Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • MickeyMutant
    Pár drobností k textu:

    "Medžaj. Což je, či byla, jakási obdoba egyptské policie, tedy spíš strážce veřejného pořádku, který má brát bohatým a pomáhat chudým."
    ??? Ne, Medžajové neměli brát bohatým a pomáhat chudým, ale fungovat jako policie, stráže, speciální vojenské jednotky nebo ochranka.

    "...mokřady obydlené zubatými aligátory"
    Mokřady obydlené zubatými krokodýly.

    "...můžete se kochat krajinou mezi hrby velblouda"
    Nemůžete, mezi hrby velblouda se můžete kochat v Asii, v Africe mají jen jeden hrb*4*
    • Bohužel s posledním bodem nemohu souhlasit, evidentně si nepochopil skrytou hyperbolu, zkus nad tím chvíli přemýšlet, jediné co ti napovím, že s tím mívají problém tenistky a cunnilingus to není *1*
    • Mart9
      A má teda i v tom AC velbloud jeden hrb?
    • wow. tu uz si koledujes o ban :D
    • ringmancz
      Protože policie odjakživa bere všem a dává sobě, že.
  • Vražedná dovolená v Egyptě?

    Nevím, to podle mě autorka moc nedomyslela...
    • Nebuď cíťa. To by za chvíli nešlo nic psát, aby se to někoho nedotklo nebo to někomu nepřipomnělo nějakou smutnou událost...
  • Ristoro
    Po 45 hodinách si dovolím napsat pár slov. Začnu grafikou. Ta je fantastická, ostré textury, nasvícení a celkově design prostředí je nádhera. Samozřejmě, najde se pár míst, kde něco úplně nesedí, popřípadě nevypadá zrovna líbivě, ale když vemu v potaz jak je ta mapa obrovská a bez nahrávací obrazovky, musím smeknout. Jestli Ubisoft něco umí dobře, je to prostředí. Příběh zatím nemůžu moc hodnotit, nejsem nějak daleko, ale určitě je mnohem zajímavější, než v Unity nebo Syndicate. Než zabijete daný cíl, musíte se o něm něco dozvědět, takže to není jen náhodné zabíjení postav jako v některých předchozích dílech. Bayek je výborná postav s charakterem, tam nemám výtky. Zmizelo honění truhel a úlomků animu. Vedlejší aktivity spočívají v čištění kempů (tady se hodně inspirovali Metal Gear Solid V, ačkoliv s jejich AI se nemůžou měřit), zabíjení zvířat, prozkoumávání známých památek a hledání artefaktů v nich a v bočních úkolech, kterých je strašná spousta. Dále je tu hipodrom, který mě moc nechytl a aréna, kde jsem ztratil už několik hodin, protože je super. K soubojovému systému. Nejlepší v sérii bez debat. Nepřátelé jsou agresivní (hraji na nejtěžší), klidně se do vás pustí 4 najednou, je třeba uskakovat, krýt se, někdy je potřeba utéct. Postupné odemykání skillů souboje ještě vylepšují, můžete na nepřátele naběhnout se štítem, střelba z vašeho luku do jejich štítu zruší jejich krytí, šípy které chytíte vaším štítem se přidají do inventáře, atd... Ovládaní bohužel není tak intuitivní a přesné jako třeba v Dark Souls, zasloužilo by to ještě pár úprav, ale všeobecně hodně zábavné. Měl jsem pocit, že jsem párkrát ve hře umřel spíše vinou hry, než mojí. Co se týče navigace při parkouru, tam nemám výtek, Bayek skáče přesně jak chci, pohyb je plynulý a pěkný na pohled. Stealth je zábavný, ale AI není moc chytrá. Stealth je podobný tomu v Black flagu, jen trochu vylepšený. Loot systém funguje podle mého na jedničku, hra mě neustále odměňuje. Optimalizace je pro mě ok, ale četl jsem, že mají lidi dost problémy s vytížením CPU na 100% kvůli Denuvu. Takže verdikt. Číslo psát nebudu, řeknu to takhle. AC se hraje jinak. Je věrné svým předchůdcům, ale některé mechaniky byly rapidně změněny. Pokud vás AC nikdy nebavilo, nebude vás bavit ani teď. Pokud vás kdysi bavilo, ale v posledních letech jste nad ním zlomili hůl, je pravý čas se vrátit. A pokud jste fanoušci, tady není co řešit, letos se jim to povedlo :).

    PS: Nečekal jsem, že to někdy řeknu, ale AC je na těžkou obtížnost opravdu výzva. Pokud na vás naběhnou 3 centurioni, pravděpodobně bude po vás. Bossfighty v arénách jsou taky výzva a když se v kempu spustí alarm, nemá většinou cenu se o něco pokoušet a rychle utíkat.

    PPS: Soundtrack je vynikající. V Unity mi přišlo, že skoro žádný nebyl a když byl, tak nestál za nic. Soundtrack k Syndicatu mi absolutně nesedl. Všechny ostatní ACčka měly výborný atmosférický soundtrack a AC Origins to přineslo zpět.

    PPPS: Teď mi došlo, když už jsem zmínil optimalizaci, nenapsal jsem na čem hraji. NVidia GeForce GTX970, Intel i7 4790K a 16GB RAM. Na High-Ultra 50-60fps (párkrát to spadlo na nějakých 40, ale ne na dlouho a asi by to vyletělo i nad 60, ale vždy mám zapnutý Vsync kvůli trhání obrazu).
    • Tilwaen
      Díky za recenzi, nejspíš tomu dám po několika vynechaných dílech opět šanci.
    • Morraw
      Dobře napsáno. Ono je taky fajn, že tu po více jako sto příspěvcích o ho/ně, taky někdo něco napíše i k samotné hře.
      K tvému nadšení ze soubojů ještě musím dojít. Ono celkově se ovládání trochu změnilo a jak píšeš není moc intuitivní. A je to škoda, ptže je tam spousta různých zbraní k použítí, ale tak uvidím, třeba se do toho časem dostanu.
      Grafika mi někdy příjde taková plochá a jakoby neostrá. Mám vše na Ultra. Scénerie jsou pěkné, ale stále mě čeká ten wow efekt. Možná až se dostanu k pyramidám, které jsem zahlédnul v dálce :)
      • Ristoro
        Jsem rád, že tu jsou i normální lidi, kteří tady chodí číst příspěvky o hrách :). Koneckonců, to by se tady mělo podle mého dělat ;).
    • Já musím taky souhlasit. Hru hraju na PS4 a hra v obývaku vypadá fakt skvěle. Hraje se suprově, ovladaní parkouru je mnohem jednoduchší a lepší. Bojovej systém na oko na youtube možna nevypadá lákavě ale je boží! A každá rvačka s jakýmkoliv NPC může bejt výzva nebo parádní lov. Střídaní dny a noci má konečně ve hře význam. Loot je suprovej, egypt je obrovskej jako nikdy nic v podaní ubisoftu. Hra je naprosto skvělá, zábavná a velkolepá a neznám člověka co by ji hral a řekl by opak..... Spíš ty co to koukaj na youtube.
      • myslíš, že by vypadala stejně dobře i v kuchyni?
    • Mám nahráno přes 30 hodin a nemůžu než souhlasit + přidám, že já hlavní příběh dokončil a za mě je na 10/10. Hlavně fandové série si ať už v hlavním příběhu, či i ve vedlejších aktivitách najdou spoustu referencí na jiné díly ze série, které na mě působily opravdu dobrým dojmem. Dále musím říct, že i přes dohrání hlavního příběhu je ve hře stále co dělat, což rovněž oceňuji.
      • Ackoliv se me ta hra libi taky s desitkou bych asi setril. Preci jen je to asasin a ubisoft a sem tam vykoukne hovinko a smradek. Ale tu devitku by asi dat slo:)
  • Myslím si, že je správné, že je velká vlna nevole vůči mikrotransakcím a že lidé tou hrou opovrhují už jen kvůli tomu..pro vydavatele je to pak větší důvod mikrotransakce usměrnit tak, aby vyhověly větší mase a nevadily..těžko se jich teď někdo zbaví, ale věřím, že tenhle "mikrotransakční rok" je vyjímka, pojede to dál na téhle vlně max ještě ten příští rok a pak to vydavatelé vzdají, anebo překopají, protože hráčská obec je rozfašíruje zaživa.
    Krom toho ale podle mně, kdyby tam lootboxy nebyly, tak je Origins přijato daleko kladněji a Ubisoft by mohl zabodovat i zde. Podle mně teď jakýkoliv AAA tvůrce, který vytasí dostatečně pokrokovou hru, jako AC: Origins, Shadow of War, atd, a nedá do ní mikrotransakce, tak nabere hodně pozitivních bodů do plusu u hráčské obce, protože to je momentálně to nejdůležitější co hráči chtějí. Jsem zvědav jestli třeba Battlefield, co je oznámen že má vyjít příští rok, si dá na mikrotransakce pozor, obejde je a naservíruje hráčům pořádnou gameplay jízdu..jo aha počkat, tam zase řádí politická korektnost, tak nic.
    Nicméně mi je líto této hry jako takové, protože sama o sobě si kladné přijetí zaslouží, bez těch lootboxů je to příjemný pokrok od Unity a Syndicate, ale lootboxy ten enthusiasmus hold ničí.
    • AC mělo microtransakce už asi dvě tři hry dozadu a nikomu to nevadilo, proč? protože to prostě nemělo takovej dopad, trochu rychlejší levelování, možná nějaký craftovací věci ale nic extra, co se AC origins týče tak co sem viděl je to stále na stejné vlně, v žádném případě se to nedá srovnat s SoW kde vývojáři vytvořili celej jeden act kterej ti dá vybrat strávíš 20h tvrdým grindem abys viděl 5minutový videjko na konci nebo si zaplatíš za exp boost a legendary orky a zkrouhneš to třeba na 5h zábavnýho bránění pevnosti, to je obří rozdíl a nechutný nucení do nákupu boxů, nic z toho ovšem v AC není.
      • Ale vadilo...
    • ALHAZRED
      Na hračech zaleži, kam ty mikrotransakce nechaj zajit, treba za par let budou ve hrach vyskakovaci reklamni okna když si nezaplatiš, a stejne se najdou pitomci co to budou obhajovat *12* *1*
  • Ale jo, za rok, až odstraní tu ochranu, co požírá výkon CPU a bude to stát pár stovek, asi to prubnu. DO té doby vychytají i ostatní mouchy.
  • No v níže postnutém videu je pěkně shrnutá situace ohledně lootboxů a mikrotransakcí nejen v AC. Zazněla od něj i pěkná věta ve smyslu, "To co jsme si dříve mohli odemknout cheat kódem, musíme nyní koupit." (v kontextu k ukrytým lokacím na mapě).

    https://www.youtube.com/watch?v=H1yxkM_St-8
    (celkově doporučuji jeho kanál)
  • Nahráno přes 50 hodin, level 40, už mi chybí zabít jen 2 "cíle" a ted "luxuju" mapu.
    Tohle se ubisoftu opravdu povedlo. Nechápu na čem to kdo hrajete, ale já to projel na PS4pro a kromě jednoho pádu na desktop jsem nezaznamenal NIC. Ani bugy, ani doskakující textury. Tohle je opravdu vymazlený. Já si už léta říkám na čem to recenzenti a komentující hrají, když já tam nemám nic špatně a ostatní píší jak je to ve špatném technickém stavu.. Jediné, co mě tedy opravdu štve jsou microtransakce. Obleky, které vypadají krásně, ale nelze je získat normálním hraním?! Zbraně?! TVL položka zrychlení času? I mapy!!! s poklady (resp s lokacemi) se platí reálným kešem. Tohle je prů*er kam to spěje. Dřív byly DLCčka odměna za to, že si to lidi koupili za prachy a netahali to z torentů (a i tam se to dalo/dá sehnat i s DLCčkama) Velký hry jako tohle, Fallout.. atd hraju po dohrání kvůli lootu a chci mít všechno, ale ne za prachy, ty už jsem zaplatil!!
    Nic to nemění na nádherný hře, ale ten pocit, kdy dáte za hru 1.800,- a není v ní všechno, co v ní má být? To mě teda se*e. Tohle je fakt zlodějský. TVL, tak to daj za 2.000,- ale ať je v tom všechno!
    • Morraw
      Mikrotransakce jsou v AC už od Black Flag.
    • zvykej si, herni novinari mikrotransakce nejenom tolerujou, ti mistni je dokonce neustale obhajujou, snad krome pavla dobrovskyho

      pokud to je reprezentativni vzorek globalnich pomeru v branzi, tak to uz nic nezastavi
  • Jak si mám udělat představu o tom, jak hra vypadá, když tady není ani jeden obrázek z ní? To všechno jsou podle mně jen nějaké oficiálně uvolněné a patřičně vyžehlené "screenshoty". Rád bych se mýlil, ale tady je to zažitá praxe. Poprvé jsem si toho všiml u recenze na Dark Souls, kde ze hry nebyl obrázek ani jeden...
    • ales.smutny
      Ne, nejsou, cca prvnich 20-25 (klidne ti zitra reknu presne cislo), jsou natipane od Sarky.
    • Kravicka
      Tady mas muj :)

      https://steamuserimages-a.akamaihd.net/ugc/853856597348393754/C5A05524FDE9DCE83D2D3FC355CE88944E0BCEFB/
      • Draken69CZ
        Where's Waldo? *15*
  • Vypadá to moc hezky, ale pro mě je to pořád Ass Cred - pořád je tam animus (není to doopravdy), pořád první informace je, že tuto hru dělal kulturně a sexuálně diverzifikovaný tým, pořád se tam řeší hašašírové a je tam parkour.

    Čili pro mě pořád nic, ale je fakt, že grafika je nádherná.
    • Kompost
      a co by si chcel? aby na tom robil tym homosexualnych inuitov? *1*
      • ja by som chcel aby si drzalpicu
  • owny
    odečetl bych 3 body za mikrotransakce
    • a dalsí 3 za DENUEVO
      • Já bych odečetl body těm co využívají crack, různé mody a v online hrách podvádí.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit