Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Indy
    Knights of the old republic je podle mně vůbec nejlepších rpg ze světa star wars hlavně co se příběhu týče dodnes si pamatuju jak mě dostalo do kolen to zjištění, že vlastně já jsem Darth Revan, kurňa:D:D
    • EuroSamurai
      Kotor mám docela rád ale pc verze je naprosto příšernej port a je to nehorázně jednoduchá hra kde většina skillů je uplně k ničemu + postavy taky nic moc (netýká se 2 dílu) kde jediný koho sem si oblíbil byl HK-47, Canderous a Jolee.
      • EuroSamurai
        Oops asi sem dotkl bandy bio fanboyů.
        *12*
        • MrSanta
          Nebo s tebou třeba někdo nesouhlasí. Proč v tom hned hledat pomstu nějakých bájných stvořeních?
          • EuroSamurai
            Mínusy bez jedinýho komentu neberu.
            Pokud si někdo myslí, že nemám pravdu at napíše proč, jinak to je prostě jen naštvanej fanboy bez argumentu .
            • EuroSamurai
              Nauč se číst. Nikde nepíšu, že to musí bejt esej,hru mám celkem rád,stačil by mi jedinej koment,10 mínusů bez jedinýho udání důvodu je pro mě prostě jen fan rage .
            • Ale netrep, preco by na teba mal kazdy clovek reagovat? 10 ludi si to precitalo a nesuhlasilo, ci to ti aj tych 10 ludi musi osobne napisat esej preco s tebou nesuhlasi? Tiez tu nejde o to kto ma pravdu a nie. Tebe sa hra nepacila, tvoj nazor, ostatnym a myslim ze naozaj vela ludom sa pacila dost, a to je tiez ich nazor. Nikto ale naozaj nie je povinny ti vypisovat..
    • USER47
      Ono těch rpg ze světa star wars zas tak moc není, že jo...:D

      btw: dvojka je lepší:)
      • praseek
        IMHO oba díly byly velmi kvalitní, i když každý jinak. Ono to je hlavně spíš o tom, se kterým hrdinou se hráč ztotožní, jestli s tím z jedničky a jeho příběhem a nebo ze dvojky...
        Pro mě zůstanou některá filozofická vyprávění Kreii a celý příběh o Jedi Exile i Revanovi (který mimochodem nekončí v KotORech) jedněmi z nejlepších zážitků mého hráčského "života" (a "života" v předaleké galaxii)
        • Bodaj by koncil, novela od Bioware ako prequell k jednemu flashpointu (ktory celeho Revana ajtak s prepacenim zk*rvi pod ciernu zem) je tazko bckovy hnus zaujimavy proste a iba tym, ze sa tam spoja protagonisti tychto dvoch hier a (odhali sa ich "skutocne" pohlavie - ktore bolo presne naopak ako som to mal ja zafixovane bohuzial, takze som sa s tym nevedel stotoznit). Rovnako ako novela o Malgusovy - dobry namet, velmi zle prevedenie ala beckovy americky akcny film kde dobro zvytazi nad zlom po "ztrhujucom" finalnom suboji, kde hlavny zaporak odhali svoju neznu stranku a ... proste blbina.

          Ale aj knizky zo SW univerza su niektore velmi dobre, mozem odporucit triologiu o Darth Bane-ovi alebo pokracovania povodnej filmovej triologie, ktore dokonca vyhrali cenu Hugo *4*
      • Indy
        to je pravda:D ale musím říct, že mě dvojka nechytla natolik jako jednička nevím jestli to bylo tím, že to dělal obsidian ale nedosahovala takových kvalit jako první díl
        • USER47
          Jednička byla taková klasická popcornová černobílá pohádka ve stylu Bioware. Paradoxně je pravda, že díky tomu v rámci SW univerza působila trochu autentičtěji, protože filmový SW prostě takový černobílý a dětsky naivní jsou. Zároveň tam Bioware ukázali svoje silný stránky, takže tam byly pohledný lokace a celý se to relativně dobře a nenáročně hrálo.

          Oproti tomu Obsidian jsou trochu šmatláci, co se týče tý technický stránky, takže dvojka měla strašně hnusný šedivý jednotvárný lokace, spoustu technickejch problémů a blbě vyváženejch a nudnejch soubojů. O nedodělaným konci nemluvě. Nicméně co Obsidian má a Bioware nikoli, jsou kvalitní psavci. Příběh, postavy a myšlenky, který hra rozvíjela, jsou výrazně nad úrovní jedničky, z černobílýho konfliktu dobra a zla se stává konflikt v odstínech šedé, řeší se otázka svobody jednotlivce ve světě, kde všechno ovládá Síla a celkově to jde trochu proti ostatním SW produktům (občas se to až nápadně podobá Planescapu, kterej, pokud vím, psal stejnej člověk). Díky tomuhle si tý hry vážím více než bezproblémový, ale relativně mělký jedničky od Bioware.
          • Cahir
            "Nicméně co Obsidian má a Bioware nikoli, jsou kvalitní psavci." - Bavíme se v rámci herní produkce? Pak jsi celkem těžce přestřelil. Ano, na úrovni filmů a novel jsou BW šedý průměr, ale v herním světě patří k těm nejlepším pisálkům. Já samozřejmě uznávám, že Obsidian se pokouší vystavět něco hlubšího, to se nevylučuje.

            Navíc Bioware umí ty svoje příběhy mnohem lépe prodat. Jsou prostě záživnější, emocionálně nabitější, působivější,mají větší dopad a hlavně v rámci hry (jakožto celku) ctí alespoň nějakou kompozici. Což jsou naprosto postradatelné prvky pro lidi, kteří vyrůstali/mají rádi textovky, první, vizuálně naprosto vyblitá, RPG a Pen'n'Paper RPG. Pro člověka, který však vnímá hry především vizuálně (a lidi vnímající spíše skrzy obrazy než skrze fantazii je opravdu mnoho, my už povšechně nejsme generací knih) je to vcelku zásadní aspekt. Chci tím říct, že počítačové RPG hry vnímám jako něco, co má oproti papírovým RPGéčkám přidanou hodnotu, spoustu rozdílných aspektů. A pokud to tak opravdu je, pak je Obsidian těžce průměrným studiem. Protože jejich hry, nepočítáme-li někdy opravdu povedený scénář, jsou průměrné, mnohdy podprůměrné...

            Avellone kdesi prohlásil, že za posledních několik let ho z RPG her nejvíce zasáhl první Wasteland. *7* Z toho jasně plyne, jak se k problematice staví on...
            • USER47
              Podle mě BW nejsou žádný géniové ani na herní scéně. Ano, dokážou vyplodit tuny textu, ale ten je zoufale průměrnej až podprůměrnej. Občas je tam záblesk něčeho trochu slušnýho, ale je to pohřbený pod hromadou balastu. Ono je to asi hlavně tím, že na každý hře pracujou celý týmy psavců nekonzistentní kvality, takže výsledky obvykle za moc nestojej.
          • Souhlas, ale zase tak mělká ta jednička nebyla, resp. záleží s čím porovnáváš, pořád to bylo "hlubší" než 99 procent současné produkce.
        • Pro mě je naopak dvojka lepší, hlavně z toho důvodu, že jsou tam "dospělejší" (uvěřitelnější) postavy, celé je to temněji laděné, především v tom smyslu, že to není takový ten klasický černobílý svět, ale ta "temnota" je poměrně ukrytá a skrývá se tam jakoby i v tom dobru, nebo jak to popsat. Problémem té dvojky je hlavně to, že na něm jde vidět ta nedodělanost (přitom ten obsah se v souborech nálezá, jen není odemknut). Taky tam byla myslím větší možnost upravit si na míru světelný meč, ale to už nevím jistě.
      • Tak to ani náhodou...
  • Hairy_Ass
    Série KotOR je to nejlepší, co se ze světa Star Wars urodilo na poli her (když vynechám sérii Jedi Knight), takže těm, co ještě neměli tu čest, vřele doporučuji. *3*
    • Kotoři byli 2x lepši než Jedi Knight... :))
      • Hlavně je blbost ty dvě hry porovnávat, je to zcela jiný žánr. To už bych mohl přijít s tím, že X-Wing vs. Tie Fighter je ještě lepší. A ještě mě napadá třeba Shadows of the Empire, také chuťovka.
      • Shaker
        ciste subjektivni tvrzeni... u kotoru byl urcite lepsi pribeh, ale na druhou stranu se mi vic nez tahovy hrani libi real time souboje z treti osoby a v tomhle napriklad je porad asi nejlepsi mod na Jedi Academy: Movie Battles 2
    • Anal.S
      Souhlas, ale nebál bych se říct že většina SW her patří většinou k těm poveděnějším kouskům.
      • Shaker
        Az na poslednich par let, bohuzel... i kdyz, ted sem zkousel TOR po patchi 1.3 a co se fps tyka, porad to neni optimalni, ale zlepseni je znat, treba z toho za par mesicu opravdu bude hra, kterou bude lidi bavit hrat i dyl jak 3 mesice. Porad doufam :)
  • Obe dve hry jsou luxusni.
  • Jinak, pro fandy RPG jeden obrovský tip - nedávno jsem po dlouhé době nainstaloval Planescape Torment, hodil na to widescreen mod a patch, který otevírá nevyužitý obsah. Nádherný příběh (podle mého nejlepší v rámci PC her) a i 20 minutové rozhovory, zkrátka nádhera. :)
  • Nejdriv ze vseho udelaj MMO, pak vytahnou starou pecku a sypte prachy? Ani nahodou, na me zapomente
    • Shaker
      Jasne, co jinyho natahne lidi do (bohuzel) technicky spatnyho MMO nez stara pecka, ktera ma koule?
  • Dufam len ze bude fixnuty engine a ze KotOR 1 pobezi aj na sedmickach bez nejakych divokych moderskych zasahov *4* Mal som celkom problem si to pustit po upgrade z xpeciek... Kazdopadne beriem vsetkymi desiatimi.
  • Bolo to skor o 4 tisic let, ne tisic.
  • BoB.2
    Old Republic je naprostá bomba.
  • Nějaké úpravy aby nebyly problémy s Win7 64bit a podpora widescreenu (vím že to tam nějak jde přes ini soubory, ale kdo se s tím chce sr*t) bych uvítal.
    • MrSanta
      Jojo, vbudovaná podpora widescreenu by mi bohatě stačila. Sice se mi podařilo rozhýbat ve widescreenu obě hry, ale byl to takový okak, že jsem obě hry raději nechal nainstalované, i když sem se k nim za ty cca 3 roky co jsem je pořídil ještě nedostal.
      I nějaká ta hezká krabička to sbírky by se hodila, jednotku mám "jenom" ze Steamu.
      • USER47
        On jde bohužel widescreen patch aplikovat jen na cracknutý exáče, což minimálně u druhýho dílu je trochu problém, protože se člověk připraví o všechny patche (crack hru vrátí na verzi 1.0).
        • MrSanta
          Já už si přesně nepamatuju jak jsem toho u dvojky dosáhnul, ale crack jsem určitě nedával. Jednotku jsem taky rozběhal (to bylo lehčí) a bez cracku. Dvojku mám koupenou tu "xZone" verzi s extra videem či co. Myslím, že jsem tenkrát použil prográmek odtud: http://www.wsgf.org/dr/star-wars-knights-old-republic-ii-sith-lords, ale už je to sakra dávno, takže si ze mě taky může dělat mozek ňadra *1*
        • Ja som crack potreboval len pre druhy diel.
  • Cahir
    Škoda, že neprošli nějakým vizuálním vylepšením.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit