Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • ja tomu jinak nez JRC nikdy nerikal
  • Já stejně vždycky říkal: zajdu do jrcčka, nebo co maj v jrcéčku. Game byl dost teploušskej název. Plus ta růžová brrr
    • No hele, bud nakoupej novy vybaveni na vsecky prodejny, nebo udelaj novy ruzovy jrc logo. Tipni si :D
    • Amylee.Anderson
      Já tomu taky říkám JRC a to jsme tu měli až Game :D
  • Dufam ze s tym Brlohom nieco spravia, vcera som tam bol po rokoch kupit Guild Wars 2, na eshope cena 39E, pridem na predajnu a chlapik ma vysmial ze "Cena v kammennej predajni je 50E, to ste si mali predtym vytukat a plus vam tam este nauctujem 2E manipulacny poplatok"... som sa otocil na mieste a kupil to online za 55E uz len z principu
    • Asi pred mesiacom som bol na nejakom menšom britskom e-shope (neviem ako sa už volal), kde predávajú len cd-keys a kódy na PS Store a XBL a videl som tam GW2 za 30€, Diablo 35€ a podobne.... Hento si fakt preplatil. Veď bežne sa GW2 predáva za $50 nieto 55€.

      A k téme: Som len rád, v Brlohu som nenakupoval už asi rok a pol. Zľavový kupón z Nextgen Expa nosím v peňaženke doteraz :D Tie ich ceny sú nehorázne a navyše ani neponúkajú bonusy k predobjednávkam ako napr. gameexpres.sk. Iba knihy sú tam lacnejšie asi o 1 euro než inde, lenže v kamenných predajniach majú len samé hovadiny ako Twilight, Upírske denníky alebo Forgotten Realms.
    • toto je vsade, v Datarte som si chcel kupit dvdrecorder lebo na webe mali super cenu a na mieste mali cenu o 40% viac. samozrejme som to nekupil a odvtedy uz kupujem zasade vo velkosklade, lebo oni maju len jednu cenu ci osobny odber alebo na dobierku.
    • Robotron3
      Jiný ceny na netu a na prodejně? Hrůza, to my jsme nikdy neměli a mít nebudeme, přitom máme většinou jedny z nejlevnějších cen. Stačí si vybrat ten lepší shop ;)
    • Jenom abych to pochopil správně. Ty jsi si nepřečetl nákupní řád (nebo jak tomu říkají) a pak jsi na protest nakoupil jinde a dráž? Tomu říkám terno!
      • Ano pochopil jsi to zpravne on jako zakaznik se nezabyval lustenim mnohastrankovyho nakupniho radu sepsaneho vycuranym prodejcem, jen netusil ze ho chce prodejce ojebavat a kdyz to zjistil nakoupil JINDE a udelal DOBRE!!!
    • montatatana
      Tak to si moc nepolepsis. JRC ma taky jiny ceny na e-shopu a prodejnach :)
      • Ale alespon maji uvedene na webu jaka je kde cena.
      • No hej z neceho se ty najmy platit musej. Ty manipulacni poplatky jsou co probha za for? :)
        • Wyder
          To je normalka, je to boj proti tem, kteri si hru objednaji za levno na internetu a chteji si ji vyzvednout na prodejne, tedy bez postovneho. Prodejci, zvlast ti cesti, totiz cenu vyrovnavaji zlodejskou taxou za postovne. Poslani 1 DVD se hrou (obyc verze)/BR hry stojí 37 Kč + 8 Kč obálka (dá se sehnat i levnější, nehledě na to, že oni mají obálky v takovém množství, že mají jistě slevu), výsledná reálná cena je tedy 45 Kč. To si ověřte na poště a pak se podívejte kolik stojí poštovné na českých shopech:). Samozřejmě oni platí i tu práci té osůbky, co vám to zabalí, ale i tak se jistě shodneme, že z toho stále zároveň dotují slevy.

          A nejlepší je, že když si necháte poslat hru z Anglie, tak poštovné někde stojí 1 libru (tedy +- 30Kč, ač je to mezinárodní zásilka), že je to zároveň i levnější, to snad netřeba psát...


          Proto tedy ty manipulační poplatky, narušil by si totiž systém, který v tobě má vyvolat dojem, že nakupuješ za dobrou cenu se slevou.

          P.S. Čest výjimkám...
          • montatatana
            Manipalucni poplatek je samozrejme naprosta stupidita obchodu a plyvani na zakaznika. Zvlast kdyz se zbozi samozrejme na prodejny neposila po jednom, ale ve velkem baliku po vice kusech.

            Zbytek tvyho prispevku je ale uplne mimo. Poslani jedne hry zakaznikovy nestoji jen 43 korun, ale cena zasilky + dobirka + obalka (a balik Do Ruky pojisteny na vic jak 500,- je jeste drazsi). Tedy se dostavame bezproblemu na tech cca 80 korun a vic. Pokud je placeno predem, tak je to samozrejme vsude levnejsi.

            Postovny z Anglie je neporovnatelny. Tamni obchody maji takove obraty, ze si naprosto s prehledem mohou dovolit dotovat postovne ze sveho. Zdejsi obchodniky by to po par mesicich polozilo.
            • Wyder
              Jojo, cca 50-60 Kč nepovažuju za nic neslušnýho. Jsou ale obchody, které se v základní ceně (platba předem) dostávají lehce pod 100 Kč, a to mi přijde jako zhovadilost.

              Jak jsem psal prve - čest výjimkám.... :)
            • montatatana
              Hele postovny u slusnyho obchodu opravdu neslouzi jako sanace skod, to je uplne zbytecne rozvijeni konspirace :) Postovny bez dobirky okolo tech 50-60 korun je imho uplne v pohode. Za sluzby se proste plati.
            • Wyder
              Psal jsem 45 Kc, ale to je vedlejsi:). Pak si zakomponoval dobirku o ktere jsem take nemluvil (kdo ji chce, at si za ni priplati, ja ji nepouzivam, ani jsem ji do toho proto nezapocital), obalka stoji onech 8 Kc, ale jsem presvedcen o tom, ze jich u vas v Xzone objednavate tolik, ze vas vyjde levnejc. Jedine co tak muze mirne (rozhodne si myslim, ze ne na 80 Kc) navysit cenu zasilky je pojisteni baliku (mimochodem, pojisteni je tu pro prodejce, ne pro kupujiciho, proc kvuli tomu ma kupujici platit vic?) , za ktere se nad 500 Kc skutecne priplaci a cena prace balice na skladu.

              Takze si stale myslim, ze nejsem mimo, ale rad se necham poucit...

              Ja jsem jinak tu Anglii nepouzil proto, ze tam je postovne skoro/uplne zadarmo, ale hlavne proto, ze u nas se postovne pouziva jako sanace skod vzniklych nutnymi slevami. A nutnymi pisu pro to, ze je trh tak vychylenej (aspon to tak vnimam), ze to tak delaji proste vsichni. Ten, kdo by dal ferovou cenu na ktere by vydelal a zaroven postovne ktere pouze pokryje naklady by byl proste drazsi. A "Jarda" z Horni Dolni bohuzel kouka pouze na ty ceny u her, to ze i s postovnym ve vysledku nakoupi draz tam, kde je cena (pouze) hry nizsi nez jinde (kde je ale ferove postovne), to mu uz kolikrat ani nedojde. Je to dano take tim, ze cenu za dodani vidi az uplne u objednani, malokdo si to u vice obchodu proveri a porovna jeste pred koupi.

              Takze ta narazka byla hlavne v tom, ze v UK nesanuji slevy na postovnem. To ze ho dotuji diky mnohonasobne vyssim obratum samozrejme nikdo nepopira. Kazdopadne at to dotuji z jakychkoliv duvodu, ja jako zakaznik si to proste v CR koupim jenom pokud to bude levnejsi a nebo to bude mit pridanou hodnotu (cestina, nebo ty bonusy, ktere k tomu davate), jinak sorry, Anglie vitezi.

              Mimochodem, u vas je alespon fer deal v tom, ze dostavam za nakup body, kterymi tak muzu (jako relativne pravidelnej zakaznik) tyhle rozdily zamaznout, ale bavime se obecne a obecne tohle zrovna vsude nemaji, toz tak...
  • Nedivím se, je fakt že jsem nikdy neslyšel někoho říct ,,Jdu do Gejmu", vždycky jen JRC. Nehledě na to, že na netu jsem nikdy nehledal Game, ale fungovalo a funguje jrc.cz.
    I když popravdě, co internetových obchodů týče, tak mám radši Xzone, nebo Gameexpress (a samozřejmě Games.cz obchod *3* ), přeci jenom tam jsou (dle mého názoru) ceny nižší a různé akce častější. Ale je pravda, že co se kamených obchodů týče, je u nás JRC zřejmě jednička. Zrovna minulou středu jsem si u nich kupoval Fallout New Vegas. *4*
  • Mato1987
    Hmm nevybrali si práve najvhodnejší obchod, brloh je na slovensku považovaný ako zdieračský a zlodejský spolu s retardovanou obsluhou a zákazníckym servisom.
    • Z reakcií na Brloh som ostal zaskočený. U nás v Nitre môžem Brloh pochváliť. Obsluha dobrá, aj CD s hrou skontroluje, či nie je vadné. Niekto tu písal o manipulačných poplatkoch- nikdy som nezažil. Aj keď je pravda, že som nikdy nenakupoval cez internet, vždy som si hru kúpil v kamennom obchode. Ak ju nemali, objednali bez problémov(naposledy som kupoval Patrician IV asi pred mesiacom).
      Kto ľúbi nakupovať hry cez net, skúste si kliknúť na gamescenter.sk. Síce majú malý sortiment, ale napríklad anglický Heroes VI som tam kúpil za 25 eur(čo som pozeral tak už tam majú aj Gold edíciu s oboma datadiskami).
    • lipkozzi
      Je tu este nejaky iny obchod s hrami, kde sa da platit Flexipassmi? (Co je teda jediny dovod preco som tam kedy co kupoval... )
    • ja kupujem v brlohu iba knihy lebo inde sa fantazy u nás zohnať nedá a ceny sú vcelku dobré o hrách sa to povedať nedá tie ceny hier sú naozaj vyššie ale oproti steamu sú zase nízke ale hry tam nekupujem tie sa dajú zohnať lacnejšie na gameexprese alebo na iných stránkach
      • ja kupujem knihy v madmaxon, je to blizko brlohu co je na heydukovej.
        ceny su tam rovnake ale aspon brlohu nedavam zarobit.
    • Tak to se měli spřáhnout spíš s Gamescape *1*
    • Veď asi tak, Brloh má fakt niekedy strašné ceny, niekedy je medzi ním a inými obchodmi aj 20e rozdiel. *16*
    • no neviem, ja rad chodim do brlohu a kraj JRC na slovensku som privital a to nielen preto ze som tam robil a teda viem co za sefov mal byvali JRC.
    • mozno preto bol o brloh zaujem a odkupili ho, ked zdiera dlhe roky a ma prehnane ceny a aj tak profituju tak preco nemat taky podnik.
  • victor
    Mno , tak rebranding na GAME neměl dlouhého trvání . Bohužel slevy a kompilace které jsou běžné v UK se tady nekonaly , takže pro mne to bylo stále předražené JRC . A vida čas mi dal za pravdu a máme je tu zpátky ...
  • Jitrnice Rajče Celer? :D
  • Jedu hry jedine z UK, tady bych nic nekoupil. Hra v akci je tady drazsi nez tam za normalni cenu.
    • Taky jedu jedině UK. The Hut má ted navíc free european delivery. Byl bych padlej na palici koupit cokoli tady.
      • Tak jsem kouknul na to tvoje The Hut, no nevím, když vezmu tituly jako D3, Hitman Absolution, Dishonored, NFS Most Wanted, Borderlands 2 a další, tak ty ceny nejsou žádný zázrak, v podstatě to samé co u nás.
        • Tak se podívej pořádně, koukal jsem na zavvi.coma a hry na PS3 jsou levnější až o polovinu! To snad není pravda.
        • Kupuju hry na PS3. Tam je ten rozdíl obrovský. Konzolovky jsou tam někdy, kuli akcim, dokonce levnejsi nez PC verze.
        • Zajímavé.
          UK game Dishonored : 20l ( 600,- +- )
          thehut : 780,- +-
          Xzone : 999,-
          Borderlands 2
          UK -> 15l ( 45o ,- +- )
          Thehut : 25l ( 750,- +- )
          Xzone 899,-
          Jo ten rozdíl není vůbec vidět *1* *3*
      • Duuku_cz
        Zase kdyz ti nejaka dobra duse 2x posobe na letisti nebo na na cesky poste tu zasilku z UK ukradne tak si to hned rozmyslis :) Takze ja radsi o neco draz, ale mam jistotu ze mi to druhy den dojde.
        • Duuku_cz
          Koukam spousta lidem by mel byt zakazan vstup na diskuze, za co ty minuska? Za co ta paranoia, ze kdyz jen sem napisu vlastni zkusenost hned sem tajny agent JRC ktery se snazi vsemozne vsechny odradit od nakupu ze zahranici? Boha jeho neberte to prosim vas zas az tak vazne ;) A to ze podle neho jsou vsichni kdo kupuji ciste jen tady u nas padly na hlavu je ok, vazne nektery nechapu.
        • Z UK objednavám hry už pár let a zatím bez problému.Ať si české obchody hry za své super ceny nechají :)
        • To mi prijde az podezrely, nejsi nejaky prodavac z JRC? :) Me prisly v poradku za ty roky DESITKY zasilek. Cili mi to co pises prijde jako blabol. Navic neoriginalni prebal jde poznat na prvni pohled.
          Ted uz ty ceny nejsou tak silene rozdilny, ale driv platilo za 2 hry z UK mas treti zadarmo, oproti cenam tady.
        • Wyder
          Konkretne tobe se to stalo??? Protoze mne ano a po kontaktovani podpory nejmenovaneho anglickeho shopu mi bezodkladne zaslali hru znova na vlastni naklady a jeste se mi omluvili za zpusobene potize.

          V Cechach by me povazovali za vyzirku, ktera se je pokousi napalit, nedorazila mi jednou hra i z CR a jednani s prodejcem katastrofalni. Samozrejme nechci hazet vsechny do jednoho pytle, ale v tom pripade nevytvarejme dojem, ze kazda druha hra z UK je ukradena behem prepravy, to jsou vyjimky, jako kdekoliv jinde.
          • To já se zase české distribuce zastanu. Jednou jsem si z jistého nejmenovaného českého obchodu nechal poslat jednu hru, která přišla v pořádku, na první pohled i zabalená ve fólii. Na druhý pohled už jsem si všimnul že ta fólie nepůsobí zrovna důvěryhodně, ale i přes to jsem krabičku odpečetil a k mému úžasu tam byl vložený jakýsi leták a místo hry nějaké reklamní audio CD.
            Tak jsem napsal vysvětlující dopis, přibalil ho ke krabičce a poslal to zpátky. Do týdne mi přišla omluva za způsobené potíže a dodatek že již titul který jsem si objednal už nemají na skladě, tak mi vrátily peníze a to i včetně poštovného (!!!) které bych jinak musel dvakrát uhradit.

            Takže zdejší trend posledních let že všechno co je české musí být automaticky k hovnu, není úplně pravda.

            Ale sám jsi psal že nechceš všechny házet do jednoho pytle a já souhlasím, jen bych rád dodal že zmrdi existují i v anglicky mluvících zemí...
  • Dejte sem nějakou webovou stránku z UK, kde se dají koupit PS3 hry. Díky. V ČR nehodlám nic kupovat, dráž už snad nikde není. *16*
    • www.sendit.com
    • Niekoľko komentov pod tebou bol spomínaný the hut, potom je tu ešte zavvi.com - tiež je tam poštovné zadara. Potom gamestation.co.uk, game.co.uk, shop.to - tam sa už platia 3 libry.
      • Tak to je masakr, některý hry jsou až o polovinu levnější. Na kolik vyjdou poplatky při platbě bankovním převodem?
        • Wyder
          Jinak vyborny clanek k tematu nakupovani v zahranici sepsal Petr Strecker, doporucuju nastudovat: http://www.hrej.cz/clanky/zkroceni-zleho-distributora-xr-3969/

          Hlavne se toho nikdo nebojte, nakupovani tam je naprosto OK a v 80 % pripadu usetrite neskutecny castky. Nakupovat v CR uz opravdu jen lokalizovany veci (pokud je chcete) a nebo hry s bonusy od prodejce.
          • Já jsem hodně věcí bral z UK, ale poslední dobou už toho tolik není a hlavně -- u speciálek, které mají nějaké "hmotné" (občas velmi hmotné *4*) bonusy je jednak ta váha trochu problém, protože třeba britský GAME nepošle nic těžšího než 1kg, a druhak rozdíly v cenách speciálek u nás a v Anglii už nebývají tak markantní (ačkoli celkem často se dá pár stovek ušetřit).
            • Speciálky nenakupuje většina, ale menšina a hry stojí stovky ne tisíce, takže ten rozdíl tam je.
              Dokud bude rozdíl v cenách her vč. doručení min. rozdíl 150,- tak to nakupování za to bude stát
        • Wyder
          Osobně v Anglii nakupuju s Paypal uctem a tam mas platby zdarma. V UK tohle podporuje prakticky kazdej shop...

          Prevod netusim, ale toho Paypalu bych se nebal, penize si tam posilam prevodem (nemam tam udaje z karty) a ta sluzba funguje naprosto bez problemu.
  • JRC --> Game --> JRC... a pak, že čas není cyklický. *3*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit