Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Prosím vás od kdy je pan Petr Mach známý ekonom ? Známý je hloupými nápady, ale ekonom není.
  • ...a lepší alternativa se zatím nerýsuje.
  • No uvidíme, horší než teď to nebude...
  • Tak zrovna v Indii to je docela potřeba,je jich jako much *3*
  • *1* *1* *1* Jasně! A nikdy jinak! *1* *1* *1*
  • Spíš rudá a v bodláčí. *16* *11*
  • Ano, jen ve tvé hloupé nedomrlé palici!!BLBE!! *2*
  • U osamělé farmy daleko od města zazvoní tři poutníci - Žid, Muslim A Paroubek. Farmář jim otevře a oni prosí o nocleh. "Mohu vás ubytovat, ale mám v domě místo jen pro dva. Jeden bude muset přespat ve chlévě."
    "To nevadí," říká muslim, "jsem zvyklý na nepohodlí."
    V noci znovu zvonek, farmář jde otevřít a za dveřmi muslim: "Já jsem sice slíbil, že přespím ve chlévě, ale nikdo mi neřekl, že je tam taky kr*va. Opravdu nemohu spát v místnosti se zvířetem."
    "Mě kr*va nevadí," řekne Žid, "přespím tam já, ať nejsou potíže." Za chvíli zvonek, farmář jde otevřít, za dveřmi Žid: "Mě opravdu kr*va nevadí, ale tam je taky prase. Nezlobte se, je šábes, nemohu sdílet jednu místnost s něčím tak nečistým, jako je prase."
    "Prosím vás, vy toho naděláte," houkne Paroubek. "Ve chlévě budu spát já a hotovo. Dobrou noc!"
    Za chvilku zvonek. Farmář jde otevřít a za dveřmi kr*va a prase.
  • ŽEL, těžký omyl. Nic proti základní myšlence. Ale v okamžiku kdy komančové vyhrají volby k nim nalezou zpátky všichni ti Nečasové a přidají se k nim Karolína a jiní. A tam se zase prointrikují do čelných pozic. Známe to už.
  • Jardo ty jsi nějak mimo. Žití na úkor ostatních je doménou až nyní, v současné době plné nezaměstnaných. Lidé likvidovaní na ulicích, ať již mrazem nebo násilím, je rovněž specialitou nynějšího režimu. Jak dlouho jsi žil před tím 89? Nebuď tak zaslepeně hloupý!
  • Já v v té době žil ,vystudoval dějiny na MU a můžu jen naprsoto nesouhlasit. Naopak ty zlehčuješ a mýlíš se..Argument po argumentu bu´d to záměrně lžeš nebo jsi z neznalosti vedle... od čtyřicátého osmého , to samě s devalvací a konče balkánem jsi vážně uplně vedle a není to věc názoro ale prostě se uplně mýlíš. Chcoi jen dodat že nejsem komunista a nikdy nebyl. Ale jestli oni měnili dějiny tak dnes se mění třikrát.Je to hanba..
  • jasně, a takoví nýmandi a tupani, jako ty, se tady budou zas prohánět,likvidovat lidi a žít si na úkor ostatních,jak to bylo před tím 89-tým...... *1*
  • Tak tedy Josefe. Po roce 1945 zde bylo silné prokomunistické hnutí způsobené vítězstvím rudé armády na fašismem (Je snaha spojovat fašismus a komunismus. Fašismus reálně existoval, komunismus nikoliv. Tady jeden rozdíl). Po válce byla republika totálně zdevastovaná jak materiálně, tak duševně. probíhaly odsuny Němců (za které by se nejraději Schwarzenberg chtěl omluvit.) Moje babička pocházela ze Šluknova a asi věděla o čem hovoří, když odsun schválila. Praděda byl legionář a přestože silně věřící, byl ve dvacátých letech minulého století zakladatelem vesnické pobočky KSČ.A samozřejmě byl pronásledován prvorepublikovým četnictvem i gestapem. Můj děda byl totálně nasazen v Německu do doby, než se mu tam stal těžký pracovní úraz. Jako mrzák se vrátil, podrobil se několika operacím a ještě v závěru války stihl aktivně bojovat proti fašismu a to v brigádě Murziniho na Valašsku. Nadšení z vítězství komunismu nad fašismem bylo takové, že komunistická strana získala volební převahu a volby zkrátka vyhrála. Aby komunisté mohli zahájit budování šťastného sociálního státu muselo dojít nikoli k zabrání a jak někteří uvádějí k "ukradení" majetku a tím zajištění plnění státního rozpočtu a k jeho přerozdělování do potřebných sfér. Začala se budovat sídliště, protože lidé neměli kde bydlet, začala se budovat zdravotnická střediska, nové nemocnice nové školky. Každá fabrika měla vlastní mateřskou školku. Velké továrny měly svá zdravotnická zařízení. Rozvíjelo se lázeňství,regenerační programy budování rekreačních komplexů. Aby toto bylo možné zajistit energeticky, začaly se vyrábět nejenom elektrárny,ale i teplárny, kompletní rozvodné sítě. Bylo domluveno se SSSR o přivedení plynu do ČSSR. mezi námi, v té době docházeli k růstu HDP až 600%. Dnes ve vyspělém kapitalismu jsme v záporných číslech. Mohl bych pokračovat.
    Samozřejmě, že to přinášelo i negativní dopady, především při zakládání zemědělských družstvech. Lidé se neradi loučili s majetkem, který sice zůstal jejich, ale formou družstevního majetku. (Po roce 1989 byla snaha tato políčka vrátit, ale jaksi se nikomu nechtělo opětovně se pinožit a tak polička dál zůstala až na drobné výjimky v družstvech). No a byli i tací, kteří se postavili proti nově zbudovanému režimu. Tresty byly někdy až příliš kruté, ale je třeba si uvědomit dobu v jaké se žilo. Byla železná opona,Rusové nařizovaly monster procesy v každé zemi. Bohužel. Stalo se. Ale nejde jen opakovaně vzhlížet k chybám, ke kterým došlo a je potřeba objektivně se podívat na skutečnost, co zde za doby komunistů bylo vybudováno, k čemu to sloužilo a případně, kde to je dnes.
  • Nevidím důvod vyvracet cikánovi jeho bláboly typu bůůůů, potom mééééé atd. podle toho, v kterém chlívě či chlívku se právě nachází !!!
  • Co to je "kapaitalismus"? To je dávno překonaná představa zjednodušeného vidění světa v 19. století, nepoužitelná ve století 21. Komunisti místo strašení lidí peklem je strašili kapitalismem a když se jim komunismus pos.al tak ho chtějí budovat, ale jen pro sebe. A jedinci s rudými marx-leninskými usazeninami v dutině lebeční ty bláboly do zblbnutí opakují.
  • Musí být návrat před rok 89. pak to bude OK. jinak zahynem!!
  • To je pro Zkurvysyna Honza!!
  • Ano ale nejdřív zabiju tebe ty čuráčku, s tím počítej!!!!!!!!
  • Kapitalismus zabil nejméně miliardu lidí, jen v Indii to jsou stovky milionů, je to příšera která je krmena lidskými životy!!!
  • Komunismus na svědomí nejméně 100 milionů životů. To je trochu víc, ne?
    Ty církevní procesy ovšem probíhaly před několika stoletími, kdežto komunistická zvěrstva se dosud konají.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit