Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • kdyz je herni spolecnost blba a chamtiva a nedokaze si udelat poradek tak dobre jim tak, podivejte se na blizzard jak si to zaridil, jeho hry jsou jedny z nejlepsich a pirati vetsinou otiraji hubu, a blizz hrabe prachy jako prase, pac si to umí ošefovat a ne brečet a ztracet vic než musi howk
    • tak zrovna wow je krute zpiratene :) ale hraje to tolik milionu lidi, ze se to v tom asi ztrati
      • Nevim, proc mas minus, prakticky je to pravda. Ale kdyz by jsme to zkoumali bliz tak prijdem na to, ze warez wow pouziva jenom grafickou cast jejich klienta a snazi se napodobit principy. Zbytek (herni mechaniky atd) jsou naprogramovany warez grpama co se zabyvaji tvorbou emu a nemuzou se oficialnim serverum vubec rovnat. Proto to blizz urcitym zpusobem toleruje.
        • Free wow servery sice porušují licenční ujednání (nepřímo) ale nenazýval bych to pirátěním. Free servery se official serverům vůbec nerovnají a důvod proč blizz proti nim nic nepodniká je ten, že drtivá většina lidí co hraje na oficiálních serverech začínala na freečkách a blizz dobře ví že tyhle free servery jim naopak lidi získávaj. Zásadní rozdíl totiž je ten že blizz wow pořád vyvýjí a to čím dál víc a freečka prostě nemaj šanci držet krok. Takže udělat crack na nějakou hru a naprogramovat celej server je něco úplně jinýho.
    • MrSanta
      Oops, error. Špatnej příspěvek na špatném místě. Sorry *1*
  • Hm, odo mňa ešte kompenzácie nikto nechcel. To bude tým, že na svete sú ešte stále milióny ľudí, čo to za mňa s radosťou zaplatia.
    • Za ťeba vždycky bratko! *3*
  • Někteří lidé jsou holt placeni za to aby do podvědomí jiných lidí zasévali jakousi vinu, aby jejich zaměstnavateli nebo sami sobě zvýšily zisky. Potom jim ovšem ale ani nepřijde hloupé či pokrytecké ohánět se morálkou. Obouvat se do anonimity a vzároveň psát jako anonym.
    Mají nejspíš sami vymytý mozek jimi podobnými kteří akorát dělají svou práci, a nejsou schopni objektivního zhodnocení situace jako celku, nevidí jak systém funguje že jsou jen otroci chycený v pasti.
    Jejdásku lidí jako ty je mi líto.
    • Nekteri lide jsou za to mozna placeni, nevim, nikoho takoveho neznam. Nekteri lide jsou ale jenom obycejne slusni a vystupuji proti nespravedlnosti a zlu z principu. Vymyty mozek maji jedinci, kteri neovladaji svuj chtic a chamtivost a navzajem se ve svem hloupem a kratkoztakem chovani podporuji a utvrzuji. To jsou ti, kteri nevidi jak system funguje a nakonec nadavaji na jevy, ktere svym chovanim sami zpusobili. Takze litost si schov pro sebe, az to jednou pochopis, budes ji potrebovat.
  • trošku off topic, ale docela by mě zajímalo jak by vypadal svět kdyby vše bylo podle p. Jejdaska. :-)
    Myslím, že by se hodně lidí pobavilo :-)))
    • To by byl svet, kde by kazdy nesl odpovednost za sve cinny, a jako takovy by se nelibil povlu, ktery sam za sebe odpovednost nest nechce a radsi se pod plastem anonymity chova jako svin€. Jak by se libil vam?
      • No to počkejte...v dnešní době člověk nenese následky za své činny? Jak jste na to přišel?
        To že se padouch vždy nedokáže dopadnou, ještě neznamená, že kdyby se dopadl,tak by za své činny nenesl odpovědnost.
        Ovšem musí být dopaden...není padouch,není trest.Je padouch,je trest. A už pouze rozhoduje to, jakej ma padouch konexe,schopnosti a jak dobrého má právníka nebo jiného zástupce.
        Řekl bych p. Jejdásku, a teď se neuražte, že moc dobře realitu dnešního světa nechápete, nebo spíš chápat nechcete.
        • To je prave to kdyby. Kdyby se dopadl, jenze skrze tu anonymitu dopadnout nejde. A neni to z technickych duvodu, ale legislativnich. A proto je potreba zmenit legislativu, ktera piraty kreje. Viz rapidshare, ktery zcela viditlelne zije z nelegalniho poskytovani obsahu a vybira za to od svych uzivatelu poplatky. A zakon je na to kratky.
      • "...radsi se pod plastem anonymity chova jako svin€."

        napsal jejdasek (skrytá identita) *1*
        • Ber to tak, že první písmeno nicku souhlasí s jménem civilním. Třeba ;)
    • To by byl svět rozdělen na Zlatý dům ze kterého by imperátor Jejdásek vládl své lůze, která by pro něj v koncentračně-pracovních táborech lisovala originálky a z kuchyně, kde by mu připravovali nějakou baštu pod gauč... asi by v ní od nich bylo řádně naflusáno. *15*

      Ne vážně originálek mám řekl bych možná nejvíc z vás všech tady, včetně toho elitáře, zásadně nestahuju hry za které si předtím nezaplatím, ale z toho co tu jejdásek pár stránek předvadí, je jasné, že má v životě problémy, který si ventiluje přes hry. Chtělo by to odložit gamepad a začítk je řešit mimo diskuzní fóra, milý jejdo.
      • Vzdy, kdyz se lidi nezmuzou na vic nez tyhle kecy, tak me to utvrzuje v tom, ze mam pravdu.
      • Tak teď jsem se vážne pobavil. Vážně luxusní odpoveď:-)))

        Já osobně praktikuji to, že pokud jdu kolem obchodu a vidím něco co se mi libí, tak jdu a hned si to koupím. A to samé když brouzdám po netu. Něco se mi libí? Tak si to stáhnu.
        Upřímně, je mi naprosto fuk jestli porušuji zákon a nebo ne. Když na mě přijdou, tak to bude jen má vlastní blbost za kterou zaplatím pokud se neubráním.
    • nefungovalo to, a tak se preslo na Matrix
    • Jak v KLDR. *4*
  • Ale když to vezmu z druhé strany, tak tím, že si to stáhnu, vlastně oni udělají dobrý skutek. Takže by je to mělo hřát u srdce(a třeba ani neskončí v pekle).
    • Myslím, že u některých her děláš dobrý skutek ty :)
  • CrocoRay
    Když si tak letmo pročítám tuto diskuzi a čtu rozhořčené reakce na Jejdaska a jeho příspěvky, tak se musím místy přiklánět na obě strany, ale někdy to Jejdásek opravdu moc prožívá a bezdůvodně se vzteká.

    Jak tu všichni argumentujete, že si hry stahujete pro vyzkoušení a pak se rozhodujete o koupi, tak to je sice pěkné, ale ruku na srdce....dělají to tak všichni piráti? A kdyby ano, myslíte, že by společnosti to pirátství takhle řešily?

    Já osobně žiju v prostředí, kde si jeden můj kámoš hry kupuje a má i nějaké sběratelky, ale co znám ostatní, tak když se jich zeptám, jestli si tu hru jdou koupit, tak si ťukají na hlavu (a to jsou to i vysokoškoláci), že by za to nedali, když to můžou mít zadarmo z netu. Často se mě i ptají, jaké výhody mi z toho plynou, když si to koupím originál. No, o tom, že mě dojebáv4jí ochrany, o tom se radši nezmiňuju *1* a uvedu to, že prostě podporuju vývojáře, a že ty hry se zadarmo neudělají. Osobně si myslím, že jestli hru stáhne milion lidí, tak ani polovina z nich o nějaké koupi vůbec neuvažovala.

    Na druhou starnu, pokud opravdu někdo stahuje, aby se ujistil o kvalitě, na tom není nic špatného a nechápu proč se Jejdásek tak vzteká, že se jedná o porušení autorského práva. Pokud to člověk opravdu upřímně stahuje, že se chce jen přesvědčit o kvalitě tak v pohodě, ale myslím, že každý rozumný člověk si o hře obrázek opravdu většinou udělá i z těch gameplay videí a dalších uveřejněných informacíh, takže nemusí stahovat (občas se každý sekne, ale to bývá jen výjimečně - mě znechutilo ovládání jednoho dílu Alone in the Dark - i ta stovka byla hodně)

    btw: Snad mi nikdo nebude chtít namluvit, že se chtěl přesvědčit u CoD:MW3, jestli ta kampaň byla opravdu jiná a o dost lepší než ostatní díly CoD.
    • Stahovani na zkousku je trapna vymluva. Pomer prodanych / stazenych her je 1:9, takze i kdyby vsichni co hru koupi si ji nejprve stahli (coz vsichni nedelaji) tak porad 80 % je upiratenych. A treba BI uvedla, ze jim podle online pristupu vychazi tri legalni hry na sto nelegalnich - a neni to na zadnou zkousku.
      • taky je trapny kec, ze tim, ze to x lidi stahne prijdou u penize za tech x lidi, protoze tam bych i veril, ze plati tech tvych 80% (lidi, kteri si to v zivote nekoupi) ....ja osobne stahuju prevazne hry s vyssi cislovkou v nazvu, abych zjistil, jestli ma hra nejakou pridanou hodnotu proti predchozimu dilu :) ....jinak bych si dal asi po hube, kdybych koupil NFS:Run (a to i kdyby po me chteli jen 50kc; hra je ostudou cele herni NFS serie)
        • To neni trapny kec. Trapny kec je, ze vsichni kdo to stahuji by si to koupili, kdyby to stahnout nemohli. Ale tim ze to stahli tak uz vuci nim vznika opravneny narok na ty penize.
        • ucho
          tak si dej po hubě, že ses ve škole nenaučil psát mě/mně
          • Promiňte Pane profesore, ale na hodinu češtiny o mě/mně/mne jsem zrovna chyběl, ač všechny tvary snad kromě "mě" se dají použít všude. O tom se však debatuje už dlouho :) . Ač si myslím, že tento drobný nešvar je jen drobností mezi některými texty, jejichž pisatelé to po sobě snad ani nečtou, natož aby se snažili o nějakou nápravu právě napsaného textu. A chybějící diakritika je to poslední na co narážím :)
      • CrocoRay
        No, ti co si hru koupí si ji vesměs ani nestahují a přímo si ji koupí, ale to je irelevantní. Spíše by ses měl zaměřit na to, že kdyby si aspoň polovina lidí, co si hru stáhne, nakonec i koupila. To by ten poměr byl menší. Pochybuji, že by se zkoušející hráči z 90ti% rozmysleli vždy záporně, že hra za to nestojí.
        • tak muze to byt i o znovuhratelnosti, hru stahnou, dohraji ..."hmm, dobra, tak co tam mame dal" - to neni omluva, ale spis vysvetleni :)
    • Už jsem důvody proč pirátit ano/ne párkrát psal. Ale k těm vysokoškolákům nevím čemu se divíš. Pokud budu brát dnešní dobu, tak jak jistě víš náklady se obzvláště z větších dálek rapidně zvýšili. Před několika lety zrušili přímé dotace na ubytování, dopravu, stravování a dostávají je nyní školy, které samy rozhodují o tom, kdo je dostane. A ne každý je dostane a když tak ne v takové výši. Navíc Naši milí prasojdi politici vymysleli, že se zavede školné s možností si půjčit s tím, že to student splatí až si po škole najde práci. Už jim asi vysychají zdroje odkud krást prachy, tak vymýšlejí nové úchvatnosti ( zákon ještě neplatí, ale na vysoké % bude .... brát umí, ale dávat už jim moc nejde ). Jinak toho názoru, že člověk k životu hry opravdu nepotřebuje. Když jsem byl malej, tak Nám stačilo doma člověče, karty, hokej a sáňky *15* a jak jsme byli spokojení. Dnešní digitální společnost si to už ani nedovede představit a přijde mi, že hry (pc,konzole ...) už bere jako nutnost k životu stejně jako jídlo. Alespoň co se mladších generací týče. Ale ani se tomu nedivím, když tomu dnešní realita života velkou měrou nahrává.
      A co se týče CoD frašky. Ano o tom nikdo nepochybuje, co od toho čekat ať v záporném nebo kladném slova smyslu. Ale uvedu 2 příklady protipólu. Prvním je nová značka. Jakožto příklad může být Rage. A druhá je pak obnova nějaké starší značky jako např. Fallout. V těchto případech člověk opravdu neví co má čekat.
      • ucho
        život vysokoškoláka je nákladný, ale většina peníze má (jen je během studia mění za alkohol :) ).
        a když nevíš, co od hry čekat, nemusíš si ji přeci kupovat v den vydání... jestli se nedokážeš rozhodnout, zda něco chceš za XY peněz nebo nechceš, tak ti nepatří peníze do ruky...
        • Já bych řekl, že si ty peníze spíše dokáže sehnat právě kvůli tomu, aby měli na alkohol *5* . Trochu v tom je rozpor s vysokými náklady, ale takový lidi už prostě jsou(a nemyslím si že jenom Češi). Nemají na bydlení, na jídlo ale na chlast a cigára je vždycky .... V tom by nás "někdo" mohl učit.
          A nejde o to kdy si hru koupíš, ale jak zjistím, proč si zrovna tuhle hru mám koupit. Osobně hry kupuji výhradně v akcích nebo po nějaké době. Kvalitní hra kvalitní hrou zůstane i za deset let. Sběratelský, exkluzivní apod edice mě moc nezajímají. Přidaná hodnota ve většině případů není pro hru samotnou přínosem.
          Jinak peníze nepatří do ruky právě těm co bezmyšlenkovitě koupí vše co vidí a mají dojem že bez toho nemůžou žít :) .. Pak se nemůžeme divit, že spousta lidí je v dluzích až po uši. Jistě jsou i tací, kteří do toho spadli bez většího vlastního přičinění, ale těch bude menšina.
      • CrocoRay
        Souhlasím a přikláním se taky k tomu, že ty hry opravdu člověk nepotřebuje, tak proč pirátit? Ale jinak takový Fallout 3 jsem hrál a v očekáváních jsem se moc nespletl (no, upřímně jsem tuhle hru měl jen půjčenou, nejsem svatý jako Jejdásek) a Rage jsem nehrál, ale myslím, že taky vím, co od hry čekat a brzy si ji koupím. Zatím jsem to jen u kamaráda chvíli pozoroval a nezdálo se mi to vůbec špatné.
        Jo, vlastně nevím co od ní čekat, co se týče optimalizace, kámoš s ní měl problémy a já si nejsem jist, zda mně poběží dobře na 9800gt (šrot, no), ale to je tak vše.

        Ale až na ten jeden nesouhlas s tím očekáváním u F3 a Rage, ti dávám plusko, protože máš ve všem ostatním pravdu.
        • Ano to je přesně o čem mluvím. Měl jsi možnost si hru vyzkoušet ať formou půjčky nebo u kamaráda. Já takovou možnost u kamaráda nemám. Popravdě teda mám s tím že má nelegální kopii. Ale to je pak téměř to samé, jako si ji stáhnout sám. Nicméně problém to neřeší. A když by padla kosa na kámen a pirátsví by 100% zmizelo, tak by spousta studií mohla z fleku zavřít krámy neboť by se uživili právě už jenom zavedené značky a nové tituly by koupilo pár zvědavých lidí jestli vůbec :) Tot můj skromný názor .... Dříve to nevadilo. Jak kdosi správně podotknul, vývoj hry byl v režii pár babek a když se nic neprodalo, skoro nic se nedělo ....
          • CrocoRay
            Ten Rage jsem u kamaráda zkoušel, ale to půjčení Falloutu 3 mi vnutil a já to ani hrát nechtěl *1*
  • Celkovo jednaniedistribútorov a obchodníkov je na hlavu.
    Nebolo by lepšie napríklad ponúknuť plnohodnotnú hru na DVD (prípadne na stiahnutie) z ktorej by bola hrateľná len 1/5 či 1/3 a potom ak by chcel zákazník ďalej hrať tak by si musel doplatiť zvyšok. Obmedzenia by mohli vložiť priamo aj do hry - napr.: do danej oblasti môžte stúpiť ak si doplatíte zvyšok, určitý predajca zbraní by sa sprístupnil len po doplatení zvyšku, atď.
    Myslím si, že by sa sťahovanie hier znížilo, keby bola tu možnosť získať za menej nijaký "LIGHT EDITION". Ja si stiahnem hru len pre skúšku, čo ma baví to si potom kúpim. A k tomu aby som zistil, či ma to baví alebo nie častokrát nestačí 5 minútové demo. Radšej by som kúpil hru za 5-10€, vyskúšal riadne a keď ma baví, tak doplatil by som na odomknutie plnohodnotnej hry.
    Možno je to kktina, ale za pokus by to stálo možno. *5*
    • MrSanta
      Tož některé firmy už to tak dělají. Akorát tomu říkají DLC a cenu nechávají vysokou *1*.
      Touhle myšlenkou už se někdo zabýval, akorát si nevzpomenu kdo. Problémem ale je, že peníze nejsou pro warez hlavní důvod. Lidi vesele warezí hry, které stojí pár stovek. Hlavní důvod warezu je v podstatě nulová postihnutelnost a jednoduchost.
      • Nepochopil som argument "Problémem ale je, že peníze nejsou pro warez hlavní důvod." Možno pre toho, ktorí ten warez, crack vyrobí sú peniaze ukradnuté.

        Pre ľudí čo si hry stiahnu sú peniaze hlavný dôvod. Dobré hry stoja aj 50€ čo si myslím, že je dosť vysoká čiastka - hlavne keď človek vidí tie horibilné príjmy čo majú úspešné hry aj napriek enormnému sťahovaniu z warez.
        • Hlavni duvod je neovladnuty chtic (dotycny tu hru proste chce a hned) kombinovany s chamtivosti (nechce za ni platit ani kdyby stala 30 korun, jak tu nekdouvedl) a pocitem beztrestnosti. A jedina cesta jak z toho ven je zrusit beztrestnost za takove chovani. A to nepujde bez zruseni anonymity na internetu. A zrusit anonymitu na internetu bude docela snadne, staci prenest odpovednost za anonymni obsah na provozovatele serveru, ktery ho provozuje a dal uz to pujde samo.
        • ucho
          lžeš zbytečně. doba, kdy hry stojí tak jak píšeš, je pryč. najde se jen pár titulů od EA, které drží delší dobu takhle vysokou cenu. jinak jdou ceny s dobou rapidně dolů. jak je to dlouho, co je venku takový Deus Ex HR? a už se prodával za 250,- ... to má k 50€ daleko. a takových her je tuna. cena je důvod málokdy, nikdo tě přeci nenutí tu hru hrát v den vydání...
        • MrSanta
          Já si právě myslím opak. Hodně lidí newarezí z nedostatku peněz. Prostě ti řeknou proč to kupovat, když si to můžu beztrestně stáhnout. A to je, podle mě, ten hlavní problém celé warez scény - minimální trestní postihnutelnost.
          Kdyby šlo jenom o peníze, tak stačí počkat než se hra dostane do nějaké slevy. Třeba na Steamu máš minimálně dvě velké akce za rok. Je tam velká pravděpodobnost, že do půl roku od vydání hry si jí budeš moct pořídit do 500 korunek. Herdek, dyť i u nás se dá pořídit třeba DE:HR v krabici za 499,- a hra vyšla v srpnu.
  • Diskuse s trotlem je ztrata casu. A ten kdo rekne ze kdyz koupim originalku a hraju s crackem tak vznika skoda je vic nez kkt. Rekl bych korunovanej. Tezko neco argumentovat nekomu kdo ma svou pravdu a mele furt jedno dokola. Ze jejdasku *12* ...
    • No, mozna ze diskuse s tebou je ztratou casu, ale treba se ti take jednou rozsviti, a bude to mit prinos, kdo vi. Ale je potreba, abys zkusil premyslet, popripade se zeptat na nejasnosti. To ze necdmu nerozumis neznamena, ze ten druhy je kkt.

      Jen argumentuj, zatim se o to jeste nikdo vazne nepokusil. Je tady spousta chamtivcu, kteri chteji aby se mohlo beztrestne krast dal, ale nikdo se to nepokusil argumenty spravnost takoveho jednani radne obhajit. Asi kazdy vi, ze to obhajit nelze.
      • Protoze nechapes ze poruseni autorskych prav se nerovna kradezi. Vyjadrit nejaky primy vztah se snazi asi hodne odborniku na pravo a autorstvi obecne. Kkt je ten kdo ostatni napada aniz by o nich vubec neco vedel, cili to ze jsi kkt neznamena ze tomu nerozumim. Preji hezky den *5*
        • Ja to chapu, ale ty nechapes, ze nektera poruseni autorskeho zakona jsou zaroven kradez. A to ta, u kterych dochazi k majetkovym skodam. Takze jsi kkt, protoze me bezduvodne napadas. Nazdar :-).
          • Mas kratkou pamet, ja sem nevlezl a nezacal na vsechny plivat *7*
            • Nic takoveho netvrdim, zase jsi mimo másu a zapomnel jsi, co jsi ty sam psal.
      • asi nemas pravdu, kedze nikto nebol odsudeny za to, ze nieco niekde nelegalne stiahol
        a takych pravnikov chytrakov minimalne v USA bolo, co na tom chcelo zarobit :)
        • ucho
          a ztroskotá to hlavně na jednoznačném dokázání viny a určení konkrétního člověka... a protože to tedy někomu nemůžou dokázat, je to automaticky správné a v pořádku vlastně :)
          • hold osobne slobody cloveka su nadradene autorskemu zakonu ;)
  • A co tak pouzit Rapid alebo ine servery?
    • ucho
      použít můžeš, co chceš. jen tím nezměníš fakt, že je to nelegální :)
      • pak si clovek muze rict, proc se nezameri na provozovatele techto veci....ti si tam hodi vetu, ze nezodpovidaji za to, co tam kdo da a vsichni vi, ze 1/2 veci tam je nelegalni sireni softwaru
        • Protoze to zakon neumoznuje, tohle je prave jeden z protipitatskych pízadavku, preneseni odpovednosti na provozovatele serveru za jejách obsah a ti se proti tomu prave bouri a demonstrativne vypinaji na protest sve sluzby: -).
          • nejak jsem si nevsiml, ze by neco vypinali, ale nejsem na rozdil od tebe vsevedouci :)
        • ucho
          protože je to legislativně velmi obtížné. z principu by za to opravdu neměli moct, stejně jako pošta nemůže za to, když jí někdo využije k zasílání drog. není to jednoduchá problematika.
      • Pořád lepší jak P2P.
  • genki.sudo
    Bububu ! Článok je jednak príklad úber trollingu a taktiež pokiaľ sa bojíte, nepoužívajte pre sťahovanie p2P.
    • Všichni pořád jen něco stahují. Mě by celkem zajímalo, kde na to ty lidi berou čas, pořád se na něco dívat nebo něco hrát :)
      • jsou taci, kteri jen stahnou, aby to meli a vubec na to pak nekoukaji nebo to nehrajou ;)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit