Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Svobodna spolecnost prave znamena nechat vyjadrit i toho blba. Od toho je to svobodna demokraticka spolecnost a ne totalita, ve ktere jsou prijatelne pouze nektere nazory a pouze od nekoho.

    A abych se vyjadril k mazani, popravde, jakmile jsem se dozvedel, ze redakci povede Ales Smutny, tak me napadlo prave to, ze budou mnohem striktneji moderovany diskuze. Ales pusobi jako clovek (soudim z fight clubu), ktery spatne snasi diskuzi, ktera nesouhlasi s jeho vlastnim nazorem.
    • jamar28
      Svobodná společnost hlavně taky znamená respekt soukromého vlastnictví.
      • @jamar28? Respekt soukromého vlastnictví? Jako třeba, když můžu rozhodovat, jestli se v mojí hospodě může kouřit? :D
        • jamar28
          Přesně, to je totéž. Samozřejmě v tomhle státě se soukromé vlastnictví nerespektuje, to koneckonců popírají i daně. *1*
      • A ze jsem tak smelej mistni particka tenhle web vlastni nebo jsou jen zamestnanci?
      • S tím opravdu nemám problém.
        • jamar28
          No tak respektuj, že někdo na SVÉM webu nechce vidět určité věci. I to je součást svobody.
          • Já to respektuju. Ale napsat, že se mi to nelíbí a že by to mělo být jinak, to snad můžu. Nebo mi to chceš zakázat? :)
            • jamar28
              Určitě. *4* Kdyby to byl můj web, dovolil bych úplně všechno krom spamu. Ale není.
          • a ještě pro zajímavost, ono to zdaleka není tak prosté
            http://tyinternety.cz/ostatni/jak-si-rozumi-internet-a-zakony-v-diskuzich-pri-citovani-i-jinde/
            v tom článku zmiňují žalobu kvůli omezování svobody projevu. I když si uděláš soukromý web, tak jeho zpřístupněním na internetu se pohybuješ ve veřejném prostoru. Prostě internet je něco nového a je třeba udělat nová pravidla.
          • máš na to deformováný pohled. Webové stránky tohoto typu se nedají ani tak přirovnat k soukromému bytu se soukromou párty, jako spíš k vystoupení na veřejném náměstí. Kdyby banda komediantů na veřejném prostranství udělala představení a najala vyhazovače k tomu, aby z okolí odklízeli všechny lidi co netleskají nebo co mají černou barvu, tak by jim to taky uplně neprošlo.
            A vzhledem k tomu, že ten smazaný koment byl můj, tak se k tomu můžu taky vyjádřit. Uznávám, že byl trochu trollovací a nijak mi nevadí, že ho smazali. To ale nic nemění ne mém netrolovacím názoru, že MGS je nudná kravina s infantilním příběhem. A pokud někoho baví hledat jakési pitomoučké náznaky, co Kojima poschovává někam do trailerů, tak je to jeho problém, jak využívá čas.
            • jamar28
              Chyba - veřejné prostranství si platíme z daní všichni, takže proč by si ho měla pro sebe uzurpovat jen určitá skupina lidí? Web Games.cz si ale oni financují sami, tudíž to není prostor, který by patřil veřejnosti. Veřejnost na něj pouze má přístup.
      • tak ať si z toho udělají soukromou diskuzi a nepouští to na veřejný web
        • jamar28
          A proč jako? Můžou se snad svobodně rozhodnout, koho si na svůj web pustí, ne? Všichni ostatní mají právo jejich pravidla nerespektovat a jít jinam nebo si založit vlastní web. Fakt nikde nevidím problém.
          • však nikde žádný problém není. Na pár webů už jsem přestal chodit, když mi tam párkrát zablokovali nick. Jako příklad idnes. Před pár lety (možná už 7-8 let) tam začal úřadovat jakýsi Banga s jakousi Boehmovou a taky tam s velkou hyperkorektností strhávali body za všechno, co oni považovali za náznak trollování. Asi 2x mi zrušili nic, tak jsem si idnes odebral ze záložek a dodnes je nečtu.
  • A já si naivně myslel, kolik zajímavých komentářů k novým informacím o hře tu je :D a on je tu jeden zhrzený chlapeček akorát :(
    • Myslíš Aleše?
      • Ehm, ne? Aleše si velice vážím a líbí se mi jaké změny se poslední dobou kolem Gamesů objevují.
  • Uprimne by mne zajimalo kdo to tady cenzuruje, nektere prispevky co zmizli se mi nezdali o nic horsi nez ty ktere tady zustaly. Akorat ze obsahovaly kritiku redakce.
  • přípsěvky, které kritizovaly Kojimu nebo trailer zmizely taky, já s nimi osobně nesouhlasím, Kojima je podle mě génius, ale právo vyjádřit negativní názor bych jim rozhodně neupíral, co by to bylo za svět, kdybychom museli nad vším nadšene juchat, jinak budeme vymazáni, že? svět bez negativních názorů by byla dobrá gumárna
    • Možná kritika Kojimu zmizela protože šlo o údajný trolling, ale připomínky na adresu redakce se mi zdály napsané slušne.
  • nechci teda jak se teď řiká provokovat, ale kádrovat nevulgární příspěvky podle toho jestli odpovídají redakčnímu pohledu na svět vám nepřijde komoušský?
    • Boľševikovi to určite komoušské nepríde ;) Veď si prečítaj niektoré tie príspevky. Tu sa otvorene dožadujú niektorí pacienti cenzúry a chcú čítať iba ten správny názor. Smutné. Veľmi smutné. A najväčšia irónia je tá, že im nepríde vôbec divné, vôbec to v tých hlavičkách nedokážu pochopiť, že ja tu najviac hromžím, pritom nebol to môj príspevok, ktorý zmazali. Zmazali príspevok, s ktorým som absolútne nesúhlasil. Ak by som bol kus slabocha, tak by som tu písal pochvalné ódy na redakciu, že ako dobre spravili, že to zmazali (pretože sa mi ten jeho názor nepáčil). Ale sloboda, sloboda potrebuje odvážnych ľudí. Sloboda neni pre slabochov. Slabosi potrebujú diktát, čo si majú myslieť, čo majú čítať a čo majú počúvať.
      • ucho
        jeste ze jsi tak odvazny. sice jsi sliboval, jak pujdes na protest jinam a ze tenhle web skonci, ale jo, odvaha ti nechybi. i kdyz zatim jsi jen kecalek.
      • jamar28
        Ne, největší ironie je, jak se tu dožaduješ slušné diskuse bez urážek, ale všem, kdo mají odlišný názor, říkáš pacienti, náckové a bolševici. *1*
      • Problem je, ze smazali tvuj prispevek...TVUJ...v tom je nejvetsi problem, nesnaz se to obkecat, demokrate. A pak tady zaspamujes celou diskuzi, protoze na to mas pravo, ze jo demokrate? ;)
        • Moj príspevok nezmazali, pretože som de facto tam ani žiadny nemal. Takže čomu nechápeš? To si vážne až tak hlúpy?
          • Ne, od toho si tady ty...
    • jamar28
      Ne. Komunisti svůj pohled na svět diktovali celé zemi. Games.cz to dělá max. na svém webu, přičemž každý si může založit zase svůj web.
      • Ale ale, prečo to takto deliť ako sa nám hodí? Veď komunisti diktovali iba vo svojej zemi. Vo svojej. Takže aký problém?
        • jamar28
          Jenže tu si komunisti přivlastnili násilím. Jestli nevidíš rozdíl mezi vytvořením něčeho vlastním úsilím a přivlastněním si něčeho násilím, tak chápu, že to pořád nedokážeš pochopit.
          • Cenzura na soukromem webu je taky cenzura, protoze v kapitalizmu ma kazde medium nejakeho majitele. Jinak Smutny se chova jako majitel ale zrejme jim neni takze by i on i cenzor Slavik) meli dodrzovat diskuzni pravidla pri mazani (ktera se samozrejme daji vylozit volne).
            • jamar28
              Víš, mně tohle přivlastňování si cizího majetku tak trochu zavání... socialismem a komunismem. *4*
  • Jak to tak s odstupem sleduju, tak velká část diskuse byla o tom, co je a co není demokracie (která vycházela z "mazat" Vs. "nemazat" příspěvky). Většina až na jednoho vášnivého fanouška měla na tento pojem odlišný názor. Tuším, že inkriminovaný příspěvek, byl smazán: bo aby nebyl trollig. Čimž daný autor (ten co to psal nebo ten co to mazal? *1* ) docílil, že se diskuse vedla úplně o něčem jiném než jsou hry, no třeba ty Kojimovy. Vtipné mi na tom přijde, že ani zmíněný autor asi nebyl tak ambiciózní a možná si nemyslel, že kvůli jeho příspěvku zde bude několik desítek příspěvků vášnivé diskuse o demokracii *1*
  • Nejlepsi bylo, jak Norman Reedus vystoupil s Kojimou po traileru na TGA a prohlasil, ze to bylo uzasne, ale musi na internet a hledat, co ze to vlastne videl.
  • Ja len žasnem, ako redakcia zase agresívne maže všetky negatívne komenty. Nech žije KSČ! Vážená redakcia. Asi Vám nič nehovorí sloboda a demokracia. Aj keď niekto niečo ofrfle, vyjadrí negatívny názor (bez vulgarizmov), tak stále je to názor a v slobodnej spoločnosti je úplne normálne aj taký názor nechať zaznieť. Pokiaľ máte boľševické tendencie, tak nech sa páči, Kim Vás určite rád uvíta u neho v paláci. Pretrpím reklamu ktorú pcháte úplne všade (pretože musíte prežiť). Pretrpím dokonca aj to, že niekedy sa reklama sama spustí, nevidno ju, iba hučí na plné gule chlapík, ktorý je šťastný, že má novú Kiu Reed. Reklama sa nedá vypnúť, stíšiť, pretože ju na stránke nikde nevidno. Proste si iba hrá na plné gule vlastným životom. Ale toto agresívne, boľševické potláčanie iného názoru, tak to je na mňa moc. To sa už len tak pretrpieť nedá. A to hovorím z pozície, že často s kritizujúcim nesúhlasím.
    • jamar28
      Co má jako s bolševismem společné to, že si mažou komentáře na SVÉM webu? Oni ti je jako nějak zakazují říkat kdekoliv jinde i na veřejnosti? Teprve to by byl bolševismus.

      Dnes si lidé často pletou svobodu slova s nárokem, že je každý musí povinně poslouchat a dávat jim prostor. To je ale nesmysl. Svoboda slova znamená, že si můžeš na svém klidně říkat co chceš, ale zároveň znamená, že si můžeš svobodně vybrat, co na svém "území" (třeba na svém webu) chceš vidět.

      Btw nevím kde žiješ, ale tady žádná svobodná společnost není a ani neexistuje svoboda slova, zákon jasně určuje, co smíš a nesmíš říkat a za co klidně můžeš skončit v base.
      • Takže ak sa chceš oháňať zákonmi, tak ok. Poďme na to podľa tvojej logiky. Vieš čo hovorí ústavný zákon? ÚSTAVNÝ!!!! To je zákon nad všetky zákony! Ústavný zákon hovorí jasne: CENZÚRA sa zakazuje! A tu sa cenzuruje len taký fukot. Takže to je fakt z pohľadu zákona. Ešte nejaké dotazy?
        • melieš to poriadne skrz celú diskusiu. tak len v skratke:
          si na súkromnom webe, ktorý má právo rozhodovať o svojom obsahu v rámci zákonných pravidiel. ak by diskusiu neotvorili, majú na to právo, ak by mazali všetkých okrem ucha (príklad), majú na to právo. je to ich súkromný majetok tak, ako ja nemôžem prísť k tebe do obývačky a kázať ti tam pravdu o špagetovom monštre, tak ty (my) musíme dodržiavať pravidlá diskusie tohoto webu.
          to, čo tu prezentuješ a čoho sa dožaduješ je anarchia - každý si môže čokoľvek a akokoľvek bez pravidiel a hraníc. demokracia a sloboda slova má pevne stanovené hranice zákonné a relatívne voľné hranice morálne (kde začína sloboda druhého, končí moja. a všetko v prieniku je tolerancia a slušnosť).
          nevidel som zmazané príspevky, ale predpokladám, že redakcia usúdila, že prekročili morálnu hranicu slobody slova. je ich právo príspevok zmazať. ak by si to vykrikoval na námestí a tam by za tebou prišiel aleš a zalepil ti ústa páskou, to by bola boľševická cenzúra o ktorej básniš.

          P.S.: už sa neplánujem zúčastniť diskusii, len som považoval za nutné zastať sa redakcie, ktorá je očividne v práve.
          P.P.S.: som ročník ´74, môj chrbát si pamätá obušky VB s ospravedlnením "mastnou máničkou" a aj o tej cenzúre čo to málo viem z prvej ruky, ale to sem nepatrí.
          • Evidentne si dosť mimo. Pretože si mýliš slobodu názoru a anarchiu. Jasne som napísal, že slušnosť treba dodržiavať (preto treba mazať vulgárnosti a nadávky, navádza ku tomu aj zákon). Ďalšia vec je, že tvrdíš, že súkromný subjekt sa nemusí riadiť zákonmi (pritom ústavný zákon hovorí jasne, že cenzúra sa zakazuje). Takže ak ty tvrdíš, že súkromný subjekt si môže robiť hocičo, písať hocičo, tak potom by podľa teba nemal nikto stíhať súkromný portál za to, že propaguje napríklad Adolfa, že? Máš to dosť pomýlené. Sme podobne starí, tak si dovolím tykať ti (ak si neklamal s ročníkom samozrejme). To čo musí v slobode a demokracii fungovať sú isté mantinely. Inak by to bola už anarchia. Tzn, že zákony musíš dodržiavať. Ale nielen tie, ktoré sa ti hodia. Si súkromné médium a chceš pôsobiť verejne? Tak ideš do toho s tým, že aj keď si súkromné médium, tak sa musíš riadiť istými pravidlami. A ústava je zákon nad všetky zákony.
            • Smazani tveho BEZVYZNAMNEHO komentu na soukromem webu neni cenzura, nema s porusovanim ustavy nic spolecneho...vzdy me bavi, kdyz lidi jako ty prekrucuji zakony a dozaduji se uznani sveho prava na vsechno, demokrate... :D
        • jamar28
          Já se žádnými zákony ohánět nechci, jen tě upozorňuju, že tady žádná svobodná společnost neexistuje.

          Btw ústava má samozřejmě na mysli cenzuru státní, nikoliv cenzuru soukromých webů. Svoboda slova neznamená, že tě každý musí poslouchat a dávat ti prostor.
    • jo games je v tom celkem proslule. Navic zalezi komu zrovna sverili Banhammer. Nekdo maze uplne cokoli a nekdy se az divim co v tech diskuzich zustava.
    • ales.smutny
      Vidím smazané dva komentáře. Oba jsou cíleně provokující a trollovací. Jejich přínos k diskusi je nula nula nic, naopak, mají za cíl jen provokovat a vyvolávat nesmyslný flame. A takové komentáře tu opravdu nepotřebujeme a nechceme.

      Jinak bych si něco nastudoval o komunismu a bolševicích, myslím, že mazání trollovacích příspěvků na soukromém webu o hrách k tomu má daleko... :)
      • Přínos nula nula nic má ale většina příspěvků v diskuzích na games. U téch trolovacích se člověk aspoň občas zasměje, a smích prodlužuje život a snižuje riziko vzniku srdečních onemocnění.
      • Ano pan Smutný. Ja si tie časy veľmi dobre pamätám (vy nie!). Pravidelne sa rušila diskusia, keď niekto začal diskutovať provokačne, pretože komunizmus si rozvracať nedáme. A je veľmi smutné, že vy ako šéfredaktor propagujete konanie potláčajúce slobodu a demokraciu. V komentoch nebolo nič vulgárneho, ani nadávky. Sám som dokonca reagoval na dotyčného negatívne. Ale to, že ste mu to zmazali, tak to ma riadne vytočilo. Len pekné a chrumkavé názory tu chceme? To vážne? Naozaj si komunizmus rozvracať nedáme? Písal som vám aj mail (na ktorý ste zaiste z pracovnej vyťaženosti ani nereagovali, aj keď slušné by bolo odpísať aspoň jednu vetu) ale chápem, prečo ste asi nič neodpísali. Pretože takéto neprijateľné správanie pre demokratickú spoločnosť vychádza asi aj od Vás. Je to veľmi smutné a poľutovaniahodné. Sloboda a demokracia dostávajú riadne na frak. Za toto som kľúčmi určite neštrngal.
        • Tak kdyz kouknu, co jsi nam to "vystrngal", tak to jsi se mel na to "strngani" radeji vys*at...bolsevici si rozdeli Ceskoslovensko a jedeme dal...a aby bylo lepe, zacali jim kontrovat nackove - jo demokracie...ale je pravda, ze ted muzes "strngat" do zblbnuti, to jo...
          • Ak by som vedel, že čo vyštrngám, tak by som sa na to vys*** ako píšeš. Ale to by sme sa všetci. Nechali sme sa oklamať. A teraz nám tí, čo najviac bojujú proti slobode a demokracii budú kázať o slobode a demokracii.
            • Na Slovensku jsi "vystrngal" Meciara a SMERaky...tak tady moc o demokracii "nevrieskaj". Slovensko ma k demokracii hodne daleko (Cechy na tom nejsou o moc lip) a potlacovanim soukromeho podnikani demokracii moc nepomahas, demokrate...kdyz budu mit SOUKROME noviny, taky v nich dam prostor lidem podle SVEHO uvazeni, ne tveho, krikloune...nase verze demokracie prinesla akorat kriklouny tveho typu.
        • ales.smutny
          Já si je také pamatuji, byť je milé, že vypadám tak mladě :) Smazání trollovacích komentářů nepotlačuje ani svobodu ani demokracii (to je nonsens, vzhledem k tomu, že je demokracie státní zřízení). Je vaše zcela svobodná volba, kde budete diskutovat a kde budete číst a získávat informace a stejně tak je zcela svobodná volba soukromého média určovat, jaké příspěvky na svých stránkách tolerovat bude a jaké ne. A myslet si, že bude lidový soud určovat co musí soukromý web na stránkách mít a co ne zavání právě tou totalitou...paradox, že?

          Že vás to rozčílilo je mi líto, ale... Pokud příspěvek považujeme za provokativní, trollovací a samozřejmě urážlivý, jde pryč. Nejde o negativní reakce, těch tu je všude pořád dostatek, ale zrovna u těchto by i slepý poznal, že je cílem jen provokovat. Přeji hezký den.
          • haha, nikdy bych nerekl ze budu "bojovat" za cenzuru kterou tu games provozuje. Ale co to placas ty hovadko bozi? Prej boj za demokracii, hotovej vaclav havel hele!

            Predstav si ze si postavis hospodu, naky pako se tam ozere a zacne rvat naky nesmysly jako ze slovaci jsou taky lidi treba, tak ho vykopnes ven = budes bolsevik? :D
            • ucho
              Peacemaker: je hezke, ze bys mazal vulgarity a nadavky, ale to jaksi neni dokonale. urazet jde totiz i bez vulgarit a nadavek, sikanovat jde bez vulgarit a nadavek, trolovat jde bez vulgarit a nadavek. ta hranice pak muze byt osemetna. i tak jde ale nektery prispevek vyhodnotit jako zavadny, i kdyz neobsahuje ty vulgarity a nadavky.
              souhlasis, ze jsou vulgarity a nadavky spatne, protoze dokazes akceptovat, ze do slusne diskuze nepatri, jde o problemove projevy, ktere diskuzi kazi. no ale tu slusnou diskuzi muzou kazit i nevulgarni projevy, presto s utocnym a provokativnim charakterem. smazani takovych prispevku neni rozhodne cenzura, to si pletes pojmy.
            • jamar28
              Peace: A v čem je rozdíl? Ty bys nechtěl na svém webu urážky, oni zas na svém webu nechtějí mít hejty a trolling (na což občas holt doplatí i ve skutečnosti nevinný příspěvek). Oba máte určité požadavky na atmosféru svého webu, oba můžete svůj web svobodně provozovat a nemáte právo si do toho nějak vzájemně kecat. Do pěti minut si můžeš takový web vytvořit. Tak kde máš tu cenzuru? Tu totalitu?
            • @jamar28: Povedz ako možno diskutovať s niekým, kto si mýli pojmy a dojmy? Jedna vec je udržiavať slušnosť (ku tej ťa samotný zákon zaväzuje) a druhá vec je udržiavať len ten svoj názor a oponentské názory mazať (podané bez vulgarizmov atď)
            • jamar28
              Peacemaker: Tak vidíš, taky bys svůj web "cenzuroval". Mazal bys nadávky a vulgarity. *4*
            • me je fuk jestli to je slusny nebo ne, i kdyby mazali vsechno. Ohanet se potlacovanim demokracie na soukromym webu zatimco jim v podstate diktujes co maji a nemaji delat je fact mimo.
            • Ešte raz, lebo si ďalší nechápavý: Splietaš tu hrušky s jablkami. Ja tvrdím jasne, že pokiaľ je niekto vulgárny, alebo tu niekomu nadáva, tak áno, treba mazať. Pretože slušnosť je slušnosť. A to čo si napísal ty, tak jasne slušné neni. Ale tu sa maže vo veľkom všetko, čo sa nepáči aj keď neboli vulgarizmy a neboli ani nadávky. Chápeš ty teliatko? Necítiš sa teraz trocha trápne?
          • Súkromný web, nesúkromný web, aj taký je povinný tolerovať základné princípy slobody a demokracie. A tie princípy znejú absolútne jasne! Načo potom vôbec diskusiu otvárať? Načo? Zavrite to. Normálne to zavrite. Ja si veľmi dobre pamatám, ako sa rušili diskusie v miestnom kulturáku, že socializmus si rozvracať nedáme. A to iba preto, lebo ak niekto začal kritizovať, tak bol hneď označený za provokatéra. Alebo druhý návrh (aby ste nepovedali, že len kritizujem a riešenie žiadne), proste dajte hore na stránku oznam, že tolerujete v diskusii iba názory, ktoré sa vám páčia a človek hneď ako príde na web, bude vedieť, s kým má tu česť. Myslím si, že tento návrh je fér. Ďakujem a aj vám želám pekný deň.
            • Vetsinou nejhlasiteji krici proti sociku ti, kteri za neho lezli komousum do p*dele - patolizalove a prisluhovaci? Nebudes to i tvuj pripad, demokrate?
            • jamar28
              Máš asi problém s chápáním psaného textu. Na tu chybnou interpretaci ústavy jsem tě už upozornil dole, takže ke zbytku...

              "Ty tu vrieskaš, že opačné názory sa majú mazať" - Ne. Takový text bys ode mě hledal marně. Já tady říkám jen to, že každý by měl mít právo rozhodnout si, které názory chce na SVÉM webu mít a které ne.

              "Ja tu vrieskam, že právo vyjadriť svoj názor má každý." - Vždyť má (skoro, až na to, co mu zakazuje stát, což je skutečná cenzura, která ti ale nevadí, protože ti konvenuje). Ty se vždycky můžeš sebrat a jít je psát kamkoliv jinam, tak jakápak cenzura a komunismus? Právo vyjádřit názor neznamená, že mají všichni ostatní povinnost ti ten prostor poskytnout. Jdi to klidně vykládat lidem na ulici a nikdo tě omezovat nebude.
            • @jamar28: A ty si ujasni, čo hovorí ústavný zákon (o ktorý si sa tak strašne chcel oprieť): Cenzúra sa ZAKAZUJE! Ty tu vrieskaš, že opačné názory sa majú mazať. Ja tu vrieskam, že právo vyjadriť svoj názor má každý. Takže kto tu komu čo nanucuje, resp zakazuje? Sa zobuď boľševický pohrobok.
            • jamar28
              Pořád si to pleteš. Ten bolševik jsi tu ty, protože ty bys chtěl soukromému (SOUKROMÉMU!!!) webu přikazovat, jak ho jeho majitelé a správci mají vést. Bolševici přikazovali VŠEM a VŠUDE, o čem smějí a nesmějí mluvit. Dělá to snad Games.cz? To je jak kdybych já požadoval prostor na titulní stránce Lidových novin a kdyby mě s klepáním na čelo odkázali do pryč, začal bych na ně ječet, že mě cenzurují a jsou to komunisti. Ujasni si, co znamená svoboda.
            • ucho
              Peacemaker: tak stastnou plavbu, radi jsme te poznali. at se dari jinde.
            • @jamar28: Na rozdiel od teba som v socíku žil a veľmi dobre viem, ako vtedy vypadala sloboda slova. Ty si len počul, že....... Ale škoda s takými boľševikmi ako ty strácať čas. Web pôjde do kytek (žiadny web ktorý cenzuruje, nevydrží dlho. To je už overené časom). Iné herné portály necenzurujú (iba vulgarizmy) a vypadá to tam lepšie ako tu. Ale na iných portáloch som nevyrastal. Preto mám ku Tiscalli špeciálny vzťah. Ale asi dozrel čas dvihnúť kotvy, pretože to prebrala banda amatérov. A potom budú sedieť a pozerať sa do stropu, že oni nevedia, čo sa stalo. Oni nevedia, prečo to celé krachlo. Oni nevedia, netušia, nechápu. Choď sa pozrieť aj na iný portál a pochopíš. Jaj počkať, nemôžeš. Pretože slobodná diskusia sa hnusí tvojej boľševickej povahe.
            • jamar28
              Ty bojuješ tak maximálně za svoji svobodu na úkor ostatních. *4* Pokud jsi zastáncem svobody, respektuj svobodu SOUKROMÉHO webu rozhodovat o svém obsahu. Ke svobodě totiž nevyhnutelně patří i respekt soukromého vlastnictví. Můžeš si klidně a svobodně založit svůj web kojimajevul.cz a nikdo z Games.cz ti nebude bránit. Jenže tady jsi na jejich, tak respektuj jejich pravidla. Můžeš klidně jít na jiný web, třeba na wikipedii a doplnit si vzdělání ohledně období socialismu, protože zjevně nevíš, co to vlastně bylo.
            • @Jamar28: Ty sa prebuď chlapče. Na rozdiel od teba tu bojujem za slobodu a demokraciu. Za právo pre každého sa vyjadriť!!! (pokiaľ neni vulgárny, alebo niekomu nenadáva). Ale ty a tebe podobní by chceli iba takým dať slovo, ktorí im budú pochlebovať. A presne to robili boľševici. Takže boľševik si tu akurát tak ty. Alebo nácek. Vyber si. Stejná pakáž.
            • jamar28
              Ty seš takovej antikomunista, až je z tebe bolševik. *15*
            • Nemůžu si pomoci, ale musím se také připojit *4* V tomhe ohledu se musím Aleše Smutného a redakce zastat (doufám, že mi za to nesmažou příspěvek *1* ). Za sebe se stotožňuji s tím, že mají plné právo smazat cokoliv, co si umanou z toho důvodu aby kultivovali diskuzi svého webu, jak si oni představují. Myslím, že to je ve společnosti normální i v jiných oblastech, že určité hranice musí být dodržovány nebo vynucovány. Omlouvám se, za možná nešikovnou analogii, ale napadlo mě, že u nás může (svobodně si zvolit) zajít třeba do kostela, kde je vyžadováno, aby člověk byl slušně oblečený a patřičně zahalen. Takže, když tam přijde děvčina v mini šortkách, kde jí budou vylézat stydké pysky, prsa ji budou skoro přetékat z tilka - můžou ji vykázat. A tak to bude podobně v synagoze, mešitě a já nevím kde. Ať se bude ohánět čím chce, musí se přizpůsobit danému místu a pravidlům.

              Nedovedu si představit třeba takové weby věhlasných listů jako NY Times nebo Guardian, že oni také nekultivují a regulují diskuse k obrazu svému. Myslím, že demokratický princip je v tom, že pokud chcete vyjádřit svůj názor, tak si můžete založit svůj web, časopis atd...a tam propagovat své názory, aniž by Vás někdo za to zavřel. A pokud se k Vám někdo otočí zády (že to nechce poslouchat) a přijdete o publikum.....tím také jasně vyjádřili své demokratické právo: neposlouchat *1*
            • ucho
              radio: diskutabilni. podle me je ok rozporovat nazor, ze kojima je jistota vsech jistot. urcite budou lide, ktere jeho tvorba neoslovila a nebavi. neco jineho je ale ten druhy nazor, ktery uz je z principu lzivy. kojima neschopny nymand neni, at ma na jeho tvorbu nekdo nazor jakykoli. zapsal se do herni historie, stale pise herni historii. slo tedy o obycejny utok na jeho osobu, neopodstatneny, ktery by mel za cil pritahnout lidi, kteri by ho chteli branit. k cemu mit takove prispevky v diskuzi?
              to prvni hodnoti jeho tvorbu, to druhe je utok na cloveka. rozhodne bych takove prispevky neradil na stejnou uroven. v ramci zkulturneni diskuze se smazani da oduvodnit.
            • Ja jsem ten koment neviděl, ale pokud byl smazanej proto, že tvrdil že Kojima je neschopnej nýmand, je to uplně stejně validní názor jako dole se vyskytující " kojima je jistota všech jistot".
        • ucho
          jestli mely prispevky trolovaci a provokujici charakter, ktere nijak nerozvijely diskuzi, tak co s takovymi prispevky. pouze znehodnocuji diskuzi. cim vic bude diskuze zaneradena takovymi vecmi, tim mene se budou lide k tematu vyjadrovat normalne, protoze normalni prispevky v takove diskuzi zapadnou. je to trend soucasne doby, ze nekteri lide chodi do diskuzi provokovat. takove prispevky se nekdy velmi obtizne vyhodnocuji. i mne nedavno smazali nazor na jeden typ clanku, taky mi to prislo divne. ale beru, ze to mazatel mohl vnimat jako prudeni a nazor, ktery nic neprinese. to uz je na redakci, jak se k tomu postavi. kazdopadne je fajn, ze se proti provokaterum snazi neco delat. ty diskuze tady uz nejaky ten patek stoji za prd a nedaji se ani cist.
          • Ano Ucho. Ja neviem, čo komunizmus je (resp, jeho predstupeň socializmus), pretože som v ňom nežil. To je myslené ironicky samozrejme. A tento tvoj preslov, že taký tu nemá čo robiť atď, to je pre mňa normálne návrat v čase (dôkaz, že môj stroj času funguje). S takýmto komentom presne vyhodili miestneho súdruha Jana z diskusie, pretože politický agitátor shledal jeho koment nesnášenlivým a rozvracejícim republiku. Takže Ucho, spoločne si zakričme: Nech žije KSČ!
            • Tvoje příspěvky jsou zatím horkým kandidátem na smazání. Věřím, že brzy smazané budou, tak už si ty svoje brekoty piš někam bokem do wordu, ať to tu můžeš jen rychle zkopírovat.
            • ucho
              tak zjevne jsi fanda komunismu, ale jsou tu i lide, co uprednostni slusnejsi diskuzi bez provokateru ;)
          • Potom ale každý negatívny názor má trollovací charakter. Každý! Kto to posúdi? Kto? V minulosti sa to nevolalo troll, ale protištátny živel. Niekto začal kritizovať? Musíme si udržať úroveň diskusie, socializmus si rozvracať nedáme (prípadne komunizmus) a preto sa diskusia ruší. Ak chce niekto robiť verejný portál, VEREJNÝ, tak musí zniesť základnú povinnosť vyplývajúcu zo zásad slobody a demokracie. A to je: ak aj s názorom nesúhlasím, tak urobím všetko preto, aby ho mohol dotyčný vyjadriť. A tu sa deje pravý opak. Dnes zmaže príspevok, ktorý určil Kojimu za neschopného a zajtra zmaže príspevok, ktorý kritizuje hru ako takú a oprávnene. Videli sme tu už aj také. Je to totálne neprijateľné správanie. Ak to chcú robiť takto, tak nech si spravia web uzamknutý iba pre svoju úzku skupinu a vtedy je to ok. Spolok mladých komunistov, alebo tak.
            • ucho
              jestli se v teto diskuzi vyskytuji lide, ktere prirovnavas k protistatnim zivlum, tedy lidem, kteri chteli cilene rozvracet stat, jsem pro nekompromisni mazani vsech jejich prispevku. lide, kteri chteji rozvracet a terorizovat zdejsi diskuze tu nemaji co delat. at si jdou hledat zabavu jinam. mam takovy dojem, ze nevis, co to komunismus je.
    • ucho
      nevim, co tu padlo, ale pokud nekdo pise agresivne a utocne, prijde mi, ze je v poradku v ramci zkulturneni diskuze takovy prispevek smazat. ano, jsme svobodna spolecnost a je tu demokracie, ale co je spatneho na tom chtit udrzovat urcitou uroven diskuzi? ma to svou hranici, ktera je bohuzel nekdy velmi tenka.
      • Pokiaľ je príspevok podaný slušne, bez vulgarizmov, tak je tvojou psou povinnosťou (a povinnosťou všetkých) nechať danému človeku možnosť sa vyjadriť. Ak ti to vadí, tak odporúčam rovnako smer KĽDR. Mne sa napríklad nepáčilo, čo daný človek napísal a vôbec som sa s jeho názorom nestotožňoval. Ale keďže sme slobodná spoločnosť, tak má rovnaké právo sa vyjadriť ako ja, či ty. A to mi vadí, ak niekto niekomu túto slobodu berie. Pretože oni tu chcú asi mať len kvetnaté a pochvalné komenty. Pokiaľ niekto maže komenty, ktoré sú nevulgárne, nenadávajú niekomu z diskutujúcich, tak moderátor diskusie neni nič iné, len boľševik, alebo nácek. Tam to bolo úplne bežné.
        • Na takove 3,14viny chodis kam? Problem je, ze svobodou a demokracii se dnes dokaze ohanet kazdy blb...a "svobodna spolecnost" urcite neznamena nechat vyjadrit se kazdeho blba...btw pokud si myslis, ze zijes v svobodne spolecnosti, pak zrejme jeste pises na Vanoce Jeziskovi?
          • Ano. Presne ako tvrdíš. Dáme možnosť vyjadriť sa iba takému, ktorý zdieľa náš názor. Nech žije KSČ!
            • Zrejme si myslel "Nech zije SMER!"?
  • Khanemis
    "...v nichž se hlavnímu hrdinovi Samovi v podání Normana Reeduse opět děly vážně podivné věci" Tos řekl velice kulantně, Vašku:)

    Zatím to vypadá na opravdu zajímavé budování světa, který by mohl být pěkně prokreslený. Snad se to povede vše skloubit do jednoho soudržného celku. Hlavní je, že se, i přes dlouhé ticho, na hře evidentně stále usilovně pracuje.
  • TheGGG
    hmmm tak se nám tu rozjela pěkná diskuze... pro pana cenzora, já osobně proti mazání trollů a provokaterů nic nemám, bohužel jsem si všiml, že tu s těmito lidmi máte dlouhodobě problémy. Pokud však chcete mazat, mažte objektivně a né dle toho, na kterou hru dotyčný nadává... pokud já napíšu slušně svůj názor na "hry" od blizzardu, smažete mě hned, ale haterské komentáře u CoD atd. vám nevadí... to se potom celý ten váš kodex poněkud rozpadá
    • Hry od Blizzardu maji metascore 90% a navic jsi slovo hry dal do uvozovek, z cehoz vyplyva ze tvuj prispevek je trolling a mel by byt popravu smazan.
      • TheGGG
        ty hry jsou po designové stránce a stylizaci odpad, bohužel, to lidi obvykle nezajímá... btw: ty blobe stejně hry nehraješ a pouze sleduješ streamery, takže tvůj názor na cokoliv nemá žádnou váhu *3*
        • Einstein taky nebyl ve vesmíru a vedel o nem víc než gagarin.
          • TheGGG
            až začneš hrát hry, pak na mě můžeš reagovat, do té doby si třeba můžeš hrát na toho einsteina...
            • Ggg
              Jakou hru hrajes ted?
            • samozrejme že hraju hry
          • Einstein nevěřil, že Bůh hraje v kostky, a v tom se šeredně mýlil.
            • taky že nehraje (vím na co naražíš) a to nic nemení na pointe meho príspevku
        • nejsem žádný fanoušek Blizzardu, ale minimálně Diablo 2 je po designové stránce masterpiece. Ze všech hack-n-slash co přišly po něm (Titan Quest, Grim Dawn atd) byl Diablo 2 nejvyváženější co se týká lootu a skillů. Zkus si to zahrát a budeš se divit jak návykově hratelné to je i dnes.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit