Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Není pravda, že ANO odmítá jednat o koalici a koaliční vládě. Zazněla jasná nabídka o možnosti vládnout v dosavadní koalici s ČSSD a lidovci - to bylo odmítnuto. Zazněla jasná nabídka na vládnutí s ODS - byla jasně odmítnuta. Nic jiného než pokus o složení menšinové vlády tedy není možné. Vítěz voleb zde není od toho, aby foukal na bebíčko těm, kteří ve volbách neuspěli, vítěz voleb je zde proto, aby se ujal vlády. Jedině kdyby snad nastala alternativa o které zde už někdo psal, tedy že se zbývajících 122 poslanců domluví a složí koalici, tak by se dalo mluvit o něčem jiném. Pokud by totiž přišli se 122 podpisy za Zemanem, tak ten by to nemohl ignorovat. Toho ale nejsou schopni. Dovedete si snad představit vládu ve které by vedle sebe seděli ODS a ČSSD ? Nebo Kalousek a Okamura ? Nebo Piráti a komunisti ? Nebo komunisti a lidovci (ačkoliv zde bych se moc nedivil - lidovci vždycky byli pro vstup do vlády ochotni spolčit se i s ďáblem, a od roku 1948 do roku 1989 s nimi už ve vládě "Národní fronty" byli a "posvětili" tak nejhorší komunistické zločiny a politické vraždy) ? Nebo komunisti, ODS a Kalousek ? Nedají to prostě dohromady ani s lidovci, ani se STAN.
  • Jan.Obcan
    Když pominu fakt, že nabídky proběhly, tak nevidím nic špatného na tom, probrat si se spolu poslanci jejich programové priority a případné požadavky, na základě čehož je možné učinit nějakou "velkorysou" nabídku. Bohužel místo hledání řešení měla téměř celá opozice nutkání exhibovat před kamerami s teatrálními vyjádřeními, že s Babišem nikdy a za nic.
    Právě tady tento postoj společnost rozděluje . Utvrzuje voliče, že právě jen jejich názor je správný a proto s vítězem voleb baviti se netřeba i za cenu volebního patu. Tady chybí jakákoli diskuze a hledání konsensu. Spolupráce vlády s opozicí a hlavně práce pro blaho republiky. Opoziční strany by měly umět svým voličům vysvětlit, že za současné situace nelze jednat jinak, než ANO podpořit. Bohužel toho ale nejsou schopny, jednak kvůli zátěži z minulosti, kvůli které budou bráni za korytáře a pak a hlavně proto, že mají strach. Mají strach o sebe a o lidi, kterým jsou tyto strany zavázány a tak budou bránit Babišovi ve vládnutí do posledního dechu.
  • Tak tentokrát Bican sklouzl na pozici Jégla. Píše ptákoviny a potvrzuje je argumenty, které nejsou pravdivé. Kritizuje Babiše, že nic neudělal pro to, aby vznikla koaliční vláda. Nevím co by více měl udělat, než umožnit, aby si koaliční partner mohl také plnit svůj volební program, který slíbil voličům. To slibovaly všechny strana před volbami. Jeho program má hodně společných znaků, jako všech ostatních politických stran. Přesto nechtějí do vlády. Babiš má pravdu, že nechtějí převzít zodpovědnost za chod a prosperitu vlády. Je lépe a jednodušeji sedět v lavicích za sakra pěkný peníz a mít za úkol pouze kritizovat, navrhovat a občas zvednout ruce, než makat ve vládě za stejné peníze. Bican kritizuje Babiše, že nic nenabízí ostatním. Kromě společného programu by měl nabídnout Fialovi předsednictví v Parlamentu?, Pirátů, elévům v politice i v Parlamentu dát jedno z klíčových ministerstev, nebo by měl "hladit" ješitnost kde koho, kdo si myslí, že na to má? Je zodpovědný a proto jenom tak kdekomu nesvěří důležité funkce, kde nebude mít kontrolu, že funguje správně. Nebo by měl předat veškerou rozhodovací moc opozici? Proč, když nemají zájem vládnout a mít zodpovědnost? Proč potom ta moc? Jenom k utišení svých někdy až chorých ambicí po funkcích bez zodpovědnosti a bez práce. Když je opozice tak silná, a je pravda, že má většinu v Parlamentu, proč si nevytvoří svou vládu? Jenom proto, že Zeman nikoho z opozice nepověřil složením vlády? Ne, nejsou vůbec jednotní a nikdy by nebyli schopni složit vládu většinovou. Ani se o to nepokouší. Chabě se o to chtěl pokusit rozvraceč Kalousek. Nepůjde to, protože ani ta většinová opozice vůbec není jednotná a není zárukou jistoty, že by vláda fungovala jak má. A Babiš to ví. Je ve svízelné situaci, protože vůdcové opozičních stran si řeší své politické a mocenské ambice, což není zárukou bezchybného vládnutí. Domnívám se, pokud nenastane zázrak a něco nevstoupí do hlav vůdců některých stran, že dojde k novým volbám, a věřím, že v nich všechny strany, které teď kejklí a dělají obstrukce, poznají hněv svých voličů. A Bicanovo tvrzení, že Piráti šli do voleb, aby byli v opozici, kde si občas "štěknou" není vůbec pravda, protože by jinak nikdy nešli pod heslem: "Pusťte nás na ně". Jak na NĚ, když budou v opozičních lavicích, kdy jim potom zbude jenom kvákat, jak to dosud dělal Kalousek a před ním Rath. Bohužel k jejich škodě.
  • Každý národ má takovou politickou reprezentaci jakou si zaslouží.A Češi?Co dodat,nepoučili se z minulosti.
  • Všechny strany se chovají tak, aby voliči buď vůbec nechodili k volbám nebo aby volili právě ANO. Země je v dobré kondici i bez politiků. ANO prostě vyhrálo volby, tak ať to ostatní respektují a najdou společnou řeč. Pokud toho nejsou schopni, nemají v parlamentu co pohledávat. Volil jsem ANO. Lidé jsou politikařením znechuceni. Vůbec nejhůře se chová TOP 09 a ODS. Ale i KDU. Pokud jsou věřící, je jejich povinností popřát nové vládě úspěch a podle svých možností pomoci. Pokud budou další volby, ANO je suverénně vyhraje. To je má vize, ale i přání, za které se budu modlit. To myslím Vážně, protože nejsem ateista, ale naopak.
    • Souhlasím s Vámi.Parlament je koncentrovaným vzorkem obyvatelstva.Koncentrovaným co do schopností a mozkové kapacity.Tak ať se ten vzorek předvede.Jinak ať zmizí.V opakovaných volbách ho nahadíme vzorkem jiným.
  • Tak jsem si naivně myslel, že tak nějak jde všem o to, aby to někam vedlo. Pokud bude ve vládě Babiš, tak jeden člověk může mít svůj názor, ale politiku tam dělá dalších cca 200 poslanců. Myslel bych, že by měl zvítězit selský rozum a dobrý názor bez ohledu na stranickou příslušnost. To těm partajčíkům z minulosti stále nedošlo. Skrátka opět boj o korýtka a ne o dobrou věc. Naopak v parlamentu bude mít Babiš cca 30% , ale těch 70% může snad ovlivnit poměrně dost,pokud by měli ovšem zájem.
    • Zdravý selský rozum býval v Zemích Koruny České samozřejmostí. Pak se ale chopili moci komunisti, zdravý selský rozum začali systematicky likvidovat a zavedli tady nemocný východostepní nerozum. A jelikož před 27 lety "jsme nebyli jako oni", tak ti "oni" rychle převlékli kabáty, naslibovali všechno možné i nemožné a tupé ovce je s veselým bekotem volí.
      • němečtí bolševici poslali svého agenta Lenina do Ruska aby nakazil Evropu tou vaší fantasmagorií. A jako by nestačil ten váš bolševismus ještě jste to upgradovali nacismem. A vy choré bolševicko-fašistické mozky infikující svět budete kázat o morálce????? *8*
        • Nevím kdo a kam poslal Uljanova, ale bolševici a menševici byli v Rusku a ne v Evropě. Je pravda, že pomatení stoupenci jakéhosi "socialismu" byli i v Německu, jen ten rudý socialismus natřeli na hnědo. Ale ono je jedno, jestli je rudý od krve nebo hnědý od exkrementů.
          Jenom nechápu proč mne s tím spojuješ. Ale jak je vidět, k dosažení vytčeného cíle jsou vhodné jakékoliv prostředky, že, jak kázal ten vrah carských dětí.
          • přišel od vás Němců Sajmone. A když jste rozbili Rusko odtrhli jakési Polsko a Ukrajinu začali jste Henlainovci trhat Československo. Neumíte nic jiného než infiltrovat lhát pomlouvat krást vraždit rozbíjet a škodit. Jiní už prostě nebudete...na tobě to tady vidíme denně......
            • za to co se stalo rusku může západ tak ať se nediví že se mu to vrací
    • Měl by zvítězit selský rozum a dobrý názor bez ohledu na stranickou příslušnost?

      Tak téhle bajce jsem taky před třiceti lety věřil. Ale dost brzo se pod křídly modré straky ukázalo že přistání mimozemšťanů a kolonizace Marsu jsou reálnější......
  • On nabídku dal oni nechtějí a teď se diví proč on s nima nechce mluvit.
  • milmag
    Vúbec se nedivím panu Babišovi že hodlá sestavit vládu sám když mu ostatní stupidní strany hází klacky pod nohy. Dnes už lidi pochopili co ti piráti a další strany jsou za prasata.Ted by hodně znich volilo p.Babiše.
  • Piráti měli slogan.. pusťte nás na ně .. bez bližšího upřesnění na koho. I já myslel, že na zloděje. Ale nevolil je. Trochu naivní voliči je pustili a to co teď předvádějí je na budku.... Babiš jim vadí pro pofidérní stíhání...Není snad realizovaných a nevyšetřovaných prasáren daleko víc ??? a politické trvalky rozhodně o změnu nemají zájem. Bobky má i svěží vánek a oblbuje národ, že už není padouch... A tohle pirátské politické rychlokvašky nevnímají...?? Třicet procent voličů oslovilo Babišovo odhodlání uklidit ve chlévě. Tak má dostat šanci to ukázat. Piráti jen mediálně natřásají brka a nic víc. Tož tak ať jdou do pr.... a opozice. Jejich IQ asi tohle nebere. Inu ... ani několik vystudovaných VŠ ještě neznamená, že nemohou být jen vysokoškolsky graduovaní magoři..
    • Drsnopisče,souhlasím s Vámi.Jen jste měl požadovat od t.zv.opozice co s tím míní dělat.Nebo jim poradit.
  • je mi to jedno. Stávající režim stejně nikam nevede.....

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit