Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jack1947

    Mám to trochu jinak ale rád se bavím, simulátory už mě nějak nelákají ale chápu sranda to může bejt to nikomu neberu.

  • Hanzales

    Je to tak, jsou to dva druhy odreagování. To první, simulátory, tam se musíš pekelně a intenzivně soustředit. Vlastně si tím to soustředění i tak trochu trénuješ. Ale hlavně (každý nějaké máme) úplně zapomeneš na problémy, vypneš od práce a jsi jenom ty, trať před tebou a byť virtuální, stále živí závodníci kolem tebe. A když je dobrá parta a různě se předjíždíte a děláte jeden druhému místo, je to neskutečná zábava. A třeba poslední kolo z 15ti, kdy máš metr před sebou prvního a 20cm za sebou třetího a hned čtvrtého, to je adrenalin jak na skále. Čelo potí, srdce buší, vidění se zůží a jedeš :D

    Ale pak chceš někdy vypnout úplně, pustit si absolutně čistou zábavu a mít možnost se taky trochu kochat krajinkama a prdneš tam nějakou arkádu a jsi po tvojim: "no problem" ;o)

  • Hanzales

    Porsche musí být :) U AC jsem byl hodně šťastný za to DLC s hodně pěknými kousky.

    V tom městečku si akorát vybavuju  ještě jakýsi sloupek, nebo kus podloubí, které jsi musel hodně těsně minout, aby jsi měl čas jak ďas, ale právě se to často nepovedlo, stejně jako se trefit do těch dvou uliček :)

    PS: Forza HZ mi příjde lepší na gamepad, ale s volantem jsem to ještě nezkoušel, nevím proč, ale Forza7 s tím problém nemá, ale FH3 ho nevidí a na PS3 mod zase už nemám kabel co propojuje volant a pedály :) Ale i při porovnání na gamepadu mi přijde Forza 7 taková méně arkádová a s volantem když se vypnou všechny asistenty je to už docela sranda.

    Živě si ale pamatuju na tom samém volantu Forza 3 a 4 když jsem měl ještě XB360.

    Jízdní model akorát mezi arkádou (mnohem lehčí ovládání driftů) a simulací (celkový pocit z jízdy opravdového auta a ne nějaké papundeklové krabičky na šoupátkách).

    Tam mi utkvělo v paměti Porsche na Nordu a krásné drifty v některých zatáčkách dodnes. Ale hlavně kariéra byla tehdy oproti všemu super, i oproti GT5. To upgradování aut a nemožnost později vyhrávat závody pomalu o dvě kola (v GT5 jste si mohli dobrovolně upgradované auto omezit, ale proč že). Forza měla systém upgradů a progrese geniální, podle mně. Forzu 7 jsem zkoušel jen chvíli zatím, ale Nord dobrý :)

  • Jack1947

    Máš Win10 ? zkus Apex a posoudíš sám, co vím tak už od zhruba 1 dílu to byla spíše arkádo-simulace třeba krácení zatáček a doplachtění po nesmyslném skoku do cíle mi moc simulační tedy nepříjde😀 trochu jak Mcrae 2,0 😉

  • species

    i klasicka forza? Nikdy jsem ji nehral, ale nemluvis o horizon?

  • species

    ty vole jdi do zadele, ted si mi normalne vytahl PTSD z vietnamu. PRESNE si pamatuju o ktery mape mluvis. Mel sem zluty 911. Dokonce si vybavim i tu nejhorsi pasaz u ktery sem rozflakal klavesnici. Nice :D


    Kazdopadne ale FH bych zkusil, tech "dcl" pack aut je jen minimum a jsou to vetsinou special auta. U FH3 jsem kupoval pouze porsche pack :D

  • Jack1947

    S tím plně souhlasím,


    Živě si to dovedu představit " Simulace jsou simulace, občas to chce n ěkde vypnout a pobavit se ne jen projíždět 100% laserem skenovanou trat 😀"


    Jenom mě to trochu udivilo, nic jiného v tom nehledej. Soudím jen podle toho jaké znalosti o simulátorech máš a jak moc si v nich zaseklý😉

    Mě se třeba na GTR 2000 líbilo poškození aut, hergot jsem měl i volant jenže po povodních byl nefunkční a mě už to pustilo tak nějak.

  • Jack1947

    Nojo ale to je zlomek lidí...

  • Hanzales

    Mít rád simulace, arkády i něco mezi se nevylučuje...

  • Jack1947

    Já myslel že máš radši Simulace... Forza může bejt jen polo simulace, je to arkáda neřikám že se nedá mnasimulovat ale zábava tam je to hlavní.

  • Hanzales

    To už je pak ale pomalu na palmové listy v obličeji...

  • Hanzales

    Porshe Unleashed bylo prostě jedinečné! 911 v tom městečku s těma uzoučkýma uličkama jako zkratkama, pilování trati, srážení času pod 3 čisté minuty (tuším).

    Tehdy jsem snad i připojil nějaký volant, ještě bez force feedbacku a bylo to neskutečný! :)

    Dneska nejradši Assetto, tam se dá asi nejefektivněji aplikovat know how zkušených závodníků, využívat váhy auta, nastavení podvozku, práce s brzdou před a do zatáček... Pak to prostřihnu Raceroom, ten má trošku jiný, ale také skvělý jízdní model, ale hlavně excelentní ozvučení a míru fyzikální uvěřitelnosti a Automobilista a RF2 taky. Jindy zase Dirt Rally, nebo nějaké F1.

    Mezitím mívám ale chuť si vzít jen tak gamepad do ruky a zajezdit nějakou arkádu, NFS už moc není co bývalo a FH3 se mi na to zdá nejvymakanější. A Forza 7 s volantem taky není vůbec marná!

    Jako příznivec všeho závodního si myslím, že nikdy nebzlo lépe a teď s těmi příchozími tituly na UE4 to bude ještě hustší (ACC, GTR, Ride3...). 

    Kdyby to nebyla taková pálka, pořídil bych si i FH4, ale člověk co musí mít všechna auta si to prostě nemůže dovolit :)

  • Hanzales

    Že to není hrůza pro tebe ještě neznamená, že to není hrůza pro někoho jiného.

    Já mám taky např. widle už od win95 anglické (schválně). V angličtině mám radši i názvy položek v nvidia control panelu atp. a u her si také volím ENG i když je k dispozici CZ a legračně počeštěné názvy nastavení a pod.

    Když se mi nějaký program nainstaluje v CZ, dám si tu práci to přeinstalovat, přepnout si také lokaci a měnu atp. v regionálním nastavení windows na ENG jen pro tu instalaci toho programu v angličtině a pak si to zase přepnu na CZ.

    Někdo dokonce prostě ty počeštěné výrazy nemůže vystát ;)

  • Jack1947

    Tak jasně a ani při té rychlosti to člověk nestíhá sledovat nicméně... rád cz , když je jen tak málo her co jí má.

  • Legracni je, ze ten preklad je misty dost mizerny, a uz se mi stalo, ze jsem proste nevedel, co mam delat. Popis byl "delej zadane triky" .. ve skutecnosti jsem mel rozbit co nejvic veci. Na MS foru si lidi stezuji na jine jazyky, ze tento problem je obzvlast casty u online misi.

    Btw. dalsi vec .. FH4 pouziva jako jine MS hry XBOX sluzby, a pro pripojeni na servery pouziva VPN .. virtualni sitovou kartu Teredo. Normalne to je soucast Windows. Ve Windows 10 Pro je tahle VPN zakazana v default policy. Nejspis korporat nechce aby defaultne takove tunely ve Windows byly. No jenze to znamena, ze na Pro vam v FH4 proste nepojede multiplayer .. a hledej smudlo ..

  • Jack1947

    No to je ohromná hrůza a hnus cpát mi češtinu do her násilím 😬🤮

    Podle mě to bude lokací, prostě to zjistí si v čr tak ti to "nacpe" češtinu simple as that ;)

  • nightborne

    Jo, ten jazyk mě taky rozžhavil do běla. A to mám Windle normálně v angličtině, stejně mi to tam pořád cpalo češtinu.

    Kdyby měl někdo stejnej problém - je potřeba změnit ještě FORMÁT dat/měn/času na anglickej, pak to konečně funguje. 

    FH3 to měla úplně stejně, jestli si vzpomínám... zaráží mě, že tak základní věc nejsou schopni vyřešit.

  • Jako zaklad dobry, grafika super. Ale dabel je v detailech:

    - ve hre nejde zmenit jazyk. Bere se ze systemu, i na PC.

    - nejde nastavit citlivost mysi pri ovladani kamery. U mne to znamena ze 5mm pohyb mysi obkrouzi auto 3x kolem dokola.

    - na zacatek hry je priplacnute hodinove demo, behem nehoz nejde ukladat, takze kdyz hru ukoncim nebo restartuju (napr. kvuli experimentovani s nastavenim grafiky), zacnu znova od zacatku.

    - v online hre nefunguje z ovladace primo zobrazeni mapy .. je treba jit do menu, a zobrazit mapu odtud. V solo modu bez problemu.

    - prepnuti radia na ovladaci zpusobi, ze vetsina tlacitek na ovladaci prestane reagovat

    Samozrejme nejde si nevsimnout velkeho tlaku na to, abyste si koupili tu nejdrazsi edici, neni to ale nijak drasticky nastaveno.

  • Jack1947

    Přesně tak, nebonehrál Crew protože tomu to je taky dost podobné.

  • Derp_1337

    Řekl bych, že velká část toho nadšení pochází právě z toho, že jste vynechal FH3. 3 a 4 jsou si totiž velmi podobné.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit