Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Táhni ty netáhlo.
  • Co se divíte. Bohatí si dělaj zákony sami pro sebe. Tak si je volte dál a držte huby....
  • https://nazory.aktualne.cz/komentare/babis-uz-nema-agrofert-jeho-soci-uvizli-v-pasti-pokud-hloupo/r~78e0b778ebbb11e6a8cc002590604f2e/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu
  • Už se stalo.Teď jen zachránit co máme.
    Rozhodně ne pod vedením Kalouska.
  • Bohužel v tom serialu po 89 i on má nezastupitelnou roli v pozadí ,ale on je nejnebezpečnější z důvodu kumulace moci a vychytralství ,podle všeho je jeho vizí východní kriminální kapitalismus s absolutistou v čele alá Putin a made in China dohromady a to není dobré i když kulháme přes všechno jdeme správně.Co jste napsal ,souhlas a kladu si otázku zda výprodej směrem na západ by byl lepším řešením?Jedno vím určitě že politicky téměř nemožné viz.humbuk kolem Škody Mladá Boleslav,výprodej národního stříbra. Po otevření hranic se ukázalo že z naší ekonomiky bolševík udělal hodně zvětralou alpaku- prostě 25 let pozadu.
  • No mě Bureš zrovna nevadí .Ale volit ho nebudu.Já tu nechci už to co bylo před ním.
  • Moc se k tobě nevyjadřuji ,ale porovnej svůj projev myšlení s jeho.Kolikrát si sliboval že tu skončíš?Ty lžeš i sobě a to veřejně.
  • Nevšímej si těchhle ovadin ,jenom tě otráví a všimni si některých co tu zastupují Zemana ,Babiše a pod.že jsou bez vlastního myšlení.
  • Beze slov a dneska jste svědkem nástupu nového neobolševika estebaka Bureše a postupné rezignace lidí cokoliv změnit.Nevarovala nás ta proklínaná EU před privatizací bez zákonů?
  • autorem vytříbené mluvy je ing. Hrebeňár, toulavý překladatel z Ostrova, Lidická ....
  • 0
  • http://zpravy.idnes.cz/rusko-arktida-zakladny-ledoborce-dq2-/zahranicni.aspx?c=A170202_145017_zahranicni_aha
  • ? jestli ti přijde naprosto v pořádku že stát rozkradli lidi, o kterých se budou učit děti jako o hrdinech revoluce.nejsi naprosto vpořádku.
    sajmon je tvůj děda
  • Bohužel ten není
  • Zardos - stacil odkaz na clanek...
  • Přitom stačilo jednoduše napsat: "Já teplouš Semjon Gayínek jsem vzteky v hajzlu!"
  • Této české "elitě" naprosto vyhovuje široká apolitická veřejnost, která s politikou a politiky
    nechce mít nic společného. Proto "elita" může trestat ty, kteří mají odvahu se těmto praktikám postavit. Ještě stále není dost lidí typu Libora Michálka, nebo generála Miroslava Krejčíka
    ÚSTAVNÍ SOUD ČR
    Ústavní soud "smázl" důkazy 80 procent hospodářských kauz. Několika nálezy totiž prý znemožnil,
    aby se u soudu použily důkazy, jež zabavili policisté při prohlídkách kanceláří a firemních sídel. U
    pražského vrchního státního zastupitelství, které se specializuje na nejzávaznější hospodářské
    delikty v zemi, se to týká 80 procent všech případů, které řeší. Předsedou Ústavního soudu v r. 1993 2003 byl JUDr. Zdeněk Kessler, od roku 2003 tuto funkci zastává JUDr. Pavel Rychetský.
  • BANKA BOHEMIA
    Banka Bohemia je typovým příkladem, jak si nomenklaturní kádři bolševického režimu založili banku, kterou vykradli a jejich dluhy uhradil stát. Byla založena v roce 1991 a již tři roky nato, v roce 1994 na ní byla uvalena nucená správa a skončila v likvidaci. Ztrátu banky ve výši 17 miliard korun zaplatil stát. Banka byla vypumpována dosti primitivně a bez jakýchkoli krycích operací, miliardy
    tekly přímo na konta Adamcových a Čadkových firem a končily v zahraničí. Management banky si byl zřejmě tak jistý svými konexemi na vládu a orgány činné v trestním řízení, že se krycí operace při
    vykrádání jevily jako nadbytečné. Po uvalení nucené správy na banku a prohlášení konkursu se stal jejím správcem bývalý komunistický ministr financí Jiří Nikodým, který dohlédl na to, aby pád banky vyšuměl do ztracena a ztratily se důležité dokumenty, mj. řada úvěrových smluv.
    Zbylá aktiva banky v řádech stovek milionů korun potom Nikodým pod cenou prodával firmám spřízněným s Adamcem. HLAVNÍ POSTAVY VYKRADENÍ BANKY BOHEMIA:
    Jiří Čadek, podplukovník StB působící v rozvědce a poté v odboru ochrany stranických a
    vládních činitelů. Vzhledem k nepokrytému vykrádání banky do jeho firem byl formálně stíhán, policie
    mu však dala dostatek času, aby po zahájení stíhání odjel na Floridu. Kriminalista, který měl přístup k jeho spisu na policii, řekl k jeho nerušenému odjezdu do zahraničí: "Vyšetřovatelé dokonce
    ani nenahlásili na hranice blokaci jeho jména, což se běžně dělá." Během jeho pobytu na Floridě zrušil parlament paragraf trestního zákona, podle kterého byl stíhán, mohl se tedy bezstarostně vrátit z příjemné floridské dovolené. Dnes Čadek dále podniká a vlastní několik firem. O pádu banky řekl pro tisk 7.7. 2004 s příslovečnou bolševickou drzostí: "Neudělal jsem nic nezákonného. Úřady proti Bance Bohemia postupovaly nesprávně a tím zavinily její pád." Ladislav Adamec, syn posledního bolševického premiéra Ladislava Adamce. Bývalý člen dozorčí rady banky Bohemia, dnes nerušeně podniká a vlastní desítky firem. Jeden z neznámých českých miliardářů.
  • 16. února 2000 schválila Zemanova vláda pomoc Komerční bance pohybující se na pokraji
    krachu. V rámci sanace stát převzal její špatné úvěry ve výši asi 65 miliard Kč, které byly později podle
    zaběhnutého scénáře převedeny do Konsolidační agentury. Komerční banku poté převzala francouzská
    Societé Generale. Dne 20.7. 2001 potom Miloš Zeman, tehdejší premiér ČR publikoval článek, ve
    kterém uvedl "Myslím si, že privatizací Komerční banky končí tunelování velkých bank v
    Čechách".
    PERSONÁLNÍ POZADÍ:
    Na prvním místě nelze neuvést Richarda Salzmanna, generálního ředitele banky od roku 1992 1998. Do roku 2000 byl senátorem za ODS. Osobní přítel Václava Klause, Ivana Kočárníka, Tomáše Ježka, Dušana Třísky atd. Je ironíí, že celá 90. léta byl Salzmann prezentován jako vzor bankéře a byl o něm dokonce natočen díl cyklu GEN (Galerie Elity Národa). Osobně schvaloval největší pumpařské operace. Jan Klak, člen dozorčí rady banky 1995 1997. Karel Dyba, člen dozorčí rady banky 1997 1998, tj. v době největšího pumpování do Alonovy BCL Trading. Bývalý ministr hospodářství za ODS. Člen KSČ od 22 let, za komunismu kariéra v ČSAV, zakotvil v Prognostickém ústavu.
    Josef Kotrba, člen dozorčí rady 1995 1997, více o něm viz. výše kauzu České spořitelny
    Jan Stráský, v dozorčí radě 1998 1999, jeho úkolem bylo krýt předchozí velké vykrádání banky, bývalý předseda federální vlády v roce 1992, pozdější ministr zdravotnictví a dopravy (ODS). Bývalý vysoký funkcionář KSČ, vstoupil do ní ve svých 18 letech.
  • IPB nebyla klasicky vypumpována, jako ostatní banky, ale doslova "přepumpována", což
    způsobilo trochu jiný scénář, než bylo obvyklé sanování a státní pomoc. Bylo nutno jí převést na jinou
    banku, spolu s absolutními státními garancemi, které znamenají, že státní výdaje budou ještě vyšší. Výše ukradených peněz se může pohybovat v řádech okolo 300 400 miliard korun, Konsolidační agentura odkoupila nejhůře klasifikované dluhy za 170 miliard, záruky státu vůči ČSOB jsou neomezené (odhady státu se zatím pohybují okolo 100 miliard), takže konečný účet může být ještě vyšší.
    15 KOMERČNÍ BANKA
    Komerční banka vznikla vyčleněním z bývalé státní SBČS a v roce 1992 se transformovala v
    akciovou společnost. Ve stejnou dobu se zde objevuje klíčová osoba vykrádání banky, Richard Salzmann. Kam peníze z Komerční banky nejvíce mizely?
    Mezi největší společnosti, kam byly pumpovány finance z Komerční banky, patří firmy (skupina ČS/Satrapa) okolo agenta StB, svazek č. 25447, Františka Chvalovského. Celková suma se pohybuje kolem tří miliard.Více než jednu miliardu vypumpoval z banky Petr Smetka, přes svou společnost HSYSTEM. Jedno z největších rozkrádání banky bylo realizováno přes společnosti izraelského státního občana Alona Baraca, nar. 11.8.1960 (v českých médiích většinou nepřesně uváděný jako Barak Alon, pod tímto jménem také občas vystupoval) a jeho holding B.C.L. Trading. Vykrádání banky zahájené v
    roce 1996 ve formě dokumentárních akreditivů nebylo však Baracovou první operací v Komerční
    bance, počátkem 90.let ji připravil přes svou firmu Tessos Praha o asi dvě miliardy korun. V průběhu let 1996 1999 poskytla Komerční banka Baracovi úvěry ve výši přes osm miliard korun. I přes trestní oznámení na něj z roku 1999 nebyl Barac nikdy v Čechách stíhán a státní zastupitelství v Praze si na něj netrouflo vydat ani zatykač. Podobné podvody jako v Čechách měl Barac na svědomí i v Maďarsku, kde pumpoval státní banku Postabank. Maďarské úřady Baraca dokonce na krátkou dobu zadržely, poté byl propuštěn. Žalobě čelil pouze ve Vídni v Rakousku, ale i tam spravedlnosti unikl vzhledem k náhlé nemoci soudce.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit