Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jako režim ne, jako Národní obec fašistická ano.

    Národní obec fašistická byla česká fašistická strana v období první republiky a krátce i za druhé republiky. Byla založena v roce 1926. V jejím čele stanul ředstavitel československých legií v Rusku, hrdina bitvy u Zborova a bývalý náčelník československého generálního štábu generál Radola Gajda, který ve funkci vůdce strany zůstal až do jejího zániku v roce 1938. Strana nikdy nedosáhla významného politického vlivu, v parlamentních volbách v roce 1929 kandidovala jako součást Ligy proti vázaným kandidátním listinám, která získala tři poslanecké a jeden senátorský mandát. Ve volbách v roce 1935 kandidovala NOF samostatně a získala šest poslaneckých mandátů.

    Národní obec fašistická se inspirovala italským fašismem, který přizpůsobovala českým podmínkám. Požadovala silný národní stát založený na korporativním principu, vystupovala též výrazně protiněmecky. Československý fašismus se stavěl nad třídy a požadoval podřízení osobních a třídních zájmů potřebám národa, což vyjadřovalo heslo „Blaho vlasti budiž našim nejvyšším zákonem“. Fašisté uznávali existenci společenských tříd, „spočívajících na podkladě kvalit každého individua“. Na tomto základě chtěli vybudovat nové mravní prostředí národa a změnit organizační podstatu státu. Cílem bylo vytvoření národního stavovského státu, řídící vše v obecném zájmu. Za hlavní příčinu zla považovala NOF systém, v němž mají hlavní slovo předsedové politických stran, kteří získali rozhodující vliv díky „nemravnému systému vázaných kandidátních listin“, demoralizujícího veškerý politický život a následně korumpujícího zákonodárné sbory a ovlivňujícího i chod státní správy. Podobné metody podle fašistů pronikly i do obchodu, umění i vědy a stát se přes veškeré lidské a materiální bohatství utápěl ve vnitřní krizi.

    Více na:
    http://revolta114.blogspot.cz/2014/03/narodni-obec-fasisticka.html
  • Tak ono je fakt, že fašismus tady nikdy nebyl, takže komouši byli určitě horší než fašouni. Ale spíš to vypadá, že si ten mameluk plete fašisty s nacisty.
  • tasva
    Tech hlupaku bylo pres 51% a tech chytrych bylo min.Prvni se divejte co jste nasadili do voleb.On za rodice nemuze ale studovat za penize obcanu mu nevadilo?Jen se zeptejte kdo mohl studovat?
  • tasva
    Podívejte se co delali nemci a dnes jim lezeme do zadni casti tela a tak to pokracuje dal.Myslim,ze ti co zustali v mensine ve volbach by se s tim meli smirit.Me se tez nelibyli predesli vladcove a nepsal jsem o nich sproste.Hold musite pockat na dalsi volby ale je treba najit poradneho kandidata. *3*
  • "KOMUNISTICKÁ STRANA ČESKOSLOVENSKA BYLA ORGANIZACÍ ZLOČINNOU A ZAVRŽENÍHODNOU..."

    Byla, KSČM již není, Československo neexistuje.
    V průběhu ejakulace svatého nadšení se detaily přehlédnou tak snadno, viďte?

    K věci: Lidská práva nelze potlačovat, protože žádná taková neexistují. To, co se presentuje jako "lidská práva", jsou práva občanská. Lze je uplatnit a vymáhat (bez možnosti vymoci si je nemá žádné právo smysl) pouze v rámci konkrétní společnosti, respektive státu - to vyniká například ve vztahu USA a SA. Jmenované země spolupracují a ačkoli jsou jejich právní systémy velmi odlišné, jedna druhou kvůli porušování "lidských práv" nebombarduje, což ve vztahu k třetím zemím neplatí. Lidská práva jsou tedy jen účelovým konstruktem.

    Potlačování demokratického systému bylo uplatňováno například v rámci Rakousko - Uherské monarchie, velmi nám chybí zákon o protiprávnosti monarchistického režimu a o odporu proti němu. Ostatně, českoslovenští legionáři byli za svou odbojovou činnost proti monarchii vyznamenáni a odměněni (jistě, ne všichni a většinou jen symbolicky).

    Je zřejmé, že jste příkladným příslušníkem stáda tupých ovcí a ukázkovým p.tomcem, symbol nesymbol.
  • ... zdegenerovaný primitiv "Asi tak" je bezkonkurenčním d*mentem měsíce :)))
  • velká písmena velká slova.... A to vy tam u chlívku na dvorku jste všichni takoví myslitelé? A už chodíš i na velkou? No to musíš. Ono ti to pak leze do hlavy, víš?
  • Jak jsou lidi hloupí sotva 30 let od plysaku a uz VETSINOU ZVOLENY prezident LEZE NA SJEZD KOMANCU *1* *1* CO JSTE SI ZVOLILI TO MATE H*VADA
  • Kdo neskáče není Čech,hop hop hop,hópni z okna amíkům do (.)
  • Fašisté, komunisté ani islamisté nejsou totalitní hnutí.
    Na jejich ideologii lze totalitní režim postavit. Je-li někde provozován totalitní režim (diktatura), je lhostejné, na jaké ideologii je postaven.
    Kdyby se ve vámi udávaném příkladě někdo houpal na provaze, rozhodně by to nebylo současné vedení KSČM. Byli by to někteří členové vedení KSČ (ale jen výjimky), dosti řadových členů KSČ a mnoho nečlenů KSČ, kteří se prostě nelíbili novopečeným antikomunistům.
  • Dokážete se podělit o svou specifickou definici propagace?
    Pan president se účastnil mnoha akcí, která z nich byla nelegální a nepovolená?
    Koho označujete jako fašisty? (A dokážete naznačit, proč?)
  • Jistě ne tolik, co tobě Tiscali Sajmone
  • ještě jsem to ani nedopsal a už 4 mínusy :-)))
    na ambasádě zřejmě nedrží neděli :-)
    Zřejmě vám tam dobře platí *14*
  • Odkud se to bureš učí, tak rychle měnit "své" názory ? Politik od politika :-)
    Pocit moci je mrcha *14* *14* *14*
  • Ona už ta podlá swině zeman konečně chcípla?? - no to je kapitální důvod k celonárodní veselici.
    Teď už jenom tu hnídnou smradlavou hroudu vyhodit oknem do hradního příkopu ať se o ní postará zvěř, nic jiného si ty rusácká zrůdná bestie zemane nezasloužíš.
    Už se všichni těšíme až půjdeš "nohama napřed".
  • pro vás ruské kolaboranty určitě
  • Onajnovat nad kostmi zemřelého,ktery už nemluví a nic nezmění obzvlášť po 30letech je ztráta času. Pako
  • Nejvíce je nebezpečné vedení ČT žumpa Digi zpravodajství.
  • ANO, naši politici vědí, co dělají :-))))))))
  • No je to hlavně politik tak že ví co dělá.
    Na rozdíl od diskutujících.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit