Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Podle časového sledu ví policie od 12.38, že se v restauraci střílí,ve 12.45 přijíždí hlídka, která nezasahuje,někdo po ní vystřelil, ona ví,že je ten člověk v restauraci, kde jsou lidé, ale pouze hlídá, vrah vraždí jednu oběť po druhé, má čas i na ránu do hlavy každé z obětí, hlídka hlídá a hlídá...deset minut, půl hodiny...hodinu. Hlídá, je to přece hlídka. Po hodině hlídání teprve "míří" (cituji) na místo posily policie.Ve 14 oo zjišťují policejní hlídači, že je všemu konec, pachatel se" pravděpodobně"(cituji) zastřelit sám. Pořád nikdo nic neví,ještě že některý z policistů umí alespoň spočítat mrtvé.Nemuseli všichni umřít, kdyby hlídka plnila služební slib....i s nasazením vlastního života....jsou (měli by to být) to profesionálové. Policie zjišťuje celý den, jestli byly smrtící zbraně legálně drženy. Jako údaj dobré, ale teď už zcela nepodstatná záležitost.Pro průměrně cvičenou opici je to otázka deseti minut od obdržení výrobního čísla zbraně.Ministr, místo aby se zabýval tím, kde byla policie tu hodinu, kdy vrah dorážel zraněné , nadává panu starostovi, že tím, že komunikoval s médiii ohrozil celou akci.Už jen za tento výrok by měl mít před Úřaden Vlády zbaleny kufry. Stejně tak generál Tuhý by neměl na nic čekat a odejít beze cti, zadním vchodem. Naši politici a úředníci se zkrátka nenaučí říkat lidem pravdu a nebo raději mlčet.Je mi z Vás zle,
    • Tak, tak. Kdo byl potom větší žvanílek - "místní" starosta anebo jakýsi ministr "na dálku" ?
    • Nemelte nesmysly. V době kdy na místo dorazila policie bylo všech 8 obětí po smrti.
      Na zastřelení 8 lidí stačí jedna minuta.
      Ostatní lidé utekli, včetně těžce zraněné servírky!
      Pak už střílel jenom na policisty, kteří s ním vyjednávali. O muži, který se ukrýval na toaletách nevěděl a starosta ho svým žvaněním mohl připravit o život! V hospodě bývá puštěná televize.
      • To oni nemohli vědět, zda jsou všichni po smrti. Taky mohli zranění teprve umírat a pomoci se nedočkali. Ty hlídky byli 2 tedy 4 na jednoho, měli pistole, měli standardně s sebou mít neprůstřelné vesty. Byli 4 na 1-ho. Přesto zbaběle utekli. Bylo jejich povinností zaútočit za každou cenu. Za to jsou placeni. *1* *1* *1* *1*
    • Pane Jane, souhlas.
  • Sledoval jsem průběh akci v Uh. Brodu a ministr Chovanec nemá pravdu, když obviňuje starostu. Tam nebyli žádní teroristé a starosta nevěděl o nic více, než tamní reportéři. A vědět měl. Z průběhu akce, jak ji líčí policie se zdá, že první "várka" policistů byli srabové, když dostali strach z jednoho starce, Kdyby tam byli včas vtrhli i s rizikem zranění, zabití, jistě by nebylo tolik mrtvých, pokud by vůbec někdo byl. Domnívám se, že ten křik Ministra je proto, aby zakryl zaváhání prvních policistů při zákroku, kteří se jako policisté neprojevili. Kterýkoliv západní policista by jednal naparosto jinak, zejména pokud by nebyl sám. Žádná taktika, odvaha, jenom plné gatě.
    • Odkud jste to sledoval, z televize nebo z okna?
      První "várka" policistů musí zajistit okolí budovy. Každý policista,všude na světě, se řídí rozkazy svého velitele. To už byste mohl vědět alespoň z televize. K čemu by potom byly ty speciální zásahové jednotky?
      Nedělejte si iluze, že šlo někoho zachránit, Ten chlap přišel vraždit a to taky udělal.
      Všechny oběti střelil zezadu do hlavy. Kdyby jste tam poslal ty nezkušené a nevybavené policisty, jenom by přibyly další oběti.
      • Jooooo policajti zvolili vyčkávací taktiku. Původně ho chtěli obléhat a vyhladovět. Stejně jako to dělali Švédové když táhli ku Praze. Ten lump se pak ale zcela v rozporu s dobrým vychováním zastřelil sám.

        Z toho plyne že když na mne někdo střílí mám zavolat PČR aby uzavřela okolí a pachatel měl na čin trochu klidu.

        Zastřelil zezadu do hlavy ??? 8 lidí ??? povím vám nejkradší vtip o vaší profesi:

        *1* *1* *1* Policajt se zamyslel. *1* *1* *1*
    • To je vcelku pravda, protože za tu hodinu a půl než dorazila zásahovka z Brna tam mohli někteří zranění vykrvácet a včasná eliminace toho šílence mohla některé zachránit, když už bylo jasné, že tam není žádný rukojmí, měla hlídka na místě okamžitě zasáhnout a ne jen čekat až dorazí zásahovka. To by však policejní hlídka, která tam byla první musela mít v autě alespoň balistické ochranné vesty a třeba i automatické nebo brokové zbraně pro použití v takovémto extrémním případě. A to je záležitost špatného systému v policii. Nebo měla policie místo Chovance a Tuhého přivézt na místo onu zásahovku.
  • No Chovanec se tam přištrachal když už bylo "vymalováno" a už se neměl nad čím naparovat svoje ego tak se trefoval do starosty a né do novinářů kteří by mu to vosladili. *12*
  • Splasklý soudruh Chovanec by měl přinejmenším vysvětlit jakým zázrakem vystudoval v Plzni za 9 měsíců Bc. Jinak od starosty jsem neslyšel nic co by mohlo ohrožovat lidi a úspěšnost zásahu.
    • Také ve vyjádření starosty nevidím nic, co by mělo ohrozit vyšetřování...

      Starosta - má se starat o své spoluobčany a když tak činí je to podle Chovance špatně...

      Tady něco nehraje... tady něco smrdí...
    • Chovanec -Nomen Omen.
    • ... od tebe nikdy nikdo nic kloudného neslyšel, moulo :)))
      • Za to z tebe padá jedno modro za druhým. Měl bys to sepisovat...
        • ... nepadá, raději mám zeleno, deb*le :)))
          • Věřím. Už to nehul...
  • Škoda, že se již asi nedozvíme po pravdě, co bylo "spouštěčem" tohoto tragického činu.
    Ve státě, kde se "horko-ťažko" prosazují oprávněné nároky, se takováto jednání dají očekávat.
    Začíná to asi často maličkostmi- obyčejným bagatelizováním porušování práv, denně jsme ohrožováni "Američany" za volanty- nerespektování rychlosti v obci, přednosti na přechodech, jízda- po polích, lesích, zamrzlých vodních nádržích-nyní ve zprávách.
    Možná pán nebyl IN- neměl psa, nevlastnil SUV, nevolil ANO, nepořádal "Bár Bé Kjů", neměl poslední model sekačky na trávu-nesekal před domem-nebyl KŮL a všechno nebylo SUPR-zkrátka PODIVÍN!
    Nerespektování faktu, že i váš soused má práva na odpočinek atd. Mohl bych takto pokračovat do Aleluja!
    • ... proboha nepokračuj :)))
    • Jo, máme smůlu, že se to stává pouze v našem státě a skoro každý týden.....
      • ... ty nerozumíš ani dění na vaší návsi, blbe :)))
  • "Zásahová jednotka pak vnikla do objektu a pachatel, konfrontován s beznadějností své situace, se s největší pravděpodobností sám zastřelil," uvedl mluvčí.

    To neví 100%?! Tedy - pokud na něho policajti nestříleli...

    "S největší pravděpodobností o zkratkovité jednání agresora, jenž mohl být pod velkým psychickým tlakem," řekl Stránský.

    Při zkratovém jednání nevolám nejdřív do TV, že se něco stane...
    • Chronologie událostí v Uherském Brodě
      12:38 - policie přijala oznámení, že do restaurace Družba vešel muž a začal střílet po hostech.
      12:47 - na místo dorazila policejní hlídka, útočník na ni začal pálit. Z restaurace se podařilo dostat sedmatřicetileté postřelené ženě, kterou zdravotníci převezli do nemocnice.
      12:56 - do redakce televize Prima údajně volal muž, který uvedl, že je šikanován, "má pistoli a rukojmí a zařídí se po svém".
      13:50 - na místo zamířily další policejní a záchranářské hlídky včetně vrtulníku.
      14:00 - po neúspěšném vyjednávání s útočníkem vnikla do restaurace zásahová jednotka. Policisté na místě našli větší počet mrtvých včetně předpokládaného pachatele.
      15:35 - ministr vnitra Milan Chovanec uvedl, že střelba si vyžádala osm obětí, zemřel také pachatel.
      16:08 - uherskobrodský starosta Patrik Kunčar sdělil, že útočník se sám zastřelil.
      17:04 - žalobce potvrdil osm obětí – sedm mužů a jednu ženu, stejně jako smrt střelce. Jeho motivem byla zřejmě kombinace osobních důvodů.
      po 23:00 - policie zasáhla v domě střelce na okraji sídliště Olšava, asi kilometr od místa střelby. Z řadového domku vyvedla manželku pachatele, která má podle sousedů dlouhodobé psychické problémy.
      • ... 25.02.2015, 12:58 - Lump se opět klasicky ztrapnil :)))
  • Svoboda a demokracie je hlavně o pochopení ,naslouchání a toleranci vůči ostatním.Často slýchávám ,že si svobodu nezasloužíme protože si jí nevážíme.Začíná to účastí u voleb kdy min. 40 procent populace v době kdy má něco změnit jde žvástat do hospody než aby šel volit.Pak se diví co se děje.Když sleduji některé příspěvky ,tak nemám chuť vůbec odepisovat.Jakým právem někteří pisatelé sprostě urážejí ostatní,Když nedokážeš slušně argumentovat, tak se do diskuze ani nezapojuj ,je to nad tvé chápání.Rád si vyslechu každý názor ale urážky pod anonymním jménem typu bez jména. Vůbec bych se nezlobil kdyby to cenzůra smázla a tady je vidět jak jsme tolerantní i takovým hulvátům dáme prostor.Prosím pokud někdo nemá rozumný názor nepiště nic .Mne a ostatní nezajímají vaše výplody vulgarismů.
    • prosím tě,co chce tady volbama měnit,konkrétně,jakou :změnu jsi volil ty!!!(nechám si poradit)
      a i kdyby tu přišel někdo něco změnit,,,,je tu včemocná EU!!
    • ... ale zajímají, jinak bys sem nepsal své tragické romány, blbe :)))
  • Pokud bude nadále policie tak laxní, jak včera předvedla, máme se na co těšit, pokud půjde o teroristy. Chraň nás pámbů a všichni svatí.
    • ... tobě ani terorista neublíží, buď v klidu, blbe :)))
      • ... nenapadá mi, jak primitivní musí být ubožák, který si dal takovou práci s hlasováním :)))
      • Tobě neublíží nikdo. Víš proč? Protože takovýho de. bi. la nikdo nehledá. Tobě ublíží jen primář v blázinci. Ty jsi ale ho va do.
        • ... něco tak primitivního bych nenapsal ani po letech v blázinci s tebou, ubohý blbe :)))
      • antiblbe je známo, že si odseděl s odřenými zády tři třídy v praktické škole, na víc u tebe nebyl shledán vědomostní potenciál, tak že co ještě dodat.
        • ... to o tobě není známo vůbec nic, nulo :)))
  • Uherský Brod, Grebeníčkovo, tam jsou divní lidé. Oba prý byli divní lidé, ženská vykřikovala jak se měla za komunismu dobře. Sousedé se jich prý báli a volali na ně policajty, jenže se nic nestalo. Psali petici na radnici, ale báli se ji předat. Asi ti dva měli dlouhé prsty. Nejspíš to byli "bývalí". A takoví lidé mají legálně zbraně. *16*
    • to není o legalních a nelegálních zbraních *9*
  • Pan Tomáš Teplý. Náš srandovní policejní ředite.Už tady v Ostravě z něj měli všichni legraci.Všimněte si kolik nosí vyznamenání.Nesmírně si na ně potrpí.Má tam též stužku Nejlepší zahrádkář.A jednou mu dali v Bohumíně stužku Zasloužilý tavič.To víte že stužka je tam!Takže takového frajera máme ve funci.Jo takže on si přifrčí vrtulníkem.Ale zásahovka dojela autama.Si dělají kozy,ne? Nemělo to být náhodou naopak.Prostě šašci.Blbé je že kdyby to bylo naopak řada z postřelených mohla žít.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit