Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jako zaklad dobry, grafika super. Ale dabel je v detailech:

    - ve hre nejde zmenit jazyk. Bere se ze systemu, i na PC.

    - nejde nastavit citlivost mysi pri ovladani kamery. U mne to znamena ze 5mm pohyb mysi obkrouzi auto 3x kolem dokola.

    - na zacatek hry je priplacnute hodinove demo, behem nehoz nejde ukladat, takze kdyz hru ukoncim nebo restartuju (napr. kvuli experimentovani s nastavenim grafiky), zacnu znova od zacatku.

    - v online hre nefunguje z ovladace primo zobrazeni mapy .. je treba jit do menu, a zobrazit mapu odtud. V solo modu bez problemu.

    - prepnuti radia na ovladaci zpusobi, ze vetsina tlacitek na ovladaci prestane reagovat

    Samozrejme nejde si nevsimnout velkeho tlaku na to, abyste si koupili tu nejdrazsi edici, neni to ale nijak drasticky nastaveno.

    • nightborne

      Jo, ten jazyk mě taky rozžhavil do běla. A to mám Windle normálně v angličtině, stejně mi to tam pořád cpalo češtinu.

      Kdyby měl někdo stejnej problém - je potřeba změnit ještě FORMÁT dat/měn/času na anglickej, pak to konečně funguje. 

      FH3 to měla úplně stejně, jestli si vzpomínám... zaráží mě, že tak základní věc nejsou schopni vyřešit.

      • Jack1947

        No to je ohromná hrůza a hnus cpát mi češtinu do her násilím 😬🤮

        Podle mě to bude lokací, prostě to zjistí si v čr tak ti to "nacpe" češtinu simple as that ;)

        • Hanzales

          Že to není hrůza pro tebe ještě neznamená, že to není hrůza pro někoho jiného.

          Já mám taky např. widle už od win95 anglické (schválně). V angličtině mám radši i názvy položek v nvidia control panelu atp. a u her si také volím ENG i když je k dispozici CZ a legračně počeštěné názvy nastavení a pod.

          Když se mi nějaký program nainstaluje v CZ, dám si tu práci to přeinstalovat, přepnout si také lokaci a měnu atp. v regionálním nastavení windows na ENG jen pro tu instalaci toho programu v angličtině a pak si to zase přepnu na CZ.

          Někdo dokonce prostě ty počeštěné výrazy nemůže vystát ;)

          • Jack1947

            Nojo ale to je zlomek lidí...

        • Legracni je, ze ten preklad je misty dost mizerny, a uz se mi stalo, ze jsem proste nevedel, co mam delat. Popis byl "delej zadane triky" .. ve skutecnosti jsem mel rozbit co nejvic veci. Na MS foru si lidi stezuji na jine jazyky, ze tento problem je obzvlast casty u online misi.

          Btw. dalsi vec .. FH4 pouziva jako jine MS hry XBOX sluzby, a pro pripojeni na servery pouziva VPN .. virtualni sitovou kartu Teredo. Normalne to je soucast Windows. Ve Windows 10 Pro je tahle VPN zakazana v default policy. Nejspis korporat nechce aby defaultne takove tunely ve Windows byly. No jenze to znamena, ze na Pro vam v FH4 proste nepojede multiplayer .. a hledej smudlo ..

          • Jack1947

            Tak jasně a ani při té rychlosti to člověk nestíhá sledovat nicméně... rád cz , když je jen tak málo her co jí má.

  • residentevilfans

    Rozhodně závodní hra roku. Nehrál jsem trojku, ale tohle panečku, to je můj šálek čaje. Je super, jak jsem na hře závislej. Prostě mě nutí ji každý den zapnout,  aspoň na chvíli. Pořád mám odjeto jen pár závodů, protože se občas jen kochám. Tohle mi vydrží fakt na hodně dlouho. Další dobře investovaný čas i peníze. Královsky se bavím. 🙂

    • Derp_1337

      Řekl bych, že velká část toho nadšení pochází právě z toho, že jste vynechal FH3. 3 a 4 jsou si totiž velmi podobné.

      • Jack1947

        Přesně tak, nebonehrál Crew protože tomu to je taky dost podobné.

  • Odulin

    Super ježděníčko, s xbox one ovladačem (vibrace i na spouštích) a obtížností tak, aby dávala min. +100% výdělku a je to paráda. A ten soundtrack mmm....

  • Lukass

    Od doby NFS Porsche nevysla poradna arkada,  co hrace motivuje k tomu auto nerozbit v prvni zatacce.  Kdyz vidim tuhle hru chcecse me brecet,  hlavne ze je vsecko social a cool. 

    Su strasne rad ze sem zazil hry jako NFS Porsche, nejlepsi arkada co kdy vysla.  

    • Ristoro

      Souhlasím, že NFS Porsche je do dnes jedna z nejlepších arkád, ale Forza navazuje krásně. Přebrala korunu, kterou kdysi drželo NFS a drží ji s nadhledem. 

      Hraji to s vypnutýma asistentama a bez rewindu, AI na nejtěžší a ta hra ti nedovolí udělat jedinou chybu. Stačí aby ti to trochu ujelo v zatáčce a prvního oponenta už nedoženeš, Forza nepoužívá rubber banding, ale kvalitní AI, která využívá vozidlo podle jeho daných predispozic, tzn. dodržuje délku kvaltů, výkon, přilnavost pneumatik a podobně. 

      Co tě nutí to nerozbít v první zatáčce? Tak na nejtěžší obtížnost jsi v podstatě dojel poslední, pokud to někde vymeleš a pokud máš zapnuté poškození, odejde ti motor a převodovka a dojel jsi taky. Co se týče dokonalého modelu poškození, za to vývojáři až tak nemůžou, výrobci aut jim nikdy nedovolí udělat plně rozbitelná licencovaná vozidla. Všimni si, že závodní hry s nejlepším modelem poškození (Wreckfest, Beam.NG) mají nelicencovaná vozidla.

      Takže za mě je Forza nádherná hra, která zabaví téměř kohokoliv, komu alespoň trochu voní benzín a neustále hra nějakým způsobem odměňuje.

    • Jack1947

      tenhle brekot nenudí to už ?

      • Lukass

        Jacku ber to s pohledu  lidi co za hry utraci,  a nepirati je v den kdy sou na torentu! 

        • Jack1947

          Jo určitě kvůli pirátům se dělají recykláty, tak tenhle byl super! 😬😂

          AKorát ehm, nějak nám došel dech na to se smát 😐

          • Lukass

            Ty me chudaku vubec nepochopils,  ale to me neprekvapuje. 

            • species

              Ty jo ja miluju porshe unleashed just like the next guy. Ale forza horizon je dneska uz uplne nekde jinde, nesrovnatelne lepsi jizdni model. Bohuzel arkada moc nesedi s megarealistic poskozenim, pokud te tahne spis to tak gran turismo? Nebo klasicka forza?

              • Hanzales

                Reakce na příspěvek:

                Porshe Unleashed bylo prostě jedinečné! 911 v tom městečku s těma uzoučkýma uličkama jako zkratkama, pilování trati, srážení času pod 3 čisté minuty (tuším).

                Tehdy jsem snad i připojil nějaký volant, ještě bez force feedbacku a bylo to neskutečný! :)

                Dneska nejradši Assetto, tam se dá asi nejefektivněji aplikovat know how zkušených závodníků, využívat váhy auta, nastavení podvozku, práce s brzdou před a do zatáček... Pak to prostřihnu Raceroom, ten má trošku jiný, ale také skvělý jízdní model, ale hlavně excelentní ozvučení a míru fyzikální uvěřitelnosti a Automobilista a RF2 taky. Jindy zase Dirt Rally, nebo nějaké F1.

                Mezitím mívám ale chuť si vzít jen tak gamepad do ruky a zajezdit nějakou arkádu, NFS už moc není co bývalo a FH3 se mi na to zdá nejvymakanější. A Forza 7 s volantem taky není vůbec marná!

                Jako příznivec všeho závodního si myslím, že nikdy nebzlo lépe a teď s těmi příchozími tituly na UE4 to bude ještě hustší (ACC, GTR, Ride3...). 

                Kdyby to nebyla taková pálka, pořídil bych si i FH4, ale člověk co musí mít všechna auta si to prostě nemůže dovolit :)

                • species

                  Reakce na příspěvek:

                  ty vole jdi do zadele, ted si mi normalne vytahl PTSD z vietnamu. PRESNE si pamatuju o ktery mape mluvis. Mel sem zluty 911. Dokonce si vybavim i tu nejhorsi pasaz u ktery sem rozflakal klavesnici. Nice :D


                  Kazdopadne ale FH bych zkusil, tech "dcl" pack aut je jen minimum a jsou to vetsinou special auta. U FH3 jsem kupoval pouze porsche pack :D

                  • Hanzales

                    Reakce na příspěvek:

                    Porsche musí být :) U AC jsem byl hodně šťastný za to DLC s hodně pěknými kousky.

                    V tom městečku si akorát vybavuju  ještě jakýsi sloupek, nebo kus podloubí, které jsi musel hodně těsně minout, aby jsi měl čas jak ďas, ale právě se to často nepovedlo, stejně jako se trefit do těch dvou uliček :)

                    PS: Forza HZ mi příjde lepší na gamepad, ale s volantem jsem to ještě nezkoušel, nevím proč, ale Forza7 s tím problém nemá, ale FH3 ho nevidí a na PS3 mod zase už nemám kabel co propojuje volant a pedály :) Ale i při porovnání na gamepadu mi přijde Forza 7 taková méně arkádová a s volantem když se vypnou všechny asistenty je to už docela sranda.

                    Živě si ale pamatuju na tom samém volantu Forza 3 a 4 když jsem měl ještě XB360.

                    Jízdní model akorát mezi arkádou (mnohem lehčí ovládání driftů) a simulací (celkový pocit z jízdy opravdového auta a ne nějaké papundeklové krabičky na šoupátkách).

                    Tam mi utkvělo v paměti Porsche na Nordu a krásné drifty v některých zatáčkách dodnes. Ale hlavně kariéra byla tehdy oproti všemu super, i oproti GT5. To upgradování aut a nemožnost později vyhrávat závody pomalu o dvě kola (v GT5 jste si mohli dobrovolně upgradované auto omezit, ale proč že). Forza měla systém upgradů a progrese geniální, podle mně. Forzu 7 jsem zkoušel jen chvíli zatím, ale Nord dobrý :)

                • Jack1947

                  Reakce na příspěvek:

                  Já myslel že máš radši Simulace... Forza může bejt jen polo simulace, je to arkáda neřikám že se nedá mnasimulovat ale zábava tam je to hlavní.

                  • species

                    Reakce na příspěvek:

                    i klasicka forza? Nikdy jsem ji nehral, ale nemluvis o horizon?

                    • Jack1947

                      Reakce na příspěvek:

                      Máš Win10 ? zkus Apex a posoudíš sám, co vím tak už od zhruba 1 dílu to byla spíše arkádo-simulace třeba krácení zatáček a doplachtění po nesmyslném skoku do cíle mi moc simulační tedy nepříjde😀 trochu jak Mcrae 2,0 😉

                  • Hanzales

                    Reakce na příspěvek:

                    Mít rád simulace, arkády i něco mezi se nevylučuje...

                    • Jack1947

                      Reakce na příspěvek:

                      S tím plně souhlasím,


                      Živě si to dovedu představit " Simulace jsou simulace, občas to chce n ěkde vypnout a pobavit se ne jen projíždět 100% laserem skenovanou trat 😀"


                      Jenom mě to trochu udivilo, nic jiného v tom nehledej. Soudím jen podle toho jaké znalosti o simulátorech máš a jak moc si v nich zaseklý😉

                      Mě se třeba na GTR 2000 líbilo poškození aut, hergot jsem měl i volant jenže po povodních byl nefunkční a mě už to pustilo tak nějak.

                      • Hanzales

                        Reakce na příspěvek:

                        Je to tak, jsou to dva druhy odreagování. To první, simulátory, tam se musíš pekelně a intenzivně soustředit. Vlastně si tím to soustředění i tak trochu trénuješ. Ale hlavně (každý nějaké máme) úplně zapomeneš na problémy, vypneš od práce a jsi jenom ty, trať před tebou a byť virtuální, stále živí závodníci kolem tebe. A když je dobrá parta a různě se předjíždíte a děláte jeden druhému místo, je to neskutečná zábava. A třeba poslední kolo z 15ti, kdy máš metr před sebou prvního a 20cm za sebou třetího a hned čtvrtého, to je adrenalin jak na skále. Čelo potí, srdce buší, vidění se zůží a jedeš :D

                        Ale pak chceš někdy vypnout úplně, pustit si absolutně čistou zábavu a mít možnost se taky trochu kochat krajinkama a prdneš tam nějakou arkádu a jsi po tvojim: "no problem" ;o)

                        • Jack1947

                          Reakce na příspěvek:

                          Mám to trochu jinak ale rád se bavím, simulátory už mě nějak nelákají ale chápu sranda to může bejt to nikomu neberu.

              • Jack1947

                Reakce na příspěvek:

                Vedle Asseto corsa, Project cars😀

            • Jack1947

              No vidíš a já si myslím o tobě něco podobného 😉

              • Hanzales

                Reakce na příspěvek:

                To už je pak ale pomalu na palmové listy v obličeji...

    • nightborne

      Z toho komunitního přes koleno lámanýho aspektu se mi osobně chce brečet taky, ale hratelnost je záhodno neodsuzovat. Pokud si zapneš poškození ovlivňující jízdní vlastnosti, což jde, a projedeš první zatáčku o svodidla, můžeš závod restarovat =). Například.

      S blahými vzpomínkami na NFS 5 se mimochodem ztotožňuju, tu hru miluju, ale za sebe musím prohlásit, že FH4 je po letech a letech první hra, u který se cítím podobně.

      • Lukass

        Podobne v cem,  postup hrou,  trate,  sundtrack,  motivace?  Moc neverim,  hra co me nabidne v prvni zatacce rewind (vim arkada,  a vim muzu to ignorovat)  proste trochu smrdi. 

        Jako mladsi sem arkady miloval,  ted davam prednost simulatorum,  z arkad se stala konzumni  tupa zabava,  bez motivace,   stval me stim uz Dirt s tema fans atd..  Mam rad cistou zabavu a tam je NFS Porsche dodnes bez konkurence. 

        Porad dobrou arkadu,  co Wreckfest premyslim o nem. 

        • nightborne

          Imerzí pramenící z krásnýho prostředí a fakt velmi dobře nastavený hratelnosti a... požitku z jízdy, abych tak řekl.

          Velmi živě si například vzpomínám, jak jsem si hrozně užíval Schwarzwald nebo serpentiny v Cote d'Azure v NFS5. Sekat ve FH4 zatáčky na překrásný úzký lesní silničce v autě, co bych jednou strašně rád měl (ale nikdy mít nebudu), mě prostě pocitově hrozně strhlo. Subjektivně srovnatelně právě se starejma Speedama.

          Rewind se dá vypnout úplně, pokud o něj nestojíš, takže ti ho hra ani nenabídne. A můžu potvrdit, že pokročilejší závody bez asistentů NEJSOU sranda, zejména když ti ho jedna chyba pokazí tak, že už prostě nevyhraješ (žádnýho rubber-bandingu, že by kvůli tobě někdo zpomaloval, jsem si nevšiml). A s tím jde ale ruku v ruce výbornej pocit z vítězství, a to je obrovský plus.

          Jak jsem psal dole, ano, nejsem guru simulátorů, hraju na gamepadu, ne volantu a tak dále, ale celkem se mi příčí zvát FH čistou arkádou, protože jí prostě, podle mě, není =). Je potřeba nehamtat na brzdy na plno, plnej knedlík místo pozvolnýho plynu ti v zatáčce ustřelí zadek (oversteer se zadokolkou, understeer s FWD, samozřejmě), výjezdová rychlost hraje obrovskou roli a tak dál... a jasně, zábava je subjektivní věc, ale prostě mě to fakt hrozně baví =).

          Ta online stránka se mimochodem dá taky vypnout a můžeš si jezdit bez problémů pěkně sám.

          Ad Wreckfest - není to zlá hra, rozhodně ne, a bourání má (tak nějak očekávatelně) parádní, ale osobně mám radši spíš ty rozevlátější tituly, který tě nechaj lítat lesama a vřesovištěma, ne po okruzích. Chci tak trochu grand tour, jinak řečeno =). takže jsem ho po pár večerech opustil.


          • Lukass

            Ok beru,   nicmene si myslim ze na gamepadu uplne nejde posuzovat nejake realismus,  to neni zadna narazka (Crew sem odjezdil na gamepadu cely,  protoze na volantu to proste nedlo)  to je fakt. 

            Muj nazor je ze Forza je arkada jako remen,   pochopitelne hra ma bozi grafiku,  rocni obdobi,  modely aut vypadaji skvele,  svet taky vypada vyborne.  Musel bych si to proste zahrat,  pak bych treba zmenil nazor. 


            Schvarzwald,  nebo Cote d Azur,  panecku to byli trate,  do toho skvela hudba,  atmosfera,  to je fakt neprekonatelny. 

            K Wreckfestu,  me okruhy nevadi,  v Project Cars mam k 500 hodinam,  takze okruhy mam rad,  osobne preferuju spis simulatory,  ale poradnou kvalitni arkadu  bych si dal hned. 

          • Jack1947

            Skončil jsem v před posledním šampionátu to tu hru solidně zmrvilo aspon pro mě tedy.

            Ok FH asi není úplně čistokrevná arkáda nicméně arkáda to je ale to je zcela v pořádku.

      • Jack1947

        Takovej nešvar dnešní doby cpe se všude, ( začalo to u Crew ne ? ) nicméně když je hratelnost dobrá tak se to překousnout dá tedy aspon u mě možná jsem tolerantní člověk.

  • Jack1947

    Taky mi to příjde moc chápu že letos už toho moc nevýjde a závodních her vůbec ale podle toho co čtu je to notně vylepšená trojka čekal bych max 8/10. Jak řikám znovu moc podobných her není.

  • Lukyz

    Kdyby si to někdo chtěl střihnout, tak si mě přidejte: Lukyz888

    Debilní nick, vím, ale z principu nehodlám MS platit 200,- za změnu GamerTagu, který jsme si zřizoval před 5 lety už kvůli bůh ví čemu 🙄 

    • Lima

      Nechápu, o čem mluvíš. Mě to nahodilo nějakej random nick, tak jsem si změnil gamertag úplně zadarmo. Ale fakt, že to hraju na pc, možná na xbox se to platí, nevím.

    • Jack1947

      No to je hnus platit za změnu nicku🤮

    • nightborne

      V klidu, já se pyšně projíždím jako MightyCosine444. Epesní nick, co mi kdysi vygeneroval msoft live a já se neobtěžoval s tím něco dělat =D.

  • jack

    Mám na XB1 FH2. Stahnul jsem si na PC čtyřku a kromě ročních období mi to přišlo úplně stejný. Divný "příběh", krásná grafika, veliká mapa na vyblbnutí. Bez důvodu si FH4 kupovat.

    • species

      ja ma FH3 na PC a mam podobne dilema. Kor kdyz ted vyjde tolik skvelych her.


      edit- jeste jsem se ani nepodival do blizazrd mountain a ten hotwheels DLC Oo

  • Zdravím. Není v textu chybička týkající se rozlišení ve 4k na PC. Nemá tam být 4K/60 fps?

    • Derp_1337

      Jo, je tam překlep v článku:

      "Samozřejmě, že po stránce detailů je na tom PC verze lépe než ta pro
      Xbox One X, navíc na PC můžete skutečně jet ve 4K/30fps, zatímco Xbox
      One X nabídne volbu mezi 4K/30fps a 1080p/60fps
      "

      Honza Olejník určitě chtěl říct 60fps.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit