Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • A o čem asi píšu?Ty nejsi kompletní že?neplet se mezi dospělé.

  • Koukám pan chytrý.Ty mi můžeš skočit do trenek a obíhat gumu,jinak jsi absolutně k ničemu.Stultus.

  • Ano, máte to v hlavě srovnané - i pitomec má v demokracii své místo. Dokonce může být i zvolen 🙂 (do jakékoliv funkce)

  • U voličů Kalouska,ODS atd tomu ani jinak být nemůže,vy jste komik typu Mináře koukám,vás musela inteligence minout na kilometry.Ale v demokracii jak vidím u vás má i pitomec své místo.

  • KIMCID
  • O profilu Lidovců si nikdo nemůže dělat iluze. 
    Toto slizké uskupení slizkých lidí,  jako pátá kolona moci Vatikánu v naší zemi už by měla být dávno stejně jako KSČ vyhlášená za své vlastizrádné jednání za stranu mimo zákon. 

    Bůh s nimi. 

  • Ano je to smutné - ale přesně! Lidovci ty krysy proradné klidně zajeli na sraz sudetoněmeckého Landsmašaftu. A slizoun Bělobrádek tehdy  řečnil o tom, že si nás dovede představit opět v jednom státě.Seděl v první řadě v pravo.A tato smečka za nás jako bojuje ve sněmovně?Ještě že byl Daniel Herman vyfičen.

  • gaheris

    Landsmanšaft a v barvách hitlerjugend povykovali vlastizrádci na Letné, Podporováni vlastizrádnými neziskovkami, maďarským židem a taky Bakalou a podobnými zloději, Pokud by byly volby má je pan Babiš vyhrané což je víc než jisté! Vrchol sprostoty a vlastizrady je navrácení miliardového majetku rodu Walderode, tomu hrdlořezovi a příslušníkovi SS vraždícímu české odbojáře §§§

  • A to je šance pro vás. Musíte zvednout líné zadky a jít válet těsto. Kňučet závistivě na náměstí, že vás nikdo nepustil zadarmo ke korytu, evidentně nepomáhá. Vidím jistý pokrok v tom, že už chápete, že musíte lidem i něco dát a ne jen dvacet let planě slibovat a pak nekontrolovaně beztrestně krást. Dejte dvě koblihy a nemusíte se ztrapňovat s milionovým chlívkem. 

  • Karel

    Tak to bych potřeboval vědět jakožto nevzdělaný občan jaký je rozdíl mezi třeba neziskovou firmou  s deseti milióny spokojených či nespokojených  zaměstnaců a řízením státu.Poučte mně neznalého a nedostatečně studovaného občana?

  • Stát je s ohledem na účel a způsob svého vzniku a plnění funkce podnik a jako takový má být řízen.

    Naprostá většina současných států vznikla za účelem provozování feudálního majetku (neobratná formulace, jistě, ale za účelem srozumitelnosti) a dosud se od tohoto faktu nedokázala oprostit, leč verbálně, respektive proklamativně, i když zákonem (Česká republika, Rakouská republika).

    Ostatně, i podniky jsou řízeny různými způsoby, od absolutistických po liberální, pracoval jsem v těch i oněch. Existují i podniky analogické socialistickým státům - vlastněné svými zaměstnanci. 

  • Dokázat z čeho je obviňován. Jinak je to "jedna paní povídala".

  • Dokážete filiovi vysvětlit, proč by to neměla být pravda? 

    Příklad, jak se něco vysvětluje bez použití východostepních nájezdníků:

    Nesmíme zapomínat ani na morální stránku věci. Všechny prostředky, které stát utratí, musel nejprve někde vzít; kromě dluhu, což je jen dočasný nástroj, jenž nakonec stejně musí být splacen z jiných zdrojů, tyto prostředky stát mohl získat jedině tak, že je vzal svým občanům, obvykle pomocí daní. Daně většina z nás neplatí dobrovolně – pokud bychom se finančnímu úřadu vzepřeli, peníze by nám byly odebrány násilím. Daně jsou tedy nevyhnutelně loupeží. Sice opovrhujeme člověkem, jenž násilím oloupí jiného, ale když milion lidí násilně oloupí druhý milion lidí, to už nám nevadí. Ano, stát nám sice za naše daně poskytuje určité služby, ale kde bere tu jistotu, že každý z nás přesně o ty služby v té kvalitě stojí? Nemluvě o tom, že i kdyby nám zloděj za ukradené prostředky něco koupil, jeho krádež tím nepřestává býti krádeží.

    Blíže a obšírněji na www.mises.cz.

    Dále: Ono záleží na tom, jak mnoho je někdo levičák, víte?

  • To že to nějaký Martin Urza přednáší a nějaký filius-syn to schvaluje, to ještě neznamená, že by to mělo být pravda.

  • V tom je právě ta chyba, stát není výrobní podnik, jeho funkce a poslání jsou podstatně jiné.

    Kdo si plete správu některých funkcí státu s řízením podniku, ten nepatří do politiky, ale do výroby.

    A kdo to nechápe, ten by si měl zopakovat základní vzdělání.

  • V tom je právě ta chyba, stát není výrobní podnik, jeho funkce a poslání jsou podstatně jiné.

    Kdo si plete správu některých funkcí státu s řízením podniku, ten nepatří do politiky, ale do výroby.

    A kdo to nechápe, ten by si měl zopakovat základní vzdělání.

  • Každopádně si užívá "domněle relativního blahobytu".

    Přejme mu to.

  • Dotace jsou nemravné, daně jsou loupež. Martin Urza o problematice přednáší často, můžete obětovat jednu z milionu chvilek.

  • Ale jděte!

    Již k úvodní větě se sluší podotknout, že žádné důchodové pojištění neexistuje, protože název je pouze použit jako krycí jméno pro daň, se zdravotním pojištěním se to má stejně. Sám to v druhém odstavci svého příspěvku přiznáváte - nemáte žádné pojištění, vláda musí peníze na důchody někde a někomu sebrat.

    Zrnko pravdy jste přec jen nalezl - žádný Bureš vám důchod skutečně nedává, v rozporu s vaším tvrzením ale jeho výši určuje vláda, takže manipulace s výší důchodu může být považována za milodary.

    Dotace nesmrdí, jak prokázal již dávno jeden římský císař. Pokud mi stát uloupí vydělané peníze a rozdá je na dotacích, je lhostejné, zda je dostane Andrej nebo Zdeněk. Už mi byly uloupeny - tam je ten zločin.

  • Ano- sázka na hloupost se vyplácí.A nejen u nás, vidíme to v Maďarsku, v Turecku v Polsku. To je stejná sorta voličů, snad jinde ještě více zblbnutá náboženstvím.Tak snad ještě čekat na chytřejší mladší generaci, která k volbám nechce chodit. Určitě by pomohly internetové volby, to by vypadaly výsledky jinak. Za starou babičkou co nevidí neslyší a bude volit KSČ nebo socdem/ nic proti ní/ s urnami přijdou, ale lidé co  bohužel, nemají čas zajít k volbám, korespondenčně volit nemohou.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit