno dole na High (rozdil je stejne minimalni) a je po problemu(uz na to reagovali i vyvojari na steam foru mam takovy pocit *1* )
    • Jenže když hodíš textury dole tak to bude vypadat jako na Xbox One a to by jistí hráči neunesli, tak se raději budou koukat na slideshow... *1*
      • to je blbost, kazdej prece vi, ze VSICHNI PCckari hrajou v 4K v 60 FPS na ultra detaily
    • Přesně tak, na 970 stačí dát textury na vysoké a vše šlape jak má, ale tohle je klasika, lidi nadávají na různé problémy a přitom jsou jen hloupí a neumí si hru ani nastavit.
      • tak je to grafika za deset tisíc. Ano, deset tisíc, takže člověk by očekával, že koridorovka ve FH pojede vymaxovananá na max a v 60FPS...
        • Musíš v každém příspěvku závidět někomu? Každý není socka jak ty, běž si hrát svoje prehistorické rozmazané 900p ve 20fps a neotravuj :D
          • LV zase jsi změnil nick? Jak to vlastně šlape na 960GTX? Nemáš to moc rozmazané?
      • Pritom ai nemusi nic nastavovat, staci pouzit predvolene vysoke nastavenie a hrat.
    • Jeste doplneni: http://steamcommunity.com/app/391220/discussions/0/451852225134000777/

      Also note that textures at Very High requires over 4GB of VRAM, and using this on cards with 4GB or less can cause extreme stuttering during gameplay or cinematics.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit