Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jejich úkolem byla demonstrace svý věrnosti Alianci, a nikoli pomoc Afghánistánu!!!

  • Bohužel musím konstatovat že to nebyly profi vojáci ale profi žoldáci bojující za cizí zájmy ....

  • Komu vůbec prospívají války, vůbec ty války všeho druhu, že? Tady někdo pokládá životy za cizácké zájmy. Je oslavován jako hrdina. Někdo kdo tohle rozdmýchává si pak mastí kapsu a řídí scénáře příštích válek. Lidi už se na ty psycho...víte co. Hrdinů jsou už plné hřbitovy. Jak dlouho bude ještě se poštvávat jeden proti druhému, pokládat životy za egoistické zájmy těch zrůd za oponou? 

    • Kdo vycvičil a vyzbrojil Taliban?Teď by je zase mohli vyzbrojovat Rusové. Je to celé úplně nesmyslné a my se na tom podílíme, jako správní debilové.
    • Kdo vycvičil a vyzbrojil Taliban?Teď by je zase mohli vyzbrojovat Rusové. Je to celé úplně nesmyslné a my se na tom podílíme, jako správní debilové.
    • Kdo vycvičil a vyzbrojil Taliban?Teď by je zase mohli vyzbrojovat Rusové. Je to celé úplně nesmyslné a my se na tom podílíme, jako správní debilové.
  • janjosef.stika.5
    Škoda mladých životů,navíc když bojovali za cizí zájmy.Afganistán si chtěli podrobit Rusové,marně.Po nich Američané,také marně.O to smutnější je,když za americké zájmy umírají Češi.Ale psát u žoldáků o hrdinech je přehnané.Bylo to jejich zaměstnání,nebezpečí znali a byli za něj placení.Nebojovali za zájmy Česka,nejsme zaplať Bůh vývozcem "té správné demokracie" pro zájmy zbrojařských koncernů a nadnárodních kooperací,navíc jsme v situaci,kdy už brzy budeme potřebovat každého schopného vojáka pro zabezpečení našich hranic,naší bezpečnosti.Bráníme sice "demokracii" v Afganistánu,ale sami by jsme s naším počtem vojáků nedokázali ubránit ani českou vesnici,dokonce ani s papundeklovými Pandury.Škoda jejich (zbytečně položených) životů.Ale hrdina je pro mě ten,kdo brání naší zem,naše hodnoty,naší kulturu,odkaz našich předků,kteří pro NAŠÍ zem položili život.Šmrt tří našich vojáků je jen další položkou v každodenním,nekonečném seznamu terorismu zločinného islámu po celém světě
  • V islámské afghánské republice vládne islám. My podporujeme vládu islamistickou. Proti té vládě bojují jiní islamisté. Ať už vyhraje kdokoliv bude tam islám. A já se ptám, proč podporujeme islám?

    WTC si shodili sami Amíci. S pomocí přátel ze Saudské Arábie-pilotů dopravních letadel. Bin Ládin pocházel ze saudsko arabské královské rodiny. Ale druhý den USA zaútočily na Afghán. Ne na Saudy.

    USA se motají v Afghánu už 17 roků. Válčí prý s Talibánem. S tím svým dítětem, které se narodilo za jejich péče proti Rusům. Naši vojáci tam dělají pouze politické krytí. Vazalská poslušnost. Otázka? Jak by mohly USA a NATO jen pomyslet, že by zaútočily na Rusko? Když nejsou schopny za 17 let porazit pasáky koz s kalachy  v rukách? Vždyť to je vizitka bojového "umění" USA a NATO! Výsledek je jako ve Vietnamu. Odtáhnou jako spráskaní psi.Někdo občas tvrdí, že naši vojáci tam bojují za nás, abychom tady měli mír. Hm, asi nikdo nepostřehl, že v Evropě vraždí a znásilňují často právě afghánští imigranti. A já se opět ptám, jak je to možné?Mé resumé: Nemáme tam co pohledávat, jsme tam za okupanty.  a tak s námi také zacházejí. Ničeho tam nedosáhneme,  jen budou umírat naši vojáci. Politiky bych všechny poslal do pr...e , za jejich anální přístup a vazalství k USA. Jsem za neprodloužení další smlouvy k NATO v roce 2019. Jsem za vystoupení z EU. Jsem pro neutralitu. Když ne oficiální, tak de facto,  Jsem pro znovuvybudování naší české armády. V počtu min. 50 tisíc profivojáků a 150 tisíc aktivních rezervistů. Jsem pro možný obranný pakt zemí V4. Jsem pro Slovanskou Unii po rozpadu německo - francouzské unie. 😈





  • Je to velmi smutne...


    Dost me nadzvedl prispevek v TV, kde pravili, ze polozili v Afgdnistanu sve zivoty, pri ochrane nasi vlasti...

    Myslim si, ze ti kluci by byli vic platni u nas doma pri ochrane nasi hranice, aby se k nam zmetkove nejen z Afganistanu nedostali...

  • Zatímco Sovětští komunisté okupovali Afgánistán sami bez naší pomoci, Američtí kapitalisté za sebe posílají české poskoky. Jako co čekali? Kdo je tam zval?

    • A taky se zavčas stáhli na rozdíl od Amíků. Ty tam čeká totéž co ve Vietnamu či Syrii  A Trumph to asi tuší a vidí tu bezednou jámu, do které padají ony miliardy dolarů. Proto se nedivme, že dělá co dělá...

  • Komu to prospívá, ta "válka" v Afganistánu. Rusové to tam dávno vzdali a naše vojáky tam netahali. Amerika a slavné NATO už tam operují 17let (od 2001), naši vojáci tam umírají - za koho, za co?
  • Doplňte do článku kolik dostávali měsíčně v dolarech za službu pro Američany.
  • Ztraty se napred presne evidovaly . Pozdeji uz jen zaznamenavaly a nakonec jen odhadovaly .. 

    " Zakopova valka " tzv Velka valka 1914 1918 .... 

    Je to 100 let . Bude se historie znovu , ( po kolikate uz ) , opakovat ??? 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit