Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • To šetření na energiích je takové věčné téma. A myslím si, že teď aktuálnější než kdy dřív. Já nedávno v nějakém magazínu četla, že se prý dá docela dost ušetřit instalací venkovních rolet. Bohužel jsem rychle zjistila, že to je taky pěkně velká investice. Myslíte, že stejný efekt mohou mít například i vnitřní žaluzie? Nikde jsem se o tom nic nedočetla. 

  • Kdo šetří, má za tři. :) Musím se přiznat, že já se v posledních dvou letech také naučil šetřit. A začíná se to vyplácet. Z každé výplaty si část ukrajuji a schovávám. Teď už mám našetřených dobrých pár desítek tisíc. Říkal jsem si, že by možná stálo za to je zkusit nějak zhodnotit. Právě v tomto ohledu mě hodně zaujaly investice do dluhopisů. Má někdo zkušenost?

  • Tak každý z nás se snaží dělat pro to šetření co můžeme :) Já se snažím třeba už tolik nenakládat ve vaně ale úsporně se sprchovat. Což, co si budeme povídat, není to ono. A tak jsem hledala nějakou alternativu, kde se můžu naložit, mít teplou vodu a nevypouštět každý den vodu. A našla. Nafukovací vířivku. Nejšťastnější člověk na světě.

  •  To já šetřím nejen svoji peněženku ale i planetu. Osvědčilo se mi totiž nakupovat věci z druhé ruky. Napíklad oblečení kupuji většinou na online tržišti https://www.onlinesekac.cz/ a je to vážně super. Za pár korun totiž dokáže člověk najít spoustu pěkného oblečení v super stavu. 

  • Díky za tipy :) Ono to s tím šetřením není až tak těžké, jen to chce fakt začít. Mně se hodně osvědčily nákupy v akcích a podle nákupního seznamu - to si pak totiž neprohlížím nic dalšího a jen jdu od jedné položky ke druhé.. teď jsem si třeba prohlížela nový Penny leták a našla jsem tam ve slevě skoro všechno, co jsem se chystala kupovat :)

  • Děkuju za tipy. Tento měsíc jsme těch výdajů taky měli nějak moc, tak hledám, jak to trošku zredukovat. Plno zajímavých tipů se mi podařilo najít taky v tomto článku, kdybyste někdo potřeboval :-)

  • To já to řeším tak, že si každý měsíc odkládám určitou částku, a to za každých okolností. Abych měl své úspory v bezpečí, koupil jsem si na ně ohnivzdorný trezor. Takto je mám vždycky k dispozici, a kdyby došlo k požáru, tak i v bezpečí. :-)
  • Ono se dá dost ušetřit sledováním aktuálních nabídek. Když kouknu na Penny leták, tak tam skoro vždycky najdu něco z toho, co zrovna potřebuji koupit, za dobrou cenu. Suchých potravin nebo toaleťáku dělám rovnou zásoby :-)
  • Ano, správně, rozvinutý kapitalizmus na vás, bando rozhazovačná. K obědu musí stačit ešusek s meltou a chlebem, k večeři brambory na loupačku. Koupat se v sobotu, chodit spát se slepicemi, aby se neprosvítilo. Topit dřevem ze soušek, které si přes léto nadělám. Vždyť tohle bylo před sto lety normální. Zvonili jste, tak to asi chcete nazpátek, né?
  • Maně si vzpomínám, jak před převratem vyhazovali žáci kvalitní svačiny do koše, ovoce ze školní jídelny /oběd i s pitím za 2,60/ lítalo v šatnách nebo se povalovalo rozdupané před školou. "Bídu na vás" , skuhraly jsme, ale že k tomu málem dojde, nás ani ve snu nenapadlo. Dnes si řada z nich nemůže dovolit ani oběd ve škole a svačiny obsahují chleba s margarínem a taveným sýrem.
    Na druhé straně tužba po zisku obchodníkú s občerstvením vede k zavádění automatů a část dětí jako první jídlo konzumuje cukrovinky, slané tyčinky, brambůrky, sladké nápoje. Jak může škodit sůl na žaludeční sliznici, když ta je po ránu nechráněná !
    Často se kritizuje strava ve školních jídelnách. Samozřejmě tam se hranolky nepodávají, je určený počet luštěninových jídel v týdnu, ryby, těstoviny, zelenina a ovoce. Zaplať pánbůh za tyto normy!

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit