Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • KONEČNĚ EU Court of Justice jim snad zatne tipec: Evropský soud rozhodoval právě ve sporu o bazarový prodej licencí. Šlo o spor firmy Oracle (jako vydavatele) a UsedSoft (bazarový prodejce). Zatím nepravomocné rozhodnutí však dopadlo maximálně v neprospěch vydavatele - jinými slovy uživatel může opětovně prodávat i digitální licenci, pod podmínkou, že původní software přestane používat a tedy prodá kompletní licenci. Toto rozhodnutí, pokud získá platnost, může znamenat revoluci. Doposud vydavatelé ve smluvních podmínkách zakazují další prodej, nyní by jej tak museli povolit...
    Vezměte si například model prodejů her. Pokud by soud posvětil digitální bazarový prodej, museli by zkrátka existovat možnosti, jak licenci převést a to zdarma, protože jako zákazník, jste majitelem té licence. *1* *1* *1*
  • Hra neni rohlik. Je to pouze licence k pouziti. Prodat muzete krabicku, disk, manual, ale licenci ne. Stahnuti je zakazano, tedy trestne. Bazary, ac jasne porusuji licencni ujednani, zakazane nejsou a proto s nimi bojuji pouze distributori. Ale je chyba i u distributoru. Bezplatna vymena poskozenych medii i po letech, moznost koupit starou hru (castecne supluje GOG) - to dneska neni mozna a proto jsou tu bazary. Ale casem bbude vse na Steamu/GfW, takže se vyřeší problém s licencemi. Nebude se platit za hru/licenci, ale za časově omezený přístup ke hře.
  • O tom docela pochybuji. Jen proste decka nebudou hrat tolik MP a v bazarech se protoci vice single player her.
  • Presne tak. A kdo chce vyuzivat servery, tak si tuto sluzbu musi zaplatit. Cekam, ze jiz za par let bude veskery MP casove zpoplatneny jako jsou MMORPG.
  • Nikdy jste si nekupoval hru, vzdy jste si kupoval licenci. Jen jste to za ty roky nedokazal pochopit. Auto a software nejdou srovnat. Ale mohu porovnat treba software a leceni - oboji je de-facto sluzba. Kdyz doktorovi nezaplati pacient/pojistovna za to, ze nekoho lecil (rekneme, ze nepotreboval leky), tak vlastne skoda nenastala. Tudiz by doktori meli lecit zadarmo, ze? A vlastne ani programatori tech her by nemeli dostat zaplaceno. Poc, ze?
  • rekl bych ze online zabere tretinu hrani,fakt nevim ale i kdybych hral kazdy den,nevidim duvod davat nenazranymu microsoftu penize kdyz na pc a ps3 tomu tak neni.priklad,koupim si gears of war 3 za 1400,- a rad bych multak,mam dat dalsich 1200,- ze si obcas strelim,fakt nehraju kazdy den.to je svinarna a ne ze chce nekdo zabranit prodeji bazarovym hram.navic jak jsem psal nize,platinovy edice jsou cca po roce a ja poridil novy god of war 3 za 650,-
  • Mahcake
    Prachy,prachy a jenom prachy....
  • IWKYN
    Tohle mě už celkem štve, když si koupí člověk hru, tak si jí kur*a koupí! Dal za to svoje těžce vydělaný (nebo vyškemraný...) prachy, tak je jeho a pokud neporuší pravidla online hraní (za předpokladu, že hra má nějaký online komponent), tzn. nehackuje/necheatuje, tak mu do toho firma nemá opakuju NEMÁ co kecat!!!
    To je jako by ste si koupili auto a pučili ho kamarádovi a prodejce by vám za to chtěj udělit sankci...
    Se svym majetkem si můžu dělat co chci, jestli si z toho dvdčka chci udělat zaměřovač na pisoár, to by jim mělo bejt sakra jedno!
    Tohleto "licencování" her mě opravdu vytáčí....
  • IWKYN
    A to víš jak?
  • ucho
    reklama na další díl mu může být k prdu, když do té doby zkrachuje. hry nejsou operační systém, kdy si Microsoft může zákazníky vytvářet x let dopředu tím, že jim toleruje nelegální operační software... vývoj her je velmi nákladný, je potřeba mít předem hodně peněz. když se to nezaplatí, sbohem. a nezaplatit se nemusí ani kvalitní tituly.
  • podle mě lidi, kteří nakupují ojeté hry v bazarech nějaký multiplayer nebo DLC stejně nezajímá
  • Pokud skutecne hrajes online, tak ta stovka mesicne se mi zda jako lepsi reseni nez tohle reseni.
  • pravy kapitalista vytvari zisk diky kvalite, ale komous chce zisk bez prace
  • PLACAS NESMYSLE: kino = pocitacova herna, taky nemuzes pouzity "listek" na hodinu hrani v herne dat nekomu jinemu... ale film na DVD muzu prodat komu chci DVD s hrou NE a ze s toho nema uz nic? ale ma reklamu pro dalsiho potencionalniho zakaznika dalsiho dilu...
  • A to prave NIKDO z hracu ZAKAZNIKU NECHCE! Hrac si chce koupit hru a nakladat s ni jako s kazdym jinym majetkem a krom nenazranosti vydavatele neni duvod aby tomu tak nebylo...
  • Kdyby auta staly vynalozena prace/cena ve stejnem pomeru jak hry tak fabia zacina na 25.000.000.- *1*
  • „Tohle je velmi důležitý krok, který ....umožní rozmach pirátství na konzolích jak nikdy předtím *1*
  • Predat steam ucet?

    steam subscriber agreement:

    1. REGISTRATION AND ACTIVATION.

    ...
    You may not sell or charge others for the right to use your Account, or otherwise transfer your Account.
    ...
  • ucho
    není to prolobované, bez tohoto principu by nešlo vytvářet počítačové hry ve formě zábavního průmyslu. když se přitáhne tvůj model za vlasy, každá hra by byla prodána pouze jednou a pak už by se to jen nějak šířilo... z toho se nezaplatí vývoj ani žádné srandy kolem. je potřeba přísun peněz, je potřeba, aby za to lidé platili. bez toho by to nemohlo fungovat v takovéhle podobě. ano, pár fanouškovských titulů by vzniklo, ale nevznikaly by hry v téhle podobě. na stejném principu funguje filmový průmysl. lidé platí za sledování filmů v kině. nemůžeš po odchodu z kina vzít svůj lístek a prodat ho někomu dalšímu, zaplatil sis jen to, že se podíváš na nějaký film. ten film potřebuje v kinech protočit hodně peněz.
    a teď si představ, kdyby to u her fungovalo jako u filmů v kině :) po dohrání hry by ti skončila licence a na opětovné hraní by sis musel koupit hru (licenci) znova... nakonec to s těmi hrami tak tragické není. chceš něco hrát? tak za to zaplať. hra ti poskytne za ty peníze zábavu na několik hodin a s tím do toho musíš jít. bazarový prodej je pěkná věc, ale nejde moc dohromady s tímto modelem a kdyby toho využívali všichni, nemusely by se žádné hry ani dělat, protože by se to nevyplatilo (za hru by bylo zaplaceno pouze jednou, pak už se předávají pouze peníze od hráče ke hráči, z čehož nemá vydavatel hry nic)
  • to je o necem jinem, ty hry byly na H, uz kdyz vysly ;]

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit