Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • MickeyMutant

    "Bude vaše Kassandra svůdnice, která se otočí za každou tógou...?"

    Neotočí, to by si musela odskočit do Říma.

  • Hodnocení 8 jsem čekal dřív než jsem na článek klikl. Sorry, ale další Ubisoft copy paste si takové hodnocení nezaslouží. 

    • Ristoro

      Jsem rád, že jsi to už hrál a tak víš o co se jedná, nicméně všechny světové recenze tvrdí vše, jen ne, že to je copy paste předchozích her, ba právě naopak.

    • radim.zaty

      Já bych nad tím nemeditoval. Už jsem si zvykl, že herní magazíny prostě proti "velkým" nepůjdou, to si prostě nikdo nelajzne. Kdyby totiž napsali, že král je nahý a že je to furt na stejné brdo, jen s jinýma assetama a napálili tomu 4/10 jako dali HC hře Immortal: Unchained, tak by taky král příště nemusel dodat promo a taky by třeba zatahal za nitky zadavatele reklamy ;) Takže tu osmičku beru jako mírnou úlitbu vydavateli a je mi jasné, že když mě doposud nechytl ani jeden AC, tak že z tohoto taky nic nebude a ani to nebudu zkoušet. 


      PS: tento příspěvek může obsahovat neprokázané konspirační teorie.

    • KrPa

      klasika, hra nic noveho neprinasi = 8

      • twicer

        xx dílů v sérii a lidé stále čekají příchod krista a něco nového. Když se to dobře hraje tak na 8 nevidím nic špatného. Nehodnotí se nové prvky, ale hra jako celek. 


        Podle vaší logiky by všechny současné herní série které snáma už nějakou dobu jsou měli mít hodnocení pod 5, přitom se u nich člověk baví stejně dobře jak s novinkami které dostanou 7-9

        • JamesFaith

          Přesně tak. 


          Když si kupuji hru v dlouhé sérii, kupuji si ji kvůli nějakému neměnnému hernímu základu a nečekám u každého dílu revoluci.  

          • Ok, být kvalita jako u dvojky a vývoj jako u druhého dílu, brotherhood, revelations, neřeknu ani popel.

            Ale už nemám náladu na slabý příběh nabalený na zbytečně velký svět s miliony zbytečných otazníčků....a to já blázen kupoval Origins za plnou cenu.

            • twicer

              Vtom případě splňuješ definici šílenství, kupuješ pořád to samé v očekávání něčeho jiného.

              Celkově je zajímavé kolik lidí si žije v nostalgii že ty první díly byly stejně nejlepší. No, nebyly.. Když si pustím AC 1 i 2, tak tam prostě už nevidím to čaro které jsem zažíval když to bylo aktuální. Ale pokud hraješ AC jen kvůli příběhu tak tvé roztrpčení chápu, ale můžeš si za to vlastně docela sám :) 

              Ten původní příběh už je vytěžen na dřeň, nic lepšího už bych nečekal.

  • triptich

    takže v podstate ďalšia klasická akčná adventúra v ubisoft štýle. kvalita štandardne dodržaná, hra nijak neprekvapí, ani nesklame. keď ju človek kúpi, vie presne čo za svoje peniaze dostane. stále verím, že sa dočkám nášupu aj v podobe wildlands 2. ja viem, je to stále to isté, ja si ale občas rád odskočím do easy sveta vyblbnúť sa.

    P.S.: asi najväčším nedostatkom posledných dvoch asasínov je práve herná značka. vydať to pod iným názvom, novou IP, nedráždilo by to tak veľmi ako tento odklon od pôvodnej série.


    a samozrejme vďaka za peknú recenziu

    • radim.zaty

      Taková Plzeň mezi pivy. Neurazí, nenadchne, člověku to chutná do té doby, než ochutná různé crafty a jiné druhy piva, pak už si proste Plzeň za padesát dát nepůjde, když za rohem mají výběr z 10 piv, jedno lepší, než druhé. Ale i tak tu Plzeň chlemtají miliony a pochvalují si, jaká je to kvalita :)

      • triptich

        no vidíš. a ja po robote okolo domu nedám dopustiť na šariš. len tak vo mne zasyčí. 100 ľudí, 100 chutí.

        netvrdím, že ubisofťácke openworldy sú nejakým etalónom hrateľnosti, ale mne na také jednoduché odreagovanie celkom stačia. našťastie obdobie "ja som pán hráč a hrám len vybranú kvalitku" mám už za sebou roky a teraz si hry už len užívam ako formu relaxu a oddychu.

      • Magister_Peditum

        Záleží, jestli bydlíš ve velkém městě, ne na venkově. Jestli chodíš do hospody několikrát týdně nebo jen výjimečně. Jestli vypiješ 5 a víc kousků za večer nebo tam ucucáváš 3 pivka... Já si IPA a podobný druhy občas rád dám, ale pravidelně se to pít moc nedá... 

      • omiklon

        jojo, zlatý starobrno! 😂

  • Lukass

    Neverim ze ubisoft umi udelat kvalitni pribeh

    • Derp_1337

      Ubisoft je velká společnost s mnoha menšími dceřinými studii. Statisticky je skoro nemožné, aby z té hromady studií úplně všechny dělali brakové příběhy.

      Jen tak pro připomínku od Ubisoftu pochází i takové herní série jako byl Prince of Persia nebo Tom Clancy's (např. můj oblíbený Splinter Cell)

  • A co ty mytické části? Je jich hodně? Kvůli nim jsem si nekupoval jedno z těch DLC pro Origins. Mám rád historii a nahánění potvor mě nějak nebaví (od toho mám Zaklínače, že :). 

    • K čemu máš Zaklínače, když tě nebaví nahánění potvor? :-D

    • BoB.2

      Za všechno muže Jablko tím vysvětlíš a obhájíš všechno.

    • twicer

      Nahánění potvor tě nebaví ale v Zaklínači ti to nevadí, přitom obě hry jsou historicky smyšlené :)

  • TheGGG

    vypadá to docela pěkně, jednou ručitě koupím, protože jsem zatím hrál všechny AC a toto vynechat by byl shame... hrát budu určitě za chlapa...nechci si kazit imerzi

  • StarejKokos

    Zajimalo by me jak je hra natom po technicke strance? Framedropy? Streaming v narocnejsich pasazich? A co teprve na PC... posledni dil mel tragickou optimalizaci. Co ty placeny lootboxy, stale tam jsou? Atd atd atd

    • Ty jo, mám celkem starej komp, I5ku a vůbec skoro vše "špatné", co se tu zmiňuje a ta hra mi frčí krásně a vypadá nádherně... 

      • twicer

        Todle bývá často zavádějící jelikož někdo považuje frčící hru při 30fps vše na low, kde druhý ( třeba já :D ) považuje dobře frčící hru na 120fps a aspoň střední nastavení.

    • schali

      Origins má právě vynikající optimalizaci. Jedná se asi o nejlépe vypadající a optimalizovaný engine současnosti.  Problém může být v procesoru, mám i7 haswell 4Ghz a bylo to na hraně, takže s čímkoli horším může být problém.  V origins jsou nějaký placený lootboxy? Sem si ani nevšiml a to mám odehraných 112 hodin. Asi nejsou k hraní potřeba:) 

    • Lukyz

      Tragickou optimalizaci? 😯 

      Já ti teda nevím, ale mě to jelo na 1070 v HD na max. víceméně stabilních 60 FPS, dropy a stuttering jen ve více zalidněných oblastech, ale to hlavně proto, že nestíhal můj obstarožní procesor. Za mě vzhledem k vizuálu a rozhlehlosti prostředí byla optimalizace naopak vyníkající. 

      • Lukass

        Na starsich procesorech I5 to bylo klasicky nehratelny,  stejne jako Watch Dogs 2 ktere sem nebyl schopne rozjet na 60 fps pri jakymkoliv nastaveni. 

        Ale abych Ubisoftu nekrivdil tak ted sem koupil za par kacek Far Cry Primal a ten ma optimalizaci skvelou. 

        Jinak Ubisoft me s tema obrima prazdnema svetama dost stve,  kdo potrebuje takhle velkou mapu,  myslim ze to je problem hromady dnesnich her,  kvantita pred kvalitou. 

      • TheGGG

        optimalizace byla hodně špatná, taky mám gtx 1070 a na YT je více než dost videí co to potvrzují, 60fps ve full hd na max detaily, to gtx 1070 nezvládala (pokud teda člověk nestál uprostřed prázdné pouště)... vyšší rozlišení pak ani nemělo cenu zkoušet. Vůbec nemá cenu se řídit podle toho podvodného benchmarku ve hře, ten zdaleka nereprezentuje to, jak může být hra náročná...

      • Johnny

        mě to na ryzenu a GTX 1060 taky jelo velmi obstojně


  • Za mě mnohem lepší než Origin, který jsem dohrával jen z povinnosti. Tohle mě baví o dost víc, sic jsem se bál, že to bude podobné. 

    Svěže působí souboje, jsou fakt mnohem zábavnější, než v Origin, kde to bylo na jedno brdo. Tady můžete získávat různé chvaty a souboje působí pak variabilněji. 

    Hraju za Kassandru, baví mě víc, tolik hodin, koukat na pěknou babu, než chlapa. Prostě příjemná změna. Kassandra je super. Taková namakanější Lara Croft, alespoň jí člověk věří, že dokáže rozsekat všechny nepřátele.

  • Morraw

    Doma už mám Pantheon edici a to jsem myslel, že se na to letos vykašlu. Ještě dohrávám DLC pro Origins a musím říct, že hlavně po Syndicate to působilo svěže. Líbí se mi, že trochu odstoupili od tradiční hratelnosti a pokračují i v případě Oddysey. Jsem zvědavý na souboják, ale tam se asi moc nemění.

    Úplně nejlepší je audiovizuál a už loni jsem si kupoval lepší kartu. Letos ale už chci také 2k monitor, ptže Egypt a Řecko v režii Ubisoftu jsou fakt orgie. Co jsem se ale díval, tak optimalizace nic moc, ale Origins taky docela pokulhával.

    Předpokládám navíc, že se teď vrátí model jeden AC ročně.

    Co se týče mapy, tak už Origins je obrovský a všechno vyzobat stálo nějaké úsilí, ale aspoň to nebyly kraviny typu helix points.

    Všimnul jsem, že hra má i nějaký Explore mode, který všechny značky vypne, ale bojím se, že hra na to není dělaná a člověk se spíše ztratí. Nejvíce pobavil ten early access pro vyšší edice. Docela zbytečnost.

    • Ristoro

      Exploration modu se vůbec neboj. Hra ti akorát neukazuje přesně značky u questů, ale řekne ti kde přibližně hledat. Není to nic složitého a na druhou stranu z toho máš větší radost, když to najdeš, určitě to hraj s tím :). Co se týče modelu 1 AC ročně, nemáš pravdu, 2019 žádné AC nebude, budou se věnovat Odyssey.

      • Morraw

        Teď to čtu. Ony ty poslední díly šly vždy v tandemu. Je fajn, že si dají pauzu. Snad bude ten extra obsah stát za to.

        Každopádně čtu nadávky na level-scaling a větší důraz na mikrotransakce a vůbec se mi to nelíbí.

        • Ristoro

          Level scaling beru jako dobrou věc, nebavilo mě nikdy mít o 20 levelů vyšší postavu a rubat všechny na 1 ránu. 

          Mikrotransakce jsem nějak ani nezaregistroval, hra se dá normálně hrát bez nich, nevím o čem lidi zase špekulují. Asi je jasné, že upgrady vybavení a lodě budou něco stát, zase asi nebude stačit sebrat 1 větev a vylepšit z toho celou loď.

    • radim.zaty

      2k monitor je jen fullhd, předpokládám, že myslíš QHD, tedy 2560 pixelů na šířku.

  • mikezz

    Hry už moc nehrávam, občas sa ale vraciam k AC (a obom Mirror's Edge:P) Svet a atmosféra Origins sú úžasné, Ubi podporím aj kúpou Odyssey, vyzerá to fakt perfektne. Žiadna iná herná firma nič podobne (pseudo)historicky ukotvené nerobí. Za mňa gratulácia všetkým štúdiam Ubisoftu.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit