Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Ministr Balvín je mně velmi nesympatický, ale už mě štve, jak si tato skupina lidí, myslím herců, operních pěvců atd. myslí, že jsou něco více než ostatní občané že mají mimořádná privilegia. Právě naopak, jsou tou nejzbytečnější profesí na světě. Každý dobrý lékař, farmář nebo učitel je 100x užitečnější. Myslíte si, že si zaměstnanci ve Škodovce mohou vybírat dosazeného generálního ředitele a budou dávat výpovědi, když tam akcionáři nějakého dosadí. Když dali výpověď, tak ať jdou. A když nezačne včas sezóna, komu to bude vadit ? NHL také začala s půlrořním zpožděním a chodí na ní ztraceně více lidí. A stalo se co ? Nic. tak pane Donutile, běžte zese někam do Bránického divadla odpovídat na dotazy diváků, které si sám píšete, protože jsou vždy stejné, řeknětě pár historek o Frantovi Kocourkovi aklidn se do divadla nevracejte. Kašlem na vás. Kdo je Pechlát, Krajčo, Pavelka ? Zbytečné nuly.
  • Národ sobě !
    Za celou dobu existence ND nedošlo k tomu, aby si herci diktovali kdo bude ředitelem divadla. Národní divadlo symbol české kultury a historie proměnili intrikáni jako Donutil a Rösner včetně mladého Prachaře a ostatních k tomu, že národ tam nechodí a již k ND neshlíží jako ke své kapličce. Místo hraní se více vedou diskuse, protesty a realizují experimenty , které od divadla odpuzují. Prostě herci si z divadla udělali " divadlo pro sebe ".
    Doufal jsem , že po antichartě se z jeho prken vytratí politické deklarace. Z toho mě vyvedla umělkyně Hrzánová a chvalozpěvy Krause s Chýlkovou na Havla při udělování Thálie.
    Je mi jedno, že Balvína nemusím, ale po pravdě celé ND potřebuje rozprášit a obsadit lidmi, kteří chtějí národ bavit a vzdělávat a neřešit pouze své ambice.
    Pro mě je již předonutilováno , spíše z něho cítím honbu za penězi než za uměním a to mi vadí.
    Nedivím se , že odešel Munzar s Hlaváčovou.
  • Vážení spoluobčané já si myslím,že hrát divadlo v dnešní době je stejné podnikání jako každé jiné podnikání tak bych jim žádné dotace nedával at se uživí jak umí a když neumí tak at jdou dělat něco čím se uživí vono žít z toho co jiným seberu to umí kdejaký trouba.
  • No, tak jdem do toho.......Dnes už víme, co "komediant", tak příznivec Německého šlechtice
    Kchárla. Nevidím problém, zavřít Národní divadlo, ať vypadne tahle "šlechta" a vstopí na scénu někdo, kdo si nebude diktovat a cítit se nade všemi. Koho nebude v našem kulturním
    stánku zajímat na prvním místě politika ale umění. Vždiť si všichni pamatujeme, které xichty
    se prodaly Kchárlovi.......A teď, do mě *1*
    • Ubožáku, tomu "Kchárlovi" nesaháš ani po kotníky. Nezapomínej, že je to ČESKÝ šlechtic. Ono totiž češství nelze spojovat jenom s jazykem. Těch 27 českých pánů popravených po Bílé hoře na staroměstském náměstí také hovořilo německy, jenom někteří znali pár vět česky. A přesto to byli ČEŠTÍ pánové.
      Karl von Schwarzenberg ovšem hovoří česky, přesto že ho jako malého kluka komunisti vyhnali ze země a vyrůstal v německy mluvícím prostředí. Na Scwarzenbergy Nemohli něho použít ty tzv. "Benešovy dekrety", protože neměli "německou národnost" a ani to nebyli "zrádci a kolaboranti". A aby je přesto mohli oloupit a vyhnat ze země, tak si na ně museli vymyslet zvláštní "zákon", tzv. lex Schwchwarzenberg.

      Kolik jazyků ovládáš ty?
      • Lex Schwarzenberg byl přijat ještě za presidenta Beneše před r.1948, tak do toho netahej komunisty.Ti vězni z koncentráku, co dali němci otci pana knížete k dispozici na likvidaci následků vichřice v jejich lesích to dostali zaplaceno.Jinak co rodina pana knížete udělala tak záslužného pro tento národ, že dostala zpět majetek na který se vztahují Benešovy dekrety a pan kníže je dnes jeden z největších vlastníků půdy u nás? Asi totéž co katolická církev, nedivím se, že jsme v zadeli, pokud skuteční češi narození v této zemi mají podobné názory.
      • Ten Kchárl není český šlechtic, ale kdosi (se švýcarským pasem), kdo byl adoptován rakouským šlechticem, aby zůstal zachován rod "po meči". NBikdo ho ze země nevyhnal, jeho otec se rozhodl zcela dle svého srdce pro Rakousko. A co se týká Lex Schwarzenberg - ten vznikl proto, aby ČSR mohla přijmout DAR posledního pravého Schwarzenberga - veškerá panství na svém území. To nešlo jinak právně ošetřit. a bylo to ještě v roce 1947
      • "Tečko", to chce klid. Tímhle mě nepřesvědčíš, možná ostatní.......Tatíček Kchárla, využíval
        vězně z koncentračního tábora Lety, to asi víš, k pracem na svých panstvích. To ovšem musel hezky požádat nacisty. A bylo mu vyhověno. Vždy ! To jsou ale věci ? Viď ?
        • Já na rozdíl od komunistů necítím potřebu někoho o něčem přesvědčovat. Pouze sděluji fakta a svůj názor. A záleží na každém jestli to chce číst, přemýšlet a diskutovat o tom.
          v Letech byli především cikáni a pak také různí flákači a podobní jedinci. Samozřejmě musel požádat Protektorátní úřady řízené nacisty, ale také musel za pracovní síly zaplatit. To jsou ale věci ? Viď ?
          • Tak nepřekrucuj fakta.
        • Zorro máš absolutní pravdu. Nejen Lety ale další fakta nejen na tatíčka slavného Kchárla známe. To ale ta fanatická parta nechce slyšet
      • Kchárl je jen starej senilni kaspar bez vzdelani, kterej nikomu chybet nebude. Zato takovej pekar, instalater nebo popelar bude sakra chybet, az nebudes mit co do huby, nebude ti odtikat "hajzl nebo se ti bude hromadit bordel doma u popelnice...
        • Pišto, s jedincem s mozkem zničeným fetováním marx-leninismu se těžko diskutuje. To vy jste tuto zemi přivedli tam kde je.
  • V Americe jsou páni herci, co je zná celá zeměkoule a než si si vydělali ty miliónky, měli několik zaměstnání aby se uživili. Nikde jsem nečet že by si kladli tak nehorázný podmínky, kde bude kdo ředitelovat nebo ministrovat. Pan Rusnok dobře dělá,že se nenechá vydírat. Buriána zpátky nebrat. Ať jde odkud přišel i s vyděračským pamfletem. *16* *3*
  • ND je příspěvkovou oragnizaci Ministerstva kultury a panu B. přijde příšerné to, jak politici, kteří jim poskytují finanční prostředky, točí s jejich osudy. Přál bych mu zažít, jak politici točí s osudy lidí, kteří si na svoje živobytí tvrdě vydělávají třeba ve fabrikách.
  • Komedianti si kladou podmínky. Pardon, umělci *12* *16* *8*
    • Ano, komedianti jsou jinde, např. na hradě. Přizdisráč Mynář, "virózou" trpící ožrala Zeman...
      • Do očí bys mu to vagabunde neřekl, takovou by ti vypálil že bys sežral protézu pos..al se a skončil na IPce. *15* *2* *1*
        • To by ale zrovna nesměl mít virózu nebo zanícený palec. To je asi tak pravděpodobné, že o půlnoci bude svítit slunce. *15* *2* *1*
  • Nemám jasno, zda jsou to umělci nebo přisluhovači politických mafií. Dnes jsem jedoho viděl v televizi. Slečna hlasatelka ho vedla v přikázaném stylu " Rusnok je zrůda ". To je nyní v ČT normální. Avšak projev tohoto "umělce" byl čistě ve stylu báby Němcové a Schlaffenberka.
    Řešil jen svoje problémy s "malinkatými" gážemi, díky nimž se do ND nepodívá 4/5 obyvatel. Proč je platit z našich peněz, ať je platí jejich politici ( mafie ) za které kopou.
    Národe máš zkušenost s umělci v období klíčů, kam nás spolu přivedli!!!
  • ND není tak kvalitní jak bývalo. Dnes stojí za houby, většina herců jsou jako pohybující se dřevěné desky, bez výrazu a intonace. Plochý obličej, plochá mluva a pak - hercům nevěřme - nikdy nevíte co hrají na veřejnosti. Stát - ministerstvo kultury by mělo být nezpochybnitelně vlastníkem budov a pozemků jak ND tak Státní opery atd. hercům a ředitelům by se mělo pronajímat. Stát by udržoval budovu a soubory by se mohly střídat na základě výběrových řízení. Žádný ředitel a herci by neměli mít jistotu, že tam budou do konce života. Dnes záleží jen na známce ND, ale jinak tam už nejsou a nebudou nejlepší herci Česka - to skončilo minulým systémem. Takže budova je pro ně zbytečná, nechceš hrát běž jinam, pronajme se to jinému nebo z toho bude muzeum pro národ. ND není pupek světa a herci nejsou pro nás tak důležití jak se tváří. Většina národa má jiné starosti (s obživou atd.) a herci na většinu národa serou. Starší něco uměli a ti mladší nic neumí! Ať poznají i jiné stránky života - a ne jen dejte nám! my chceme! my požadujeme! Jsou jako cikáni - znají jen svý nároky a nechtějí se znát k povinnostem! Proč by tedy měli žít z našich daní? Ať žijí za svý! Ať si vydělají na sebe!
  • V ND se prošustrovaly hromady prachů, všechno polykaj havloidi a podobná sebranka a eště si kladou podmínky. Klidně ať to prodělečný divadlo zavřou a ty šílený dotace rozdaj těm, co sou úspěšnější. Mně teda tendle spolek chybět nebude. A herci? Však voni přilezou, za gáži prodaj vlastní mámu a hrát budou za jakýhokoli režimu, jim je to ve skutečnosti šumák, jen když budou slavný a budou prašule ....

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit