Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • a ja taky prispeju svoji troskou...
    kdyz jsem se pred lety rozhodoval jakou konzoli, tak zvitezil X360. Treba proto, ze Arcade verze pred par lety byla o dost levnejsi nez nejlevnejsi verze PS3. Taky me vice lakaly Xbox exkluzivity... prijde mi, ze na PS3 vychazi strasne moc japonskej her (coz je logicky, kdyz sony je japonska firma) a ja proste nejak neholduju japonskym anime a jejich kulture a hram :) pro me byl treba dulezitejsi Mass Effect (dvojka je sice na PS3, ale jednicka ne) :) a ted kdyz se s odstupem casu divam, jak bylo GoW 2 skvela hra, tak si rikam o co bych prisel, kdybych ji nehral :) Ale taky me stve, ze na X360 nemame hry jako Uncharted, Little Big Planet nebo Killzone... ty hry vypadaj uzasne a rad si je nekdy v budoucnu zahraju:)
    A od te doby, co jsem si zacal kupovat hry, tak si jich mnohem vice vazim... Peclive ctu recenze, koukam na videa, hraju dema abych se ujistil do ceho jdu:) a kdyz si ji pak koupim, tak ji uz dohraju, i kdyz me treba tolik nebavi, protoze jsem do toho uz investoval...
    tohle jsem u PC nezazil... stahoval jsem skoro vse, u niceho jsem poradne nevydrzel (ale byly i výjimky) a nevazil jsem si tech her :)
    • Vidis ... a presne kvuli tomu proc ty sis PS3 nekoupil jsem si ho ja koupil. Jak jsem psal, je to otazka vkusu. jen tak mimochodem, kolik x360 jsi behem tech let vystridal? Nechci zakladat flame, ale zajima mne to. Jak jsem psal nize, kamarad ktery si prvni x360 koupil pul roku po launchi potom musel prezit 2x RROD a nedavno to uz nevydrzel a koupil si SLIM verzi.
      • mam porad 1. a je uz tri roky stare :) je to uz ta novejsi revize (ne ta nejnovejsi, ale ani ne ta nejstrsi) a s kazdou revizi se snizovala poruchovost :) musim zaklepat, ze me to nepotkalo :) ale bal jsem se...
        • Ja ti hlavne preju at te to nepotka. RROD je svina. Kamarad o tom vi svy. Tak at slouzi!
  • Preju Ps3 uspech alespon v tomto roce, jinak si od 2006 drzi skvele posledni misto. Kde jsou casy Ps2.
    • PS2 tak trochu tezil z toho, z ceho tezi x360 ted. Byl pvni USPESNOU konzoli te generace (Sega Dreamcast bohuzel padla velmi rychle). Originalni xBox ani GameCube ten naskok nemohli dohnat, i kdyz byly obe technologicy dal (silnejsi procesor, grafika). Ono tak trochu v herni branzi rozhoduje, ze kdo je prvni, ziska vetsino proti ostatnim jen tezce smazatelnou vyhodu. I kdyz zda se ze soucasna bitva mezi handheldy toto pravidlo nenasleduje ...
  • Nechci vypadat jako nějaký slepý zastánce PS3 a proto hned na začátek řeknu, že vlastním obě konzole ve verzi slim. Myslím si, že PS3 je prostě lepší a proto mu vedení přeju. když si vezmete exkluzivity, xbox má také kvalitní, třeba Alan Wake nebo Gears of War, ale PS3 jich má prostě více.
    Hardwarově je PS3 také lepší. Má větší výkon. Poznáte to u exkluzivních titulů, které jsou optimalizované pro PS3. Tak krásnou hru jako Uncharted na Xboxu neuvidíte. Navíc má ps3 blue-ray, díky kterému se na 1 médium vlezou všechny hry a nemusí být ořezané a ne jako u Xboxu (Final Fantasy, LA Noire)
    Navíc máte na ps3 online hraní zadarmo, což je snad největší plus, protože cpát těmto velkým firmám další peníze je skoro vydírání a také ovladač u PS3 mi příjde lepší (je lehčí, má silnější vibrace, pohybový senzor a netrčí z něj "baterka")
    Xbox je navíc kazivější a hlučnější. Kazivost sem poznal na vlastní kůži, kdyz se mi rozsvítil RROD na mém starém Xboxovém FATu.
    Jediné 2 výhody vidím v tom, že na xbox vypadají většinou multiplatformní tituly lépe, kvůli složité architektůře hardwaru PS3 a dá se snadněji Flashnout.
    Když si navíc připočtete to, že obě konzole stojí takřka stejně, tak pro mě je vítěz jasný.
    Vím, že to někdo může mít jinak a proto pokud se mnou nesouhlasíte tak mi klidně oponujte, ale řekl bych, že můj názor je celkem oběktivní, protože jak jsem řekl Vlastním obě konzole!
    • Taky vlastni obe konzole, jen opravim par nesmyslu, ktere casto koluji mezi verejnosti.
      Exclusivnich her je plus minus stejne, pokud budem pocitat pouze ty hlavni. Jinak co se do celkoveho poctu exclusivnich tyka, xbox jich ma krapet vice. Staci mrknout, na nektere seznamy na netu.
      PS3 ma vetsi vykon pouze na papire. Ve skutecnosti jsou ty konzole plus minus na stejno. X360 ma lepsi grafickou kartu a organizaci pameti, lepsi pristup na HDD a samotny procesor ma 3 jadra. PS3ka ma vetsi vypocetni vykon pres Cell architekturu, ale samotny procesor bez SPUcek je jedno jadro, pamet a grafika je velky problem. RSX je jednoduse horsi a rozdelena pamet na 256/256 je peklo.

      I presto, ze PS3 ma BD, tak v 99% her se jeho potencial nevyuziva a ve finale ma PS3 i XBOX verze tu samou velikost. U exclusivnich PS3 her je to jak kdy. Tusim, ze momentalne nejvetsi je Killzone 3 s cca 41GB. Jinak vetsina ma kolem tech 12-16GB, coz jsou dve DVDecka.
      Co se hlucnosti tyce, kdyz pustim nainstalovanou hru na HDD, tak nevidim zadny rozdil mezi PS3 a X360. Asi mate lepsi usi. :) Dale podle statistik jsou nyni v chybach s HW obe konzole zhruba na stejne urovni (kolem 5%-7%).

      Nebudu rozebirat do detailu slozitost flashnuti obo konzoli, jen konstatuji jednu vec. Je to otazka cca 10 minut u obou, pokud mate stesti na verzi HW uvnitr (ruzni vyrobci dilcich soucastek).

      Ja bych u PS3ky hlavne vypichnul BD. BD nakonec vyhralo a i diky tomu, ta konzole ma neco v HW navic. Naopak u X360 bych vypichnul XBOX Live. I kdyz je gold verze placena (a v cechach hodne ocesana), tak nabizi mnohem vice obsahu nez PSN.
      • Jak jsem psal je pravda, že má PS3 složitou architekturu hardwaru. Grafika je opravdu slabší, ale za to ji podporuje jeden procesor vyhrazeny pro tuto cinnost a navíc je 256 Mb ram s grafikou zdílených, takže ve finále je PS3 graficky výkonější akorát si musíte vyhrát s optimalizací. Dělá se to složitě a proto multiplatformní hry vypadají o něco lépe na Xboxu jak jsem říkal, ale pokud si stím vyhrajete tak má PS3 na vrch.

        Řekl bych, že exkluzivit je na PS3 více než na xbox, ale nebudu se hádat. Minimálně těch nejkvalitnějších je ale určitě více.

        Dnes jsou hry čím dál tím více datově objemnější a proto se hra na jedno DVD prostě nevejde a v tom je výhoda BD, že nemusíte během hraní měnit médium. Další výhoda je ta, že za 6000 Kč Dostanete kromě konzole blue-ray přehrávač, který je levnější než většina specializovaných přehrávačů a také rychlejší. Co je další přidaná hodnota a PS3 vítězí tímto i v multimédiích.

        Tu kazivost sem bral s hlediska konzolí od vydání jejich prvotních verzí. Xbox se kdysi kazil více a to, že se dnes ve verzi slim obě konzole nekazí vím moc dobře. Xbox mi příjde ale opravdu o něco hlučnější- mám obě konzole u hlavy a zvuk s ps3 mi prostě příjde o neco tišší a příjemnější *1* .

        Xbox live gold boužel nemám takže nemohu posoudit, ale snažím se šetřit každou korunu a proto mi více vyhovuje opět PSN, protože jak jsem říkal má online hraní zdarma. Někdo může mít jiné prijority, ale tohle je pro mě zásadní.
        Obě konzole jsou výborné to netvrdím, ale PS3 má v hodně menších nebo větších detailech na vrch a proto je volba myslím jasná... minimálně do doby než xbox zlevní.
        • Opakuji. PS3 je vykonejsi jen na papire. I ty neoptimalizovanejsi hry na PS3ce stejne narazi na nedostatek bud systemove pameti ci pameti na grafice. X360 ma tento problem krapet jednodussi. Pokud se opravdu snazite, dokazete udelat celkove srovnatelnou kvalitu na obou konzolich. X360 bude mit krapet lepsi grafiku (ostrejsi textury, mene bluru, vice detailu) diky lepsi graficke karte a PS3ka bude mit lepsi fyziku ci particles (to se vetsinou pocita prave na SPUckach, ktere X360 nema).

          Nemusite se hadat. Staci do google napsat xbox 360 exclusives a pak ps3 exclusives. Nasledne srovnat cisla. "Nejkvalitnejsi" je relativni pojem. Pokud se bavime o vsech exclusives, tak jich skutecne X360 ma krapet vice.

          Ani na X360 se uz davno nemeni DVD. Nejak zacinam pochybovat, ze vubec X360 mate. :) Vsechny hry na X360 se zasadne hraji z HDD bez DVDecek. Bez instalace na HDD nema smysl na konzolich hru hrat.

          Vzal jsem vcera doma merak a naschval to zkusil. PS3ka s DeusEx hrana z HDD delala 31db z 50cm. X360 s GoW3 z HDD delala 32db z 50cm. Mohu tedy konstatovat, ze vase usi jsou na urovni netopira.

          Xbox Live Gold je konkurence k PSN Plus na PS3ce, obe placene sluzby. Pokud nemate na PS3ce PSN Plus, tak vlastne ani nevite, co vsechno PS3ka umi.
          • Stejne mi prijde, že exkluzivní hry na PS3 vypadají o něco lépe. Xbox 360 opravdu mám a mám i hry na více dvd- ff13, la noire a Forza3. A ty DVD se prostě někdy musí vyměnit což u PS3 není.

            Hlučnost mi příjde opravdu větší, i když je pravda, že moc her na Xboxu nainstalovaných na HDD nemám- mám malý Harddisc :D.

            PSN plus sem měl na měsíc po odstávce PSN, kvůli hackerům a nijak mě neoslovil a jak říkám nechci velkým firmám cpát více než je nutné.

            Nechci se ale hádat, která konzole je lepší rozdíly jsou vcelku malé ovšem v těch malých rozdílech pro mě vítězi PS3.

            PS: pokud mi stále nevěříte, že vlastním Xbox tak se sním klidně vyfotím a přihodím k tomu i starý Phat a PS3 :D
          • calwin
            no budem si toto opakovať až si pustím uncharted 3 :)))
            • calwin
              máš pravdu zvládlo by to... ale tak vezmi si že x je o rok staršia mašina s dvdčkom... je tam dosť faktorov ktoré ovplyvnia kvalitu v prospech PS 3 ALE... ale normálny človek to s veškerou určitosťou nepostrehne takže je zbytočné nad tým polemizovať
            • Mno Uncharted 3 vypada fantasticky, ale je to zaroven i ukazka, ze rozdil mezi Uncharted 2 a 3 po graficke strance uz je minimalni. PS3 proste vic nedokaze.

              http://www.computerandvideogames.com/322850/uncharted-needs-ps4-for-next-graphical-leap

              Taky je to ukazka toho o cem jsem mluvil. PS3ka dohani spatny vykon graficke karty vyuzivanim SPUcek a tak jsou ve hre nadherne efekty, realna fyzika a destrukce.

              Celkove nic, co by X360 nezvladl. Jen by to zabralo nekolik DVDecek. *1*
    • oběktivní možná :)
  • Já si teda jako myslim... jako fakt že jo... že by bylo mnohem lepčí, kdyby si lidi kupovali hry. Rozumíš ne? Kdyby to necpali furt do toho hardvaru, třeba jako na těch počítačích, tak by se tam tolik nekradlo neasi. A všichni by byli nejšťastnější rozumiš. Nikdo by se nehádal, prostě by se hráli hry, který by se koupili a byli by šťastní a ti lidi co ty hry dělaj, vývojáři se jim řiká myslim. To by bylo mnohem lepčí. A jednou za pár let, by sis tu konzoli, do který nemusíš pořád cpát peníze, jako do pécéčka, jak sem už říkal, jako prostě koupil, ale dál bys kupoval hry. To je rozumný nemyslíš?
    • FiCTive-MAN
      Ale myšlenka není špatná - je pravda že člověk nacpe přes 10000 do HW a pak mu nezbyde nic na hry, tak co má udělat? No na to už má každý svůj názor *4* ...

      Vývojáři by tolik neprodělávali, kdyby tolik neinvestovali do grafiky. Vemte si třeba Battlefield 3 - dokonalá grafika a ozvučnění, jenže potřebuje tohle hra proto aby byla úspěšná? NE!
    • vypada to jako trolovani, ma to formu trolovani, ale neco na tom bude.
      • Ja si prave rikal ze kdyby to tady soudruh alespon myslel vazne, tak by to bylo fajn. Ale mam bohuzel obavu ze to je jen trolololol lol lol lol
        • Je no. Abych se dokázal zapojit do "diskuze", musel jsem své IQ snížit tak na 60 bodů, abych zapadl... But I´ve had my fun. ^_^
    • Trol.diskuzni
      ?
      • Jako rozumíš. Že bysme resektovali herní přístroje toho druhýho a bavili se rači o hrách. To jednou řekl Budha f Bbibli, fakt nekecám.
        • FiCTive-MAN
          Budha f Bbibli mluví o hrách a hardwaru? *1* *2*

          A navíc, budhismus je taky sepsán v bibli? Já to náboženství moc nežeru... A navíc i kdyby nějaký bůh, budha, aláh nebo já nvm co existovalo tak nemam jedinej důvod ho ctít... *4*
  • mate tam chybu: "konzole decimuji svet" je spravne
  • calwin
    no zrovna pred nedávnom som si inšaloval STALKER clear sky... a skoro som sa pojašil kým som zistil prečo mi vlastne nechce exe súbor spustiť pretože mi hádže chybovú hlášku... strávil som nad tým minimálne celý deň až som to nakoniec síce rozbehal ale za akú cenu... aj z toho dôvodu mám konzolu... vložím disk a idem... nič viac nič menej...
    • Ja jsem s tebou, ja jsem si kdysi uzil svy. Bojovat se spoustenim her a Windows zaroven, to bylo pojaseni na dennim poradku.

      Ale uznavam jednu vec, na strategie a hry ovladany misi je PC lepsi. Kdo ma rad tyto hry, at si urcite koupi Maca (PC bych nedoporucil ani na tyto hry :-).
      • calwin
        preto mám PC... dodnes drtím warcraft, company of heroes a tak... neviem si predstaviť toto na konzole... nehovorím že je pc k hovnu ale na pohodlné hranie je konzola jasný kompromis ktorý je na to určený...
    • Ano, ano, kazde PC by melo mit na krabici varovani po vzoru leku - pozor, toto zarizeni vas muze pojasit.
      • calwin
        no pokiaľ to taká citlivá povaha ako ty potrebuje zveličiť tak to už hej...
  • Lidi, kazdej stroj na hry je dobrej. Ale jestli milujete Indiana Jonese, neexistuje duvod nemit PS3, protoze serie Uncharted, to je absolutni vrchol nejen akcniho dobrodruzstvi, ale her vubec.

    Co se tyce bastleni PC komponent, toto uz je trochu jiny, hardwarovy hobby a s hranim nutne tolik nesouvisi. Je to jak nekteri fanousci do aut - miluji si sestavit auto ci veteran, ale to je muze bavit vic nez samotna jizda.

    -Rob
    • Ony ty konzole maji vice absolutnich vrcholu, ktere na pc nemaji adekvatni nahradu. RDR, heavy rain, dark souls, mgs4. To je moje osobni top.
    • Souhlas, zvlast ten druhy odstavec ... amen!
  • Vlastním jak PC , tak I PS 3 .. ale zábavu si určitě užiju víc na PS 3 :P navíc v roce 2014 mají být prý ohlášené new konzole .. jak Xbox tak i PS .. a moc se na to těším , jelikož vím , že si na nich opět minimálně 10 let zahraju bez nutných investic :D což u PC určitě ne :) chci se bavit a né každý 2 roky upgradovat PC , který mě za ty roky přijde 4x dražší než konzole :) ..
    • FiCTive-MAN
      To je sice na konzolích fajn, že nemusíš upgradovat, ale ceny těch her na konzole! To je něco naprosto nehorázného a neomluvitelného... Takže když si koupíš dobrý PC a 20 her na něj a konzoli a 20 her (stejných jako na PC) na ní, tak se stejně dostaneš na stejnou částku...
      • No ... problem je hlavne v tom, ze vetsinu her co jsou na konzole si na PC koupis asi jen stezi, pokud se teda nerozhodnes pro emulator, a pirateni. Coz je nepekne a pokud se nepletu i protizakonne. Ale co se tyce tech cen, ja nemuzu porovnavat v Cesku, ale v USA stoji napriklad BF3 na vsechny 3 herni zarizeni (PS3, Xbox, PC) stejne, $60. Sice pokud to koupis pres origin, tak cena spadne na pc na $50, ale to neni zase tolik.
      • Co je nehorázného a neomluvitelného na konzolové hře za 800kč?
        • FiCTive-MAN
          No cena 800 Kč ještě celkem jde. Ale ty hry za 1299 a víc? To je jinej drink... Třeba takovej Bulletstorm pro X360 na Games.shopu stoji 1399 a vyšel někdy na začatku roku ne? Někdy ani není divu, že se pirátí (to jsem rozepsal v článku: http://diskuse.tiscali.cz/games/clanek/piratstvi-nevznika-kvuli-vysoke-cene-her-tvrdi-valve-57414/)
          • Konkretne myslim ze Bulletstorm teraz na PS3 zozenies za nejakych 9 EUR. Jasne ze ked vyjde nieco na co sa mi nechce cakat, ako napr Uncharted ktory sa da zohnat pri predobjednavke za 37EUR tak urobim vynimku ale bezne kupujem hry za 10-20 EUR a nie su tu ziadne stare veci (napr L.A. Noire - 15 EUR, Deus Ex - 15 EUR)...
          • Stačí když se člověk neomezuje hranicema a podívá se i někam jinam. Za 800 kupuji měsíc staré hry. Kdyby i ostatní nebyli lenivý a trochu hledali nemusí potom řešit nějakých 1399 za hru. Když už kupuješ za draho aspoň na sebe takhle blbě neupozorňuj.
  • Osobně nechápu tu rivalitu mezi Xypsilonem a Péeskem, protože tři díly Metal Gear Solid v HD plus čtyřka, kolekce God of War her v HD plus trojka, Shadow of Colossus a Ico v HD, Heavy Rain a Uncharted přece mluví jasně! *5* *5* *5*
    • Takhle, ona by ta rivalita mela byt spise pratelska. Vsichni jsme hraci, tak proc se sakra hadat, a pomerovat kdo ma delsiho pindoura (servery jako Lensoftruth jsou na to machri). Vsak pockej, najde se nejakej fanda x360 kterej ti vysvetli ze jejich exkluzivky jsou preci lepsi. Ale o to nejde. Kazdej ma neco ... make games, not flame war. To je moje heslo.
      • Trol.diskuzni
        Já myslím, že by se tvůrci konzolí měli spojit dohromady, vzájemně se nakopat do zadků a tím se motivovat k vytvoření něčeho, co by se svými funkcemi více blížilo počítači než k mnou zmíněnému topinkovači, jak tomu je doposud... *7*
        • Ty jsi trouba zamysli se někdy nad tim co píšeš.
          • Kasli nanho, on ma to slovo "topinkovac" ocividne ako mantru :) ale tak aj to je sposob ako si liecit nejaky komplex
      • Souhlasím, i když vůbec nejde o to, jestli jsou exkluzivity na boxu lepší než na psku, ale že na PS3 jich je prostě VÍC! Za tenhle přístup si Sony cením víc než Microsoftu.
    • Jo, a abych nezapomněl, mezi můj majetek patří pouze PC. Zatím! *1*
  • Musí se uznat, že výhoda konzolí oproti PC je jasná. Co si koupíte, tak víte že půjde. Narozdíl od PC. Koupil jsem BF3 a moje rok stará grafika, co mě stála 3.5K kč je na to slabá a je třeba investovat 4.5K kč do novější grafiky. Neříkejte mi, že jsou grafické karty za tyhle peníze tak špatný, že se musí pořád dělat upgrade. Dle mě je to nevyladěnost na PC a silná orientace výrobců na konzolový trh. Přitom je jasně vidět větší finanční síla PCčkářů, když si mohou co rok či 2 dělat upgrade PC řekněmě do výše 5-10 tisíc. Konzolista koupí jednou a má na 3-6 let nakoupený HW (nevim jak často konzole vychází), přitom zaplatí za konzoli třeba 10K (kdyby ji kupoval jako novinku - nebo chvíli po vydání). Sestavte někdo PC za tyhle peníze a zkuste si na tom zahrát AAA titul za 4 roky...
    • smejki
      řídím se heslem, že nejsem tak bohatý, abych šetřil. Je samozřejmě zbytečné kupovat totální high-end, ale jít do low-endu a divit se, že se už za rok zadýchává? Cos koupil? 5770?
      já tedy koupil grafiku za cca 6,5k (nebo 7k ?) před dvěma lety ještě dobrý rok možná dva vydrží.
      • Jop, trefil jsi to přesně, 5770. Teďka půjdu do opravdu silnější. Nechce se mi opouštět stáj ATI/AMD ale uvidim.
    • presne tak, konzoli sem kupoval v r.2007, dal sem za ni 11,5 litru a pochubuju ze clovek co si koupil pc v ty dobe za stejny prachy si dneska zahraje BF nebo Crysis ve stejny kvalite jako ja. Je to proste levnejsi a pohodlnejsi varianta. A mit ty prachy na poradny pc, asi bych stejne zustal u konzole, pac sem linej jak prase a neni nad to, jen strcit placku, otevrit pivo a hrat.
    • jindra.veliky
      tak si nemas kupovat grafiky od ATI *1*
      • FiCTive-MAN
        ATI vyrabi kvalitni HW (podle mne). Měl jsem ATIček několik a všechny skvěle a dlouho fungovaly, tak se nenavážej... jo a tradičně máš jedno další mínus (Mínusku *2*)
      • Trol.diskuzni
        Hele, do ATIn se mi nenavážej, jasný? Nikdy nezradily... *5*
    • Ale abych se držel tématu, tak PS3 je pro mě budoucí volba, ikdyž se mi líbí více Xbox, ten prostě vypadá jako konzole. PS3 je jako hezčí DVD/BR přehrávač, tak okolí má v drtivé většině PS3 a byla by škoda nevyužít jejich hry :D
      • Tak ja musim priznat ze puvodni Xbox se mi nelibil vubec. Ted ten novy nevypada vubec spatne, navic v te cerne ... Ale proste by mi tam chybela moznost blu ray. U nas to s kamarady mame jinak. Jeden ma Wii, ja mam PS3, a dalsi ma X360 (ted 3, slim, protoze mu predchozi dve hodily RROD), takze to mame hezky pokryte a muzem hrat vsechno.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit