Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • tomasperny

    Vzhledem k tomu, že celá fyzika, chemie a další obory jsou položené na matematice, tak mi to nepřijde jako zase tak obor mimo mísu. Ono je to taky o tom, že matematika je tak široký obor, že to prostě nejde obecně říct. Vždyť si vezměte, kolik toho obsahují třeba přijímačky matematika. :) Aritmetika, geometrie, pravděpodobnost, kombinatorika a další. :) 

  • Docela bych řekl, že se ta diskuse dost démonizuje. To nesvědčí o síle lidí, kteří odpovídají za kvalitu středoškolského vzdělávání. Vždyť pro střední vzdělání je matika triviem základu vzdělání. Číst, psát a počítat.

    Noví sluníčkáři s různými "zlepšováky" prostě zase vedou. Valachová a její posluhovači. 

    To by mělo být v zemi Komenského jasné.

    Jenže my potřebujeme být světoví. Za každou cenu? 

  • tak až na jeden názor , všichni pro , dobrý skore  ,ale nechtěl bych aby jsme spočítali průměrný věk ,na pubertu by to asi nebylo🙂

    Jinak vše se dá napravit jen né ta porodnost - tam to končí , není človíčka,není člověka, není společnost a je jen neživá nicota.Proto víc chápu afgánského pastevce s dětmi než čilého bezdětného stoletého japonského důchodce s robotem.

  • josef.chmela

    Svět se v pr.... obrací. Dnes se vše přepočítává na peníze a na zisk, školství, vzdělání a dokonce i zdravotnictví. Máš peníze, jsi bohatý, něco znamenáš i bez vzdělání. Dříve středoškolské vzdělání něco znamenalo a součástí maturity byla i matematika. Dnes nic neznamená, študákům se nelíbí matematika, tak ji zrušíme. Cíleně se vychovávají z mladých lidí poslušní a nemyslící mloci. Dnešní vysokoškolák mnohdy nemá znalosti z matematiky a fyziky žáka socialistické základní školy či socialistického středoškoláka. Takto ten kapitalismus, soudruzi, nevybudujete!!!!!! Anebo je tento stav jedním ze znaků kapitalismu? Je to možné.

  • Uvažování dnešní změkčilé a rozmazlené EU mládeže.  Místo toho aby tato mobilová mládež překonávala překážky a zocelovala se  tak se jí překážka odstraní z cesty,   Za rozcvičku v tělocviku se také nedává nobelovka ale pohyb je prostě dobrý pro tělesné zdraví mládeže .  Celé vzdělávání v ČR jde do háje   Systém soukromých škol je vytvořen hlavně pro děti z bohatých rodin kde titul získají i když jsou blbé jako tágo protože rodiče fungují jako sponzoři provozovatelů soukromé školy.  A když člověk vidí ty moderní obory za které lze získat titul tak by plakal.  Jedna slečná se v televizi chlubila že má diplom v oboru líčení a  make up.  Máme armádu politologů a jiných logů ale nemáme řezníky a zubaře.  Zdravotní sestry nám utíkají do Německa a tak bereme sestry z Polska které mají problém v komunikaci.  Tento systém s heslem peníze na prvním místě plodí armády nepotřebných vysokoškoláků.  Jenže žádná společnost nemůže být postavena jen na VIP lidech   s vysokou školou.  Potřebuje k fungování obyčejné popeláře, listonoše a řidiče tramvaje.  A pokud se tyto obory dobře nezaplatí tak to za chvilku nikdo z mladých nebude chtít dělat a budeme dovážet migranty na tyto mizerně placené práce.  Švýcarsko to roky provozovalo a nyní tam již migranti tvoří téměř polovinu obyvatelstva.  

  • Bez té matematiky by žádná civilizace nebyla !!!!Jak vidno netřeba ani matematiky, ani fyziky ,ani dějepisu .

    Prostě jen manipulovatelní človíčci toužící po okamžitém prožitku , tak hovoří ekonomie stálého růstu v (zatím ?) energeticky uzavřeném prostoru než zanikne v chaosu či vyšší mocí vesmíru.

    • Máte pravdu pane Martinko. Okleštění vzdělání je nástrojem k manipulaci s přihlouplým občanem, kterého někdo (média) potřebují vést kam chtějí.

      To by tak hrálo - vzdělaný občan!!! Zrušme vzdělání a nalívejme do lidí sluníčkářskou neomarxistickou pohonnou hmotu. Stádo je to nejlepší k ovládání.


      • ne ne bude nalita hmota toho kdo má prachy a moc , dobře se dívejte jak celému světu vysvětluje čínský pajdulák jak ho varoval a na ty záběry o bezpečnosti institutu ,že se tak nedělo již na podzim minulého roku ?No a kdo bude pochybovat nebude mít dost kreditů tak si nepůjde koupit  chleba a bude mít bloknutou e-peněženku , no a u těch zlobivějších  ,tábory kde se prací propracujete ke svobodě - neb mrtvého už svobody zbavit nelze.No a pak se ti loajální nesmí divit že jediné dítě které mají  umírá na čínský sunar z plastu (všechno už tady bylo).Tak s tou neomarx hmotou bych brzdil spíš to vypadá na takový oligarchistický nacistický hospodářský systém vedený rádoby komunistickou stranou.(či jinou totalitní silou - hnutím)


      • Nedávno dokument o pánovi jménem William Tyndale co přeložil Bibli do angličtiny , za to ho nechala vrchnost zabít.Nemusíme chodit daleko viz.Bible kralická , těch protestů neb se mohla psát jen německy ,či latinsky ,popř.řecky.Všechno už tady bylo.

  •  za ekonomii se uděluje..což je svým způsobem ta matematika..

    • Nejsem si jist zda ten dosavadní mrzácký paskvil postavený na pyramidové hře a ponziho schématu  si zaslouží honosné označení EKONOMIE......

      • tak pak Vás musí uspokojit fakt, že se uděluje za fyziku. A každý matematik bývá i zdatným fyzikem, s čímž se předpokládalo asi hlavně. Alespoň já to tak ve svém okolí u kolegů mám

  • Přiznám se, že dost dobře nechápu, proč se nedělá maturita z matematiky. Matematika, fyzika, chemie atd. jsou základní vědy jež platí napříč dobou a režimy. Kdo nemá základní znalosti a chápáni z těchto oborů nemůže ani rozdělat oheň v době kamenné, sestavit koňský, parní či jiný povoz ani jinak fungovat v životě minulém či současném. Prostě kdo nedokáže používat základní zákonitosti z těchto oborů je neschopný s prominutím bl...ec který je odkázán na pomoc soucitných inteligentních spoluobčanů. Není třeba znát funkce sínus kosínus, ale základy jako zlomky, výpočet objemu a obsahu těles atd.  a jednoduché počty by měl zvládnout každý jinak není schopen spočítat ani kolik má platit v obchodě a kolik mu zbývá benzínu v autě k nejbližší pumpě. K čemu ta maturita potom teda vlastně je?

    • S názory pisatele souhlasím. Samozřejmě někdo je uvažováním a myšlením "matematik", zatímco jiný má problémy s nejjednoduššími rovnicemi. Matematika učí přesnému vyjadřování a vede k logickému myšlení. Lze se jistě dohadovat, jak rozsáhlé matematické znalosti mají být vyžadovány u maturity na škole poskytující všeobecné vzdělání,  škole jakou jsou např. gymnasia. Ale určité základní matematické znalosti jsou nezbytnou součástí
      všeobecného vzdělání a proto by zkouška z matematiky měla být
      samozřejmou součástí maturity.

  • Matematika mimo kupeckejch počtů neni žádnej obor. Počítat s něčím že by to tak mohlo být, to neni matematika ale hádání z koule.

    • takže když sednete třeba do auta jako vynálezu který musel někdo spočítat , tak hádáte z koule?jako z levé či pravé😂

  • a vlastně ona je diskriminace někomu nutit že 1+1 jsou 2 Každej ať si počítá podle svýho žejo. A nejlepší je nepočítat...zkušenost ze života a výplatou...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit