Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Nekteri lide jsou za to mozna placeni, nevim, nikoho takoveho neznam. Nekteri lide jsou ale jenom obycejne slusni a vystupuji proti nespravedlnosti a zlu z principu. Vymyty mozek maji jedinci, kteri neovladaji svuj chtic a chamtivost a navzajem se ve svem hloupem a kratkoztakem chovani podporuji a utvrzuji. To jsou ti, kteri nevidi jak system funguje a nakonec nadavaji na jevy, ktere svym chovanim sami zpusobili. Takze litost si schov pro sebe, az to jednou pochopis, budes ji potrebovat.
  • To neni trapny kec. Trapny kec je, ze vsichni kdo to stahuji by si to koupili, kdyby to stahnout nemohli. Ale tim ze to stahli tak uz vuci nim vznika opravneny narok na ty penize.
  • To je prave to kdyby. Kdyby se dopadl, jenze skrze tu anonymitu dopadnout nejde. A neni to z technickych duvodu, ale legislativnich. A proto je potreba zmenit legislativu, ktera piraty kreje. Viz rapidshare, ktery zcela viditlelne zije z nelegalniho poskytovani obsahu a vybira za to od svych uzivatelu poplatky. A zakon je na to kratky.
  • Free wow servery sice porušují licenční ujednání (nepřímo) ale nenazýval bych to pirátěním. Free servery se official serverům vůbec nerovnají a důvod proč blizz proti nim nic nepodniká je ten, že drtivá většina lidí co hraje na oficiálních serverech začínala na freečkách a blizz dobře ví že tyhle free servery jim naopak lidi získávaj. Zásadní rozdíl totiž je ten že blizz wow pořád vyvýjí a to čím dál víc a freečka prostě nemaj šanci držet krok. Takže udělat crack na nějakou hru a naprogramovat celej server je něco úplně jinýho.
  • Promiňte Pane profesore, ale na hodinu češtiny o mě/mně/mne jsem zrovna chyběl, ač všechny tvary snad kromě "mě" se dají použít všude. O tom se však debatuje už dlouho :) . Ač si myslím, že tento drobný nešvar je jen drobností mezi některými texty, jejichž pisatelé to po sobě snad ani nečtou, natož aby se snažili o nějakou nápravu právě napsaného textu. A chybějící diakritika je to poslední na co narážím :)
  • Nevim, proc mas minus, prakticky je to pravda. Ale kdyz by jsme to zkoumali bliz tak prijdem na to, ze warez wow pouziva jenom grafickou cast jejich klienta a snazi se napodobit principy. Zbytek (herni mechaniky atd) jsou naprogramovany warez grpama co se zabyvaji tvorbou emu a nemuzou se oficialnim serverum vubec rovnat. Proto to blizz urcitym zpusobem toleruje.
  • ucho
    tak si dej po hubě, že ses ve škole nenaučil psát mě/mně
  • tak zrovna wow je krute zpiratene :) ale hraje to tolik milionu lidi, ze se to v tom asi ztrati
  • tak muze to byt i o znovuhratelnosti, hru stahnou, dohraji ..."hmm, dobra, tak co tam mame dal" - to neni omluva, ale spis vysvetleni :)
  • taky je trapny kec, ze tim, ze to x lidi stahne prijdou u penize za tech x lidi, protoze tam bych i veril, ze plati tech tvych 80% (lidi, kteri si to v zivote nekoupi) ....ja osobne stahuju prevazne hry s vyssi cislovkou v nazvu, abych zjistil, jestli ma hra nejakou pridanou hodnotu proti predchozimu dilu :) ....jinak bych si dal asi po hube, kdybych koupil NFS:Run (a to i kdyby po me chteli jen 50kc; hra je ostudou cele herni NFS serie)
  • Víceméně souhlasím, až na 100x opakovaný nesmysl:

    Vydavatel ti hru NEPRODÁVÁ a ty hru NEKUPUJEŠ.

    Už by si konečně jednou mohlo Tiscali sehnat odborníka na autorské právo, který by tohle masám v článku vysvětlil. Pak by už snad (alespoň tady) skončily ty nesmysly kolem krádeží softwaru či hudby. Mám dojem, že poslední série vysvětlovacích článků byla někdy před deseti lety, z dob mjr. Dastycha (Google napoví) na Bonuswebu.
  • To je tvůj názor. Mluva zákona je ale jiná. S trochou nadsázky se dá za obcházení protikopírovacích opatření považovat i ono zmáčknutí Shiftu při zasunutí CD do mechaniky, které eliminovalo ochranu za 10 (20?) mio dolarů (Macromedia?, už si to nepamatuji).

    Je docela legrace tady pročítat některé vývody diskutérů. Jední se snaží kličkami obhájit nelegální činnost, druzí naopak kriminalizují to, co je dle současného AZ právně čisté. Demagog jejdásek je pak průnikem obou těchto množin.
  • ucho
    To máš sice pravdu, ale mám dojem, že CSS se už za ochranu snad ani považovat nedá...
  • Ber to tak, že první písmeno nicku souhlasí s jménem civilním. Třeba ;)
  • Když už se tady oháníš AZ, jak můžeš někoho nabádat k jeho porušování? Rip DVD (na 99% s nějakou ochranou) totiž legální není, pokud obejdeš jakoukoliv protikopírovací ochranu.
  • No to počkejte...v dnešní době člověk nenese následky za své činny? Jak jste na to přišel?
    To že se padouch vždy nedokáže dopadnou, ještě neznamená, že kdyby se dopadl,tak by za své činny nenesl odpovědnost.
    Ovšem musí být dopaden...není padouch,není trest.Je padouch,je trest. A už pouze rozhoduje to, jakej ma padouch konexe,schopnosti a jak dobrého má právníka nebo jiného zástupce.
    Řekl bych p. Jejdásku, a teď se neuražte, že moc dobře realitu dnešního světa nechápete, nebo spíš chápat nechcete.
  • Myslím, že u některých her děláš dobrý skutek ty :)
  • ucho
    jejdasek: tak negativně bych to s PC scénou neviděl. odchází z ní sice ti velcí, ale jen oni herní průmysl netvoří. zároveň se rodí dost menších projektů a některé hry jsou opravdu dobré. a vývoj nemusel stát milióny. blbý je to jen u her, který by člověk zahrát chtěl, ale nemůže, protože není na PC. alternativ ke hraní je ale naštěstí hodně a bude jich pořád dost...
  • Výmluva ? A jaká ? Bud mě hra baví a koupím ji nebo mě nebaví tak ji smáznu. Praktikuji to už nějakých 15 let a nezklamalo to
  • MrSanta
    Oops, error. Špatnej příspěvek na špatném místě. Sorry *1*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit