Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Tak ono nejde úplně o to nějaké cestování, aby Greta byla šťastná, ale obecně o to přemýšlení jako takové. Nemyslím si, že je vyloženě problém cestování jako takové, ale spíše to, jak moc cestujeme, kam a tak... Hodně lidí by se mělo nad sebou zamyslet... A ti, kteří už cestuji, by měli mít alespoň cestovní pojištění...

  • Ahojte. Gréta má sice dobrou myšlenku, ale i tak není možný, aby se něco zlepšilo. To by se musel vzpamatovat celej svět a na to jsou lidi až moc velký sobci. Jinak my tyhle prázky jedeme do Krkonoš. Neznáte tenhle hotel? https://sbalaval.cz/ceska-republika/300084832-hotel-clarion-hotel-spindleruv-mlyn-ceska-republika-krkonose-1-232-kc-zajezd-dovolena-ceska-republika-krkonose.html

  • Taky už odmítám cestovat letadlem, protože je to neekologické. Místo toho proto příští rok plánujeme s manželkou cestu na dovolenou absolvovat vlakem. Už jsem si četl tipy, jak levně cestovat vlakem po Evropě, takže je určitě v létě využiji v praxi. Chceme jet někam k moři, takže pevně věřím, že takto dlouhá cesta vlakem bude jistě silný zážitek.

  • On by vám to ještě před dvaceti lety řekl, ale dnes už to nebude dělat, protože se má každý snažit sám 🙂

  • Tak recyklovat se dá ledasco. Kolega už přemýšlí nad výrobou hounovice.Zdrojového materiálu by bylo dost a přepálit se dá snad všechno 🙂

  • Buďte si jist, že toto hloupé, ale zlaté vejce zajímá všechny, kteří z ní něco mají. A jistě to nejsou jen její rodiče.

  • Nebo to cestování omezit. Myslím to zbytečné, dovolenkové a poznávací. Jen proto, aby lidé navštívili co nejvíc zemí (a mohli se tím náležitě chlubit) je vy produkováno tolik škodlivin, že se to nezdá. Nejde jen o letadla, ale i o autobusy a auta. Kolik se těmito zbytečnými cestami spálí pohonných hmot? To musí být nepředstavitelné množství.

    Pokud je cestování trend, je potřeba takové trendy změnit a nechránit lidské zdraví tím, že zakážeme kouřit v hospodách nebo podobné kraviny, které nic neřeší (kromě toho, že už alkoholici nesedí v zakouřeném, ale mohou se opíjet v čistém vzduchu 🙂).

    Třeba se jednou vrátí trendy, že se bude jezdit na výlety hlavně po své republice a to vlakem, na kole, či pěšky. Ví, že dovolená na Maledivách naštve souseda víc, než kdybych byl v penzionu na Šumavě, ale i toto je součástí té ekologie. Nejen to, že hodíte PETku do žlutého kontejneru.

    A to fakt nejsem žádný ekolog.Na druhou stranu se mně nelíbí, jak se chováme pokrytecky a pak jsou ty velké nepoměry. Co přinesly úsporné zářivky vůči žárovkám, které byly kvůli nim EU zakázány? Jen vyšší spotřebu rtuti a daleko nákladnější výrobu i recyklaci, o kterých se taktně mlčelo a psalo se jen o rozdílu v přeměně elektřiny na světlo. Přinesly ty úspory s ohledem na tu výrobu a likvidaci vůbec něco? Nebylo to jen plácnutí do vody, které bylo spíš kontraproduktivní? Nemělo se počkat až na současné LED?

  • KIMCID

    Greta nikoho nezajímá

  • každý člověk má na svém těle otvor,kterým znečišťuje přírodu,proto životní prostředí bude zachráněno,vezme-li lid věc ekologie do svých rukou!

  • Musíte se také trochu sám snažit. Návodů, informací  a odkazů jsem vám dal dost. Před takovými dvaceti lety jsem si dával práci a námahu abych líným lidem snášel důkazy až pod nos (aby je potom oni arogantně a hloupě odmítli). Dnes už stejnou chybu nedělám, neházím perly sviním, jak pravil klasik....kdo chce najde a kdo nechce, tomu nepomůže ani kdyby do důkazů a fakt narazil svým nosem.  SNAŽTE SE TROCHU......ZVEDNOUT ZADEK Z GAUČE A PROTOČIT ZTUHLÉ MOZKOVÉ ZÁVITY...... 

    anebo máte nějaké jiné řešení problému????  SEM S NÍM.........jsem jedno velké ucho......

  • To, co prezentuje tahle podivně vyhlížející a hovořící slečna jde velmi mimo mě. Může si říkat co chce, nadávat komu chce - jde ale o to, jak si to kdo bere. 

  • HLAVNĚ: Greta (a její doprovod) samozřejmě může lítat letadlem nebo cestovat třeba luxusní jachtou (jejíž pohon je sice ekologický pokud tedy zrovna náhodou fouká vítr a ještě k tomu tím správným směrem, ale jejíž výroba zanechala obrovskou uhlíkovou stopu a možná i nějaké to ekologické zamoření prostředí) proto, aby mohla vztekle ječet v OSN nebo v Ženevě, ale vy, chudý lid, byste měli jíst z papírových tácků vyrobených z recyklovaného papíru, nejlepší by bylo, kdyby i vaše strava byl nějaký recyklát, v zimě byste neměli topit a o jiném než pěším cestování byste neměli ani snít, protože neumíte tak krásně vztekle-autisticky ječet.

  • S prvním odstavcem souhlasím naprosto úplně. K dalším mám dva dotazy:

    1. Který vynález Nikoly Tesly že je tím tajemným zdrojem energie ?

    2. Co to je "volná energie" ? (A jak se dá "zhmotnit" ?)

  • Je důležité, aby byla spokojená duševně nemocná dívka 

    (její autismus není nic jiného, než duševní nemoc), 

    nebo my ostatní? 

  • Ekologie a ohleduplnost vůči Planetě je naprosto evidentní a samozřejmá věc, o které je zbytečné vést spory. Čemu se však člověk musí hořce smát, je stupidita s níž je Lidstvo doslova a do písmene oblbováno. Je nám vtloukáno do hlav, že ekologičtí budeme, "pouze tehdy, když budeme jezdit na kole a pojídat nejspíš řasy. Každý občan si bude nejméně jednou ročně kupovat do benzínového auta předražený zbytečný katalyzátor, ne-li přímo nový elektromobil (napájený ovšem jak????)." Nic proti jízdě na kole, jsem nadšený cyklista.......  

    Přitom ovšem už nejmíň sto let od dob geniálního a úmyslně přehlíženého fyzika Nikoly Tesly a experimentátora Viktora Schaubergera, máme k dispozici zcela ekologické náhradní zdroje energie. Že tyto koncepty fungují, osvědčili  mnozí, například Ital Antonio Urzi, který víc než často pozoruje mimozemské technologie https://www.youtube.com/results?search_query=antonio+urzi Američan Corey Good, údajný účastník tajného amerického kosmického programu, https://www.matrix-2001.cz/gaia-video/zprava-pro-lidstvo-192#   záhadný signál v britské televizi   https://www.youtube.com/watch?v=qMFlp4EX08c Švýcar Eduard Meyer, nacistické projekty Wrill a Haunebu a stovky nebo spíš tisíce dalších. Pochybuji, že technologie, o nichž referují, by fungovaly na ropě , nebo třeba  na principu parního stroje......

    Je zajímavé, že o zkušenostech a pozorováních tísíců lidí, se mlčí a místo nich se ventilují různé pseudoekologické absurdity. Já osobně jsem například jen v loňském roce pozoroval takzvané UFO dvakrát,  v únoru kolem šesté večer z kuchyňského okna a v patrně v září šest hodin ráno o deset kilometrů dále. Nedělám si evidenci....Není to pro mne primární aktivita, pohyb UFO je pro mne běžný jako  lety pozemských letadel, takže mu nepřikládám větší pozornost a nijak výrazněji je neventiluji. Ledaže by mne kontaktovali osobně s nějakým úkolem propagace.....    

    Jen mne velice baví ta pseudoekologická hysterie, z níž mám pocit, jako by Nacisté v koncentrácích kříčeli "Židé zachraňte své děti, misto jednoho dítěte zplynujeme jednoho dospělého, to je přece humánní". Natom není nic humánního, HUMÁNNÍ JE VYHLADIT NACISTY!!!!!!'!'!' Stejně jako na pojídání řas a nákupu zbytečných katalyzátorů není nic ekologického, EKOILOGICKÉ JE ZAVÉST VOLNOU ENERGII. Ale to nám asi zkorumpovaný mainstream neřekne, že.....????

  • Celá staletí lidé vandrovali pěšky, po svých. Různí tovaryši prošli celou Evropu, aby do sebe nasáli maximum znalostí a zkušeností. A vandrovaly i jiné skupiny osob, jejichž příslušníci nikdy nepožadovali nějaké sociální dávky, resp. zajištění maximálního komfortu. I nyní je možné se zbavit automobilů a dalších dopravních prostředků a putovat pěšky, je ovšem nutné se zbavit zlozvyků cestovat autem apod. Když se zdravotničtí inkvizitoři pokoušejí o zbavení zlozvyku kouření, mohou se pokusit i o zbavení zlozvyku být líným. Ale i tak nebudou gretenští aktivisté spokojeni. 

  • No copak uršula ta už se nacestovala dost , ale představa ze na planetě bude mít každý fáro a plnou ledničku a létat na dovču přes půl světa není pro matku Zemi stravitelná a to je snem spotřební ekonomiky věčného růstu a co s tím?Podotýkam že konečné řešení pro lidstvo v ramci planety je taky nestravitelné!

    Takže vlastně busem do Chorvatska s řízkem v tašce bylo nejekologištější co se na turistickém ruchu vyvinulo akorát by jsme na místo nakupování  činskejch hloupostí si měli dát sladoled a pizzu .Pak že jsme jako pozadu.

  • Zase jeden z těch článků, snažících se dirigovat a předepisovat, jak se má dospělý člověk chovat a co má a nemá dělat. 

    Ekologický zelený terorismus se plíží jako lstivý Afghánec a stejně zákeřně útočí. Uvědomuji si společenskou odpovědnost svého činění, chápu nezbytnost jisté korekce naplňování potřeb v konkrétním prostředí, ale na takové "výchovné" aktivity lidí, kteří křičí o nezbytnosti jíst chrobáky, zrušit cirkusy a chodit pokud možno jen v hávu ze staré trávy prostě neslyším a slyšet nebudu.

    Tohle šílenství ponechávám generačním pokračovatelům. 

  • Už jen samotná existence lidstva zanechává uhlíkovou stopu. Takže postupovat podle návodu klimaticko-gretenského gangu Greta a spol. není z hlediska uhlíkové stopy uspokojivé, jistě se najdou fanatici požadující ukončení existence lidstva. Je jasné, že bláboly Grety a dalších ekoteroristických aktivistů jsou hlavně akční záležitostí zákulisních gaunerů, kteří jako šelma větří v nábožně-fanatickém klimaticko-gretenském šílenství ohromné zisky. Stačí si vzpomenout kolik vydělali na solárním tunelu zákulisní gauneři. Plány šílené Uršuly jsou natolik škodlivé, že jsou schopny srazit vyspělou ekonomiku EU na kolena.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit