Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • a hraje se o hodně příští sezonu - přímý postup do Ligy Mistrů. Proto je pod tlakem hlavně Slavie, která zatím začala oslabovat (odchod jurečky a kdo ví, jestli i ne Igyho, klíčoví hráči ve vysokém věku, možnost zranění, budou muset nakupovat určitě nejvíce z té trojky).
    Ale pro Spartu to zase znamená, že při odchodu Krejči musí zůstat Viťaz, aby ho nahradil, i jako hecíř vzadu, protože Pany i Sorensen jsou tišší typy. Navíc Viťaz bude tuhle sezonu na vrcholu, si myslím. :) toho by měla využít Sparta v klíčové sezoně, ne nováček Premier league. Může se to vrátit z peněz od UEFY i pak lepším zpeněžením samotného Viťaze příští léto. Furt je to i obchod.
    Stejně tak vepředu - Karabec, ševa, Peša ani DAněk nemají zdaleka taková čísla jako Vasil. zase tam musí být adekvátní náhrada za Šula. Můžou vyletět tuhle sezonu ti čtyři, ale zatím je tady lepší hráč na trhu na tenhle post, který to navíc prokázal už 2 sezonu po sobě, a to je v lize právě jen ty 2 sezony.

  • navíc, pokud by se náhodou Bolka nedostala do pohárů, pač Baník to teď DA a přeskočí je a Hradec nehraje vůbec zle, byť Bolka je doma silná, nyní není ve formě, tak Vasil určitě nebude happy z toho zůstat další rok v týmu, který nehraje poháry a nemůže se ukázat Evropě.
    Ale Sparta má takovou ekonomickou sílu, že by ho měla chtít získat téměř za každou cenu, pač ukazuje, že je na něj spolehnutí, navíc je to to nej, co tady běhá a takové hráče Sparta chce, jestli to dobře chápu. Podobně uvažuje i Plzeň.. ale více by mi seděl do Sparty, pač nahradí přesně Šula, kdyby odešel. Sparta by na křídlech vůbec neztratila. :)

  • a samo Vasil Kušej, taky evergreen, který by se měl už posunout výš, pořád je to klíčový hráč Bolky, i když se mu závěr sezony nepovedl, ale to celé Bolce. Podívejte se, kolik má nahrávek, více má snad jen Birma. To svědčí o týmovosti hráče.
    zase tip pro Baník zkusit podat nabídku, pač Vasil tu sezonu zase zopakoval. je spolehlivý, bojovný. NO a pak téma určitě pro Spartu, která takové hráče hledá, něco podobného má v Kuchtičovi, ten hraje na středu. Na druhé straně pak stejně produktivní Birma coby nahrávač, Šulo klidně může odejít a Sparta se nemusí bát. :)
    To kdyby to nevyšlo s Karabcem, Ševou nebo Daňkem, popř. Pešou, protože Vasil je podle mě objektivně nad nimi. Sparta si může dovolit širší kádr, soutěží je hodně, navíc pokud odejdou Krejča se Šulou, musí doplnit určitě bojovníčkem, pač tohle jsou velcí lídři.. A nejlépe se to dělá u ligou prověřených hráčů..

  • a jsem fakt rád, že nespadl ze 2. ligy Varnsdorf, protože by si to nezasloužili, tu ligu oživují. Trenér Holeňák je velmi zajímavý trenér. Na to, jak se mu tam mění kádr, tak to zvládá vždy ukočírovat, jako krizový manažer má + ještě stačí zlepšovat hráče, už jich pár do ligy poslal. Teď tam půjde Samko na 100%, to by o něj Hradec přišel, on už 2. ligu přerostl. Zlepšil se zase oproti minulému roku i díky trenérovi.

  • Baník by mohl udělat jak Hlavatého tak Suchana, můžou hrát v pohodě spolu, byť jsou oba konstruktivní. Suchan na místě Eweho, Hlavatý více zhloubky, což je podle mě jeho pozice, kdy získává ty 2. míče + soupeř na něj zapomíná a může být produktivnější než je, což je trošku jeho slabina na to, jaký je to hráč. Něco podobného, co hraje Rigo nyní nebo hrával Tetour v Baníku.
    Hlavatý není, jak říkám, líný na krok, snaží se do obrany, problém je v čistotě hry. Na tom by s ním měl trenér ještě popracovat, pokud to půjde odstranit, protože on je menší konstituce, ale musí být tím pádem mrštnější, více mrštnosti než toho důrazu, nebo rukou. Pokud to zvládne Kairinen ve Spartě, kterého by Michal měl nasledovat, jak odebírá míče, tak musí i on. Byť Michal je pro mě ten box to box player - osmička a Kaan klasická 6tka, která ale umí i do útoku a umí tam mít právě ta čísla.

  • a stejný folklor je Alli taky z Budějek, kde u něj bude problém asi s manažerem a platovými nároky, protože jinak je to hráč i pro první trojku, určitě pro hru o poháry. Budějky mají opravdu kvalitní tým do ofenzívy, trpí na defenzívu, proto říkám jako trenér Kotal nebo asi i Venca Varaďa, Mou, že základem kolektivních sportů je kvalitní defenzíva, ať se na to dá koukat nebo ne. Ale dá se to mít vyrovnané, Budějky ale vsadily na ofenzivní styl.
    Podle mě by měla dolů Karviná, vůbec se mi zase nelíbí v Pardubicích, zápas na Bohemce pak byl hodně podivný, 1.pol jednoznačně pro Bohemku, dnes zase dominantní Pardubice, což jsou vše týmy spodku tabulky.
    Ještě jsem zapomněl u Sparty na Daňka, teď dal krásný gol, protože jim odejde podle mě Šulo, tzn. bude mít v přípravě šanci. Sparta má furt odkud brát, byť ztráty Krejči a Šula by byly velmi bolestné. Ale ostatní budou zase o rok starší, vyhranější, musí je nahradit. Jsem rád, že začal Adam Karabec bojovat. Vedle toho talentu je to třeba v současném týmu jako Sparta, chce-li hrát základ, nebo nebýt předběhnut těmi, kteří se posouvají a ten oheň v té jejich hře je vidět i vedle toho jejich talentu.

  • jinak samo MIchal HLavatý, to je ale folklor, toho tlačím, co odešel z Plzně, což jsem nechápal, ale někteří hráči nejsou pro velké kluby, to se teď ukáže, protože o něj má zájem Baník a Libe, jsem slyšel.
    Může to být jako se Šulcíkem. Podívejte se, Michal Bílek ho odstavil, že je pro něj nepotřebný a trenér Koubek ho rozjel, že nyní vyhraje asi krále střelců. Hlavatý byl tuším v Plzni taky za doby Michala, kterého beru za dobrého trenéra, ale tohle byly přehmaty.
    Teď se ukáže. Vidím nedostatky v bránění u něj, ale ne že by se nesnažil, ale brání hrozně nečistě - proto tolik žlutých. Ale je to absolutní špička v zisku 2. míčů v lize, tohle mě na něm zaujalo nejvíce, protože na to vsadil kdysi Mou ve světě, a já tu teorii taky razím, že to je nejdůležitější faktor v ofenzívě.. musíte tam mít takového hráče v týmu, protože pak jste prostě dominantně u brány soupeře, nebo zkrátka na jeho půlce.. :)

  • můj scouting sheet:

    jinak pro kluby jako Baník, ale i ta Slavie, protože Zaf nehraje pořád, co se čekalo, i takový Suchan ve svém věku z Budějek je velice zajímavý hráč, tvrdím. Netrpí na zranění, býval to talent, teď to ukazuje, dozrál, je v Budějkách lídr. Vyrýsovaný, stará se o sebe. Slavia v jeho věku udělala nominálně šílený přestup Jindry Staňka, tzn. proč ne tento Suchan s tlakem na Zafa, pač má podle mě nyní poslední šanci tu příští sezonu, jinak ho bude lepší už zpeněžit, pokud je na něj nějaká nabídka. Pro Baník podle mě zase dostupná náhrada za odchod Eweho. Líbí se mi ještě více než Eneme, ten má ještě mouchy, ale je zase mladší, tzn. může je odstranit pod silným trenérem.
    Pak se mi líbí Danny Samko, 2 roky už ho sleduju, ale toho si stáhne asi Hradec do přípravy. Třeba David Buchta by se mi líbil v Plzni, taky se mu proti ní daří, ale on je i pro Spartu, protože má výborný první dotyk a je to po dlouhé době takový typ Rosy. Pro Slavii by byl z hlediska hry do boxu. Koukněte se na jeho statistiku přihrávek do boxu, samotného by mě zajímala. Ale bude stát hodně, sám bych si řekl o hodně za něj. :) teď navíc prodloužil v Baníku. Ale je do plné obrany i na brejky, takových hráčů je málo, to víte..ještě se navíc může zlepšovat zase pod náročným trenérem. Potřebuje ale cítit důvěru trenéra, se mi zdá, v tom mu pomohl hodně te´d Pavel. škoda, že na něj dříve nesázel třeba Pavel Vrba, ale on je známý, že sází spíše na zkušenější hráče.
    Budějky podle mě projdou výprodejem po sezoně, ať už pro ně dopadne jakkoliv, čekám odchody celé té kvalitní zálohy, avizovaný už je odchod Králíka do Bolky, Sam Šigut je skokan sezony, protože hraje chvíli ligu a podívejte se, jaká má už čísla + je velice rychlý, pracovitý, býval i v žácích, znám ho od jeho 15ti tady od nás, kdy jsme ho scoutovali se scoutem Baníku. Pak tam šel, ale odešel odtamtud.. To je ale zase výzva pro Baník hlavně. Jdou tam koncepcí místních fotbalistů.

  • navíc Marcel Lička už tam nebude mít výzvy, pokud by příští týden tu sovětskou ligu vyhrál, pač stejně nemůžou do pohárů kvůli té okupaci soudruha Putina a on má podle mě rozum a jen kvůli penězům by tam nezůstával, je tam kvůli sportovní výzvě. Podle mě, když to tam vyhraje, tak půjde jinam a doufám, že do Baníku v dlouhodobé koncepci, protože je to vynikající trenér už v takhle mladém věku, podobně jako byli Mou a je nyní Xabi.

  • Igyho asi Slavie neudrží, což může být velký problém vzadu, pokud nemají už vyhlédnutou náhradu tedy.. U Slavie a Baníku jsem nejvíce zvědav na scoutingové léto..

  • Když odkulhal z derby se Slavií a později se ukázalo, že si
    ze souboje odnesl zlomenou kůstku na noze, trenéru Priskemu muselo
    zatrnout. Třeba ho i napadlo, jestli bez režiséra, který neustále
    skenuje prostor kolem sebe, nebude titul v ohrožení. Předtím o
    Kairinenovi básnil: „Je vždy na správném místě, těží ze silné levačky,
    umí dát skvělou průnikovou přihrávku, přenést hru i vystřelit z dálky.“ A
    takové kombo v české lize jen tak nenajdete.

    Zdroj: https://www.idnes.cz/fotbal/prvni-liga/idealni-sestava-sparty-pocet-minut-trener-brian-priske.A240515_152019_fotbal_min/8#space-a

    já ho mám hrozně rád. Na šestce takového elegantního hráče jen tak nenajdete. Brian to řekl přesně, tohle v něm vidím i já od samotného počátku, ještě bych dodal, že má i vynikající centry - standardky, rohy, to jsem u šestky snad ještě neviděl. Sparta - Rosovi, Tomášův brácha tam dělá myslím šéfa scoutingu, je s Plzní nej ve scoutingu. Trefit zahraniční hráče tak, aby takhle zapadli i do týmu, to není vůbec jednoduché.
    Spartě jen stačí teď vhodně doplňovat. Já bych tohle přestupové určitě nepustil ještě Viťaze, pokud odejde Krejča, což určitě odejde. A zkusil přivést stopera, určitě zvenku, pač v lize nikoho pro tak silný tým, jaký nyní Sparta má, nevidím.. Aby se zapracoval, až za rok Viťaz třeba odejde. Vydrys může zaskočit, ale bude dobré ,když se ještě nějaký lídr najde. Sparta je fakt silná jinak ve všech řadách. Odchod Krejči je sice určitě oslabí, ale jsou tam další lídři, příští sezonu tohle třeba čekám právě od Viťaze, pokud se ještě někdo neobjeví nový. To by mohla být jeho sezona ten příští ročník. Neměl by nikam spěchat, protože dostane více šancí a prodá se do lepšího klubu, i když zájem může být už teď.
    Šula asi taky Sparta neudrží, ale tam má varianty - mladé generační talenty Karabce a Ševu. Peša může mít lepší sezonu, Tuci ještě neřekl poslední slovo. Myslím si, že to není úplně výstřel mimo, líbil se mi ve 2 zápasech hned zkraje, ještě jsem ho nechválil, ale chápu, proč ho Rosa udělal. Potřebuje čas, někdo potřebuje tu aklimatizaci holt půl roku.. Souaré by se jim hodil nalevo s Rynešem, ale Ada byl rychlejší. To bude opravdu elitní hráč ligy, psal jsem to dlouhodobě, Ada s kolegou Kolářem ho sledovali taky, i díky asi asistentu Trousilovi.
    Sparta fakticky vyhrála zaslouženě, říkali to i dnes Poláci v přenosu, podle mě je odskočená nyní tím zahraničním scoutingem + doplňováním z mládeže, mají už i velmi silnou lavičku, ale to podle mě Plzeň začíná mít taky a měla dlouhodobě.
    Jsem zvědavý na Slavii, protože jim stárnou klíčoví hráči, které budou muset nahradit - Holeš, Jurečka, Ševčík, dobrou sezonu neměl zase Zafeiris, těm scouting teď nejde. Ale udělali dobře toho olomouckého krajního beka, ten se mi taky líbil, trenér Jílek ho dobře vytáhl, sledoval jsem ho dlouho, chtěl jsem ho do Baníku zase, stejně jako Souarého, pač Baník krom stoperu musí posílit i kraje, aby v těch pohárech něco uhrál.
    Jsem zvědavý, koho nascoutují toto léto. Popř. nový trenér - třeba Marcel Lička, zase hraje o titul v Sovětském svazu, ale může se chtít vrátit, kvůli bezpečnosti, i pokud to tam vyhraje.  A přivést si nějaké hráče, třeba z menších sovětských týmů - je tam plno Jihoameričanů, bude mít přehled.. Poslední kolo v Krasnodaru, jestli neprohrají, tak Marcel má unikátní bilanci na Východě. Každou sezonu vyhrál titul, nebo postoupil 2x do ligy s Orenburgem. Mourinho východu :) nebo spíše Xabi Alonso, pač Marcel je klidný typ po Vernerovi. Ale je z něho výborný kouč, jsem na tu jeho kariéru zvědav, podle mě by mohl i do špičkového západního klubu už teď z té Moskvy, bude to zajímavé, kdyby mu dal Baník nabídku, jak by se rozhodl, jestli srdcem nebo rozumem. :)
    Baník by potřeboval do Evropy už trenéra, který si postaví tým i na další sezony. Pavel tam asi nevydrží 5 let, nyní se podle mě hodí změna. Udělal kus práce, ale bude mít nové výzvy. Spoustu hráčů ale zvedl, ten pohár, který Baník DA, to půjde za ním. V 1. roce s tímhle týmem, tj výborná práce jak to konsolidoval. Ale Baník musí progresivně dál! :)


  • https://www.idnes.cz/hokej/ms-2024/ondrej-sebek-narodni-sportovni-agentura-dotace-na-ms-v-hokeji.A240516_084834_ms-hokej-2024_rmp

    tenhle pán by měl být určitě odvolán, dělá z nás a i politiků stabilně blbce.. Už mu utekla kontrola tenisového svazu, nyní mají už dávno prověřovat ten fotbalový a tady nám povídá další nesmysly, které můžou pobouřit ostatní svazy, nebo kluby které čekají na jeho dotace a hodlá mrhat stamiliony. Doufám, že to politici sledují a budou se jím už konečně zabývat.. nástupce by mohl být kolega Hamza z biatlonového svazu nebo zase se budu opakovat Dušan Svoboda z fotbalové LFA, oba seriozní, navíc manažeři..

  • dneska spočněte - v neděli dělají jen zloději a k.r.y, Lojza se za vás zas zajde dneska pomodlit a zítra musíme sejmout ještě Švýcary, ať je lehký soupeř do čtvrtfinále..

  • https://www.idnes.cz/hokej/ms-2024/zakladni-skupina-b-francie-kazachstan-polsko-lotyssko-spojene-staty-nemecko.A240511_094107_ms-hokej-2024_drev#cxrecs_s

    synci, tyto Američany až fakt ve finále.. oni hrajou jak podle Thomasova teoremu - situace jevící se reálnou (na papíře), se stává reálnou i ve svých důsledcích (na tom ledě s nimi).
    Jejich 4. lajna by hrála všude první, i možná v té švédské repre.
    Včera zase NEJLEPŠÍ zápas, co jsem kdy viděl proti Norům v poslední době. Hrajete super, srdcem, tak to má být nejen doma, ale hlavně doma!! :)  ono vás to odmění, uvidíte.

  • no ten sudí to derby doyebal... strašně úzkostný. Netuším, proč to nepískal ten, co byl dnes čtvrtý sudí, to je momentálně náš nej sudí. To nebyl snad ani faul ten Šulo, dotkl se míče. Na druhou stranu, měl už žlutou a zbytečně tam někde u praporku, u brány Slavie, riskoval. Sparta jednoznačně lepší 1.půli, hrát v 11ti druhou, tak podle mě vyhrála. Takhle to znehodnotil sudí..
    Slavii se asi zranil Igy, pač hrál výborně 1.půli, normálně by ven určitě nešel a Holeš má 4. žluté, tak budou muset hrát příště asi na čtyřku vzadu.
    Sparta už si to uhraje, ale mohla už dnes, nebýt toho mátožného arbitra..

  • https://www.sport.cz/clanek/hokej-ms-studio-ms-hokej-cesi-jdou-do-akce-o-prvni-body-zabojuji-proti-silnemu-finsku-5027997

    hoši takto valíme dál!! jste super, takto se bojuje doma.. líbil se mi golman, obránci - Gudy je dobrý řízek a Tomášek hraje jako v té jedné sezoně ve Spartě, ale totálně jste je přebruslili - FINY!! Hezká vrácečka za to Brno. Min. to druhé místo už uhrajeme, ať máme z té těžké druhé skupiny ty nej soupeře, pač proti USA fakt hoši až ve finále.. :D
    dal jsem to pod článek s Vencou, pač tam byl OHEŇ, jak to učil kluky v Třinci. :)

  • Cítíte větší tlak, protože se hraje v Česku?Víme,
    že se spousta lidí najednou promění v trenéry, ale s tím jsme počítali.
    Občas nám někdo naloží, ale to k tomu patří. Vytvoříme kolem sebe
    bublinu a oprostíme se od toho. Uděláme maximum pro úspěch, chceme
    naplnit očekávání českých fanoušků a urvat to pro celý národ. Je to pro
    nás čest, chceme se prezentovat srdcem, všichni ho tam necháme.

    Zdroj: https://www.idnes.cz/hokej/ms-2024/jachym-kondelik-reprezentace-cesko-trenink-rozhovor.A240507_182154_ms-hokej-2024_ivt

    musíte bojovat, ničím jiným to neuhrajete, NHL je jiná dimenze, ale můžou po sezoně nehrát naplno, není to olympiáda ani Stanley cup, čiže je můžeme překvapit, i ty Švédy, zbytek týmu je na papíře ne tak daleko od nás nebo na stejné úrovni - Fini, Švýcaři, Slováci apod..
    Viděl jsem te´d USA, a to je jiná dimenze. Dělali si se Slováky, co chtěli, když zapnuli na 100%. Slováci pak nedali ani jedno trestné střílení. To je pro mě jednoznačný kandidát na zlato nejen na papíře. Ten Gaudreau je senzační hráč. Na tyhle musíme narazit až ve finále, jinak je to v pytli, hoši.. :D
    bojujte!! kdo ví, kdy tady zase mistrovství bude a jestli to ještě kariérně zastihne vaši generaci. když je přebruslíte, tak se schovají i ty technické nedostatky, uvidíte. :)

  • Sparta by podle informací iDNES.cz byla ochotná za
    Rrahmaniho zaplatit částku kolem 2,5 milionu eur, tedy přibližně 60
    milionů korun. Zhruba taková je hodnota kosovského střelce i podle
    renomovaného serveru Transfermarkt, ale Rapid si ho zřejmě cení víc

    Zdroj: https://www.idnes.cz/fotbal/prvni-liga/albion-rrahmani-sparta-slavia-prestup-zajem.A240506_162201_fotbal_dc


    ti Rumuni jej chtějí prodat za až 8 mio euro. A teď odhad idnes.cz :


    Rrahmaniho skutečná aktuální cena by se měla pohybovat o něco níž, mezi pěti a šesti miliony eur.

    Zdroj: https://www.idnes.cz/fotbal/prvni-liga/albion-rrahmani-sparta-slavia-prestup-zajem.A240506_162201_fotbal_dc


    v čem je ten server Transfermarkt teda renomovaný, když neumí odhadnout cenu na trhu...??  :D   Idnes by si měl založit stejný server, mapovat třeba jen čs. a slovenské prostředí, protože to patrně umí odhadnout lépe než ti, co si platí doménu Transfermarkt.. :)  Celé je to o poptávce a nabídce, už jsem to psal. Tohle odhadnout nejde a je hloupé to dělat..

  • ... čímž i ti trenéři v gymech doplňuji, tady v tomhle případě spíše suplují, náplň neziskovek, protože taková Charita těžko stáhne nějakého rohovníka z ulice do svého nízkoprahového zařízení, natož aby ho tam nějak zabavila nebo kultivovala v tom, aby se na ulici nepral. V tom je fajn i ta mantra bojovníků, že cokoliv se naučí v gymu, nesmí aplikovat na ulici.. :)

  • Jak to myslíte?

    Když
    tomu sundám opratě, tak bych sežral celý svět. Já chci jít tu cestu
    (ukazuje rukou)… Je ale potřeba se chovat slušně a nebýt ho.vado. Jak ve
    vyjadřování, protože v dnešní době frčí mezi zápasníky trashtalk, tak
    i v kleci. Proto je potřeba se neustále kultivovat.

    zdroj: https://www.sport.cz/clanek/bojove-sporty-mma-prochazka-cili-v-ufc-na-odvetu-udelam-co-je-potreba-promluvil-i-o-zmene-vahovky-5027256

    přesně tak. Vždyť bojovníka vždy přeci definuje a v historii definovalo to, co předvede v boji, ne žvanení, pomluvy, to je svět holek. :) Jirka to má srovnané v hlavě, líbí se mi, jaký příklad dává mladým. takhle by to mělo v tomhle sportu vypadat a takoví bojovníci by měli ten sport reprezentovat navenek. Je to i pro dobro toho sportu směrem od promoterů organizací k veřejnosti a jeho dlouhověkost, pač to tady má své místo ve společnosti, jak jsem psal ten důvod - stahování problémových povah z ulice do gymů a nastolení nějakého řádu v jejich životě (životospráva, trenink, denní harmonogram).. všichni nemůžeme být inženýři, ale tihle mohou ty své negace v povaze přetransformovat s pomocí trenérů a dokázat v životě něco, co by se jim z ulice nikdy nepodařilo a ještě jít příkladem jim podobným.. jirka byl tuším taky hospodský rohovník. :)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit