Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Ja jsem se diky teto diskuzi dozvedel o PST na iPad a jsem z toho nadseny. Po tom, co mne neuveritelne zabavil gamebook 80 days na mobilu jsem se anglickeho textu zas tak nebal ( jsem, rekl bych, jen mirne pokrocily), ale je fakt, ze ten koncept muze byt pro nove hrace odrazujici. Textu je fakt hafo a hlavne se taky dost opakuje. Prochazet podobne rozhovory, bez zadneho prinosu muze byt pro poustu lidi odrazujici. Ale ta hra ma KOUZLO a je dobre, ze vysla i tato Enhanced edition. To, ze se zpristupni i novym hracum je super. Ta hra si to zaslouzi. Ten svet je zajimavy a ten humor nadcasovy. Je dobre, ze nezasahovali do obsahu. To by bylo zbytecne. Pro ty co tusi, co kupuji, je cena fer. Nepotesi kazdeho, ale to simulator golfu taky ne. :)
  • Pro začátek by stačilo, kdyby bylo v recenzi jasně napsáno, co se recenzuje. Můžeš mít špatnou starou hru s dobrým remasterem (HD rozlišení, lepší efekty, vyšší bitrate soundtracku, předělané cutscény apod.), nebo dobrou starou hru se špatným remasterem (i po "vylepšení" padá, mrzne, došlo k necitlivému zásahu do grafického stylu apod.) nebo špatnou starou hru se špatným remasterem a dobrou starou hru s dobrým remasterem. A hodnotit to můžeš z pozice člověka, který zná a hrál původní verzi, nebo z pozice člověka, který starou verzi nehrál, ale má staré hry rád, nebo taky z pozice člověka, který starou verzi nehrál, hraje raději nové hry, ale téhle by třeba měl dát šanci... atd. atd. atd. Pokud recenzent nevyloží karty na stůl, tak se pak tady můžou lidi hádat zbytečně, protože jeden o voze a druhej o koze.
  • Dneska by to bylo spíš : ..Je to zasloužená legenda -jedna z mála her na Switch :DDD
  • Je to stejnej brak, jako kdyby se toho chopil GOG a chtěl za to řekněme klasických 9,99€. Důležitá je funkčnost češtiny na nové verzi a to je tak asi vše .Vyhrabaná stará dobrá hra s několika vylepšeními ...Pro lenochy , kteří nechtějí hledat mody a neřeší cenu způsob jak si přivlastnit další klasiku .
  • x_ander
    To je radost v té diskusi.

    On je imho problém v tom, jak vlastně tyhle remastery/remaky/whatever hodnotit. Je jasné, že se na hru bude dívat jinak fanoušek původní verze, který je logicky rozčarovaný, že za 20 Euro dostal jen lehce přeleštěnou vizuální stránku, a jinak nový hráč, který tu hru nikdy nehrál, ten zase ale může být rozhozený ne úplně aktuálními herními mechanikami.

    A je pak těžký úkol recenzenta v tom nějak balancovat. Na jednu stranu je tu hra, která je legenda a obecně to je devítková až desítková záležitost, na stranu druhou jen těžko by se tady dala zkopírovat dobová recenze, kde by se změnil odstavec o grafice. A pokud by se měl hodnotit jen přínos Enhanced edice který podle všeho není nijak zásadní, tak se průměrnému hodnocení nelze divit.

    Takže bych si tady nevylíval zlost na recenzenta, protože v takovém případě se zavděčit nejde.

    Podle mě by se remaky, remastery a všechny tyhle enhanced edice ani neměly klasicky recenzovat, protože to prostě nejde. Ideání by byl jen rozsáhlejší článek, kde by se shrnula hra co do obsahu (takový výcuc z dobové recenze) a pak se popsaly daná vylepšení, nejlépe se srovnávacími obrázky. Jenže chápu, že pokud na konci není číslo hodnocení, tak by někteří experti redakci zapálili :-D
  • Moment, asi mi neco uniklo, ale on uz vysel novej ff7?
  • ne tak prehypovane jako zelda, ff serie nebo hry od from softu
  • Tak ještě pro ty pomalejší. Není to žádný remaster. Je to ta samá hra s možností ji hrát v tzv. "Enhanced" edici s lehkým faceliftem a upraveným UI nebo v originálním pojetí z původního roku vydání.
  • ale on to neni remaster
  • I když s hodnocením nesouhlasím, tak ta debata dole mi přijde mimo mísu. Recenzent nedal 5/10 Planescape Torment, ale jeho remasteru z roku 2017. Čili o kvalitě Tormentu jako to hry to nic neříká.

    A pokud jde o srovnání s FF7, obě jsou to špičky svého žánru, obě mají existenciální příběh a obě jsou velmi temné. A obě mají remaster, který nepřinesl nic moc nového. Podle mě mají spíš hodně společného, než že by to byly protipóly.
  • Neudaly směr? A z čeho si myslíš že vychází KOTOR, Dragon Age, Mass Effect a celá řada dalších příběhově orientovaných, později nejen, RPG?
  • jakej remake?? jenom remaster aby to šlo na mocderních systémech bez s*aní
  • Fordzy
    flash789: Jak tě mám brát vážně, když zase blekotáš nesmysly. *15*
    Hry jako Torment šli do ústraní, protože:
    1. Dobří scénáristé nerostou na stromech a ti dnešní jsou líní psát košaté/nelineární dialogy(čest výjimám viz Zaklínač)
    2. Je nesmírně drahé nadabovat obrovské množství dlouhých komplexních dialogů
    3. Dnešní hráči dávají přednost grafickému pozlátku a jsou líní číst a jen inteligentní menšina se zajímá o kvalitu scénáře.

    I když FF7 byla oproti Tormentu "příběhově" striktně lineární a tudíž jednodušší na vývoj, tak i tak je to velmi komplexní hra a její remake v moderní grafice musí být rozdělený na tři hry a stojí šílené peníze, protože udělat takovou hru v moderní grafice je dnes prakticky nemožné. Stejně tak jako udělat kompletní remake Tormentu v moderní grafice a kompletním dabingem se prostě nedá a není to kvůli malému publiku, ale technické náročnosti a nutnosti mega obřího rozpočtu.
  • Jack1947
    WIn10 politika že už neumí starší hry s ochranami ( securom atp) takže si většinu ani nemáš zahrát. ( Pokud si troll- sry nikdo si nemůže být jistý dneska ničím... tak snad nakrmeno. )
  • Neogaf...ty se tady oháníš jedním komentem na Neogafu ? ...NEOGAFU !?
  • Moznost volby je klise... ok flashíku
  • flash789
    tak penize rozhodne ovlivnuji kvalitu hry a to ze vsech stran. Ale samo je plno dobrych her za malo penez. Ale o to me neslo, spis o zajem ten remake udelat za hodne penez. myslim ze by se nikdo nezlobil kdyby nekdo chtel udelat remake tormentu za miliony dolaru, ale holt na to ma malo publika, hralo by to prilis malo lidi aby se to vyplatilo. Proste tenhle typ her je za zenitem a uz se nikdy na vysluni nevrati, coz te zrejme stve tak mi musis za kazdou cenu oponovat, pritom vis ze mam pravdu:)

    hrat roli? myslis byt hodny, zly nebo neutralni? lol, tak to je fakt pecka, vetsi klise aby clovek pohledal.

    FF7 ma pomerne velky svet ktery ti od urcite casti nebrani volne se kamkoliv pohybovat, dokonce mas dopravni prostredky, tak je to velke a otevrene, takze jaky koridory? hral jsi to vubec? Vis o cem mluvis, zrejme ne, ty jeden Titanicu potopenej..

    PS: co to je to weabucko, nejaka analni pomucka?
  • rika wau, anonymni troll ktery nema poneti o tom, co je crpg. Aspoň si doplň znalosti když už troluješ...
  • srovnavat ff7 a pt je jako srovnavat uncharted s gta jedno je tunel a v druhym mam moznost se rozhodovat jak hrat roli...
  • ff7 je hodně slabej proti PT. A argumentovat brekotem je typický pro weeabůčka... je přece jasný, že Titanic je nejlepší film, protože u něj brečí i tvrďáci...ale co čekat od flashíka než bláboly a logický klamy viz připomínky typu milionovy remake ff jako by snad naklady mely nejakou souvislost s kvalitou hry...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit