Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Ronox
    K tomu pirátství si myslím, že to je hlavně věkem. Přiznám se, že jsem stahoval, když jsem byl na střední. Kupoval jsem jen doopravdy pecky, který jsem měl rád a dohrál je. Od doby co pracuju, tak mi nedělá problém riskovat a nakupovat hry naslepo. Ono kdyby to nebylo tak jednoduchý to stáhnout, tak by to bylo taky úplně jiný. Kdyby se dupalo po těch share serverech a dávaly se jim solidní pokuty.
    • přesně tak je to i umě
    • Ne je to pouze vekem ...Stahuji jen deti, chudaci bez koruny a ubrecenci typu je to drahe, nemam penize...Blablabla
    • porad ty samy blemzy o warezu, nenudi vas to uz? Rozebrano zprava zleva. Tabor A, tabor B.
    • smejki
      Nejúchylnější je, že ač jsou teenageři skupinou s nejmenší schopností a ochotou platit za hry, zaměřuje se na ně nejvíc marketingových kampaní a i většina her je jim šitá na míru.
      • Kupní síla jsou rodiče. Není nad plakající děťátko, které dělá očička na maminku a tatínka, že chce novou hru.
        • smejki
          asi žiju v jinym světě, ale mezi teenagery a rodiči většinou nepanují harmonické vztahy. a ta nejsilnější grupa (14+) už dávno nepláče.
          • rict ve 14cti mamine o tisicovku i petikilo na hru tak nemam sanci. Mas pravdu. A to jeste si predstavit, ze by ten litr mela mit jednou dvakrat do mesice?? Bez sance. Programy to same. A ty nestoji tisicovku. Takze blhorecim warezu. Mladej clovek nemuze cekat az mu da nekdo milodar. Musi mit na cem se ucit i bavit se.
            • ucho
              o "prochlastání" mluvíš ty. já zmiňoval hospodu. to může být klidně společný čas s přáteli, kdy popíjíš limonádu, nebo si dáš třeba něco k jídlu. místo "prochlastání" by se to mělo rozvést spíše stylem utrácení ve volném čase a dala by se tam zařadit pizzerie, mekáč, zmrzlina... :) každý nějak utrácí peníze. já reagoval pouze na to, že dotyčný vytahoval tisícovku za hru. to je lež. většina i úplně nových titulů se dá koupit levněji. a pokud to někomu přijde hodně, není problém půl roku, rok, dva počkat.
              ono dnes není problém koupit si nějakou hru za 50,- a užít si s ní spoustu hodin zábavy. ale tyhle hry si většinou lidé s tisícikorunovým argumentem taky nekupují, proto je to argument mimo... :)
              jinak máš zajímavé vrstevníky, z mého okolí nikdo "nechlastá" :D maximálně něco párkrát do roka...
            • Amylee.Anderson
              Teď mi ale řekni kdo prochlastá ty dvě hry (nemluvim o těch za stovku) na limonádě v hospodě :) Ty jsi konspirátor... Já mam s alkoholem problém takový, že je pomalu nutnou součástí života a hlavně mí vrstevníci maj potřebu se při každý příležitosti ožrat, to je můj problém. Proto mi argument "Tady říkáš, jak jsou ceny her vysoké a přitom to stejný prochlastáš" přijde prostě už trapný...
            • ucho
              Amylee.Anderson: nechápu, proč mluvíš o alkoholu. psal jsem snad něco o alkoholu? podstata mého sdělení byla o cenách her. hry jsou levné, i za stovku koupíš hru a výběr v téhle cenové relaci není rozhodně malý... a myslíš si, že lidé, kteří brečí, jak jsou hry drahé, nechodí někdy někam za jinou zábavou?
              jestli máš teď potřebu mluvit o tom, že jsi tam neměla žádný alkohol, vypadá to spíš, že máš jinak s alkoholem problémy...
            • Amylee.Anderson
              ucho: Mě udivuje, jak někdo vytahuje furt tu hospodu. Ne každej musí být neustále vylitej. Já třeba za ten večer v BIO OKU utratila stovku a neměla žádnej alkohol ;)
            • ucho
              tady je hezky vidět, že sis v životě žádnou hru nekoupil. pak bys nevytahoval tu tisícovku za hru. za jeden večer strávenej v hospodě se dnes dají pořídit dvě hry...

              edit: ceny her dnes klesají hodně rychle. například Sleeping Dogs, hra která vyšla letos v srpnu a má dobré hodnocení. dva měsíce po vydání se dá na steamu koupit za 380,-. The Darkness 2, hra z února, tedy půl roku po vydání, se dala koupit za 120,-. samozřejmě je něco jiného, pokud chceš po mamince peníze na předobjednávky, ale v takovém případě jsi blázen :)
    • To dupání nepomáhá,nebo jen krátkodobě a pirátství je na tolik rozlezlé,že se těm firmám spíš vyplatí to tolerovat než neustále platit právníky.
  • Trol.internetovy
    Už by se tu mohli začít práskat všichni, kdo tam byli, šup šup! *4*
  • Díky moc za video a navíc na youtube :-)

    Konkurenci překračujete o míli, držím palec ať vyjde Lupa.
  • Kein
    Docela mě potěšily některé názory na warez, co ve videu zazněly a to především ten, že warez slouží k tomu aby si člověk zjistil co kupuje. Kdo s tím má problém, tak to má blbý.
    • Já s tím problém nemám, ale nabízí se pár otázek.
      Podle čeho si vybíráš hry, které si vyzkoušíš. Určitě nemáš čas zkoušet všechny. Jak dlouho je zkoušíš? Máš určitý časový horizont, třeba víc jak 10,20,50 100 hodin to hrát nebudu a pak si to už koupím? Pokud tu hru dohraješ vždy si ji koupíš? Nebo třeba po dohrání tu hru zhodnotíš, že nebyla dostatečně dobrá a stejně si ji nekoupíš? Jaký je tvůj poměr stažených (vyzkoušených) her a těch koupených?
      Jinak v ideální světě bych to tak bral nejraději se vším, platil bys až podle své spokojenosti. Bylo by zajímavé jestli by třeba nějaký distributor k tomuto našel odvahu a bylo by zajímavé sledovat, jak by dopadl :)
      • Kein
        Už jsem to zmiňoval tady v některé diskusi, kdy jsem se snažil zazdít fakt, že jsem si Mafii II nekoupil ani po dohrání.

        Hru hodnotím jako celek, někdy po dohrání, někdy mi stačí pár hodin. Porovnávám to podle modelu "co očekávám/co odstanu" Nejvíc mě naštve, když se vývojáři prsí co ve hře všechno nebude, jak bude obsahově kvalitní a výsledek tomu neodpovídá (Fallout 3, Mafia II). Tohle hodnocení je moje subjektivní a proto se vždycky najdou lidi co to napadnou, jelikož podle nich, je ta hra dobrá, to ale nemění nic na faktu, že mi se ta hra líbit nemusí.

        Co se týká počtu stažených her a originálních, tak tam bych to trošku upravil - hry, co mě baví mám origo všechny, to že něco člověk stáhne je bezpředmětné, když většina her je pro toho dotyčného o ničem a kdyby měl s těmi hrami zkušenosti, které získá po stáhnutí, nekoupil by si je.
        • Kein je taková entita snad každého fora o nějaké RPG hře.. na TES foru jsme si ho užily taky dost *1*
          • smejki
            *15*
      • smejki
        Kein? k němu dodám jen:
        http://forum.madbrahmin.cz/viewtopic.php?f=12
        http://www.madbrahmin.cz/diskuse/1082
        http://forum.madbrahmin.cz/viewtopic.php?f=39
        což vyústilo v pětinásobný ban na brahmíně, který trvá odnes. Je to <>pičus astronomických rozměrů a pokud se nepletu, našly by se na brahmíně i nějaké jeho náckovské hemzy. Prostě chlapec k pohledání.
        • Amylee.Anderson
          O tobě tam zas píšou, že jsi virus :P
          • smejki
            však je to taky pravda :D
        • Kein
          Smejki udatný, už zase? Náckovské hemzy? Ale jdi ty, pomluvy jako v mateřské školce.

          Každopádně, bylo by dobré také říci, že ten onen ban jsi mi dal právě ty ;-) A ban jsi mi dal s odůvodněním že "šířím warez". Problém vidím v tom, že šíření warezu není to, že o něm říkám, že je to jediná fér věc jak nekupovat zajíce v pytli. A když už si sem dal odkaz na diskusi, tak si znova přečti můj důvod proč jsem si nekoupil, tebou často zmiňovanou Mafii II, vysvětluji ti to tam docela podrobně, samozřejmě nepochybuju o tom, že všechny moje argumenty znova označíš za alibismus a nadzvedneš nos, ale to je pak těžká domluva. Ale nechám ti jednu věc, ano v diskusi vystupuju dost útočně, to je zapříčíněno tím množstvím příspěvků co tam padaly, tři dny hádek udělaly své a dneska bych to psal mírněji, ovšem pořád mám stejný názor, deal with it.

          Ty máš prostě nějaký svůj ultimátní názor a běda tomu, kdo má názor jiný - zvláštní, že na téma warez jsi neřekl v podcastu ani půl slova, přitom tam padaly vyjádření, které jsem tvrdil i já na brahmíně. A to tvoje urážení...vážně? No tak Smejki, máš na víc. *12*
          • smejki
            nikoliv, že šíříš warez, nýbrž že šíříš nechutné warezácké filosofie, které se nikomu z vaultmasterů a většině návštěvníků nelíbí. Tvé předchozí prasácké, trollící, arogantní a náckovské (zdůrazňuji, jestli se dobře pamatuju, jsou to dva roky a tohle se mi nechce hledat neboť je to teď irelevantní) chování byl také jeden z hlavních důvodů. A ban jsem ti dal já na stránky a JaW na fórum. ode mne jsi obdržel ban 27.10.2010, od JaWa 23.11.2010. Samozřejmě jsi se párkrát nezapomněl vrátit v sedle anonymizéru a prudit. Tyto příspěvky byly smazány a IP bloknuty.

            Na téma warez jsem se v podcastu nevyjádřil, protože mi ta debata přišla zbytečná a neměla na tak malém prostoru šanci se rozvinout jiným než povrchním diskusně-amatérským směrem.
            • smejki
              "za propagaci warez?" :D
              hele, hoď mi screenshot, já ani nevím, že to nějaký takovýhle zprávy generuje. Tohle je buď automatovka od Kuřete, nebo někde něco editnul JaW.
              tak jako tak, propagace warez je správný termín pro to, co jsi dělal, tak nevím, co řešíš.
            • Kein
              Za ban, za tvůj ban, jsem při vstupu na stránkách dostal hlášku "za propagaci warez" takže nekecej :-) Jinak bych to nezmiňoval v té diskusi.

              Každopádně, nevím kde jsi přišel na náckovské teze, ale asi narážíš na moje spory s antifákem WDratem, který za "náckovskou" považuje i skupinu Tři Sestry, z jejichž linku celá diskuse vyplynula a rozhodně jsem se nikde nikdy nehlásil k tomuto směru a celé to šťouchání do Wdrata jsem rozhodně nebral vážně. Ale pokud, je toto všechno irelevantní, tak proč to zde zmiňuješ? Kydáš špínu, jaký jsem zplozenec zla a sám se chováš jako zatvrzelý komunista, který diktuje všem co a jak mají kupovat a jak se mají chovat.

              Ach, tak, to ano. Hádám, že diskusně-profesionální směr jsou tvé vysoce inteligentně hodnotné urážky, posero. :-)
    • http://www.youtube.com/watch?v=Fw-MFeR8Frw
  • A že ten kouř byl cítit až od monitoru, taky jsem celý večer prokašlal.
    • Tak to aby si se nestěhoval do větších měst...v zimě tam bejvá inverze...by ses mohl udusit .)
      • Ta kouřová clona byla teda místy moc i na mé plechové ostravské plíce...
  • LTM3
    ežiš to je taková škoda, že to musela být zrovna v Praze, já bych tam tak rád jel a účastnil se diskuze! Příště aspoň poblíž Hradce Králové!
    • posila
      To jako vazne? Z HK do Prahy je to autobusem/vlakem cesta na hodinu a pul (podle idosu). Coz je rychlejsi, nez treba z Brna nebo Olomouce. O Zlinu ani nemluve. Jak moc vic pobliz HK si to predstavujes? Pochopil bych, kdyby to byla akce na vic dni a lidi si museli v Praze shanet ubytovani, tak by to byl vetsi problem.
      • Amylee.Anderson
        Jenže jestli chce člověk zustat až do večera, tak by musel jet vlakem v noci a to bych se třeba já osobně sama docela bála. Hlavně v Praze. Takže nějaký ten nocleh neni vůbec od věci...
        • V Práglu máte na Strahově vždy dveře otevřené, normálně vlezte oknem do některého z pokojů v suterénu a vyspěte se, dělají to všichni, co nemají čas běhat po Praze a hledat ubytování.
        • A to je ti jako patnáct? To tam všichni přijeli jen na geekovskou besedu? Snad byste se sebrali a šli chlastat, ne? Ještě tady chybí komentář, do kterýho by někdo nacpal, že jeho přítelkyně tohle a jeho přítelkyně tamto:))
          • ucho
            chlastání je pro děcka :)
            • ucho
              lukáš: no tak to je taky pro děcka :)
    • ja cestoval 200 km abych se mohl zúčastnit nestěžuji si
  • To snad není pravda! Vždyť jsem tam dával salám na stůl! Jak je možné, že nikdo nepřišel v pršiplášti a nevzal aspoň paštiku? Já si vzpomínám na časy, kdy bylo modré z nebe v herním světě a teď jen bída, krutá bída, odpad, nic za co by člověk měl platit, či čím by měl ztrácet svůj drahocenný čas, někdo by měl nastavit laťku hodně vysoko a říct to naplno, herní průmysl je zcela mrtev, ty recykláty, neoptimalizované deset let staré enginy, konzoloidní konverze a záškuby producentů formou lichvy jsou zcela špatné. Lidi vzpamatujte se, nenachávejte si nablít do krku, vždyť to tady je naprostá propaganda nihilismu!
  • Přesně jak jsem se obával, opět vaše primitivní kamery nedokázaly zachytit moji božskou přítomnost.
    • Tebe by nezachytili ani v CERNu. Taková blbost nemůže existovat ^^
  • samozřejmě že jsem se zúčastnil :)
  • Trochu mě zklamalo, že o stahování her se mluví jako o krádeži a docela mě to od redaktorů games zklamalo.

    Upozornění: Hry kupuju
    • Já krádež vnímám, jen jako ukradnutí něčeho hmotného. Ať to je chleba, balíček kondomů nebo cokoliv jiného.
      Jakákoliv data, na ty si šáhnout nemůžete, ne?
      • Amylee.Anderson
        Ale můžeš si šáhnout na život *15*
      • tak na ne nesahej...
    • Black_Hand
      tak ono to mozna nebylo slyset, ale karel drda zminoval, ze spousta lidi smesuje tyto dve ruzne veci.
    • Mato1987
      keby redaktori dôkladne poznali copyright a práva s tým súvisiace tak by takéto nezmysli netrepali.
    • conflig
      stahování her je nelegální... tak co je to, když né krádež??.. *7*
      • Kopírování (to že je to nelegální je věc druhá),krádež by to byla pokud by to vydával a šířil jako svůj výtvor
        • 13_11
          Takže když zloděj čórne fáro od Ferrari, vydává se za Lucu Cordera di Montezemolo? Tys měl pravděpodobně na mysli plagiát.
    • Kdyz to neni kradez, tak co teda? *7*
      • Vypůjčení souborů *1*
        • Vypujceni? Klidne bych tomu rikal vyuziti predplacene sluzby. Nezapominejme na poplatky, ktere platime z kazdeho prazdneho media, flashky, pametove karty, harddisku, tiskarny... a kdo vi z ceho jeste. Tam se prece automaticky predpoklada, ze zakaznik na to nahraje nelegalni hudbu, film, software.

          Vsichni mame predplaceno, zaplaceno a meli bychom teto sluzby vyuzivat, no ni? :)
          • Jen tak ze zájmu - kolik myslíš, že máš předplaceno her z toho hard disku, na které si je stahuješ? A druhá otázka: Až ten "limit" vyčerpáš, půjdeš si koupit další harddisk?
            • 1. Tolik, kolik jich na tom HDD NEzůstane, když zmizne v křemíkovém nebi.
              2. Pak bude asi třeba v rámci slušnosti ty hry, co na něm zůstali, zaplatit *1*

              Resp. pokud ty data v čas vymažeme, stejně jako vrátíme ukradenou mikrovlnku, měla by být hodnota minimální. *4* Taková menší teorie, věřím že bude někde háček no :D
              ikdyž se tomu pořád říká krádež, takže jsme zasa nazačátku :D (nezaplacení "výpujčného")
            • Jen tak ze zájmu - unikla ti pointa? V nasi krasne zemi to mame nastavene tak, ze pirat je proste kazdy. Zakon to predpoklada. Tudiz by asi bylo dobre se toho drzet a vzit si na co mam narok a co mam zaplaceno?

              Samozrejme by bylo lepsi mit nejaky oficialni cenik, abych vedel co stahnout, v jake hodnote a kdy uz budu pres limit. ;) Na druhou stranu, ty sis urcite hned predstavil spickovou a drahou AAA hru, ty filuto. Muzu prece ukrast (pardon, vzit si co mi patri) nejakou blbost na telefon, hloupy dil tupeho TV serialu, nebo pisnicku od Ivetky?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit