Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Cítíte větší tlak, protože se hraje v Česku?Víme,
    že se spousta lidí najednou promění v trenéry, ale s tím jsme počítali.
    Občas nám někdo naloží, ale to k tomu patří. Vytvoříme kolem sebe
    bublinu a oprostíme se od toho. Uděláme maximum pro úspěch, chceme
    naplnit očekávání českých fanoušků a urvat to pro celý národ. Je to pro
    nás čest, chceme se prezentovat srdcem, všichni ho tam necháme.

    Zdroj: https://www.idnes.cz/hokej/ms-2024/jachym-kondelik-reprezentace-cesko-trenink-rozhovor.A240507_182154_ms-hokej-2024_ivt

    musíte bojovat, ničím jiným to neuhrajete, NHL je jiná dimenze, ale můžou po sezoně nehrát naplno, není to olympiáda ani Stanley cup, čiže je můžeme překvapit, i ty Švédy, zbytek týmu je na papíře ne tak daleko od nás nebo na stejné úrovni - Fini, Švýcaři, Slováci apod..
    Viděl jsem te´d USA, a to je jiná dimenze. Dělali si se Slováky, co chtěli, když zapnuli na 100%. Slováci pak nedali ani jedno trestné střílení. To je pro mě jednoznačný kandidát na zlato nejen na papíře. Ten Gaudreau je senzační hráč. Na tyhle musíme narazit až ve finále, jinak je to v pytli, hoši.. :D
    bojujte!! kdo ví, kdy tady zase mistrovství bude a jestli to ještě kariérně zastihne vaši generaci. když je přebruslíte, tak se schovají i ty technické nedostatky, uvidíte. :)

  • Sparta by podle informací iDNES.cz byla ochotná za
    Rrahmaniho zaplatit částku kolem 2,5 milionu eur, tedy přibližně 60
    milionů korun. Zhruba taková je hodnota kosovského střelce i podle
    renomovaného serveru Transfermarkt, ale Rapid si ho zřejmě cení víc

    Zdroj: https://www.idnes.cz/fotbal/prvni-liga/albion-rrahmani-sparta-slavia-prestup-zajem.A240506_162201_fotbal_dc


    ti Rumuni jej chtějí prodat za až 8 mio euro. A teď odhad idnes.cz :


    Rrahmaniho skutečná aktuální cena by se měla pohybovat o něco níž, mezi pěti a šesti miliony eur.

    Zdroj: https://www.idnes.cz/fotbal/prvni-liga/albion-rrahmani-sparta-slavia-prestup-zajem.A240506_162201_fotbal_dc


    v čem je ten server Transfermarkt teda renomovaný, když neumí odhadnout cenu na trhu...??  :D   Idnes by si měl založit stejný server, mapovat třeba jen čs. a slovenské prostředí, protože to patrně umí odhadnout lépe než ti, co si platí doménu Transfermarkt.. :)  Celé je to o poptávce a nabídce, už jsem to psal. Tohle odhadnout nejde a je hloupé to dělat..

  • Jak to myslíte?

    Když
    tomu sundám opratě, tak bych sežral celý svět. Já chci jít tu cestu
    (ukazuje rukou)… Je ale potřeba se chovat slušně a nebýt ho.vado. Jak ve
    vyjadřování, protože v dnešní době frčí mezi zápasníky trashtalk, tak
    i v kleci. Proto je potřeba se neustále kultivovat.

    zdroj: https://www.sport.cz/clanek/bojove-sporty-mma-prochazka-cili-v-ufc-na-odvetu-udelam-co-je-potreba-promluvil-i-o-zmene-vahovky-5027256

    přesně tak. Vždyť bojovníka vždy přeci definuje a v historii definovalo to, co předvede v boji, ne žvanení, pomluvy, to je svět holek. :) Jirka to má srovnané v hlavě, líbí se mi, jaký příklad dává mladým. takhle by to mělo v tomhle sportu vypadat a takoví bojovníci by měli ten sport reprezentovat navenek. Je to i pro dobro toho sportu směrem od promoterů organizací k veřejnosti a jeho dlouhověkost, pač to tady má své místo ve společnosti, jak jsem psal ten důvod - stahování problémových povah z ulice do gymů a nastolení nějakého řádu v jejich životě (životospráva, trenink, denní harmonogram).. všichni nemůžeme být inženýři, ale tihle mohou ty své negace v povaze přetransformovat s pomocí trenérů a dokázat v životě něco, co by se jim z ulice nikdy nepodařilo a ještě jít příkladem jim podobným.. jirka byl tuším taky hospodský rohovník. :)

    • ... čímž i ti trenéři v gymech doplňuji, tady v tomhle případě spíše suplují, náplň neziskovek, protože taková Charita těžko stáhne nějakého rohovníka z ulice do svého nízkoprahového zařízení, natož aby ho tam nějak zabavila nebo kultivovala v tom, aby se na ulici nepral. V tom je fajn i ta mantra bojovníků, že cokoliv se naučí v gymu, nesmí aplikovat na ulici.. :)

  • Gól naopak padl na druhé straně.
    Žambůrek ve vápně podrazil Ewertona a domácí Brazilec z penaltového
    puntíku ve 20. minutě mířil přesně.

    zdroj: https://www.sport.cz/clanek/fotbal-ceska-1-liga-hapal-se-neudrzel-tak-ten-var-zrusme-nevim-proc-bychom-nemohli-kopat-penalty-dve-kdyz-jsou-5027282

    podrazil Davida Buchtu, který hrál zase dnes výborně, byl lepší i než Ewe dnes. Nahrával i na ten 2. gol Baníku Kpozovi. Oni dva se ale pletou.. :) mně taky někdy, když je sleduju, David je taky hodně technický hráč, jsou to 2 desítky Baníku. Doufám, že se nezranil, protože pak byl po tom zákroku hned střídán, to by byla pro Baník do nadstavby stejná ztráta jako zranění Eweho.
    😱

  • https://www.idnes.cz/fotbal/zahranici/muhamad-salah-trener-jurgen-klopp-konflikt-liverpool-west-ham.A240427_201846_fot_zahranici_min

    no to nebylo jen žádné škádlení, ale pořádná hádka. To i vypadalo, že Salah do něj půjde fyzicky, kdo na to koukal. Asi střet náboženských kultur.. islam vs. ortodoxní katolická víra.. :)

  • Pardubice jsou na pořádném řetízkovém kolotoči, skoro to vypadá, že Třinec dnes hraje s KLadnem. STRAŠNÁ OSTUDA pro ten oligarchický nabitý tým kolegy Dědka, že je dostal takhle rozbitý a o 2 levely oslabený tým Třince do 7. zápasu. STRAŠNÁ OSTUDA a zase důkaz, že peníze (ekonomicky iracionálně neomezený a nevyvážený rozpočet) nejsou vše. Myslím, že Třinci fandí celá republika. :)
    Pokud to doma Pardubice v 7. zápase nedají, a že budou pod pořádným tlakem, i po dnešním výkonu jejich kontra Třince, který je dominantní (tak jasný zápas v serii ještě nebyl pro ani jednu stranu), tak může nabídku čekat asi i Pasta od kolegy Dědka, který patrně prohloubí tu kumulovanou ztrátu už na nějakou 1 miliardu, dobyvatel..
    S podnikáním v tržní ekonomice to ale, vážení, nemá opravdu nic společného..to vám sdělí zase každý ekonom.. to je něco, co k nám importovali tihle lidé z východu, tam takhle fungují sportovní kluby..

  • via ten tučný komentář ve vlákně pod tímto teda, pač už je to dlouhý:

    svaz by soutěžil teda nový produkt Juniorskou extraligu, kde by se každý rok vysoutěžil název titulárního sponzora + vše ostatní (sázení s net přenosy i mimo území čr) vyjma televizních práv, ty by dostala ČT zdarma a vysílala to na svých platformách. Pokud se ČT vyplácí divácky vysílat americkou univerzitní soutěž, za kterou něco určitě platí, popř. tady univerzitní ligu, pak si myslím, že na tohle by koukali minimálně všichni příbuzní do pátého kolene těch mladých hráčů, kteří by se asi chtěli i více v TV ukázat.
    A soutěžit vždy každý nový ročník, protože svaz netuší ten divácký zájem. Ten pilotní ročník by byl nultý s nastavením cen. Ale pokud by si to našlo fandy (publikum), pak se svazu vyplatí tu cenu všech zobchodovatelných práv pak pro příští ročník samo navýšit a najít si nějaký mustr.
    Nevím, jak to tam kolega Hadamczik má, ale tady se dá ještě rozpočet klubů podle mě navýšit v té kapitole mládeže. Klubům to ušetří peníze, které dostávají od APK, která soutěží zase práva za extraligu + takového Jardu to donutí rozjet v klubu i tu mládež, protože to je jediná cesta pro kluby velikosti KLadna.
    četl jsem, že kluby nemají na fixní platy trenérů jako profesionálů, tohle by to mohlo řešit.

    • + jsou tam ještě pro svaz peníze na mládež od NSA, protože zrovna Jarda tuším by, díky tomu, že KLadno nemá juniory tuším aktuálně v extralize juniorů, z tohoto napsaného výše zatím nijak neprofitoval. Ale bylo by to zase pro KLadno motivací na té mládeži pracovat, pokud by se v extralize na ni rozdělovaly (a hlavně pro kluby dole) solidárně nejvyšší peníze z vysoutěžených tendrů s gamblingovými společnosti.
      A pokud by mě chtěl někdo nařknout, že u mládeže podporuju sázení na její zápasy, tak tohle už myslím funguje po léta, kdy Tipsport vypisuje na tuhle extraligu kurzy, a pokud z toho svaz nic navíc nemá, pak je tahle závadná aktivita a praxe u mládežnických zápasů úplně nepochopitelná, protože mladí hokejisté mají tendence určitě sázet, min. na třetiny, co jsem slyšel od hokejistů, že se to takhle provozuje.
      tuším se navíc snad tyhle zápasy přenášejí na svazovém webu hokejka.cz, či je to spřátelený web, no v TV by podle mě našly větší diváckou obec, nejen z řad příbuzných mladých hráčů, kteří si tohle najdou asi i na netu, ale i z širší sportovní veřejnosti, čímž by svaz prodal lépe i práva, sehnal více sponzorů pro tuhle extraligu juniorů, protože i kvalita záběrů (počet kamer) by asi byla úplně na jiné úrovni v režii ČT sport, než je tomu aktuálně.

      a tak čtu nyní právě na hokejka.cz, že se tohle už děje od této sezony a ty přenosy čt sport vysílá. Pak nevidím problém na tohle získávat sponzory, kteří zobrazují reklamy v komerčních pauzách, na mantinelech, ledu,  je-li to i v programu TV + draze prodat práva sázkovým společnostem + si nechat zaplatit i za titulárního sponzora, kterým je nyní taky ten Tipsport jako u extraligy dospělých.
      čiže Jardo motivace dělat mládež je, pokud to svaz řádně zobchoduje a peníze pak pošle podle solidárního systému do klubů. Protože je hloupost, aby dostaly všechny kluby stejně, pokud jsou takové rozdíly v rozpočtech Třince, Sparty a právě toho Litvínova, nebo Kladna třeba. Tam by měla fungovat solidarita, což pak zapříčiní i zkvalitnění soutěže, logicky, protože i menší kluby a tradiční mládežnické základny typu Litvínova, KLadna, popř. Jihlavy, mě ještě napadá, si budou moci dovolit platit kvalitní trenéry, přípravu, případně scouting v klubech v nižších soutěžích, pokud z těch práv dostanou nejvíce (dle pořadí v tabulce od nejhoršího výše, a takhle každou sezonu).

  • Co když postoupí někdo, kdo nemá halu?
    Co kdyby třeba vyhrály Litoměřice? Jak by se to řešilo dál? Kde by
    hrály? Vím, jak to bylo problematické pro nás, když jsme neměli halu
    a museli jsme hrát v Chomutově. Měli jsme štěstí, že byl relativně
    blízko. Ale je to dané tím, že ne všechna města mají podmínky. Jak se to
    dá změnit? Nevím. Mají města na to, aby vybudovala haly pro všechny?
    Asi nenajdeme odpověď. Nebo musíte, vy novináři, přemluvit ministra
    financí, aby se udělalo dalších skvělých 15 hal.

    zdroj: https://www.sport.cz/clanek/hokej-extraliga-pokracovani-kariery-necham-osudu-rekl-jagr-a-byl-neskutecne-nadseny-ze-vsetinskych-fanousku-5026900

    stavění hal není vskutku věcí ministra financí, Jardo. Nežijeme už v komunismu nebo Orbánově světě. Tohle je věcí max. municipalit, popř. manažerských týmů klubů, aby přesvědčili NSA, že z toho globálního max. rozpočtu určeného na sport, je vhodné tohle ale jen dofinancovat, určitě ne zafinancovat. Na větší část je povinností a vyloženě prací manažerů klubů sehnat si peníze právě od těch municipalit nebo místních sponzorů. Stát by měl zajišťovat pouze sport mládeže a ta k tomuto haly pro 20tis lidí nepotřebuje.
    Krom toho Jarda správně upozornil, že je rozdíl naplnit halu 7-10tis diváky na Kladně nebo Litvínově a v Praze. To je nepoměr. Ale v Litvínově diváci chodí, souvisí to se stavem hokeje ve městě.
    Kladno by mělo jít určitě cestou Litvínova. Mají podobnou historii založenou na úspěších mládeže. Každý si pamatujeme Pateru, Vejvodu, Procházku, Kaberlovy a i Ticháček ukazuje Jardovi tu cestu jako nejlepší hráč nebo obránce jeho týmu. Bude to sice dlouhodobá záležitost, ale jinou cestu pro ně nevidím z dlouhodobého hlediska. A do té doby stahovat hráče s kladensku minulostí, vazbami na KLadno tak, jak s tím slavil úspěchy Litvínov nyní a i vlastně v té jejich mistrovské sezoně. Vrátili se tuhle sezonu tzv. ke kořenům. To by měl být návod i pro Kladno, myslím si.
    Nechtěl jsem se k tématu folkloru baráže vůbec vyjadřovat, protože hokej zase tolik nesleduji, ale je to věc logická, tak aspoň tolik. Podívejte se, kolik klubů Chance ligy je schopno naplnit logisticky nebo kádrem nároky extraligy v současnosti??
    Naproti tomu se koukněte ke kolegům do fotbalu, kde v 2. lize má ambice (logistické, Dukla i hráčské, určitě pak sponzorské) hrát 1.ligu až 5 týmů. To v hokeji bohužel nevidím. Jihlava nemá ani stadion, natož kádr, Zlín stadion má, ale nemá kádr a Vsetín nemá vůbec nic, protože i Lapač stárne, byť disponuje kouzelnou atmosférou, kdo tam byl. Ale Vsetín má alespoň silného sponzora, ten však nechce do klubu, jak to tak vypadá, až tolik investovat tak, aby to odpovídalo nárokům extraligy.
    O čem se chcete bavit dále?? Pokud by to bylo jako ve fotbale, tak dává rozum úvaha Roberta Záruby o prvním postupujícím a posledním sestupujícím + 2. z Chance ligy a předposlední z extraligy hrají baráž tak, aby byla extraliga co možná nejvíce průchozí a udržel se zájem sponzorů u těch ambiciozních klubů Chance ligy, které ale v současnosti osobně nevidím.
    A pokud by některý z týmů z Chance ligy uvažoval tak, že začneme budovat zázemí (sponzorské, hráčské, logistické), až v té extralize budeme, tak to moc neodpovídá manažerskému myšlení, protože na takový skok se musíte připravovat v nějaké střednědobé strategii rozvoje klubu tak min. 2-3 sezony dopředu, soudím.. Momentálně se ta Chance liga uzavírá sama sobě v tomto faktu.

    • a asi nikdo z těch klubů a manažerů Chance ligy nechce hrát v extralize podřadnou roli, protože to pak souvisí, jak říká Jarda, s odlivem a nespokojeností fanoušků. KLadno navíc nepotřebuje halu pro 10 a více tisíc lidí, pokud dopředu ví a má data, že ji v běžné sezoně nezaplní. To pak souvisí i s atmosférou na tom stadionu - jinak to vypadá, když máte plno v 7tis hale, než poloprázdno v 10-12tis, kde přijde těch 7tis. Tak si zase Jarda může odpovědět na to, proč nemá plný stadion, když jde o okresní spádovou oblast.
      Takhle uvažují v Třinci, kde jde vidět za tím klubem manažerská práce, kdy tam postavili halu tuším pro 7tis, byť by ji nyní v play off zaplnili dvojnásobně. Ale považte, že je to sice okres Frýdek-Místek, ale jedete tam po staré cestě 45 min. z Frýdku. Nyní po tom novém obchvatu je to už možná o 15 min. kratší doba, kdy asi sjedete z té těšínské dálnice pak směrem na Třinec, ale pořád je to nejrozlehlejší okres v republice. Do Jablunkova je to snad hodina z Frýdku. Pak se v Praze i těžko vysvětluje, že tady ve Frýdku nemluví nikdo polsky. Dokonce je to stejné jako v Praze, kdy ta mladší generace polsky vůbec neumí ani nerozumí. Polsky rozumíme jen my starší, a není to dáno blízkostí Třince, Těšína, Jablunkova, ale tím, že za komunistů nebyly jiné kanály v TV než veřejnoprávní a pak TVP1, 2 a Polsat, čiže i Pražáci mohli tu polštinu nalovit stejně jako my tady.
      Jinak kdo zná historii regionu tady, tak třeba Místek leží už v moravské části. To je ta cesta už směrem na jih na Příbor, Nový Jičín, Hranice směr Brno. Tou pomyslnou hranicí Moravy a Slezska je právě řeka Ostravice, která se nejmenuje ale po nedaleké Ostravě, jak si tady Pražáci myslí, když zavítají do Beskyd, ale podle její ostrosti toku v dobách povodní třeba. Frýdek je pak poslední, hraniční, částí Slezska, což i naznačuje, že ten vliv polského obyvatelstva z té těšínské oblasti tady už bude minimální nebo spíše v dnešní době už spíše vůbec žádný.
      čiže trošku vhled a naznačuju tím, že třinečtí manažeři mají spočítánu tu spádovost a možný dosah diváků, kteří by mohli pravidelně jezdit na hokej a tuší, že s Frýdkem a okolím nemůžou příliš počítat, protože nikdo nemá čas cestovat v týdnu někam na hokej 30-45 min. jen tam, proto jsou odkázáni jen na tu oblast Těšínska. V Těšíně ale nemá téměř žádný sport tradici třeba, tzn. spíše jen na tu oblast Třinecka, které zase sportovní tradici má - viz. třeba úspěšná atletika, fotbal tam hrál dlouhou dobu 2. ligu.
      Mně u hokeje chybí větší konkurence týmů, kterou zažívá nyní třeba fotbal, což je podle mě dobrou manažerskou prací LFA a Dušana Svobody hlavně v té covidové době, která se jim nyní vrací od klubů v té zvyšování konkurence a nyní na ni ještě navázali těmi podařenými tendry, kdy z gamblerských společností vyzískali hotové jmění, které půjde zase do těch klubů. 

      Jakože gambling by touhle cestou měl vracet společnosti ten svůj společensky závadný předmět podnikání. Dělá to zatím jen Tipsport, který se angažuje ve vícero sférách, jde tam vidět manažerská práce toho týmu, protože tohle taky přináší v té konkurenci na trhu reklamu, pokud zapojíte celebrity, veřejnost třeba do sázení stromů (vysázeli tuším milion stromů, což je určitě chvályhodné), tak vás to asi celkem bez problémů dostane zadarmo do médií, popř. lákáte veřejnost ve spolupráci s Českou unií sportu na pohybové aktivity (sporty) v regionech, kdy si každý může najít sport, kterému holduje, anebo právě přebijete v tendru ostatní nesmyslnou částkou, o které ti manažeři museli vědět, že je asi přestřelená, protože chcete pomoci čs. fotbalu.
      Tohle zatím nevidím třeba od Fortuny, která už na trhu působí dlouho, vlastně možná nejdéle, a pouze historicky parazituje na čs. patologicky závislé části společnosti. Mohla by pomoci třeba tomu hokeji, tuším sype peníze do Sparty, takže ale tady myslím do celého hokeje..
      Hokej netuším, jak to má totiž s financemi nyní, kdy se oddělil tuším od BPA, ale APK by měla nejdříve vyřešit profesionální obsazení Disciplinární komise. A pak se zachovat podobně jako LFA ve fotbale (vzít si pod sebe tender na práva, uspořádat ono výběrové řízení a pomoci jím i klubům Chance ligy, které finančně evidentně strádají), kde se nyní 1. i 2. liga vyrovnává a každý z nás je asi zvědavý na to porovnání rozdílu mezi oběma ligami letos v baráži, jakože v 1. lize i ty dolní týmy tabulky dokáží hrát atraktivní fotbal, potrápit, popř. porazit ty favority.

      • určitě se tam propisuje i dobrá práce trenérské unie Vernera Ličky.
        Kritizoval jsem předsedu svazu Fouska, ale moravští trenéři mají třeba
        kvalitní trenérské lektory - zaměstnancem svazu je tam Bob Páník, tak
        tomu chce dát jen ten metodický řád, což je na Erichu Brabcovi a nedává
        to příliš, sorry Erichu logiku, aby mazákovi Bobovi šéfoval trenér pořád
        ještě na juniorní pozici, tohle si kritiku zaslouží a tady manažerské
        řízení bohužel nevidím, ještěže se LFA oddělila od svazu a převzala
        řízení ligy, tam to jde čistě za ní a dlouhodobou prací Vernera Ličky a
        jeho týmu, protože se nám zkvalitnilo určitě i pole trenérů v lize,
        hlavně té nastupující generace, což souvisí i s tím, co píši výše, že
        liga je v tuhle chvíli nejkvalitnější v historii, 2.liga podle mě taky,
        obě "trpí"vyrovnaností a celé to přináší divácký boom samo hlavně do té
        1.ligy, která přináší atraktivnější zápasy, ale postupně si myslím, že
        budou plné i stadiony těch týmů, které ještě nezažily vyprodaný stadion,
        protože příjde více peněz od LFA z tendrů, čímž pádem i možnost
        zkvalitnit kádr, trenérské zázemí v akademiích u mládeže. Zkrátka fotbal
        v tomhle směru funguje, vše je propojeno se vším, tohle nevím, jestli
        hokej má v současnosti nastaveno, protože ty kluby Chance ligy se mi
        zdá, i když jejich hráči hovoří do médií jinak, že mají do té extraligy o
        dost dále než kterýkoliv klub 2. fotbalové ligy..
        A tradičním klubům jako Kladno, tuším i Litvínov (byť tam se to prý zlepšuje, jsem četl rozhovor s otcem Ondřeje Kaše) má s tímhle právě problém, vyhasínají ty kdysi zářivé mládežnické akademie. čiže tady by asi měla APK pomoci, vysoutěžit peníze a ty pak poslat tím solidárním systémem dolů těmto klubům na podporu té mládeže, ze které by ty menší kluby měly žít, jak je i jejich tradicí. Protože na KLadně a v Litvínově asi nebudete mít takové možnosti sehnat místní sponzory nějak spojené s lokalitou, byť Jarda by mohl těžit i z toho, že v Praze nyní konkurence hokejových klubů tak jako za dob, kdy tam ještě sbírala sponzory i Slavie, ale je tam zase vícero sportů. S tímhle by měla těm lokálním klubům v nějak nastaveném solidarním systému pomoci APK jako ve fotbale LFA.
        To je ten solidární systém NHL, kdy ty peníze neustále kolují podle toho, jak se generačně obměňují ty týmy NHL s výhodami ve výběrech na draftech, tady by ty výhody měly reprezentovat asi peníze pro týmy v juniorské extralize, kde by se mělo najet na podobný systém, čímž se i ta extraliga pak zkvalitní, po čemž volá i předseda svazu. Peníze vysoutěžené APK po gamblerských a jiných společnostech + peníze z NSA pro svaz by tohle měly dát.

        • mám na mysli v tom rozdělení, že poslední tým juniorské ligy by dostal největší porci prostředků určených na mládež (trenérské zázemí) a tak dále.. podle pořadí.. solidární systém zkrátka

          • extraligu juniorů by pak mohla začít vysílat Česká televize, ty sporty ji stejně ubývají z nabídky, vysílá i zámořskou juniorskou, tak zkusit udělat brand i z téhle mládežnické ligy a pro ni pak vysoutěžit titulárního sponzora (a pak už to solidární rozdělení - nejslabšímu v ročníku největší podíl z té částky), pokud už tomu tak není tedy nyní + ještě část peněz pak případně dát do mládeže z těch, které obdrží každý jednotlivý klub (z extraligového tendru - titulární sponzor, přenosová práva a net práva i mimo území ČR), to už by si rozhodoval klub, v jaké výši v rámci svého rozpočtu ještě pošle do mládeže (tady by si ty rozpočty na mládež dorovnávaly ty silnější, v extralize juniorů úspěšné kluby v tom daném ročníku, tzn. silné kluby, které disponují úplně jinými rozpočty než Litvínov nebo Kladno).
            tam se toho dá zase tolik vymyslet, pro tu podporu mládežnického hokeje a tím i často menších klubů jako Kladno, Litvínov, Zlín, jen musíte jednat..


  • Musíte ale uznat, že máte barvitější názory než ostatní. Musíte se hlídat?


    se vždycky snažím říkat, co vidím. Někdy ze mě vypadne věta, která se
    někomu nemusí líbit, na druhou stranu já se to snažím předložit lidem
    pochopitelně. A přiznávám, nedokážu se u toho úplně zabrzdit, že bych si
    řekl: Teď zvolím jinou větu. Jde to automaticky.


    Zdroj: https://www.idnes.cz/hokej/extraliga/milan-antos-hokej-zadina-extraliga-pardubice-trinec.A240422_130921_hokej_rmp#cxrecs_s

    Milan je jen produkcí západního myšlení. Podívejte se na názory podobných expertů - bývalých hráčů okolo anglické ligy - Lineker apod. Všichni komentují, co vidí. Tady si na to musí lidé ještě zvyknout, že jsou i lidé, kteří nebyli zasažení komunistickou výchovou, byli vychováváni jinak, odtud ta autenticita projevu.. vše je navíc v mezích slušnosti, bez nějakých invektiv, nespisovných slov, hrubostí..

    Upozorňuji spíše na vyjádření APK (Asociace profesionálních klubů, která řídí extraligu), které zaznívá rovněž v článku. Ta vidí etické pochybení naopak v chování kolegy Zadiny...

    • https://www.idnes.cz/hokej/extraliga/pardubice-fanousci-marek-zadina-dynamo-sbirka-pokuta.A240424_084248_hokej_huda

      kdo si myslí, že ta pokuta je vysoká? Za mě by za tenhle neetický čin měla následovat pokuta ve statisících, i vzhledem ke kontraktům, které trenéři mívají. Tohle je běžná mzda trochu zapracovanějšího technika-strojaře na seniorní pozici btw..
      Ale se zdůvodněním souhlasím, včetně toho, že se APK vůbec ozvala, vzhledem k tomu, jak pracuje Ujčík na Disciplinárce..



  • Antoš dělá tlak na rozhodčí... Nemůžeme se poddávat lidem,
    kteří mluví do éteru a hráli hokej na brankovišti. To byla jejich hra,
    nic jiného. Pak budou komentovat tyhle věci? Které rozloží celé finále,
    atmosféru a náboj finále. Za mě je to neskutečné. Vliv těch lidí.
    Poprosil bych ty, kteří to poslouchají a čtou, aby si udělali svůj
    názor. Aby nepodléhali médiím, lidem, kteří jsou zhrzení, nefandí
    Pardubicím a jdou proti nim.“


    Zdroj: https://www.idnes.cz/hokej/extraliga/hokej-extraliga-pardubice-trinec-rozhodci-marek-zadina.A240421_201809_hokej_mvo

    být Milanem, tak na tohle vůbec nereaguji. Ten chlap je pod tlakem oligarchy a vidí trávu růst. Divák si, ano, udělal názor zrovna dnes, kdy pískal nejlepší sudí extraligy, mezinárodní sudí Jeřábek, a Pardubice neslezly ve 2. třetiny z trestné, jak hrály nečistě. Což je, ano, problém nejen pardubické organizace, ale hlavně trenéra, který si neví s některými hráči jako Mr.Bean Zohorna nebo Páník absolutně rady.
    Viděl jsem to do 2. třetiny a sudí ten zápas vedli fér, Třinec vypadá, že mu dochází bohužel síly, bylo to vidět na rychosti přesilovek. Pardubice ten pohár asi vyhrají, skončí v mínus půl miliardy a oligarcha Dědek nás bude všechny zase přesvědčovat, že takhle se má podnikat. :D made in Sovětský svaz, kde jisté kluby (Petrohrad hlavně) dotuje vyloženě Kreml..

    • „Za mě je to dost nešťastné. Tlak do
      brány musí být, je to vyhecované. Přijde mi to, že to škodí k hokeji, že
      to k němu patří, že to mají lidi rádi,“ řekl kupříkladu Lukáš Radil,
      jenž cítí, že je to „lex Pardubice“, tedy regule namířená proti Dynamu.
      „Je škoda, je to finále a chodit před bránu k tomu patří. Ale oni takto
      rozhodli, my s tím nic neuděláme,“ přidal zase jeho parťák Martin Kaut.

      Radil nemá pravdu a musí to vědět, když to vím já, který nehraji hokej. Golmana nemůžou atakovat po odpískání, což se dělo vydatně (Mr. Bean Zohorna). Dokonce je trestné do něj najet a pokropit ho sněhem, i za tohle jsou 2 minuty. A tohle se děje a dělo přitom v BRANKOVIŠTI golmana.
      A přitom.
      Když je hráč během hry kupříkladu v brankovišti golmana, sudí pískne a vykáže ten tým z útočné třetiny, protože tam HRÁČ NEMÁ RADILE, CO DĚLAT..
      Včera ještě sudí Pardubicím odpustili jeden trest za vysokou hůl na Vožu, pač by strávili na trestné pro svou objektivně nečistou hru celou 2. třetinu. čiže netuším, o čem se bavíte. Stejný názor měl včera i vámi všemi respektovaný nej sudí v extralize Jeřábek, který nestíhal Pardubáky vylučovat. Pokud Pardubice nemají jiné zbraně než je tohle, pak se všichni divíme, pač mají na papíře nej tým, ale musí se to objektivně trestat..
      Co komise sudích zaslala ten apel oběma týmům, zejména však do Pardubic, tak poslední 2 zápasy se hrály fér. Kéž by tomu tak bylo nadále.

      • tohle by měl Lukáš i kolega Zadina pochopit i jako sluhové oligarchy.. :)

        Takže myslíte, že měl Zadina zadání od někoho jiného takhle po zápase vystoupit?Proč
        to udělal a proč volil taková slova, by měl vysvětlit hlavně on. Touhle
        debatou se musí zabývat oni v Pardubicích, určitě to ale nebylo
        adekvátní situaci. Každopádně jestli za ním někdo přišel a řekl mu:
        Zaútoč na Milana Antoše, protože proti nám mluví dlouhodobě? Jestli je
        to rozhodnutí mě pošpinit, to nedokážu odhadnout. Nechci se pouštět do
        spekulací.

        Zdroj: https://www.idnes.cz/hokej/extraliga/milan-antos-hokej-zadina-extraliga-pardubice-trinec.A240422_130921_hokej_rmp#cxrecs_s

    • s takhle kvalitativně odskočeným kádrem od zbytku extraligy + naučeným systémem ještě Vencou Varaďou, měly Pardubice dosti oslabený a rozbitý Třinec (odchody klíčových obránců, kde měl Třinec podle mě ještě více posílit, vůbec jsem je letos, se přiznám, ve finále nečekal, už hrají nadplán, klobouk dolů, kdyby tu extraligu vyhráli, tak to je pro Pardubice VYLOŽENÁ OSTUDA, na to nemusím být ani hokejový expert..) udělat ve 4-5 zápasech. Místo toho se třesou, jestli to vyhrají v 6, nebo to půjde zase do infarktového 7. zápasu. Tím by se měl Zadina zabývat asi více

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit