Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Bez té matematiky by žádná civilizace nebyla !!!!Jak vidno netřeba ani matematiky, ani fyziky ,ani dějepisu .

    Prostě jen manipulovatelní človíčci toužící po okamžitém prožitku , tak hovoří ekonomie stálého růstu v (zatím ?) energeticky uzavřeném prostoru než zanikne v chaosu či vyšší mocí vesmíru.

    • Máte pravdu pane Martinko. Okleštění vzdělání je nástrojem k manipulaci s přihlouplým občanem, kterého někdo (média) potřebují vést kam chtějí.

      To by tak hrálo - vzdělaný občan!!! Zrušme vzdělání a nalívejme do lidí sluníčkářskou neomarxistickou pohonnou hmotu. Stádo je to nejlepší k ovládání.


      • ne ne bude nalita hmota toho kdo má prachy a moc , dobře se dívejte jak celému světu vysvětluje čínský pajdulák jak ho varoval a na ty záběry o bezpečnosti institutu ,že se tak nedělo již na podzim minulého roku ?No a kdo bude pochybovat nebude mít dost kreditů tak si nepůjde koupit  chleba a bude mít bloknutou e-peněženku , no a u těch zlobivějších  ,tábory kde se prací propracujete ke svobodě - neb mrtvého už svobody zbavit nelze.No a pak se ti loajální nesmí divit že jediné dítě které mají  umírá na čínský sunar z plastu (všechno už tady bylo).Tak s tou neomarx hmotou bych brzdil spíš to vypadá na takový oligarchistický nacistický hospodářský systém vedený rádoby komunistickou stranou.(či jinou totalitní silou - hnutím)


      • Nedávno dokument o pánovi jménem William Tyndale co přeložil Bibli do angličtiny , za to ho nechala vrchnost zabít.Nemusíme chodit daleko viz.Bible kralická , těch protestů neb se mohla psát jen německy ,či latinsky ,popř.řecky.Všechno už tady bylo.

  • Tedy to je skutečně vytříbená argumentace odpůrců matematiky. Neuděluje se za to Nobelova cena, tak se to nebudeme učit!!! 

    Matematika se nevyučuje kvůli této ceně, ale kvůli rozvoji abstraktního myšlení. Odpůrci výuky jsou s odpuštěním diletanti, kteří nechápou rozdíl mezi kvalifikací a vzděláváním. Vzdělání je pro ně zbytečné. Ať žije společnost kvalifikovaných idiotů!!! To je svět zítřka???

  • Za vaření se taky neuděluje Nobelovka tak to se taky nevyplatí vařit, proč vlastně chodit do práce za to taky Nobelovku nedostanu... Někomu stojí za to udělat z nové generace fakt úplné ignoranty, sólisty a pablby... 

  • Přiznám se, že dost dobře nechápu, proč se nedělá maturita z matematiky. Matematika, fyzika, chemie atd. jsou základní vědy jež platí napříč dobou a režimy. Kdo nemá základní znalosti a chápáni z těchto oborů nemůže ani rozdělat oheň v době kamenné, sestavit koňský, parní či jiný povoz ani jinak fungovat v životě minulém či současném. Prostě kdo nedokáže používat základní zákonitosti z těchto oborů je neschopný s prominutím bl...ec který je odkázán na pomoc soucitných inteligentních spoluobčanů. Není třeba znát funkce sínus kosínus, ale základy jako zlomky, výpočet objemu a obsahu těles atd.  a jednoduché počty by měl zvládnout každý jinak není schopen spočítat ani kolik má platit v obchodě a kolik mu zbývá benzínu v autě k nejbližší pumpě. K čemu ta maturita potom teda vlastně je?

    • S názory pisatele souhlasím. Samozřejmě někdo je uvažováním a myšlením "matematik", zatímco jiný má problémy s nejjednoduššími rovnicemi. Matematika učí přesnému vyjadřování a vede k logickému myšlení. Lze se jistě dohadovat, jak rozsáhlé matematické znalosti mají být vyžadovány u maturity na škole poskytující všeobecné vzdělání,  škole jakou jsou např. gymnasia. Ale určité základní matematické znalosti jsou nezbytnou součástí
      všeobecného vzdělání a proto by zkouška z matematiky měla být
      samozřejmou součástí maturity.

  • josef.chmela

    Svět se v pr.... obrací. Dnes se vše přepočítává na peníze a na zisk, školství, vzdělání a dokonce i zdravotnictví. Máš peníze, jsi bohatý, něco znamenáš i bez vzdělání. Dříve středoškolské vzdělání něco znamenalo a součástí maturity byla i matematika. Dnes nic neznamená, študákům se nelíbí matematika, tak ji zrušíme. Cíleně se vychovávají z mladých lidí poslušní a nemyslící mloci. Dnešní vysokoškolák mnohdy nemá znalosti z matematiky a fyziky žáka socialistické základní školy či socialistického středoškoláka. Takto ten kapitalismus, soudruzi, nevybudujete!!!!!! Anebo je tento stav jedním ze znaků kapitalismu? Je to možné.

  • Docela bych řekl, že se ta diskuse dost démonizuje. To nesvědčí o síle lidí, kteří odpovídají za kvalitu středoškolského vzdělávání. Vždyť pro střední vzdělání je matika triviem základu vzdělání. Číst, psát a počítat.

    Noví sluníčkáři s různými "zlepšováky" prostě zase vedou. Valachová a její posluhovači. 

    To by mělo být v zemi Komenského jasné.

    Jenže my potřebujeme být světoví. Za každou cenu? 

  • Uvažování dnešní změkčilé a rozmazlené EU mládeže.  Místo toho aby tato mobilová mládež překonávala překážky a zocelovala se  tak se jí překážka odstraní z cesty,   Za rozcvičku v tělocviku se také nedává nobelovka ale pohyb je prostě dobrý pro tělesné zdraví mládeže .  Celé vzdělávání v ČR jde do háje   Systém soukromých škol je vytvořen hlavně pro děti z bohatých rodin kde titul získají i když jsou blbé jako tágo protože rodiče fungují jako sponzoři provozovatelů soukromé školy.  A když člověk vidí ty moderní obory za které lze získat titul tak by plakal.  Jedna slečná se v televizi chlubila že má diplom v oboru líčení a  make up.  Máme armádu politologů a jiných logů ale nemáme řezníky a zubaře.  Zdravotní sestry nám utíkají do Německa a tak bereme sestry z Polska které mají problém v komunikaci.  Tento systém s heslem peníze na prvním místě plodí armády nepotřebných vysokoškoláků.  Jenže žádná společnost nemůže být postavena jen na VIP lidech   s vysokou školou.  Potřebuje k fungování obyčejné popeláře, listonoše a řidiče tramvaje.  A pokud se tyto obory dobře nezaplatí tak to za chvilku nikdo z mladých nebude chtít dělat a budeme dovážet migranty na tyto mizerně placené práce.  Švýcarsko to roky provozovalo a nyní tam již migranti tvoří téměř polovinu obyvatelstva.  

  • a vlastně ona je diskriminace někomu nutit že 1+1 jsou 2 Každej ať si počítá podle svýho žejo. A nejlepší je nepočítat...zkušenost ze života a výplatou...

  •  za ekonomii se uděluje..což je svým způsobem ta matematika..

    • Nejsem si jist zda ten dosavadní mrzácký paskvil postavený na pyramidové hře a ponziho schématu  si zaslouží honosné označení EKONOMIE......

      • tak pak Vás musí uspokojit fakt, že se uděluje za fyziku. A každý matematik bývá i zdatným fyzikem, s čímž se předpokládalo asi hlavně. Alespoň já to tak ve svém okolí u kolegů mám

  • Matematika mimo kupeckejch počtů neni žádnej obor. Počítat s něčím že by to tak mohlo být, to neni matematika ale hádání z koule.

    • takže když sednete třeba do auta jako vynálezu který musel někdo spočítat , tak hádáte z koule?jako z levé či pravé😂

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit