Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • No převrat v režii koho? se nepovedl no a kámoši z Jůesej byli vyzrazeni rozvědkou Ruska jinak by byl Erdogan na onom světě. Proto to sblížení. *11*
    • A co když za tím stojí kámoši z cececepé? *15*
  • O pochybné spolehlivosti Turecka svědčí i tento případ. Přesto, že Turecko je v paktu NATO, chce používat zbraňové systémy i druhé strany. Překvapivý je ale postoj Ruska, které je k takovému kroku svolný. Erdoganovi zřejmě zbraně NATA na svou obranu nestačí. Uvidíme, co se z toho vyvrbí a kdy a jak na to zareaguje samotné vedení NATA. Nedůvěryhodnost Erdogana přivedlo Německo k rozhodnutí stáhnout svá vojska z tamního území. Co bude následovat příště? Zřejmě odchod celého vojska a zbraní NATA. Domnívám se, že přijmout Turecko do NATA byl sice politický, ale chybný krok.
    • rusové nejsou blbý a bud jim prodají starší již překonané verze raket a nebo jednoduše do každé z nich dají nějakou pojistku, například včasný hlásič, to by museli tu raketu dopodrobna rozebrat aby to našli. při urovni neznalosti tureckých techhniků z toho nemám strach
  • Už se těším na Svět podle Putina na Prima Coll
  • Komu to cpeš, kašpare. *15*
  • fero
    Putinova smlouva s ďáblem aneb Rusko-turecko-čínské bratrství
    Když se dostane na přetřes otázka, "když ne se Západem, tak s kým", kaž-dému čtenáři vybaví se asi – kromě ruského kamarádšoftu se všemožnými diktátorskými režimy (kubánským, venezuelským, íránským, syrským atd.) – proklamované sbližování Kremlu s regionálními velmocemi, Tureckem a Čínou. Mediální zvěsti o nadcházející úzké spolupráci Moskvy s Ankarou a Pekingem jsou samozřejmě vodou na mlýn protizápadních aktivistů a vítaným argumentem ruské propagandy, jímž uklidňuje národ, po krymské euforii rozčarovaný z následků anexe a kremelské trucpolitiky vůči Západu.
    Jenže i průměrně vzdělaný a informovaný člověk ví, že zájmy Číny (na Dálném východě) i Turecka (na Kavkazu, Blízkém východě a ve Střední Asii) a Ruska jsou natolik protichůdné, že jejich spojenectví může být jen a jen účelové, a hlavně nebezpečné! A to nejen z našeho, evropského pohledu (jestliže z výše uvedených skutečností vyplývá, že základem takového paktu může být výlučně nepřátelství vůči Západu a snaha profitovat na jeho úkor). Jestliže však takováto "svatba z rozumu" mezi Putinem a Erdoganem, resp. Si Ťin-pchingem, tedy analogie paktu Ribbentrop-Molotov (spojenectví Hitlera a Stalina vůči demokratickému světu), může nejen Západu, ale i zbytku světa uškodit, pak pro putlerovský režim a Rusko samotné může být spojením smrtelně nebezpečným.
    Jelikož lze oprávněně předpokládat, že prohnaný konspirátor z Ljubljanky si je aspoň do značné míry vědom nebezpečí smlouvy s Belzebubem či Mefistem, v podobě odvěkých ruských nepřátel – Osmanů a Říše středu – vnucuje se otázka, do jaké míry je toto partnerství s bývalými nepřáteli opravdu myšleno jako partnerství strategické a do jaké míry jde hlavně o blamáž pokerového hráče, že má v ruce esa (náhradní partnery místo euroatlantických struktur), resp. ukolébání vlastního národa zneklidněného každodenní realitou stagnace ekonomiky a poklesu životní úrovně v důsledku konfrontace Ruska se světem.
    Vzhledem k tomu, že celé známé dějiny jsou historií nepoučitelnosti diktátorů (ale i lidstva jako celku), je docela možné, že i v tomto případě si Putin myslí, že se mu ďábla nějak podaří přechytračit a bude tím, jenž z fungování uvedeného trojspolku vytěží největší prospěch. Jenže to si myslel Stalin v r. 1939 také. Samozřejmě, že v krátkodobém horizontu se pragmatické spojenectví Kremlu s osmanským sultánem a čínským generálním tajemníkem Rusku vyplatí. Z hlediska dlouhodobého již tak idylicky nepůsobí. Na jednu stranu Rusko sice získá náhradní odbytiště aspoň pro část své ropy a plynu, případně zdroj nedostatkových potravin (v případě Turecka), na druhou stranu díky jednostranné závislosti na Číně (pokud jde o peníze za ropu a plyn) se dostane fakticky do vazalské pozice .
    Náznakem byla již studená sprcha, kterou Číňané Rusům uštědřili v souvislosti s projektem plynovodu Síla Sibiře, když se v definitivní smlouvě nakonec zavázali k odběru podstatně nižšího objemu plynu, než byl uváděn v předběžných memorandech (namísto 60 miliard m3, což je kapacita plynovodu, se zavázali odebírat ročně 38 miliard m3 plynu).
    Navíc, když Číňané pochopili, že mohou vytlouct kapitál i z mezinárodní izolace Ruska, okamžitě podmínky ještě přitvrdili a přinutili Gazprom přistoupit i na cenu dle jejich představ, jakož i restrukturalizaci podílu investic do výstavby plynovodu (původně Rusové předpokládali, že Čína poskytne Gazpromu zálohu 25 miliard dolarů).
    Navzdory oslavným tirádám ruských médií rozplývajícím se nad obchodem století a zářnými perspektivami bratrské spolupráce, faktem zůstává, že dohody bylo dosaženo jen díky akceptování čínské nabídky, protože Rusům nic jiného nezbylo. Tedy podle hesla „lepší prodat za mizernou cenu, než neprodat vůbec.“
    Dohodnutá cena by se tak měla pohybovat kolem 350 USD/1000 m3, což je méně než je průměrná cena Gazpromu v Evropě. Vzhledem k tomu, že v posledních letech byly na čínském území objeveny nové, obrovské zásoby břidlicového plynu, uvědomují si však odborníci i riziko, že Číňané mohou kdykoliv změnit pravidla hry (snížit odběr anebo požadovat další slevu), aniž by je Rusko bylo schopné k plnění dohod donutit. Pak si zřejmě v Kremlu vzpomenou, jak vydíral Ukrajinu přiškrcením kohoutů v letech 2014-15, vystupujíce z posice silnějšího.
    Doporučuji články na http://ferohrabal.blogspot.sk/?view=mosaic *16*
    • Číst takovýto "elaborát" vyžaduje značné odhodlání, nejenom kvůli délce. Ale hlavně kvůli obsahu. V klidu můžete jít dělat do ČT ( pro neznalé České televize) a podobných šiřitelů šovinismu, plodiče zaručeně "vyvážených a objektivních" informací.Škoda, že takoví jako jste Vy a Churchill nevládnou Rusku. To by již zápaďáci měli s krádežemi surovin vystaráno.
      • sliny dovede každý "chytrák". Neuvedl jste ani jeden jediný konkrétní argument, kterým byste ferova tvrzení vyvrátil. Do České televize vás posílat nebudu, ale v Parlamentních listech nebo na Sputniku byste se uplatnil. Věhlas Karla lV jste si určitě nevysloužil. Něco takového by nezplodil ani Kája Mařík.
  • fero
    Prekérní je, že Západ (euroatlantická civilizace) je nucen kvůli vlastní sebezáchově stále balancovat mezi těmito islamo-fašistickými režimy a metodou volby "menšího zla" akceptovat jako spojence proti Assádovi tureckého fašistu Erdogana, proti teokratickému Iránu wahabistické Saudy ..... aby nebylo ještě hůř. Tady nejde o žádné kamarádění, nýbrž životní nutnost, pokud by USA (resp. Západ) vyhlásily nepřátelství všem diktaturám a nedemokratickým, totalitním státům - jsme ve 3. světové válce - stačí se mrknout na mapu na blogu:
    PROGNÓZA anebo SCÉNÁŘ PRO KATASTROFICKÉ SCI-FI?
    (http://ferohrabal.blogspot.co.id/2017/04/prognoza-anebo-scenar-pro-katastroficke.html
    / http://ferohrabal.blog.cz/1112/prognoza-anebo-scenar-pro-katastroficke-sci-fi ) !!! Už jen z pohledu imigrační krize stačí představa, jak by to dopadlo, pokud bychom si znepřátelili Turecko. Přinejmenším, bychom v tom případě museli obětovat i Řecko, jehož pobřeží a ostrovy jsou absolutně nehájitelné . Pokud by Západ svého času dopustil, resp. svou pštrosí izolacionistickou politikou podnítil spojenectví Stalina s Hitlerem, Husajna s Chomejním, Erdogana s Assádem nebo Saudů s Iránem – byl by to konec naší civilizace.
    Bohužel, toto vyhánění čerta ďáblem je nutnou daní za to, že si tady (v EU i České kotlině) žijeme celkem v pohodě a míru, neřku-li "jako prasata v žitě"!! Stejně jako před 80 lety, jsme nuceni zvažovat, které nebezpečí je pro náš svět větší. Tak jako tehdy, v předvečer II. světové války, stojí dnes na hranicích Evropy (zatím proti sobě) dva téměř identičtí, mocichtiví a všeho schopní autokrati, na jedné straně Putin, na druhé Erdogan (kdyby měl Erdogan v šuplíku legitimaci KGB, může si s Vladimírem ruku podat): ... před Tureckem jsem varoval již před lety .... a všem dnešním chytrákům to bylo k smíchu – viz: http://ferohrabal.blogspot.co.id/2017/04/patri-turecko-do-eu.html

    I z historického hlediska máme s těmito národy – s určitou nadsázkou – obdobné zkušenosti. Stejně jako Turecko, i Rusko, které rovněž odedávna považuje Balkán a Persii za svou sféru vlivu, si po celá staletí dělalo choutky na ovládnutí Evropy a její východní oblasti dlouhodobě drancovalo. S tím rozdílem, že ruští kozáci – oproti janičářům – občas dorazili až do Hamburgu, Curychu, Milána a Paříže, a dnes jejich vnuci – na rozdíl od potomků oněch tureckých nájezdníků – ohrožují Evropu celou a mají atomovky.
    Příznačné je, že titíž mudrlanti, "lidoví politologové-samouci", kteří jsou dnes chytří jako rádio, se před 5, 7 lety vysmívali mým varovným článkům (které by si měli pořádně přečíst aspoň dodatečně) a vysmívají se i těm aktuálním, pojednávajícím o budoucnosti.
    „PROGNÓZA anebo SCÉNÁŘ PRO KATASTROFICKÉ SCI-FI“:
    http://ferohrabal.blogspot.co.id/2017/04/prognoza-anebo-scenar-pro-katastroficke.html *16*
  • No a? Turecko je suverénní stát, na rozdíl od satelitů EUrosojuzu, a tak si může nakoupit zbraně od koho chce.
    • Každý má přece právo udělat ze sebe hlupáka, případně si i svojí hloupostí nakálet do vlastního hnízda. Jestliže je Putin ochoten prodat Erdoganovi rakety S 400, znamená to, že Putin má už něco lepšího a že Turecko rakety S 400 před Ruskem zcela určitě neochrání. To si myslím uvědomuje i Erdogan, tak že jeho komediální hrátky netřeba brát příliš vážně.
  • Festival rusácko-bolševických pohrobků - členů zločinecké KSČ (se směšnou příponou M) nelze při hlasování přehlédnout.
  • A čeká snad někdo něco jiného když se zkříží muslimák s bolševikem??
    Co z toho může vzejít než -píp,píp,píp- .
    To by byla schopna objasnit nějakým blábolivým nesmyslným populistickým žvástem snad jenom kreaturní rusofilně vlastizrádná ovar-tlama z pražského hradu až ji povolí kremelský skřet opustit svou řit.
    • Ať tě z toho nejebne, kašpare. *15*
      • Putin a hrdina ??? - nebuť směšná ty kremelská srágoro.
        Putin a hrdina - stejný nesmysl jako tvrdit že zeman je člověk.
  • Turecká zahraniční politika je ambivalentní, do racionality se vkrádají silné iracionální prvky, což je logickou odezvou eurohujerské zahraniční politice.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit