Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Právně by to asi nešlo.

  • vanhorne

    "nejspíš moc nepamatujete."

    Jindrichu, pamatuju vice nez je zdravo. 😀

  • Martinko,chlapče,ty v tom máš ale guláš......... nejen že nechápeš ironii,to už je halt u tebe vlastnost se kterou se musí počítat,ale proč ti vadí jakási značka textilu Thor Steinar?   

  • já padesátky nezažil ale toaleták nebyl i v osmdesátkách někdy a banány pod pultem ,ale co ,a cestovat jste skutečně nemoh ani do Alžbětína či do SSSR , takový to byl mazec a čobol Babiš mi bude tvrdit že nevěděl že normální lidi nemohli cestovat ,ta prolhaná tlama spolíhá jen na krátkou pamět a tahání špíny na spolupracovníky a samozřejmě nespolupracovníky,premier ČR ?

  • och ty "křestane"volit tupou nacistickou či komunistickou chátru ,si se konečně odhalil.Snad nás ty demokraté nedoženou až k 88 politice nebo čínské komunistické náruči.Si něco přečti mudrlante o historii nacismu a v koncetráku nebo na Sibiři by si skončil jako příslušník podřadného národa a nebo by sis vysloužil nějakou funkci? .diskutovat s příznivci ano ksčm dssp nelze (už to d ss p ,to je jako ten thor steinar)stejně byl ten ada zbabělec ty osmdesátosmičko🙂.

  • S poslední větou úplně souhlasím.

    Tatínek byl původně učitel a potom musel začít fárat na Kladně. Nikdy si nestěžoval. Moje dětství bylo moc fajn. Měl jsem milující rodiče a nějaký toaletní papír??? Zmiňujete pořád ale jenom 50. léta, kdy byl jakýsi teror očividný. To jste snad musel být malý i Vy a osobně to nejspíš moc nepamatujete. 

    Tenkrát nebylo asi dobře, jenže každá doba s sebou nese své mínusy. S životem se vyrovnal taťka, děda, já nakonec asi taky. Copak nám jiného zbývá? A dělám to docela s úsměvem. Obyčejný člověk musí žít v každé době a nemůže si vybrat, kdy se chce narodit. 

  • vanhorne

    Jindrichu, rado se stalo, u nas se rika: don't mention it.

  • vanhorne

    Ja to tak neberu, nemas se za co omlouvat. Na tu dobu kterou jsme prozili my, by se hodilo" kolik lidi tolik rozumu". Hodne lidem ke spokojenemu zivotu stacily banany a toaletni papir. Dalsim nedostatek bananu nevadil, z valky byli zvykli na daleko horsi nedostatky. Behem roku 48, banany nahradili ovocem, ktere rostlo vsude a toaletni papir jednoduse nahradily na ctvrtky rozrezane Rude Pravo, nebo jine povzbuzujici ctivo. RP bylo nejpopularnejsi, protoze pouzivalo specialni tiskarskou cern, ktera obsahovala lecive latky, pomahajici zklidnit podrazdene hemorrhoids. Takovym lidem bylo hur, tem opici krmeni nechybelo, chybelo jim neco uplne jineho. Komu 'to' chybelo tak, ze se stal " nepritelem lidove democratickeho zrizeni", toho poslali do zvlastniho napravneho tabora, kde ho mohli napravovat klidne deset i vice let, to byly ty tezke pripady. Na brane jednoho takoveho tabora byl i napis" Praci Ke Svobode", znelo to asi vice budovatelsky, nez  to obycejne"Arbeit Macht Frei". Ty lehci pripady 'nepratel' resili tak, ze cele rodiny posilali do, po 'Rudych Gardach', vyrabovaneho pohranici, kde jsme nahradili odsunute Nemce. (RG, spolek Gottwaldovych soudruhu, raubiru a zabijaku, kteri sli den, dva, nekdy i jen nekolik hodin pred RA, loupili, vrazdili, znasilnovali a palili. Takova smecka se pak dostala po 48., uplne k moci. Vetsina z nas si rika s maj. Terazkym, co bolo to bolo, nijak se to uz neodbolo, tak co. A ted si Jindrichu vyber. Kolik lidi tolik osudu a tolik pravd.🙂

  • KIMCID

    Piráti jsou s SPD něco jako nedávno zmizelé VV. 

  • Omlouvám se za původní poněkud jedovatou a nekorektní reakci. 

    To, co píšete je asi pravda. Osobně jsem "tu dobu" nezažil, vlastně jsem byl malý kluk. To, že někdo podepsal spolupráci se státní bezpečností bych tak nějak dovedl i pochopit. Osudy lidí jsou složité a kdo jsme my, abychom soudil, když jsme nezažili? Spíš vidím člověka, co či í, když "už může a smí."

    Jen ta dumám nad tím, jak by asi Slovenská ve|ejnost reagovala, kdyby se do čela jejich vlády postavil Čehúň. To by byl pane mazec. 

    Tedy ne že by to s premiéry také zatím nějak vyhrávali. 

  • Dobrý den. Klidně se vměšujte. Od toho jsme tady. S Občanem spolu někdy nesouhlasíme. Asi je to tím, že jsem zatím nezažil tolik, co on, ale cením si toho, že reaguje slušně. Bez rozdílu názorů si také myslím, že čest, Prada a respekt ke druhým nejsou neslušná slova. 

    Hezký den a volme každý podle svého nejlepšího vědomí. Potom to nemůže dopadnout špatně. 

  • Moc děkuji za upřímnou odpověď. Nemusím být na všechno a každého v ČR pyšný, ale respektuji, že se do čela dostali demokratickou cestou. Jen se malinko obávám co nám ta demokracie ještě nadělí. 

    Viz. požadavky na cenu Oskara za film. Jsme ještě vůbec normální? A smíme být normální? 

    Hezký den. 

  • Jeho majetek je spojen se zločinem,proto je třeba vyvlastnění aby už nemohl dál škodit.

  • ANO,volby budou tajné i nadále,ale nepoužité volební lístky se budou odevzdávat volební komisi.Hamáček z ČSSD nás sleduje a už ví jak na nás! 

  • volte Dělnickou stranu sociální spravedlnosti-tam máte alespoň jistotu,že provinilci skončí v  koncentráku. 

  • kdepak,je to daleko horší-on si to o sobě vážně myslí,že je morální lůmen.O takových lidech se říká,že jsou tak křiví,že když spolknou hřebík,tak vy.erou vývrtku.V jednom je však překvapivě upřímný,když říká že nesmilní,přiznává impotenci.

  • vanhorne

    "Asi o tom musíte něco vědět." 

    Nevim kolik toho vim, to co vim jsem vycetl z nekolika tiskovych zprav a nejake Slovenske documenty jsem precetl. Tomu panovi nazavidim nic i kdyz nekteri mu zavidi i tu Monu. V satanismus neverim, ze je snuskou co muze byt v politikovi zleho verim. Unor 2018, Bratislavsky soud zamitl zalobu Burese, ze je neopravnene evidovan jako agent ve svazcih STB. Informoval o tom server Sme.sk. Babis vedomou spolupraci dlouhodobe popira a prohlasil ze sa bude sudit dalej. Ale to on jenom tak vykrikuje, protoze on prece nepotrebuje soudy ktere ho odsuzuji, soudit se nebude aby zase nedostal na frak. Svedectvi nekolika dustojniku STB, ze pro ne Bures nepracoval je asi tak duveryhodne, jako jeho vlastni svedectvi. Rozhodnuti je konecne a zadny opravny prostredek neni. Znamena to uzavreni Buresovy kauzy. Neexistuje zadne soudni rozhodnuti, podle ktereho by se dalo rict, ze agent Bures je ve svazcich jako agent neopravnene. Nejak tak to prohlasili pravnici UPN. To jak Bures rozeny comediant pokrikuje, je show pro materskou skolku a jeho volice, nic jineho.

    Klíčová data kauzy evidence Babiše ve svazcích StB. 

    ♦3. prosince 2011 - Server Euro.cz zveřejnil fotokopie dokumentů z Babišova svazku vedeného StB, podle kterých byl podnikatel od roku 1980 jejím důvěrníkem a v listopadu 1982 se stal agentem. ♦17. ledna 2012 - Babiš podal u bratislavského soudu žalobu na slovenský Ústav paměti národa (ÚPN) kvůli archivním svazkům, podle kterých spolupracoval s StB. ♦30. ledna 2014 - Kuľha u bratislavského soudu prohlásil, že svazek Babiše ukazuje pouze nevědomou spolupráci s StB. Podobně se vyjádřil i člen takzvané lustrační komise Milan Žitný. ♦14. dubna 2014 - Bývalý příslušník StB Július Šuman před soudem popřel informace z archivních dokumentů, že v 80. letech získal Babiše ke spolupráci s StB jako agenta. ♦26. června 2014 - Bratislavský okresní soud rozhodl, že Babiš je ve svazcích StB evidován coby její agent neoprávněně. ♦31. ledna 2017 - Slovenský nejvyšší soud zamítl dovolání proti dřívějšímu rozhodnutí nižších soudů, že Babiš je neoprávněně evidován ve svazcích StB coby její agent. ♦10. března 2017 - Ústav paměti národa podal ústavní stížnost proti verdiktu nejvyššího soudu. ♦14. září 2017 - Slovenský ústavní soud na veřejném zasedání projednal stížnost ÚPN a oznámil, že verdikt vynese 12. října. ♦12. října 2017 - Slovenský ústavní soud zrušil pravomocné rozhodnutí slovenského nejvyššího i krajského soudu, že Babiš je ve svazcích StB veden jako její agent neoprávněně. Případ vrátil odvolacímu krajskému soudu v Bratislavě k novému projednání. 

    ♦13. února 2018 - Bratislavský krajský soud v obnoveném líčení zamítl Babišovu žalobu, že je neoprávněně evidován jako agent StB.

  • vanhorne

    "Ve Vaší ctěné Kanadě"

    Jestli je nase Canada jak a kde ctena nebo nectena nevim, vim ale jedno, ze velka vetsina starsi generace, ji i nasi Kralovnu ctime, a myslim si, ze zatim jeste mame co ctit. Ne Jindrichu, nejsou nasi politici andele a nikdy nebyli a take jsem takovy nesmysl z huby doufam nevypustil. Tvrdit o sobe, ze nikdy nelzu to nemuzu, ale v tom jsem urcite nelhal. Pred nekolika mesici novinari zjistili, ze jisty MP zpachal nekolik trestnych cinu, mimo jine bodily harm i vloupani do domu obeti. Police to pry tajila z duvodu aby takova afera nerozpoutala medialni silenstvi. Trvalo to hochum od novin mesic, nez na to prisli a az pak to urady potvrdily. Cili i u nas se nekdy jednou za uhersky rok najde ve vlade krivak, ktery si mysli, ze neni krivak, ale je jenom rovnejsi. To je ale ojedinely a prvni takovy  pripad. V tomto smeru jsme 100 let za Cechama. A moznost, ze by obcane dosadili na nejvyssi vladni verpanek individium typu Zeman, Bures, neprichazi vubec v uvahu. O necem takovem by mohl snit jenou Bures, kdyz nahodou spi. Pripojuji shortcut co ten nas lotr provedl, jestli to redactor povoli. >https://www.cbc.ca/news/canada/kitchener-waterloo/liberal-mp-marwan-tabbara-charges-court-return-august-1.5618838< Lonska fotka dokazuje, ze uz tenkrat se dopustil prestupku, tim ze do mailbox na kterem je jasne napsano "Ne Postovni Odpad", vklada nevyzadany junk. Ovsem ihned po tom co mu letos spadla strecha na palici, slozil svuj mandat, i kdyz rozsudek nebyl jeste vynesen, tady je ten rozdil mezi nim a tim poczestnym mestanem, ktery nelze a ani nekrade. Ale musim priznat, ze jak se meni svet, tak i ta nase Canada se bohuzel meni, ne vzdycky k lepsimu. Protoze kdyz my jsme prisli do Canady, prvni co nam ve skole vtloukali do makovic bylo," Pamatujte si, ze v Canade se nelze, nekrade a musite dodrzovat nase zakony. Politicke presvedcen i nabozenstvi, je vase proto si ho drzte doma a nevnucujte jinym. Behem peti let, nez ziskate obcanstvi za kazdy tezsi prestupek proti zakonu, vam hrozi deportace zpatky, tam odkud jste prisli. Jste v Canade chovejte se jako Canadane. Ale bohuzel, diky ruznym skupinam po svete, ktere se snazi o vylepsovani a zdokonalovani nasich zivotu, Canada v tom jede take. Dneska nekomu vyhrozovat deportaci za to, ze spachal nejaky trestny cin, by bylo oznaceno za discrimination a rasovou nenavist. Kdo umi English a zajima ho jak se vsechno meni i u nas, at si vyhleda na webu "Omar Ahmed Sayid Khadr". Canadsky vrah Americkeho vojaka v Afganistanu, vysoudil diky nasemu little Justin od Canady 10.5 millionu, protoze udajne Canada porusila jeho zakladni lidska prava. 

  • Pane kolego, souhlasím, že mnozí naši politici se chovají jako v panoptiku a že je obtížný výběr koho volit a koho ne.

    To je důsledek půlstoletí "budování rudého socialismu" (v návaznosti na šest let "budování hnědého socialismu"). Slova jako čest, pravdomluvnost, úcta k člověku a k tradičním hodnotám byly označeny jako tzv. "buržoasní přežitky" a dokonce i zásadu hlásanou T. G. Masarykem "Nebát se a nekrást" si našinec zkrátil na "NEBÁT SE KRÁST".

    Ve volbách často nejde ani tak o volbu mezi dobrem a zlem, jako spíš mezi zlem menším a větším.

    A i když někdy nesouhlasím s některým Vaším názorem, vyznávám zásadu, kterou hlásal v 18.století francouzský filosof Françoi-Marie Arouet, známý jako Voltaire:

    "Vážený pane, vůbec nesouhlasím s tím co říkáte, ale do své smrti budu bránit Vaše právo říkat to".


  • Omlouvám se, že se vměšuji do vaší diskuse - ale - myslím si, že je celkem logické říci, koho volit nebudu a tajit, koho volit budu - protože volby jsou tajné...🙂

    Předem děkuji všem, kteří nebudou volit STBáckého kobliháře a jeho poskoky...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit