Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Tak ono nejde úplně o to nějaké cestování, aby Greta byla šťastná, ale obecně o to přemýšlení jako takové. Nemyslím si, že je vyloženě problém cestování jako takové, ale spíše to, jak moc cestujeme, kam a tak... Hodně lidí by se mělo nad sebou zamyslet... A ti, kteří už cestuji, by měli mít alespoň cestovní pojištění...

  • Ahojte. Gréta má sice dobrou myšlenku, ale i tak není možný, aby se něco zlepšilo. To by se musel vzpamatovat celej svět a na to jsou lidi až moc velký sobci. Jinak my tyhle prázky jedeme do Krkonoš. Neznáte tenhle hotel? https://sbalaval.cz/ceska-republika/300084832-hotel-clarion-hotel-spindleruv-mlyn-ceska-republika-krkonose-1-232-kc-zajezd-dovolena-ceska-republika-krkonose.html

  • Taky už odmítám cestovat letadlem, protože je to neekologické. Místo toho proto příští rok plánujeme s manželkou cestu na dovolenou absolvovat vlakem. Už jsem si četl tipy, jak levně cestovat vlakem po Evropě, takže je určitě v létě využiji v praxi. Chceme jet někam k moři, takže pevně věřím, že takto dlouhá cesta vlakem bude jistě silný zážitek.

  • Nebo to cestování omezit. Myslím to zbytečné, dovolenkové a poznávací. Jen proto, aby lidé navštívili co nejvíc zemí (a mohli se tím náležitě chlubit) je vy produkováno tolik škodlivin, že se to nezdá. Nejde jen o letadla, ale i o autobusy a auta. Kolik se těmito zbytečnými cestami spálí pohonných hmot? To musí být nepředstavitelné množství.

    Pokud je cestování trend, je potřeba takové trendy změnit a nechránit lidské zdraví tím, že zakážeme kouřit v hospodách nebo podobné kraviny, které nic neřeší (kromě toho, že už alkoholici nesedí v zakouřeném, ale mohou se opíjet v čistém vzduchu 🙂).

    Třeba se jednou vrátí trendy, že se bude jezdit na výlety hlavně po své republice a to vlakem, na kole, či pěšky. Ví, že dovolená na Maledivách naštve souseda víc, než kdybych byl v penzionu na Šumavě, ale i toto je součástí té ekologie. Nejen to, že hodíte PETku do žlutého kontejneru.

    A to fakt nejsem žádný ekolog.Na druhou stranu se mně nelíbí, jak se chováme pokrytecky a pak jsou ty velké nepoměry. Co přinesly úsporné zářivky vůči žárovkám, které byly kvůli nim EU zakázány? Jen vyšší spotřebu rtuti a daleko nákladnější výrobu i recyklaci, o kterých se taktně mlčelo a psalo se jen o rozdílu v přeměně elektřiny na světlo. Přinesly ty úspory s ohledem na tu výrobu a likvidaci vůbec něco? Nebylo to jen plácnutí do vody, které bylo spíš kontraproduktivní? Nemělo se počkat až na současné LED?

  • KIMCID

    Greta nikoho nezajímá

    • Buďte si jist, že toto hloupé, ale zlaté vejce zajímá všechny, kteří z ní něco mají. A jistě to nejsou jen její rodiče.

  • To, co prezentuje tahle podivně vyhlížející a hovořící slečna jde velmi mimo mě. Může si říkat co chce, nadávat komu chce - jde ale o to, jak si to kdo bere. 

  • HLAVNĚ: Greta (a její doprovod) samozřejmě může lítat letadlem nebo cestovat třeba luxusní jachtou (jejíž pohon je sice ekologický pokud tedy zrovna náhodou fouká vítr a ještě k tomu tím správným směrem, ale jejíž výroba zanechala obrovskou uhlíkovou stopu a možná i nějaké to ekologické zamoření prostředí) proto, aby mohla vztekle ječet v OSN nebo v Ženevě, ale vy, chudý lid, byste měli jíst z papírových tácků vyrobených z recyklovaného papíru, nejlepší by bylo, kdyby i vaše strava byl nějaký recyklát, v zimě byste neměli topit a o jiném než pěším cestování byste neměli ani snít, protože neumíte tak krásně vztekle-autisticky ječet.

    • Tak recyklovat se dá ledasco. Kolega už přemýšlí nad výrobou hounovice.Zdrojového materiálu by bylo dost a přepálit se dá snad všechno 🙂

  • Je důležité, aby byla spokojená duševně nemocná dívka 

    (její autismus není nic jiného, než duševní nemoc), 

    nebo my ostatní? 

  • Ekologie a ohleduplnost vůči Planetě je naprosto evidentní a samozřejmá věc, o které je zbytečné vést spory. Čemu se však člověk musí hořce smát, je stupidita s níž je Lidstvo doslova a do písmene oblbováno. Je nám vtloukáno do hlav, že ekologičtí budeme, "pouze tehdy, když budeme jezdit na kole a pojídat nejspíš řasy. Každý občan si bude nejméně jednou ročně kupovat do benzínového auta předražený zbytečný katalyzátor, ne-li přímo nový elektromobil (napájený ovšem jak????)." Nic proti jízdě na kole, jsem nadšený cyklista.......  

    Přitom ovšem už nejmíň sto let od dob geniálního a úmyslně přehlíženého fyzika Nikoly Tesly a experimentátora Viktora Schaubergera, máme k dispozici zcela ekologické náhradní zdroje energie. Že tyto koncepty fungují, osvědčili  mnozí, například Ital Antonio Urzi, který víc než často pozoruje mimozemské technologie https://www.youtube.com/results?search_query=antonio+urzi Američan Corey Good, údajný účastník tajného amerického kosmického programu, https://www.matrix-2001.cz/gaia-video/zprava-pro-lidstvo-192#   záhadný signál v britské televizi   https://www.youtube.com/watch?v=qMFlp4EX08c Švýcar Eduard Meyer, nacistické projekty Wrill a Haunebu a stovky nebo spíš tisíce dalších. Pochybuji, že technologie, o nichž referují, by fungovaly na ropě , nebo třeba  na principu parního stroje......

    Je zajímavé, že o zkušenostech a pozorováních tísíců lidí, se mlčí a místo nich se ventilují různé pseudoekologické absurdity. Já osobně jsem například jen v loňském roce pozoroval takzvané UFO dvakrát,  v únoru kolem šesté večer z kuchyňského okna a v patrně v září šest hodin ráno o deset kilometrů dále. Nedělám si evidenci....Není to pro mne primární aktivita, pohyb UFO je pro mne běžný jako  lety pozemských letadel, takže mu nepřikládám větší pozornost a nijak výrazněji je neventiluji. Ledaže by mne kontaktovali osobně s nějakým úkolem propagace.....    

    Jen mne velice baví ta pseudoekologická hysterie, z níž mám pocit, jako by Nacisté v koncentrácích kříčeli "Židé zachraňte své děti, misto jednoho dítěte zplynujeme jednoho dospělého, to je přece humánní". Natom není nic humánního, HUMÁNNÍ JE VYHLADIT NACISTY!!!!!!'!'!' Stejně jako na pojídání řas a nákupu zbytečných katalyzátorů není nic ekologického, EKOILOGICKÉ JE ZAVÉST VOLNOU ENERGII. Ale to nám asi zkorumpovaný mainstream neřekne, že.....????

    • každý člověk má na svém těle otvor,kterým znečišťuje přírodu,proto životní prostředí bude zachráněno,vezme-li lid věc ekologie do svých rukou!

    • S prvním odstavcem souhlasím naprosto úplně. K dalším mám dva dotazy:

      1. Který vynález Nikoly Tesly že je tím tajemným zdrojem energie ?

      2. Co to je "volná energie" ? (A jak se dá "zhmotnit" ?)

      • Musíte se také trochu sám snažit. Návodů, informací  a odkazů jsem vám dal dost. Před takovými dvaceti lety jsem si dával práci a námahu abych líným lidem snášel důkazy až pod nos (aby je potom oni arogantně a hloupě odmítli). Dnes už stejnou chybu nedělám, neházím perly sviním, jak pravil klasik....kdo chce najde a kdo nechce, tomu nepomůže ani kdyby do důkazů a fakt narazil svým nosem.  SNAŽTE SE TROCHU......ZVEDNOUT ZADEK Z GAUČE A PROTOČIT ZTUHLÉ MOZKOVÉ ZÁVITY...... 

        anebo máte nějaké jiné řešení problému????  SEM S NÍM.........jsem jedno velké ucho......

        • On by vám to ještě před dvaceti lety řekl, ale dnes už to nebude dělat, protože se má každý snažit sám 🙂

  • Celá staletí lidé vandrovali pěšky, po svých. Různí tovaryši prošli celou Evropu, aby do sebe nasáli maximum znalostí a zkušeností. A vandrovaly i jiné skupiny osob, jejichž příslušníci nikdy nepožadovali nějaké sociální dávky, resp. zajištění maximálního komfortu. I nyní je možné se zbavit automobilů a dalších dopravních prostředků a putovat pěšky, je ovšem nutné se zbavit zlozvyků cestovat autem apod. Když se zdravotničtí inkvizitoři pokoušejí o zbavení zlozvyku kouření, mohou se pokusit i o zbavení zlozvyku být líným. Ale i tak nebudou gretenští aktivisté spokojeni. 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit