Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • v lize jsou teď v nejnevýhodnější pozici Budějky podle mě, byť se to podle tabulky a získaných bodů nezdá. :) Pač Zlín jede do Jablonce a nebude chtít spadnout, v Jablonci je Peltonen... :D  Pamatuji se, jak tam zoufalá Příbram musela uhrát něco, aby nespadla a PŘEKVAPIVĚ uhrála.. Ale taky pamatuji, když tam Zlín právě tu jednu sezonu spadl. Bude to asi o tom, jak hlubokou nenávist chová Peltonen k Moravě. :D  pač tady fan club opravdu nemá.

    A Budějky musí vyhrát v Karviné, remíza jim v takovém případě, kdyby Zlín vyhrál, nestačí, pač byly poslední po základní části, pokud je to pravidlo určení pořadí týmů při rovnosti bodů stejné u sestupu jako u titulu. Přitom dnes byly zase podle mě lepší než Gablonz, měly tam několik tutovek, vedly 2-0. Gablonz měl sice taky šance, ale Budějovice více.
    neměly by se bát ale v té Karviné hrát, viděl jsem minulý zápas, když je Karviná velice šťastně porazila a stejně tak to mohlo být naopak, remízový zápas. Budějky hrají stejným stylem venku jako doma. Měly by Karvinou poslat do 2.ligy. Letos doplatí fakticky na kvalitu ligy. I Zlín tam má zajímavé hráče, vlastní talenty + se mi líbí Načkebija. Teď se trochu zasekl, vyřizoval si víza či co, tak tady chvíli nebyl a nemůže se do toho úplně dostat, ale je to zajímavý hráč. Zklamal mě Gonzo, čekal jsem, že Zlín vytáhne z propasti, jako hrál v Olomouci. Spadl fakt hodně. 

    Jak se říká - měli byste skončit s fotbalem dříve, než on skončí s vámi..

  • https://www.idnes.cz/fotbal/prvni-liga/jindrich-trpisovsky-slavia-slovacko.A240518_215154_fotbal_jic

    budu a nebudu Jindrovi oponovat, protože myslím vždy o 2 kroky dopředu, nežiju přítomností tedy, jak radí ezoterikové - přitom všichni víte, že čerpání (tedy žití) minulostí jsou v podstatě reference, které si každý bereme v životě, nikdo nechce narazit a budoucností žije každý tvrdím (pojistky v domácnosti jsou dobrým příkladem, spoříte pro děti určitě většinově, na důchod, což se přímo dnes doporučuje ekonomy, mohl bych pokračovat, čiže je to ezo pole zase, jak ho známe u těchto retoriků). :) máte pak náskok před konkurencí. Ale zároveň ho pochválím.
    Slavie je podle mě nyní v přelomu - nevychází jí už snad 2 roky absolutně scouting, Plzeň a Sparta mají tedy 2 roky náskok s hráči, kterými oživují tým po tuhle dobu. Tři roky by už bylo moc..Pokud Slavie bude pokračovat v trendu, přijdou i nějaké odchody klíčových hráčů, může to být příští rok pro některé novináře a bookies zase překvapení, že ten souboj o titul bude hlavně o Plzni a té Spartě a Slavia se může honit s někým jako Liberec, který už má po trenéru Kozlovi přeci jen základ hotový, nyní si to nový trenér ještě uzpůsobí do své hry, no a Libe zažije podle mě největší progres, když vidím tu soupisku, pracují i na dalších příchodech, které by měly dávat smysl + udělali trenéra, který pracuje moderním stylem - tzn. on sám volí  hráče do svého herního stylu, podobně jako Xabi Alonso, Guardiola. Je to ten anglický model.
    A uvidíme, co Boleslav. Tohle jsou pro mě momentálně týmy, které jsou kádry nejdál v lize. Slavii tady kritizuji, ale svou kvalitu samozřejmě má, jen se dívám dopředu, jak píši v úvodu. A některé hráče zase asi neudrží, protože budou mít asi nějaké ambice v kariérách. Zároveň se mohou podařit ale zpětné příchody třeba Lingiho, nebo toho mladého záložníka z Lecce, který se tam vůbec nedostal do áčka. Což znamená u obou rychlá zpětná aklimatizace a rozhodne ten letní scouting.
    Popravdě ale nečekám, že se něco pro příští rok změní, protože ty 2 roky ztráty + již avizovaný odchod Jurečky (hodně kanadských bodů) a zatím žádná adekvátní náhrada dopředu avizovaná (proto píšu, že rozhodnou letní příchody v případě Slavie), neukazují, že by se něco měnit mělo. Plzeň buduje už rok nový tým, má i velmi silnou lavičku, zdvojené posty, velice dobrý scouting a scoutingový tým, Sparta totéž - Rosa  je velice zdatný scout a manažer,  i ty sumy, za které ti kvalitní hráči přicházejí, v porovnání s přínosem, dávají do kupy tu současnost Sparty. Stejně tak jeho odvaha, kdy se rozhodl rozpustit ten starý kádr, který nebyl ideálně charakterově nastavený a začal budovat ve Spartě něco nového, za tu je teď odměněn. STejně tak koncepce, která ve Spartě je nastavená, vybudované treninkové centrum, herní systém, to vše dnes mají na nejlepší úrovni v lize, proto ji vévodí. Dává to manažersky smysl.. A za tím je Rosa, především + Brian stran toho herního systému áčko i béčko. Za úplný manažerský majsterštyk pak považuji tu sumu, za kterou prodal Hanciho, který do té doby kupil opravdu šílené chyby a vidět videa jako scout, tak na něho nabídku v životě nepodám. Taky tuším ta nabídka byla jen jedna, přesto z Feye Rosa vymáčkl maximum + ještě pomohl klukovi, protože ta liga Hancimu sedí podstatně více než ta naše taktická.
    Slavie v současnosti třeba může konkurovat pouze tím odborným, trenérským zázemím právě.. Plzeň rovněž + se přidává ten scouting, už za éry Pavla Vrby vybudovaný background v klubu, spousta lidí je tam dlouho, připomíná to rodinnou atmosféru, tohle Sparta budovala teď ty poslední 2 roky, Slavia tohle má taky dlouho, ale chybí ji odborné zázemí v managementu právě, což rivalové mají. Adu Šádka jsem už opěvoval, selský rozum, vyloženě krizový manažer do fotbalového prostředí.
    čiže já bych s tím optimismem být Jindrou počkal, pač už je tam dlouho (ten optimismus), ale 3 roky nic v domácí konkurenci. Chápu pozitivní nastavení všude v oborech, ale důležitější je děcka kritické myšlení v podnikání. Pokud ho nemáte, můžete být pozitivní, jak chcete a úspěchy nepříjdou - můžete si hrát na Zenony (stoiky) z té helenistické doby, ale tenhle obor konkrétně bude vždy o krizových manažerech, a tam to není o čakrách, ale o schopnosti se správně rozhodovat v krizových situacích. Ekonom navíc musí vždy přemýšlet negativisticky, vidět pesimistickou variantu, to vám řekne každý, kdo je dlouhodobě na manažerském postu, popř. tvoří rozpočet firem.
    Tam Slavie ztratila kontakt s konkurencí.

    • ještě u té koncepce Rosy a Briana Priskeho jsem zapomněl trenink ve stejnou dobu A tým, B tým vedle sebe na hřištích na Strahově.. což umožňuje vyměňovat si hráče samozřejmě a nácvik herních systému, situací, standardek, trenér A týmu vidí hráče B týmu v jednotlivých situacích, dává to zase smysl. Tohle vše je progresivní styl a stojí za změnou současné Sparty kontra té před příchodem Briana..

    • můžete být ten Zenon v působení na tým, atmosférou v klubu, ale nakonec ve vás musí zvítězit ten Pyrrhon v nastavení koncepce, každodenní rutině v kanclu zase, tzn. nesmíte přestat pochybovat o svých krocích (to je to kritické myšlení), protože jen to vás dostává z uspokojení a před tu konkurenci + vás to nutí zlepšovat se, přemýšlet jinak než konkurent, popř. ten nejslabší v podnikání - stoik.
      Tím, čím se nyní zabývají ve Slavii + do mě tlačí někteří mystici pozitivismu, tím už se zabývaly právě ty dvě helenistické koncepce v řeckém starověku - skepticismu a tá Aristotelova větev stoicismu..
      V podnikání musíte tou první cestou, v životě tou druhou. Tzn. doma jsem úplně jiný než v podnikání - potvrdí každá partnerka a ostatně i rodina.. :) A není to o řvaní - tohle už je o Eysenckově temperamentu, proto může být Rosa stejně dobrým manažerem jako Ada nebo Svěďa, protože Slovácko jelo v tom anglickém modelu, Svěďa tam do příchodů hodně mluvil..

    • jinými slovy - současná Slavie posledních 2 let může být momentálně ráda za ten trenérský tým, jinak byli možná i za Plzní, která trošku doplatila na první takový delší rok tohoto nového týmu stran zápasové praxe - hráči této generace na to nejsou ještě zvyklí většinově, znali to tak akorát Kopi nebo Řezňa z minulosti a pohárové éry Pavla Vrby a ten navíc moc nehrál.
      Příští rok už ale bude i tahle nová Plzeň připravená na tu trojroli - liga, domácí pohár, evropské poháry právě, čiže přibude konkurent. Jindra dělá, co může, ale každý trenér potřebuje podporu scoutingového týmu, bez tohoto ta práce dělat nejde.
      Ukazuje se ale tady ta jeho trenérská kvalita, tvrdím. Právě v tomto období, byť nevyhrávají tituly..to může ostatně jen jeden tým.
      Pokud by teď Plzeň vyhrála pohár, tak budou určitě se sezonou NADMÍRU spokojeni, ne nadarmo tam jsou právě ty dva naše momentálně nej fungující týmy (dle mého) v tom finále. Pokud ne, alespoň vydělali v pohárech, udělali si světový rekord, který už nepůjde překonat stran zápasové bilance (PLzeň půjde už jen do Ligy Mistrů příští roky tvrdím, max. Evropské ligy - tzn. těžší soupeři, ale i teď porazili kvalitní Zagreb, ještě někdo tam byl, s Fiorentinou výsledkově super, doma drželi krok), ale v Plzni podle mě nečekali ani tohle, protože jsou právě ve fázi přebudovávání týmu a daří se jim to, přicházeji už i výsledky.
      Proto Pán Bůh se Slavií, pokud jim nevyjdou letní příchody.. konkurence je dále

  • https://www.sport.cz/clanek/fotbal-ceska-1-liga-banik-vydoloval-cenny-bod-v-plzni-5028569

    už jen bod, chachaři, už jen bod do jistoty poháru!! Pač Bolka v téhle formě, ve které teď je, to asi ze Slavie zase neuveze, co tam dostane za kotel.. Buchtič dal konečně gol v Plzni, hodně důležitý, už mohl minulý rok, kdyby mu Abdullah přihrál do tutovice.
    Svěďo, kamošime, my chcem tež do poháru, vy už jste tam byli, čiže pianko příští týden. :) Nebude hrát ale Lischák, utrhl si asi sval, nebo trhlina, to nedá za tak krátkou dobu, to musí být min. myslím 2 týdny odpočinku. Musíme útočit a dát branky, ogaři. nebo asi něco aj slíznem, Slovácko je dopředu dobré, ale vzadu bez Kácy zranitelnéé.

    • ten gol Buchtiče je důležitý, pač díky němu Baníku stačí ta remíza v posledním kole, pokud Slavia doma porazí teda Bolku a jsou čtvrtíííí. :) s jistotou účasti v poháru.. na vysvětlenou.

  • https://www.idnes.cz/sport/tenis/tomas-machac-prostejov-roland-garros-antuka-ctyrhra.A240516_195927_tenis_pls

    Tome, selen zinek forte, ale jen od Pharma Nord.. je to i na zažívání - harmonizaci střev, odstraňuje to volné radikály, podporuje imunitu, zinek pak je i na pleť, vlasy, nehty. :) je v tom vše základní, co tělo potřebuje. Nebudeš vůbec nemocný, jako já. :) berou to i doktoři, proto pořád slouží, mám to od nich doporučeno před lety. A nemělo by v tom být nic, co nemůžete jako sportovci brát. Hodně štěstí v těchto důležitých turnajích, jsem rád, že už z tebe sálá sebevědomí. Máš talent, tak už chybělo jen to. :)

    https://www.pharmanord.cz/e-shop/selen-zinek-forte?gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMI69eAiv6UhgMV1pODBx2o6A0XEAQYASABEgJ7Z_D_BwE

    takhle to vypadá

  • https://www.sport.cz/clanek/fotbal-ceska-1-liga-lercha-vyhra-karvine-v-dolicku-neprekvapila-nejsem-naivni-tvrdil-budejovicky-trener-5028458

    chtěl jsem už včera, hned po zápase Bohemky, který jsem celý sledoval, napsat, aby se funkcionáři Zlína a Budějek pořádně podívali na průběh toho zápasu a oba rozdílné poločasy a případně podali podnět k etické komisi svazu, s náhledem na bet radar (kurzy poločas výhra domácích, konec výhra hostů bývají nejvyšší, jde-li o outsidera, mi říkal kamarád exbookie).
    Jarda Veselý není žádný excelentní trenér, není to ani žádný analyticky myslící jedinec, ale proměna Bohemky ve 2. poločase byla až zarážející, goly s pochybením tedy dlouhodobě slabé obrany naprosto skandální. čekám na vyjádření Veselého k tomuto, možná i (polského??) vedení Bohemky rodiny Jakubowiczů..
    Křapka hrál tuším v Karviné ne?? schválně jsem si ten zápas pustil, protože jsem to taky tušil. Bohemka není zdravým klubem, tvrdím to dlouho, už jen v angažování osoby charakteru Veselého, kterého tam drží i přes neúspěchy netuší nikdo z nás proč, manažersky naprosto katastrofálně vedená..

    • četl jsem jen nadpis jednoho takynovináře, že Bohemka nic neprodala, že jen nemá kvalitu a motivaci.
      Tak pojďme fakta - takovou otočku Bohemka doma ještě nezažila letos, 3 goly ji dala doma snad jen Sparta, ani Plzni se to nepodařilo. Tu Plzeň zavřela posledních 20 min, že nebylo poznat postavení v tabulce, a to Plzeń je hodně organizovaný tým.
      Bylo to tak, protože Bohemka kvalitu má, ale jen dopředu. Ale to by mělo bohatě stačit na tak slabý tým, jakým disponuje Karviná. A taky to v 1.půli stačilo a ten rozdíl byl vidět.
      Tenhle zápas by se měl rozhodně přes sázkovky prověřit. Pokud to ale nakládali v Asii, tak to asi nezjistíte. Kurz tam byl podle mého kamaráda exbookie min. 35násobek..spíše více, protože Karviná byla v tom zápase i outsiderem.
      Bohemka prohrála 2.půli 0-3...tohle může obhajovat nebo svádět jinam jen ten, kdo na to sám sázel, jinak je to evidentní. Včetně dalších indicií - polští majitelé Bohemky, v řadách Bohemky exhráč Karviné, který navíc nastupuje jako stoper v Bohemce - Křapka. Když se prodávají zápasy, tak se nekupují útočníci soupeře, ale brankář a obránci samozřejmě, to vám řekne každý na kriminálce. Mám kamarády, kteří tohle tady na Moravě vyšetřují..

    • Jak se postavíte ke zbývajícím dvěma zápasům?Pořád
      stejně. Výkony jako v druhém poločase jednoduše nemůžeme podávat, zítra
      na tréninku budu od mužstva chtít slyšet vysvětlení. Není možné podat
      dva takhle rozdílné výkony. Kdyby byl soupeř lepší, nebo kdybychom po
      těch obdržených gólech nepřestali hrát, tak by hráči měli moji podporu,
      ale takhle ji mít nemůžou. Po dlouhé době jsem se za výkon svého mužstva
      styděl. Nevím, jak to vnímají hráči, ale můj názor slyšeli a určitě jim
      ho ještě zopakuju.

      Zdroj: https://www.idnes.cz/fotbal/prvni-liga/nadstavba-3-kolo-bohemians-karvina-jaroslav-vesely-prohra.A240516_194840_fotbal_tals


      tak už se nám vyjádřil i Jarda, teď by měla i ta polská rodina Jakobowiczů. Jardu vypadá, že hráči podělali, že v tom nejede..

  • https://infotbal.cz/chory-a-sulc-do-slavie-a-fila-s-vlckem-do-plzne-odmitnuto-rivalove-resili-dalsi-hvezdny-trejd/

    tohle se mi nějako nezdá,  že by s takhle formulovanou nabídkou Slavie Ada vůbec ztrácel čas. Bylo by to pro něj velmi nevýhodné, protože se jedná u všech 3 o klíčové hráče Plzně, Hranáč jeden z nejrychlejších stoperů ligy, ne-li nejrychlejší, s Šulcíkem navíc v dobrém věku. Naproti tomu Fila není určitě Choras, tam musí ještě přesvědčit, i když zajímavý je, to už píšu dlouhodobě, Ševčík ve špatném věku + náchylný ke zraněním, nelíbí se mi ani jeho hra dozadu a Vlčka bych určitě oželel. Chápu ale, že ho Slavie zahrnula do té nabídky, pokud je to pravda..
    Tohle bych smetl už v telefonu Jardovi ze stolu.

  • https://www.idnes.cz/fotbal/prvni-liga/jindrich-trpisovsky-slavia-viktoria-plzen-titul-jan-boril-zraneni.A240516_090951_fotbal_jicale nestane se Jindro vůbec nic, Sparta titul získá. Bolka hraje nyní opravdu špatně. Už na Baníku a nyní i proti Slovácku. Sparta by musela podat opravdu mizerný výkon v Boleslavi, aby to tam nedotáhla. Musíte si to na Slavii srovnat, je tam spousta nedostatků v managementu..Plzeň má za sebou hodně zápasů, ta koncentrace už taky u nich klesá na konci sezonu, mají před sebou ještě jeden vrchol - finále poháru, včera se to projevilo. Těžko se hledá motivace, pokud o nic v lize už nehrajete a nechcete se hlavně zranit před bojem o důležitou trofej..

    Na co ještě?
    S kolegy jsme se v týdnu dívali na
    utkání rakouské ligy mezi Salcburkem a Sturmem. První s druhým, něco
    jsme tam sledovali. A můžu říct, že náročnost české ligy je daleko
    větší. Po technické stránce jsou možná tyto soutěže vyspělejší, ale na
    zápasy, jako byl ten na Spartě nebo doma s Plzní, je nutné být
    připravený mnohem všestranněji. Kontaktnost, důslednost, soubojovost,
    rvavost a používání těla jsou v české lize úplně na jiné úrovni. Dřív se
    týmy možná spoléhaly na jednu dvě silné stránky a pár individualit, teď
    ale musíte být komplexní od běžecké a soubojové stránky až po tu
    taktickou. Tím neříkám, že zápasy v Česku jsou nutně koukatelnější, ale
    celý fotbal u nás šel hodně nahoru, což je zásluha všech lidí okolo něj.

    Zdroj: https://www.idnes.cz/fotbal/prvni-liga/jindrich-trpisovsky-slavia-viktoria-plzen-titul-jan-boril-zraneni.A240516_090951_fotbal_jic

    s tímhle souhlasím. Dával jsem něco podobného nedávno do kontextu s Hancim, který tady hořel a v holandské lize září + srovnával druhou polovinu holandské ligy s týmy naší druhé poloviny tabulky a podle mě by dobrých 10-11 týmů holandské ligy mělo problém se v naší lize udržet. díky všem těm faktorům, co Jindra výše popisuje stran její náročnosti. V Holandsku se hraje otevřeně, taktika se moc neřeší. jde to vidět asi i na 2. lize, kterou jsem ale neviděl, kde září zase Dominik Janošek, který tady měl problém se taky prosadit + z hlediska bránění, což jsem mu vyčítal coby slabinu, protože pokud nastupujete ve středu pole, tak odtud je to pro soupeře nejkratší cesta k vaší bráně. Tam proto hraje výše, než hrával, na křídle, kde bych ho viděl i já, pač se mi zdá typově něco jako Roman Potočný z Brna, který tohle prokazoval hlavně v Liberci kdysi. Taky má slušnou kopací techniku.

    • https://www.idnes.cz/fotbal/prvni-liga/oscar-dorley-muz-zapasu-slavia-plzen-reakce-treneri-hraci.A240515_220919_fotbal_mama

      Oscárka mám dlouhodobě rád, opravdu výborný fotbalista.

  • Možná by bylo dobré upřesnit výraz výlupek. Představit si
    můžete grázla se zbraní za pasem a pokud se jednou upíšete ďáblu,
    stanete se lehce vydíratelným: „Chceš ještě dal hrát? Tak zařiď penaltu,
    jinak končíš! Nahlásíme tě, zlomíme ti nohu.“

    Zdroj: https://www.idnes.cz/fotbal/zahranici/z-voleje-jakub-cavoj-cely-dil-podcast.A240513_205218_fot_zahranici_mama

    tomuhle nevěřím, to je už si myslím nafouknuté od toho pána. Kluby mají ultras, kdyby se tam jakýkoliv fotbalista o tomhle zmínil, tak mu určitě udělají ochranku. Jak říkám, jsou to féroví kluci, jen mají neortodoxní záliby.. :) ale tohle je právě v kontextu těch zálib, tzn. by to brali jako povyražení a zase si nemyslím, že sázkařská mafie jsou nějací nabouchaní chlapci typu vymahačů apod. Točí se tam peníze, ale těch fotbalistů, kteří rádi zaspolupracují i bez takovýchto tyátrů, které ten pán naznačuje, je pořád v kolokviu bohužel dost. tohle je sci-fi pro čtenáře.. :)

    s ultras si nezačne totiž dobrovolně nikdo, bojí se jich i Putin, těch ukrajinských nechvalně známých, bývají tam dosti ostří hoši, kdo se trošku orientuje + tohle je pro ně, jak píšu, zábava a povyražení. navíc tohle se nemá přesně rádo, protože to není zkrátka férové jednání. Oni si dají sice přes hubu, ale je to vždy ve fér modu, nefunguje tam nic donucovacího, jede to podle zákonů ulice zkrátka, kdo je zná..

    • „Je to propracovaný systém,“ říká Čavoj, absolvent
      policejní akademie. „Když najdou vhodné prostředí, klub, hráče, udělají
      to kdekoli na světě, najdou si prostředníka. Hledají kluby, které mají
      finanční problémy, hráče, kterým nechodí výplaty, mají dluhy, nebo jsou
      gambleři. Často se stává, že se snaží ovládnout celý klub.“

      Zdroj: https://www.idnes.cz/fotbal/zahranici/z-voleje-jakub-cavoj-cely-dil-podcast.A240513_205218_fot_zahranici_mamaa tady mi to ten týpek potvrzuje ostatně, když se nad tím zamyslíte.. proč by někdo vydíral jednotlivého fotbalistu, dělal s problémy (policie, ultras toho klubu, na které se fotbalista určitě obrátí jako první, pokud by cítil ohrožení a nechtěl to řešit přes policii - dnes navíc odposlechy, takhle ty sázkařské mafie fakt podle mě nepracují, sází na spolupráci a právě na to, co uvádí ten týpek jako protimluv výše - gamblery, finančně negramotné apod.), když je jich tolik, kteří jsou ochotni spolupracovat v pohodě. :)

      Komplice prostředník loví v barech, na diskotékách, v online
      prostoru – často hromadně bez oslovení přes WhatsApp. „Pošle dvě stě
      hráčům stejnou zprávu a jen čeká, kdo odepíše,“ popisuje Čavoj.

      Zdroj: https://www.idnes.cz/fotbal/zahranici/z-voleje-jakub-cavoj-cely-dil-podcast.A240513_205218_fot_zahranici_mamano dyť.. tak proč by lámali nohy?? :) tenhle čávo jednou napíše knihu, byť jeho aktivitu beru, asi to potřebuje i prodat, netuším proč, protože tohle se dělá insider, stejně jako postupují oni. Vymýtit to stejně nevymýtí, protože fotbalisté nejsou lumeni povětšinou, až na pár výjimek, kteří vědí, že dnes už je to tak monitorované i přes bet radar, že nemají už z tohoto pohledu šanci + jsou mezi nimi i ti, kteří to mají dáno psychosociálně - výchovou, připouštím. člověk nemusí mít rozum, stačí, když má dobré vychování z domova. :)


      „Na Slovensku se nám podařilo prosadit do zákona, že nemohou být v nabídce zápasy týmů do osmnácti roků.“

      Zdroj: https://www.idnes.cz/fotbal/zahranici/z-voleje-jakub-cavoj-cely-dil-podcast.A240513_205218_fot_zahranici_mama

      tohle je super a mělo by to být i u nás. U nás to ale vyřešil KONEČNĚ Andrej zákazem sázení jedincům pod 18 tím, že zavedl registrace snad všude, kde se dají tímhle patologickým způsobem utrácet peníze (kasína, herny, sázkovky, nevím, co ještě je).. předtím tomu podkuřoval MIRDA KALOUSEK, coby zastánce sázkařské lobby u nás. Ideální by bylo tohle zrušit, sportu by to pomohlo. Bylo by v něm sice méně peněz, ale ty peníze jsou stejně často "krvavé", jsou to ty, které tam nosí ti většinově neúspěšní, jakože tohle odvětví nikdy nemůže být pro sázkaře BEZ INFORMACÍ bonitní, to by si měli uvědomit. Právě pro výše uvedené fixed jednání sportovců, do toho ještě pracují výkyvy formy hráčů, což je běžná součást sportu, zranění, o kterých sázkař taky neví. Zkrátka tam pošle peníze jen blázen, jak jsem to odvětví poznal.
      pak se ještě musíte kouknout na stále rostoucí závěrečné hospodářské výsledky sázkovek. Tím bych taky léčil ty, kteří si myslí, že mohou být v tomto prostředí bonitní. Je to zkrátka úplně závadná podnikatelská takyčinnost (dost i hraničící s podvodem na sázkaře, protože sázkovky jednak dopředu vědí o fixed zápasech, přesto je drží v nabídce a ty kurzy pak točí až těsně před zápasem, kdy už mají náběry na favorita tak vysoké, že si propočítají, že se jim to vyplatilo, čímž se nepřímo podílí na celém tom podvodu, popř. insider informace, ale to už je pro obě strany stejné, nicméně běžný sázkař je tady v nevýhodě, ale zase to tam nemá nosit, nicméně tohle si můžeme říci i u drogově závislého a dealera, tohle přitom legální není a společnost to odsuzuje, přitom to má stejný patologický dopad), která by měla být státem co nejvíce regulována - zdaněna určitě progresivně + ještě navíc by se tyhle společnosti měly aktivně finančně  podílet na společenském dění ve formě nějaké vratky společnosti, tohle u nás dělá zatím jen tipsport (sázení stromů, spolupráce s Českou unií sportu na pohybových aktivitách veřejnosti po covidu, kdy si každý může ve svém kraji vybrat sport, který chce, předpokládám zdarma nějak v koordinaci s ČUS provozovat).
      Na Slovensku by měli pracovat taky na registraci gamblerů, rizikových skupin zkrátka + izolovat kohortu pod 18 let úplně, to Andrej u nás vyřešil jednoduše, nebylo třeba zakazovat ani sázky na juniorské sporty, ale tohle by mělo jít ruku v ruce, pač v některých rodinách sází půlka rodiny a rodiče to mladým, kdo ví proč, nezakážou, vědí-li o tom.. pokud kluk navíc provozuje nějaký sport aktivně, pak je to nepochopitelné od nich..

      • méně peněz nemusí navíc znamenat nutně úpadek kvality, navíc by to do fotbalu přihrálo více sponzorů, menší kluby by nebyly tak bity, nebyly by takové rozdíly v některých ligách. protože se to stejně rozmělňuje do nesmyslných cen za i průměrné fotbalisty, kteří už dnes pomalu všichni stojí miliardu, popř. na jejich nesmyslně vysoké platy, pač je jen pár fotbalistů, kterým bych dal ročně statisícovou gáži. Proto o tomto oboru vůbec neuvažuji... :) nemá ekonomické racio, a to ani v tom Bayernu, který si na to dokáže ale aspoň vydělat..

  • https://infotbal.cz/tijani-mel-dostat-od-slavie-zelenou-k-odchodu-mluvi-se-o-prvnich-zajemcich/

    možná Baník?? :) Má ale Adedirana a cena by už teď byla hodně nízko, někde na 5 mio + bonusy třeba do výše 20mio, pokud by měl Tijany čísla na úrovni klíčového hráče týmu, tzn. aspoň 15 kanadský bodů za sezonu a aspoň 2 sezony po sobě, popř. tam zakomponovat ještě pohárovou Evropu, kam se Baník DOSTANE. :) 
    Těch nabídek moc nebude, alespoň ne takových, o jaké stojí asi sportovní vedení Slavie, protože Tiji nehraje a jsou u něj vidět technické nedostatky. I pro Baník by to byla taková koupě navíc, protože možná přijde nový trenér, který spíše bude muset vepředu proselektovat, pač tam Baník bota netlačí jako na stoperu. Ale Tiji tam byl v dobré formě ten poslední půlrok, kdy z Baníku odcházel, prostředí zná, čiže aklimatizace plus a je to hráč do závěrečného tlaku a asi i pracovitý.. tzn. i na defenzivní standardky. Ale to by musela Slavie přizpůsobit vše té nabídce Baníku. 
    Zase ale odnikud jinud asi nemají alespoň nějakou jistotu, že se jim v těch bonusech ty peníze za něj z velké části vrátí. Protože v Baníku se může zase rozjet..

  • zase koncert, chlapci, takhle furt.. Těžký soupeř.. Lojza se prostě málo modlil..😯

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit