Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Oběti koncentračních a vyhlazovacích táboru nemají hroby.cikáni z tohoto tábora (pro práce se štítící a cikány -o romech nepadlo ani slovo) mají své hroby v Miroticích na hřbitově. že by nACISTI udělali cikánům něco co jiným ne?
    Tábor hlavně do vepřína nezasahoval ani třetinou.
    Tak že stát vyhodí 5000 mega + údržba za něco co bílej dobrovolně nenavštíví (snad jen školní výlet) a romové už vůbec.Ale hlavně že jsme hezky před světem.A přitom kdo by to měl zaplatit Německo?
  • Jak štvavě fungují naše média ukazuje i tento článek. Např. Okamurovi připisuji, že se dopustil: "...kteří začali zlehčovat utrpení romského etnika během první poloviny 20. století ve spojitosti s táborem v Letech, PŘEKRUCOVAT HISTORICKÁ FAKTA A PRAKTICKY POPÍRAT ZLOČINY PROTI LIDSKOSTI". Probůh, přece o tomto táboře je tolik protichůdných informací a kde je nějaká norma, která z nich je pravdivá?? No a potom Okamura mluvil o oplocení, v čemž se mohl mýlit, ale jak je možno v tom spatřovat "zločin proti lidskosti"???
    Dále, proč by normální občan nemohl označit výkup dobrého podniku za půl miliardy jenom kvůli památníku, který by rádi viděli na tomto místě naši nepřizpůsobiví cikáni? Proč z našich peněz, proč ne z jejich? Přece do státní pokladny skoro ničím nepřispívají, jenom z ni čerpají. Jiné národy si ze svého staví pomníky pro své padlé na jiných územích, proč se na tom nepodílejí samotní Romové?? Účelový hon na čarodějnice. A přitom se opomíjí konstatovat, co bude stát postavení, jistě honosného pomníku, opět za naše. Škoda, že referendum není ještě schváleno, jistě by se k tomu pokusil někdo referendum vyvolat. Potom by se vidělo, jaký názor májí občané na naše cikány, na rozhazování našich peněz a stavění honosných památníků. To by se pravdolaskařům zatočily panenky. Podobná chybná častá rozhodnutí našich politiků jsou jedním z důvodů, proč referendum ANO.
  • Nejsem žádným extra přívržencem Tomia Okamury, ale musím souhlasit s tím, že navržená částka jako "odškodnění" majitelům vepřína je asi nejspíš poněkud přehnaná (tedy mírně řečeno). To absolutně nemůže mít takovou cenu. Majitelé vepřína už mnoho let vědí, že to nakonec takto skončí, a mohli tedy hospodařit tak, aby do údržby a provozu vepřína už nedali ani korunu zbytečně a tak říkajíc ho "vybydlet" do nejzažší možné míry a v průběhu mnoha protahování jednání o výši odškodnění tak snížit jeho reálnou hodnotu na zlomkovou část původní investiční hodnoty. Chtělo by to udělat nějaké opravdu reálné ocenění zbytkové hodnoty vepřína.
  • Milda7
    Z kárného a pak sběrného tábora se dělá Koncentrák?Ž jim není hamba která je fackuje.Předělávat historii kuli cikánskému hnutí.Proč tam byli,to jim žandár zaklepal na dveře u maringotky a řek hybaj cigán do Let...NENENENE tam byly za porušení zákonů,protože se tenkrát netolerovala potulka a krádeže jako dnes. *14* Zlatí komunisti tam musel pracovat cikán,gadžo a všichni.Všichni si ale byli rovní bylo měřeno všem stejně...dnes jsou protěžováni a mají větší práva než pracující. *10*
  • Hmm, mě přijde spíš divné, proč se zde neustále otevírá tato otázka. Na co se dělají průzkumy o oblíbenosti cikánské etnika v naší společnosti ? Výsledky jasně ukazují, že 85%
    občanů toto etnikum nijak nemiluje, a to považuji zveřejněné závěry, za značně upravené. Je to nejvíce neoblíbené etnikum, žijící na našem uzemí a je trapné a naivní se domívat, že je tomu jinak. Majoritní společnost nemá Cikány ráda a také moc dobře ví proč.Né, že bych Okamuru nějak miloval nebo byl jeho obdivovatel, ale s jistotou vsadil na pocity velké většiny Čechů.
  • je především KDU. Smečka opravdových ničeho se neštítících se křiváků. Opravdových kolaborantů a certifikovaných podvraťáků. Ano těch kteří se předloni rozhodli v čele s Bělobrádkem navštívit sraz sudetoněmeckého Landsmanšaftu v Mnichově.A tam přednést zdravici skopčákům. Těm samým skopčákům, kteří tady vyvraždili tisíce našich lidí. A šli tak daleko, že drze prohlásili že si nás dovedou představit ve společném státě. Tedy lidovecký hnůj se paktuje s někdejšími fašisty a ono nic? Hoši toto vám nemůže projít.Ti kterým se poklonkujete musí vědět že tady je čeká "uvítací" výbor. Na který dlouho dlouho nezapomenou.
  • V podstatě od druhé svět. v. se civilizace snaží nějakým způsobem integrovat nepřízpůsobivé jedince , kterých není zrovna málo. Ať už formou nátlaku nebo pobídek, které jsou ostatním nedostupné se snaží společnost začlenit tyto jedince a skupiny do normálního života.Je více než přirozené , že určitá část ať už déno genetikou a nebo výchovou rodičů a prostředí ve kterém vyrůstají se nezačlení do slušného života , protože to je pro ně pohodlnější.Nevím jak by reagovali zástupci těchto menšin , kdyby tu byl americký sys. . Místo toho aby dokázali bezezbytku zužitkovat dnešní výhody, které mají a posunuli se dále ve vztahu ke zbytku společnosti. Do nekonečna upozorňují na jejich pseudodiskriminaci. Zkustě tu samou podporu kterou mají dnešní cikáni nabídnout komukoliv jinému, tak oněm do konce života nebudete ani slyšet.Místo toho aby jste společnosti vraceli alespoň nějakou bohulibou činností její velkorisost, tak stále jen žádáte další a další ústupky. Uvědomte si že zneužíváte svého chlebodárce a to může mýt fatální následky . Jednou prostě ta pokladna na to nebude mít . Co potom , začnete si vše brát sami??? Pokud nejste na vrcholu vaši kastovní skupiny a to asi nejste jinak by nebyl důvod se stěhovat do evropy. Tak máte velice dobrou možnost se adaptovat. Pokud vám to nevyhovuje nikdo vás nenutí zde být. Máte svobodnou volbu se klidně vrátit do zaběhaných pozic. Status NEDOTKNUTELNÝCH vám nikdo neupírá. Moji rodiče, kteří pracovali celý život dožili za skromný důchod z mých daní, ale odmítám platit nesmyslné přemrštěné dávky lidem co zde parazitují na mé práci. O zviditelňujících se projektech lidí co místo starosti o své rodiče se hrnou do pomoci druhých nepoctivých, ani nemluvě. *8*
  • Nejde to asi jinak..https://youtu.be/ewR66IYC6Lc V tomto tématickém pořadu svobodného rádia.cz s časem asi 1 hod a 50 min. se mluví naprosto jasně, konkrétně a velice přesně i s uvedením zdrojů, historiků, fakt atd...kdy, co, jak, počty, jména, autoři atd., včetně i názorového podezření, že tahle medíální masáž , může být i tzv. tunelářská mlha, protože ty lukrativní pozemky., div se světe !..patří kupodivu zrovna rodu Schwarzenberg !., což je velká nápověda., proč se má zrovna za státní peníze nás všech., předraženě vykoupit ten prasečák, aby se opět za peníze náš všech, navýšil soukromý majetek a tím i jeho cena pro někoho jiného., právě na základě této politicky maskovací kauzy i za pomoci "neziskovek" atd., protože takových táborů., tu byly desítky.., akorát se o nich nemluví, protože tam nebyli "Romové"..
    • Proč šíříte takové dezinformace? Cílíte na lidi, kteří jsou tak hloupí, nebo počítačově negramotní, případně jen pohodlní, že si vaše informace neověří? Vždyť je tak snadné podívat se na webu do katastru (nahlizenidokn.cz), nebo použít funkci "co je zde" v mapách.cz a ověřit si, že žádný z pozemků ani v nejbližším okolí nepatří Schwarzenbergům. Samotné pod prasečákem jsou AGPI a.s. a okolní státu a obce. Kupodivu! Příště to zkuste s tím, že pozemky jsou kupodivu! Kalouska (toho taky jistě nemilujete), nebo třeba Drahoše, případně Háchy. o bude možná uvěřitelnější ...
      • Uvedl jsem pouze zdroj s obecným popisem toho o čem všem se tam povídalo a názorově i různě diskutovalo..Buď jste tu podstatu nepochopil, nebo jste to pochopil špatně., či dokonce zcela opačně..Kdo si ten pořad poslechne, tak má možnost si samozřejmě udělat vlastní názor i závěr sám, včetně i Vaší, vcelku dobré i rozumné nabídky způsobu, jak si to ověřit či zjistit i jinak i s výsledkem, že tyto věci, názory i různě volné diskuze.., mohou být i jinak..Nic více, nic méně, to je všechno !.
  • Mnohokrát byly historické události překrucovány tak, aby mohly být zneužity k propagandě. Okamura tentokrát navíc posloužil jako indikátor míry pokrytectví těch, kteří volají po jeho politické dekapitaci.
    • ... tys zase jednou zbytečně použil své IQ pod 10, balíku :)))
  • Ještě doplňuji svůj komentář o kousek níže...

    Z projekce půdorusu celého tábora Lety do katastrální mapy obce Lety jednoznačně vyplývá, že tento zasahuje do dnešního vepřína jen svou třetinou, a to ještě do jeho zadní části.

    Vepřín by se mohl pouze zmenšit, popř. by mohl být převeden na jinou živočišnou výrobu, když tohle aktivistům vadí, ačkoli po vykonané práci si jistě s chutí naporcují třeba vepřovou šunku nebo řízeček.

    Vše by mělo být otázkou jednání, ne vydírání.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit